Het verschil tussen Vocoder en Talkbox (vergelijking) - Alle Verschillen

 Het verschil tussen Vocoder en Talkbox (vergelijking) - Alle Verschillen

Mary Davis

Producten als deze worden gebruikt voor het veranderen van geluid, een talkbox is een soort instrument dat wordt gebruikt om de stem te veranderen, wat wordt gebruikt voor het maken van beats en rockmuziek. Een vocoder is een apparaat dat wordt gebruikt voor het comprimeren van audiogegevens van een menselijke stem, in eenvoudige woorden, het wordt gebruikt om een menselijke stem om te zetten in een andere stem, en de stem te coderen of te coderen.

Tegenwoordig wordt een talkbox veel gebruikt voor het maken van zieke beats en muziek elke beginner heeft een talkbox, veel populaire artiesten gebruiken ook een talkbox voor beats in hun muziek, een van hen is Peter Frampton een klassieke rockmuziek artiest, die het veel gebruikte.

Wat is een praatbox?

Een talkbox is ook bekend als een effectpedaal, waarmee musici het geluid van een muziekinstrument kunnen veranderen door spraakklanken toe te passen en de frequentie-inhoud van het geluid op het instrument te wijzigen.

Gewoonlijk leidt een talkbox het geluid naar de mond van de muzikant die de stem met behulp van een plastic buis modificeert. Om de stem te veranderen, verandert de muzikant de vorm van de mond, wat uiteindelijk het geluid verandert.

De eerste persoon die Guitar Talk introduceerde was Alvino Rey.

Een overzicht

De talkbox is een effectpedaal dat op de grond zit met een luidspreker en een luchtdichte plastic buis voor de stem. Hij kan worden gemaakt van goedkope materialen zoals een zelfgemaakte talkbox omdat een bougieversie duur zou zijn. De luidspreker is een soort compressiedriver met een hoornluidspreker maar de hoorn is vervangen door een plastic buis waardoor het een geluidsgenerator wordt.

De talkbox heeft een verbinding met een instrumentversterker en een normale luidspreker, een pedaal dat het geluid ofwel naar de versterker ofwel naar de normale luidspreker leidt, dit pedaal wordt gewoonlijk aan/uit geschakeld.

Muzikanten die Talk Box gebruikten

De geschiedenis van de praatbox gaat over de beroemde en legendarische musici die de praatbox gebruikten om meesterwerken te maken met slechts een doos die muziek interessant en leuk maakt.

Alvino Rey "St. Louis Blues"

Als de kolonist van de elektrische gitaar en tevens de allereerste muzikant die pedal steel guitar bespeelde, zou Alvino Rey de eerste muzikant zijn die een gitaar liet praten. In de jaren veertig gebruikte hij een microfoon en een klankkast om de teksten van de stalen gitaar te vocaliseren door de microfoon bij de keel te plaatsen.

Sly and the Family Stone "Sex Machine"

In 1969 bracht Kustom Electronics de eerste op de markt verkrijgbare talkbox uit, die een luidspreker-driver in een zak bevatte. Hij was niet zo goed, want hij had een laag volume en werd niet veel gebruikt op het podium, maar wel in de studio's. Muzikanten als Steppenwolf, Iron Butterfly, Alvin Lee en Sly and the Family Stone gebruikten deze talkbox.

Aerosmith's "Sweet Emotion"

Velen zeggen dat de jaren zeventig het jaar van de talkbox was, maar dat is niet waar. 1975 was het jaar van de talkbox toen Frampton en Joe Perry van Aerosmith een talkbox gebruikten terwijl ze een hitnummer zongen, sweet emotion, dat een Kaftwerkiaanse vibe gaf.

Er zijn nog veel meer muzikanten die talkboxen gebruikten, waardoor liedjes heel anders werden en een andere vibe kregen. Nog enkele van de beroemde talkboxliedjes.

 • Mötley Crüe, "Kickstart My Heart" ...
 • Weezer, "Beverly Hills" ...
 • Steely Dan, "Haitian Divorce" ...
 • Pink Floyd, "Pigs" ...
 • Alice in Chains, "Man in the Box" ...
 • Joe Walsh, "Rocky Mountain Way" ...
 • Jeff Beck, "She's a Woman" ...
 • Peter Frampton, "Do You Feel Like We Do" Niet alleen is Frampton Comes Alive!

Wat is een Vocoder?

De vocoder is een soort stemvervormer die stemanalyses codeert en een gesynthetiseerde versie van het menselijke spraaksignaal creëert voor stemcodering, stemmultiplexing, audiodatacompressie of stemtransformatie.

Zie ook: Schotten vs. Ieren (Gedetailleerde vergelijking) - Alle verschillen

Bij Bell Labs creëerde Homer Dudley een vocoder, zodat hij menselijke spraak of menselijke stem kon synthetiseren. Deze zou worden geïntegreerd in de kanaalvocoder, die zou worden gebruikt als een spraakcodec voor telecommunicatie, die zou helpen bandbreedte te besparen bij de transmissie door de spraak te coderen.

Het coderen van de richtingstekens betekent het beveiligen van de spraakoverdracht tegen elke onderbreking. Het primaire gebruik ervan was het beveiligen van radiocommunicatie. Het voordeel van deze codering is dat niet de originele versie wordt verzonden, maar die van het bandpassfilter. De vocoder wordt ook gebruikt als een muziekinstrument dat we later zullen bespreken het stond bekend als een voder.

Mensen in de Tweede Wereldoorlog communiceerden in de loopgraven om gecodeerde berichten te ontvangen...

Gebruik in muziek

Voor muziekgerelateerd gebruik wordt muziekgeluid gebruikt als drager in plaats van extractie van fundamentele frequenties, bijvoorbeeld iemand kan het geluid van een synthesizer gebruiken als input voor de filterbank. Het werd erg populair in de jaren 1970.

Het gebruik van vocoders in de muziek is nog springlevend, want veel 19-jarige muzikanten gebruiken het nog steeds:

 • Sexual EruptionSnoop Dogg.
 • Hide and SeekImogen Heap.
 • Opgejaagd door een FreakMogwai.
 • Planet Caravan - 2012 - RemasterBlack Sabbath.
 • In The Air Tonight - 2015 RemasteredPhil Collins.
 • Black SupermanAbove The Law.
 • E=MC2 - InstrumentalJ Dilla.
 • Ode aan het parfumHolger Czukay.

Dit zijn slechts 8 van de vele andere nummers die met de vocoder en het ongelooflijke instrument zijn gemaakt.

Beste Vocoders

Beste vocoders die op de markt verkrijgbaar zijn:

 • KORG MICROKORG XL+ SYNTHESIZER
 • ROLAND VP-03 BOUTIQUE VOCODER SYNTH
 • KORG RK100S2-RD KEYTAR
 • ROLAND VT-4 STEMTRANSFORMATOR
 • YAMAHA GENOS DIGITAAL WERKSTATION KEYBOARD
 • KORG MICROKORG SYNTHESIZER EN VOCODER
 • ROLAND JD-XI SYNTHESIZER
 • BOSS VO-1 VOCODER PEDAAL
 • ELECTRO HARMONIX VOICEBOX EFFECTPEDAAL
 • MXR M222 TALK BOX VOCAAL GITAAR EFFECTPEDAAL

Dit is slechts de top 10 van veel meer vocoders waarvan muzikanten genieten.

Een video die beschrijft hoe je een Vocoder gebruikt

De oorsprong van Vocoder

Het werd in 1928 ontwikkeld door Homer Dudley in Bell Labs, om het spraaksynthese deel van de decoder, de voder, te laten zien. Het werd aan het publiek voorgesteld in het AT&T gebouw op de New York World's Fair van 1939-1940.

Het bestond uit geluidsbronnen voor toonhoogte en ruis, een schakelbaar paar elektronische oscillatoren en ruisgeneratoren. 10-bands resonatorfilters met versterkers met variabele versterking als stemkanaal, en de handregelaars en met de opname van drukgevoelige toetsen voor filterbediening en een voetpedaal voor toonhoogteregeling.

De door de toetsen bediende filters zetten deze sissende en toonsoortige geluiden om in klinkers, medeklinkers en verbuigingen. Dergelijke apparaten werden alleen bediend door bekwame en professionele mensen, die duidelijke spraak konden produceren.

Vocoder rechtstreeks via de microfoon gebruiken

De door Dudley gebouwde vocoder werd gebruikt in het SIGSALY systeem, gebouwd met hulp van Bell lab in 1943. SIGSALY werd ontwikkeld om een hoog niveau van spraakcommunicatie te coderen in de Tweede Wereldoorlog. In 1949 werd KO-6 vocoder ontwikkeld, maar in beperkte hoeveelheden.

Het was dicht bij SIGSLAY met 1200 bit/s, later in 1963 ontwikkelde KY-9 THESEUS met 1650 bit/s voice coder die supergeleidende logica gebruikte om het gewicht te verminderen van 55 ton bij SIGSALY tot 256 kg, later in 1961 werd HY-2 voice coder ontwikkeld met een 16-kanaals 2400 bit/s systeem, woog 100 pond (45 kg) en was de vervulling van een kanaalvocoder in een beschermd voice systeem.

Zie ook: 5w40 VS 15w40: Wat is beter (voors & tegens) - Alle verschillen

Zijn Talk Box en Vocoder hetzelfde als Autotune?

In de basis is een vocoder iets heel anders dan autotune, want autotune wordt gebruikt om de toon van een zanger te corrigeren, en een vocoder wordt gebruikt om stem te coderen of te versleutelen. Maar afgezien van de verschillen kunnen beide worden gebruikt om zieke, creatieve en synthetische stemmen te maken.

De talk box is ook totaal anders dan autotune, bij een talk box laat je het instrument praten, maar het is niet zo duidelijk maar het werkt wel want veel muzikanten houden van de talk box en een autotune wordt gedaan via een computer en rechtstreeks naar de microfoon om de melodie van de zanger te corrigeren tegenwoordig is autotune gebruikelijk.

Talk Box Vocoder
Geluidsbron is analoog Meer gitaarachtig geluid
Zwaar (4-5 KG) Zeer licht
Niet gemakkelijk te bevestigen Plug en Play
Extra uitgangssignaalbron Stem nodig
Microfoon nodig Microfoon nodig

Een vergelijking tussen Talk Box en Vocoder

Conclusie

 • Uiteindelijk zijn beide producten totaal verschillend, maar worden ze voor bijna hetzelfde gebruikt. Ze worden allebei gebruikt om de stem of spraak van een persoon te veranderen via een soort medium in een talkbox is het een buis die als drager fungeert tussen de spreker en de vocoder, hij analyseert de menselijke stem via een modulatorsignaal.
 • Veel muzikanten gebruiken beide, de meesten van hen zijn muzikanten uit het rockgenre, wat hen helpt om dat demonische geluid voor hun muziek te maken. De talkbox wordt echter door de meeste muzikanten gebruikt.
 • Naar mijn mening zijn ze allebei verschillend omdat ze allebei op verschillende werkterreinen worden gebruikt, aangezien een vocoder wordt gebruikt voor relatief serieus werk en een talkbox voor meer muzikaal werk.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.