Hickey vs. Bruise (Is er een verschil?) - All The Differences

 Hickey vs. Bruise (Is er een verschil?) - All The Differences

Mary Davis

Technisch gezien is er geen echt verschil tussen de twee! Het zijn allebei subdermale hematomen, bloedingen onder de huid door gebroken bloedvaten.

Het verschil ligt echter in hoe elk wordt verkregen en hoe de bloedvaten gebroken zijn. Trouwens, een zuigzoen wordt ook beschouwd als een blauwe plek omdat het er bijna identiek uitziet. Maar hoe kun je ze uit elkaar houden?

Hier zijn een paar tips en trucs om je te helpen het verschil te bepalen tussen een blauwe plek en een zuigzoen. Dus laten we maar meteen beginnen!

Wat is een kneuzing?

Een "blauwe plek," ook bekend als een contusie is een huidverkleuring veroorzaakt doordat de huid of het weefsel beschadigd raakt, voornamelijk door een verwonding.

Iedereen ervaart blauwe plekken in zijn leven. Een blauwe plek kan ontstaan door een ongeluk, een val, een sportblessure of een medische ingreep. Soms zie je een blauwe plek en weet je niet eens hoe en waar je hem hebt opgelopen!

In principe ontstaat een blauwe plek omdat door dit letsel de bloedvaten onder de huid gaan lekken, omdat het bloed uit deze gebroken vaten hoopt zich op onder de huid.

Deze verkleuring kan variëren van zwart, blauw, paars, bruin, of geel. Bovendien is er een kans op een uitwendige bloeding die alleen optreedt als de huid breekt - veel verschillende kneuzingen, zoals hematomen, purpura en zwarte ogen.

Kneuzingen vervagen meestal binnen twee weken zonder behandeling, maar ernstigere kneuzingen of bloeduitstortingen kunnen ongeveer een maand duren.

Stadia van blauwe plekken

Een blauwe plek begint vaak met rood zijn. Dit betekent dat het verse en met zuurstof gevulde bloed zich net onder de huid begint samen te voegen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Estaba" en "Estuve" (Beantwoord) - Alle Verschillen

Na ongeveer een tot twee dagen, verandert de kleur omdat het bloed zuurstof verliest. Naarmate de dagen verstrijken, verschuift de kleur naar blauw, paars of zelfs zwart als er geen zuurstof meer is.

In ongeveer vijf tot tien dagen, wordt het geel of groene kleur. Dan zal de blauwe plek beginnen te vervagen.

Het wordt steeds lichter en lichter terwijl het geneest , van een bruine kleur naar volledig vervagen. Het is volledig natuurlijk, en het zal met de tijd verdwijnen.

Wanneer een blauwe plek laten controleren?

Hoewel blauwe plekken heel willekeurig kunnen ontstaan, zijn ze meestal niet zo'n groot probleem. U moet echter onmiddellijk een arts raadplegen als u een van de volgende symptomen samen met blauwe plekken:

 • Abnormaal bloedend tandvlees
 • Frequente neusbloedingen of bloed in de urine
 • Gevoelloosheid of zwakte in of rond het gewonde gebied
 • Zwelling
 • Verlies van functie in de ledemaat
 • Bult onder de blauwe plek

Blauwe plekken zijn meestal oppervlakkige verwondingen en genezen vanzelf, maar een aanzienlijk trauma of letsel kan ertoe leiden dat de blauwe plek niet geneest. Als uw blauwe plek een maand lang niet beter wordt, kan dat alarmerend zijn en moet u hem laten nakijken!

Waarom doen blauwe plekken pijn?

Ontsteking is wat een blauwe plek zo'n pijn doet!

Als de bloedvaten openbreken, geeft het lichaam de witte bloedcellen het signaal om naar dat gebied te gaan en de verwonding te genezen. Dat doen ze door hemoglobine en alles van het bloedvat weg te eten.

De witte bloedcellen geven stoffen af die zwelling en roodheid veroorzaken, bekend als ontsteking. Dit is wat de pijn veroorzaakt. pijn is ook er om een persoon te alarmeren zodat ze en blijf uit de buurt van een situatie die extra schade in het gebied kan veroorzaken.

Je zou dus kunnen zeggen dat de pijn het gevolg is van genezing, en het is de manier van je lichaam om je te waarschuwen dat er iets anders aan de hand is.

Je kunt je blauwe plek genezen met een koud kompres.

Hoe genees je een blauwe plek?

Er zijn veel technieken die u kunt gebruiken om een blauwe plek zelf voorzichtig te genezen. Als je je er zorgen over maakt en je wilt dat het zo snel mogelijk weggaat, zijn hier een paar tips om je blauwe plek sneller te laten genezen:

 • Koud kompres

  Zoals gezegd is ijs een van de eerste stappen. Het geeft zoveel verlichting van de pijn door het getroffen gebied te verdoven. IJs helpt het bloeden te vertragen en doet de bloedvaten krimpen. Het vermindert ook de ontsteking.

 • Verhoging

  De gekneusde plek comfortabel optillen werkt op dezelfde manier als een koud kompres. Het helpt het bloeden te vertragen en vermindert de algehele omvang van de blauwe plek.

 • Compressie

  Een zachte elastische wikkel over de blauwe plek gedurende één tot twee dagen kan de pijn helpen verminderen. De wikkel moet stevig zijn, maar zorg ervoor dat hij niet te strak zit. Als u gevoelloosheid of ongemak bemerkt, betekent dit dat de wikkel losser moet worden gemaakt of verwijderd.

 • Lokale crèmes en pijnstillers

  Deze kunnen helpen bij verkleuring en u kunt ze vinden bij uw dichtstbijzijnde apotheek. U kunt ook vrij verkrijgbare pijnstillers nemen voor verlichting, zoals Tylenol of Panadol.

Als je de volgende keer een blauwe plek hebt, houd dan deze tips in gedachten en ze zullen zeker helpen! Masseer of wrijf de blauwe plek niet, want dat kan de bloedvaten nog meer beschadigen.

Wat is een zuigzoen?

Een zuigzoen is een donkerrode of paarse plek op je huid, veroorzaakt door intense zuigkracht.

Hickey is hetzelfde als een blauwe plek, en net als andere blauwe plekken het vervaagt ook in ongeveer twee weken. Het is eigenlijk een slang term voor een "blauwe plek" veroorzaakt door het zuigen of kussen van iemands huid tijdens een intens en gepassioneerd moment.

Hickeys worden geassocieerd met romantiek en seksuele gevoelens. Het wordt beschouwd als een beloning voor een uitstekende vrijpartij met je partner.

Sommige mensen zien zuigzoenen als een opwinding. Dr. Jaber, een gecertificeerd dermatoloog, gelooft dat het niet een zuigzoen is die iemand opwindt, maar is het meer om er te komen.

Het feit dat mensen weten hoe je een zuigzoen krijgt en het proces van het maken ervan, samen met zoenen, veroorzaakt opwinding en een persoon "aanzet".

Zij hebben echter ook de neiging om een teken van schaamte. En mensen voelen altijd de behoefte om deze zuigzoenen te verbergen, vooral degenen die nog geen echtgenoot hebben. Ze doen dit om hun seksuele leven privé te houden voor anderen.

Hoe geef je een zuigzoen?

Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet.

Je moet je lippen op hetzelfde deel van de huid houden en ze voortdurend kussen met een beetje zuigen. Dit gebeurt meestal in het halsgedeelte omdat onze huid vrij dun is en dus dichter bij de bloedvaten ligt.

Je moet doe dit ongeveer 20 tot 30 seconden. Dat is vermoeiend, en je ziet de resultaten niet meteen. Het kan wel tot vijf of tien minuten om te verschijnen op de huid van de persoon.

Vergeet niet dat je niet zomaar een zuigzoen kunt geven aan iedereen die je leuk vindt. Je moet altijd neem toestemming voordat Ook al vinden sommigen het prettig, anderen willen niet rondlopen met een grote blauwe plek, vooral hun nek.

Ze kunnen toestaan dat je hen een zuigzoen geeft op een plaats waar ze die gemakkelijk kunnen bedekken, zoals de onderhals of boven de borst. Bekijk deze video voor een demonstratie:

Je kunt een zuigzoen zetten op schouders, borst en zelfs binnenkant van de dijen!

Hoe lang duren zuigzoenen?

Kneuzingen kunnen twee dagen tot twee weken duren.

Een zuigzoen duurt meestal ongeveer vier dagen voordat het uiteindelijk verdwijnt. Dit hangt echter van veel factoren af, zoals huidtype, kleur en de hoeveelheid druk die bij het zuigen wordt uitgeoefend.

Zie ook: Tsundere vs Yandere vs Kuudere vs Dandere - Alle Verschillen

Maar als je een paar manieren zoekt om het te laten verdwijnen, kunnen deze tips helpen:

 • Koude pakkingen of compressen

  Omdat een zuigzoen ook een blauwe plek is, kan koude of ijs op de zuigzoen het bloeden tegengaan en de ontsteking verminderen, waardoor de zuigzoen kleiner wordt.

 • Warme pakkingen en massage

  Warm kompres kan worden toegepast om de genezing te versnellen. U kunt een schone doek gedrenkt in warm water of een warmwaterkruik gebruiken op de zuigzoen. Een verwarmingskussen of warme handdoek kan ook worden gebruikt om de zuigzoen te masseren en er vanaf te komen.

 • EEN KOUDE LEPEL!

  U vindt dit misschien verrassend, maar een koude lepel kan wonderen doen. U kunt een lepel nemen en er in cirkelvormige bewegingen op drukken. Dit helpt de bloedprop te verminderen en de blauwe plek lichter te laten lijken.
 • Concealer

  Als je haast hebt, kun je een beetje make-up gebruiken om het te bedekken. Je kunt een concealer en foundation gebruiken, als de blauwe plek licht is, dan zal dat het hopelijk bedekken.

Oeps! Knuffelen kan leiden tot een zuigzoen!

Hickey vs. kneuzingen (wat is het verschil)

Blauwe plekken zijn meestal vrij willekeurig en kunnen overal op het lichaam verschijnen. Een zuigzoen daarentegen is iets wat je kunt geven en krijgen. En de meeste mensen hebben de neiging om het op een specifieke plek op je lichaam te zetten.

Kortom, blauwe plekken zijn meestal een ongeluk of een verwonding. Hickeys worden opzettelijk gegeven en genomen.

zuigzoenen, ook bekend als liefdesbeten, worden meestal beschouwd als tekens van bezit. Een partner die een bezitterig type is, zou je graag zuigzoenen geven om anderen te laten zien dat je bezet bent.

Bovendien zijn zuigzoenen ook een blijk van genegenheid en een teken dat iemand seksueel actief is.

De centrale vraag is: hoe kun je een zuigzoen herkennen en onderscheiden van een gewone blauwe plek?

Nou, een goede manier om het onderscheid te maken is dat blauwe plekken willekeurige vormen en elke grootte kunnen hebben, maar zuigzoenen hebben de neiging ovaal of rond te zijn. Ook zijn ze waarschijnlijker in iemands nek. De meeste zuigzoenen variëren tussen de kleur rood en paars.

Voordat ik het vergeet, het is behoorlijk verbazingwekkend hoe... een blauwe plek kan iemand zoveel pijn geven... maar een zuigzoen geeft iemand opwinding en plezier.

Misschien omdat de seksuele opwinding de pijn opheft, maar wie weet!

Een geheime tip: Als je bij iemand een blauwe plek ziet op zijn zachtere plekken en hij is meestal in een heel vrolijke bui, dan kun je zien dat hij een zuigzoen heeft opgelopen! Want van een pijnlijke blauwe plek wordt niemand zo blij.

Hier is een tabel met enkele verschillen tussen zuigzoenen en kneuzingen:

Hickey Kneuzing
Ovaal van vorm - gemaakt door een mond Elke vorm of grootte
Hoofdzakelijk geproduceerd door zuiging Gemaakt door inwendige druk, Zoals

een lichaamsdeel hard slaan

Mensen vinden het leuk om ze te krijgen - plezier! Mensen vinden ze pijnlijk
Kneuzingen worden met opzet veroorzaakt Kneuzingen zijn meestal per ongeluk

Zo veel lijken ze toch niet op elkaar?

Laatste gedachten

Tot slot , Een zuigzoen en een blauwe plek zijn hetzelfde en zien er hetzelfde uit. Ze worden beide veroorzaakt door een bloeding onder de huid en kapotte bloedvaten.

Maar zoals gezegd zijn er een paar manieren om onderscheid te maken tussen de twee. Hickeys geven plezier, terwijl blauwe plekken pijnlijk zijn... Het is niet zo moeilijk te bepalen toch?

Zorg ervoor dat je niet tegen iemand zegt dat je een zuigzoen hebt als het eigenlijk een blauwe plek is!

Andere artikelen die je misschien leuk vindt

  De verkorte versie van het webverhaal vindt u door hier te klikken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.