Draadloze versterker vs. draadloze brug (vergelijking van twee netwerkartikelen) - alle verschillen

 Draadloze versterker vs. draadloze brug (vergelijking van twee netwerkartikelen) - alle verschillen

Mary Davis

Twee netwerkapparaten zijn draadloze bridges en draadloze repeaters. Range extenders zijn repeaters die draadloos werken. Niet-draadloze apparaten kunnen met behulp van een draadloze bridge verbinding maken met draadloze netwerken.

Er zijn verschillen tussen deze twee artikelen, en dat is het hoofdonderwerp van het artikel.

Een netwerkbrug verbindt twee netwerkdelen. Een brug verdeelt enorme netwerken in kleinere segmenten en beperkt in commerciële omgevingen het aantal computers dat op elk segment om netwerkruimte strijdt.

Een repeater versterkt een netwerkkabelsignaal. Na een bepaalde afstand begint de signaalspanning af te nemen. Dit staat bekend als "verzwakking". Een repeater verbindt twee draden als een langere lengte moet worden overbrugd.

De draadloze brug verbindt twee netwerken op een sterk geordende manier. Anderzijds breidt een draadloze repeater het bereik van de signalen in het netwerk uit.

Zie ook: OpenBSD VS FreeBSD Besturingssysteem: Alle Verschillen Uitgelegd (Verschillen & Gebruik) - All The Differences

Lees het artikel tot het einde voor meer informatie over de verschillen!

Wat is een draadloze brug?

De bridge is een netwerkapparaat dat een belangrijke rol speelt bij het verbinden van twee netwerksegmenten. Hij werkt op de tweede laag van de datalinklaag van het OSI-model.

Bovendien kan het filteren, doorsturen en segmenteren in zowel het botsingsdomein als het broadcastdomein.

Brug verbindt twee netwerksegmenten

De bridge verdeelt het uitgebreide gebiedsnetwerk in brokken, waardoor in een commerciële omgeving het aantal computers op elk deel van het netwerk in conflict komt.

Bovendien laten deze Ethernetbruggen niet-draadloze apparaten toe tot een WiFi-netwerk voor thuisnetwerken.

Volgens de theorie maakt de bridge via radiozenders verbinding met het draadloze netwerk en de niet-WiFi-apparaten, waardoor de draadloze bridge de bedrade en draadloze componenten van het thuisnetwerk met elkaar verbindt.

Wat is een draadloze versterker?

Een repeater is een technologie die slechts verzwakte signalen in hun oorspronkelijke golfvorm regenereert. Het is een stuk hardware dat een lokaal netwerk helpt groeien. Repeaters functioneren op de eerste laag van het OSI-model.

Het versterkt het verzwakte signaal en vergroot het bereik van het netwerk. Het gebruik van repeaters heeft geen invloed op de werking van het netwerk. Een bridge kan ook dienen als repeater en versterkt dus de signalen.

Na een bepaalde afstand begint de spanning van het signaal af te nemen. Dit staat bekend als "verzwakking". Een repeater verbindt twee draden als een langere lengte moet worden overbrugd. De repeater verhoogt de spanning van het signaal zodat het het tweede deel van het pad met meer kracht kan doorlopen.

Gebruik van draadloze brug

Als u het bereik en de reikwijdte van uw draadloze netwerk wilt vergroten, zijn bridges fantastisch. Vergeleken met het standaard repeater-netwerk levert de bridge superieure prestaties.

Dit is alleen denkbaar door de apparaten op te splitsen in twee netwerken en deze met een bridge te verbinden.

Ethernetbruggen laten niet-draadloze apparaten toe om WiFi-netwerk te verbinden

De meeste bridges kunnen worden gebruikt om bedrade apparaten te verbinden met draadloze netwerken. Zowel bedrade als draadloze clients kunnen verbinding maken met bridges. In deze omstandigheden kunnen bridges dienen als draadloze adapters.

Bruggen zenden slechts alle protocollen door het netwerk. Het hangt voornamelijk af van de verzender en de ontvanger om op hetzelfde protocol te communiceren, aangezien de brug het verkeer van vele protocollen kan ondersteunen.

MAC-adres

Een bridge kan niet werken tenzij elk werkstation een uniek adres heeft. Een bridge stuurt de pakketten door met behulp van het hardware-adres van het bestemmingsknooppunt.

Wanneer een frame de poort van de bridge binnenkomt, registreert de bridge het in haar MAC-adrestabel, samen met het hardware-adres en het inkomende poortnummer.

ARP wordt gebruikt om in eerste instantie binnen hetzelfde te zenden om meer te weten te komen over het bestemmingsknooppunt. De uitgangstabel bevat nu het MAC-adres en het poortnummer van het doelwit.

De bridge zal deze MAC-tabel gebruiken om de uni-cast transmissie te gebruiken voor het verzenden van verkeer in de volgende overdracht.

Gebruik van Repeater

U kunt beginnen te begrijpen wanneer repeaters moeten worden gebruikt nu u een fundamenteel begrip hebt van hun gebruik en functies. U kunt een bepaald netwerk een paar extra klanten willen geven met een groot bereik.

Bovendien wilt u misschien de prestaties van clients aan de dunste rand van uw draadloze netwerk verbeteren. Als deze vragen positief worden beantwoord, zijn repeaters een uitstekende keuze.

Dit zijn geen haalbare manieren om talrijke apparaten met het netwerk te bestrijken. De reden is dat de transmissiekwaliteit van het draadloze signaal bij elke herhaling zou verslechteren.

Eigenschappen van Repeater en Bridge

Er zijn bepaalde kenmerken van zowel draadloze repeaters als bridges. Laten we eens kijken welke dat zijn.

Kenmerken van een draadloze repeater

 • Er is sprake van verzwakking wanneer een signaal zijn oorspronkelijke golfvorm verliest en verslechtert naarmate het over een netwerkkabel (of een ander transmissiemedium) beweegt.
 • Het weerstandsvermogen van de draad veroorzaakt deze achteruitgang.
 • Na een bepaalde afstand bepaalt het medium of de signaalamplitude verloren gaat als de kabel lang genoeg is.

Kenmerken van een draadloze brug

 • Een bridge kan LAN-groepen of segmenten met elkaar verbinden.
 • Logische netwerken kunnen worden opgebouwd met behulp van bruggen.
 • Het kan bijvoorbeeld gegevensstromen beheren door een logisch netwerk te creëren tussen netwerksegmenten.

Functies van Brug en Repeater

Deze elementen hebben specifieke functies.

Draadloze versterker vs. draadloze brug

Functies van draadloze versterker

Draadloze transmissies zijn herhaalbaar door de repeaters. Draadloze signalen worden opgevangen door repeaters, die vervolgens de verkregen informatie doorgeven.

Gebruikers kunnen de gevolgen van verzwakking omzeilen door opnieuw uit te zenden. De lucht waar ze doorheen gaan heeft invloed op draadloze communicatie.

Zelfs als ze bedoeld zijn voor draadloze cliënten die zich ver van het oorspronkelijke toegangspunt bevinden, beperkt een netwerk van draadloze repeaters de draadloze signalen tot korte afstanden.

Functies van Draadloze Brug

In tegenstelling tot repeaters zijn draadloze bruggen netwerkclients. Een draadloze verbinding tussen twee netwerken kan tot stand worden gebracht met behulp van een paar bruggen.

Hierdoor kunnen apparaten op het ene netwerk en die op het andere netwerk elkaars apparaten zien alsof ze allebei deel uitmaken van hetzelfde lokale netwerk.

Als een school twee netwerken heeft, kan zij deze met elkaar verbinden door een brug te bouwen en de bruggen in te stellen om met elkaar te communiceren.

Verschil tussen een draadloze brug en een draadloze repeater

Tussen deze apparaten bestaan veel verschillen. De onderstaande tabel belicht de verschillen.

Draadloze brug Draadloze versterker
De datalinklaag van het OSI-model is waar de brug werkt. Repeater functioneert op de fysieke laag van het OSI-model.
Bruggen begrijpen de kaders volledig. Het begrijpt geen hele frames.
Het bestemmingsadres wordt in bridges gebruikt om te bepalen hoe ver een frame gevorderd is. Repeaters zijn doorgaans niet in staat het bestemmingsadres te identificeren.
Gewoonlijk kunnen bruggen de netwerkpakketten filteren. De draadloze repeater filtert de pakketten niet.
De brug zal de twee netwerken effectief en efficiënt met elkaar verbinden. Repeaters helpen bij het uitbreiden van de signaallimiet van het netwerk.
Het wordt uitsluitend gebruikt voor LAN-uitbreiding en is vrij duur. Het is relatief minder duur dan de bridge en wordt vaak gebruikt om een LAN uit te breiden.

Verschil tussen een draadloze brug en een repeater

Is Repeater beter dan Bridge?

Bridges kunnen slechts op één enkel broadcast-netwerksegment werken, terwijl repeaters al het verkeer naar het broadcast-netwerk kunnen sturen.

In het OSI-paradigma werkt de repeater op de fysieke laag, terwijl de bridge werkt op de gegevensverbindingslaag. Terwijl de bridge de maximale netwerksegmenten vergroot, kan de repeater de kabel van het netwerk verlengen.

Verschil tussen een draadloze brug en een draadloze repeater

Kan een WiFi Extender als brug worden gebruikt of niet?

Dankzij hun high-speed modus, die één band kan gebruiken om WiFi te overbruggen en de andere band om de router te verbinden, kunnen dual-band range extenders dit bereiken. Range extenders bestrijken vaak gebieden buiten het dekkingsgebied van de primaire router en sturen vervolgens al het verkeer terug naar de router.

Het vertraagt dus en veroorzaakt netwerkcongestie. Elke verafgelegen plaats in een gebouw kan dienen als zender voor een draadloze bridge. Naar een andere bridge in het dekkingsgebied van de router stuurt hij de signalen terug via de kabel.

Elk signaal dat een bridge ontvangt, wordt automatisch herhaald. Daardoor wordt het probleem van het terugvervolgen van de signalen van de router opgelost.

U kunt een beperkt aantal sites bereiken met behulp van de draadloze repeater, die een volledig draadloze oplossing biedt.

Hoe kunt u de WiFi Repeater Snelheid verbeteren?

Als u wilt dat de repeater sneller gaat, moet u hem op een zichtbare plaats zetten.

Voordat u de installatie op een ander kanaal zet, moet u zich ontdoen van de WiFi-zuigers. Zo kunt u uw internet versnellen.

Heeft een WiFi Repeater vertragen de internet snelheid?

De WiFi repeater zendt draadloze signalen van de router naar ontvangende apparaten. Hoewel het eerlijk is, zorgt het niet voor een vertraging van de snelheid.

De overdracht met hoge bandbreedte zorgt ervoor dat de snelheid niet afneemt. De repeater vertraagt de snelheid van het internet niet.

Zie ook: Speer en Lans - Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Conclusie

 • Draadloze repeaters en bridges zijn twee netwerkapparaten. Repeaters die draadloos werken worden range extenders genoemd.
 • Door gebruik te maken van een draadloze bridge kunnen niet-draadloze apparaten zich aansluiten bij draadloze netwerken. In het artikel stond centraal hoe deze twee producten van elkaar verschillen.
 • Een bridge verbindt twee netwerkcomponenten. Een bridge verdeelt grote netwerken in beter beheersbare secties. In commerciële situaties vermindert het het aantal machines dat in elk segment om netwerkcapaciteit strijdt.
 • Een repeater versterkt het signaal op een netwerkdraad. De signaalspanning begint op een bepaalde afstand af te nemen. Dit wordt "verzwakking" genoemd. Een repeater verbindt twee draden als een langere lengte moet worden overbrugd.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.