ENFP Vs ENTP Persoonlijkheid (alles in detail uitgelegd) - Alle verschillen

 ENFP Vs ENTP Persoonlijkheid (alles in detail uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

ENFP's (E=Extraversie, N=Intuïtie, F=Gevoel, en P=Inzicht) en ENTP's (E=Extraversie, N=Intuïtie, T=Denken, en P=Inzicht) zijn twee van de zestien persoonlijkheden die door Myers-Briggs naar voren worden geschoven.

Met de volledige vorm kun je een lichte hint krijgen dat ENFP's meer beïnvloed worden door hoe ze zich voelen en het leven waarnemen, terwijl ENTP's mensen zijn die meer geneigd zijn hun leven te leiden terwijl ze hun verstand actief gebruiken.

Zowel ENFP als ENTP zijn twee verschillende persoonlijkheden met enkele dezelfde kenmerken, maar als je de blog doorleest kom je erachter hoe vergelijkbaar en toch verschillend ze van elkaar zijn.

Laten we beginnen.

Pagina Inhoud

 • Wat maakt ENFP en ENTP gelijk aan elkaar?
 • Hoe onderscheid maken tussen ENFP en ENTP?
 • Kun je zowel ENFP als ENTP zijn?
 • Hoe weet je of je een ENFP of ENTP bent?
 • Zijn ENFP en ENTP compatibel?
 • Laatste gedachten
  • Verwante artikelen

Wat maakt ENFP en ENTP gelijk aan elkaar?

Personen met ENTP- en ENFP-karakters delen drie significant vergelijkbare kenmerken - (E), (I), en (P) extraversie, intuïtie en perceptie nl. . ENTP's zijn nuchtere individuen met logische vermogens, terwijl ENFP's gericht zijn op sentimenten.

ENTP en ENFP behoren tot die karaktertypen uit de MBTI waarvan wordt aangenomen dat zij buitengewone mogelijkheden hebben om duurzame verbindingen aan te gaan.

ENFP's zijn meelevende individuen en kunnen de gevoelens van anderen probleemloos begrijpen. Echter, ENTP's zijn zelfverzekerd en herkennen hun gevoelens nauwelijks in hoe anderen zich voelen.

In elk geval zijn zowel ENTP's als ENFP's personen die sociale bijeenkomsten en het verkennen van de wereld waarderen. Zij zijn in een eindeloze jacht op de reden van hun leven en voelen zich nooit zwak om uitdagingen aan te gaan.

Hoe onderscheid maken tussen ENFP en ENTP?

ENFP's worden gedreven door gevoelens, en ENTP's door analytisch denken dit is wat hen van elkaar onderscheidt! Met slechts één verschil kan de persoonlijkheid van de twee mensen volledig veranderen.

ENFP bekijkt de wereld op basis van hoe zij zich voelen en hoe anderen zich voelen. Zij hebben een zachtere perceptie van het leven. In tegenstelling tot ENTP die de wereld sterk bekijken op basis van feiten en cijfers om hun manier van denken te valideren.

ENFP Persoonlijkheidstrekken ENTP Persoonlijkheidstrekken
uiterst sociale mensen brengt graag tijd door met zijn naaste
gevoelig en tactvol pittig en recht door zee
luilak bedrijfsgericht
kijkt naar het totaalbeeld kijken naar de details van alles

tabel met verschillen tussen ENFP en ENTP

Als ENFP voel je je aangetrokken tot personen die fijngevoelig, inzichtelijk en hoopvol overkomen. Als ENTP voel je je tot iemand aangetrokken als ze een gesprek kunnen voeren dat je aanzet tot het ontdekken van iets nieuws.

Het is een fysiologische test om het persoonlijkheidstype te bepalen.

Kun je zowel ENFP als ENTP zijn?

De eenvoudigste en gemakkelijkste manier om dit te beantwoorden is om tegelijkertijd binnen en buiten te zijn? Nee, je kunt zowel binnen als buiten een plaats zijn. Zo ben je ook een ENFP of ENTP, niet twee tegelijk!

Omdat ze drie dezelfde eigenschappen hebben, kun je vaak in de war raken dat je ze allebei tegelijk bent, maar dat is niet het geval. Dus, omdat je allebei dezelfde eigenschappen betreffende E, I en P in je persoonlijkheid kunt hebben, moet je er niet van uitgaan dat je beide persoonlijkheden in je hebt.

Ook als je alles wilt weten over de mensen die ESTP of ESFP zijn, bekijk dan mijn andere artikel.

Zowel ENFP als ENTP houden van sociale bijeenkomsten.

Hoe weet je of je een ENFP of ENTP bent?

Ik som een paar kenmerken van beide persoonlijkheden op, zodat je gemakkelijker kunt weten welke jij bent.

Omdat je een ENFP bent zul je je waarschijnlijk zo gedragen;

 • Je maakt gemakkelijk contact met andere mensen gevoelens .
 • Als je iemand kunt motiveren om te doen waar hij van houdt.
 • Behoud van communicatie is je sterkste punt.
 • Je houdt ervan als het leven onverwacht is en het je adrenaline stimuleert.
 • Als uitstelgedrag de kwaliteit is die je wilt veranderen.
 • Je verliest gemakkelijk je focus op je eigen doelen.
 • Je bent nooit in staat om dingen georganiseerd te houden.

Als je een ENTP bent zul je je waarschijnlijk zo gedragen;

 • Jij bent de nieuwsgierige kat op zoek naar antwoorden .
 • Natuurlijk word je voortdurend overspoeld met nieuwe ideeën en oplossingen.
 • Voel nooit enige angst wanneer sprekend je geest.
 • aangetrokken tot mensen die je meer informatie geven.
 • Omdat je zo gewend bent je mening te geven, vind je de mening van een ander moeilijk te accepteren en ben je geneigd ruzie te maken.
 • Als er niets nieuws te ontdekken valt, verlies je gemakkelijk je interesse.
 • Door detailgerichtheid verlies je het zicht op werk dat onmiddellijke aandacht en je eindigt met een grote stapel onafgemaakte taken.

Soms worden ENTP's gekenmerkt als koud of koelbloedig. Hoewel het uitgaande individuen zijn, kunnen ze ontsporen in hun academische interesses en iedereen om hen heen negeren.

ENTP's zijn niet deadpan, maar ze zullen in werkelijkheid heel vaak hun gevoelens ontkennen en niet proberen te beheersen. Ze neigen naar het voeren van discussies en gesprekken over gevoelens, omdat dit hun normale belangstelling vervult.

Het ENFP karakter verschilt over het algemeen van de ENTP wat betreft gevoelens en intellect. De meeste ENFP's springen moeiteloos van het ene onderwerp naar het andere.

Ze hebben een ondoorgrondelijke energie voor een taak die hen intrigeert tot ze uitgeput raken en het opgeven. Gevoelens overheersen meestal het redeneren van de ENFP.

Wat meer verschillen om naar te kijken!

Zijn ENFP en ENTP compatibel?

ENTP's zijn niet erg enthousiast over het hebben van relaties. Deze individuen zijn meer geneigd om alles logisch te bekijken. Het zijn lichtgeraakte individuen, maar het is uiterst moeilijk op te merken.

In werkelijkheid zijn ENTP's zorgeloze individuen die hopeloze romantici kunnen worden als ze eenmaal verliefd zijn.

ENFP's zijn warme, tedere en mondige schatjes. Zij waarderen relaties en proberen hun geliefden zich gerespecteerd te laten voelen.

Zie ook: Gharial vs. Alligator vs. Krokodil (De Reuzen Reptielen) - Alle Verschillen

Wanneer zij iemand vinden die zij leuk vinden, kunnen zij de relaties op emotioneel niveau gemakkelijk verlengen. In de regel zoeken zij mensen die hen zullen erkennen met hun hoogte- en dieptepunten.

ENTP's kunnen niet zomaar op iemand vertrouwen. Zij hechten aan vrijheid en onafhankelijkheid en proberen dat ook consequent aan anderen uit te leggen. Familie is ook cruciaal voor hen, waardoor zij soms hun voorkeur voor hun dierbaren verliezen.

ENFP's zijn toegewijd aan hun familie en partners. Zij respecteren gracieusheid in anderen en zoeken consequent naar mensen die net zo op hen gericht zijn als zij. Zij aanvaarden dat onafhankelijkheid het recht is van ieder individu en respecteren ook vernieuwingsdrang en groei.

Aangezien zowel ENTP's als ENFP's uitgaand zijn, zou het paar veel streken en energie kunnen waarderen. Zowel ENTP's als ENFP's zijn slim, waardoor ze elkaar kunnen inspireren.

Laatste gedachten

ENTP's houden van gesprekken en discussies over bijna alles en daarom worden ENTP's confronterend genoemd. Dat is echter niet de waarheid, want zij voelen zich beladen met nieuwe kennis, zodat hun tegenvragen kunnen overkomen als een confrontatie, terwijl zij in werkelijkheid slechts hun vaardigheden oppoetsen.

ENTP's aarzelen niet eens om eerlijke kritiek te geven aan iedereen die dat nodig heeft. Dit kan veel mensen afschrikken die in nauw contact staan met een ENTP.

Omdat ze van nature charismatisch zijn en mensen behagen, vinden ENFP's eindeloze onderwerpen om met anderen te praten. Ze genieten ervan om anderen te laten praten over hun gedachten en ideeën. Maar als iets dat ENFP saai vindt, zullen ze je niet afkappen maar je gedachten laten delen zonder je te laten weten hoe ze zich voelen.

Een ENFP is betrouwbaar en aanpasbaar en zal mensen om zich heen verdoven terwijl ze hun gevoel van harte uitdrukken.

De Myers-Brigg Type Indicator opent fascinerende kanten en inspiraties over uw karakter en de mensen om u heen. Situaties, ervaringen en familie vormen allemaal onze persoonlijkheid.

Dus als u wilt weten in welke persoonlijkheid u valt en met wie u compatibel bent, kunt u zeker een online test doen en nieuwe inzichten over uzelf krijgen!

Verwante artikelen

Zielsverwanten versus Tweelingvlammen (Is er een verschil)

Het verschil tussen links en liberaal

Verschil tussen "prostituee" en een "Escort" -(Alles wat je moet weten)

Zie ook: Wat is het verschil tussen natuurkunde en natuurkunde? (Beantwoord) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.