"Laten we zien wat er gebeurt" vs. "Laten we zien wat er gaat gebeuren" (Verschillen besproken) - All The Differences

 "Laten we zien wat er gebeurt" vs. "Laten we zien wat er gaat gebeuren" (Verschillen besproken) - All The Differences

Mary Davis

Raakt u wel eens in de war van Engelse grammatica? Lijkt het soms alsof u oneindig veel regels moet onthouden?

De zin "Laten we zien wat er gebeurt" kan sommige niet-ingezetenen een dubbele blik toewerpen. De meeste niet-ingezetenen verwarren het met "Laten we zien wat er gaat gebeuren".

Hier is een kort antwoord op je vraag:

De zin "Laten we zien wat er gebeurt" impliceert dat er iets gaat gebeuren, maar het geeft niet aan wanneer die gebeurtenis zal plaatsvinden. Het kan over een paar minuten zijn, of over jaren. Aan de andere kant suggereert "Laten we zien wat er gaat gebeuren" dat iets in de toekomst gaat gebeuren en het impliceert dat het al besloten is.

Deze blogpost bespreekt de verschillen tussen de twee en waarom de present simple in deze situatie wordt gebruikt. Laten we er dus in duiken.

"Laten we zien wat er gebeurt" - Betekenis en gebruik

De uitdrukking "laten we zien wat er gebeurt" is een uitdrukking die je gebruikt om onzekerheid over de toekomst uit te drukken. Het houdt in dat iets wel of niet kan gebeuren, en dat de uitkomst onvoorspelbaar is.

De zin gebruikt de tegenwoordige onbepaalde tijd, die je gebruikt bij het bespreken van toekomstige gebeurtenissen.

De tegenwoordige onbepaalde tijd komt voor in uitspraken als:

 • "De trein vertrekt om 3 uur."
 • "De film begint om 19.00 uur."

De tegenwoordige onbepaalde tijd wordt in deze gevallen gebruikt omdat het gaat om definitieve gebeurtenissen die gepland zijn. Wanneer het gaat om de toekomst, impliceert het dat de gebeurtenis waarschijnlijk zal plaatsvinden, maar dat het nog niet gebeurd is.

"Laten we zien wat er gaat gebeuren" - Betekenis

Leren kan de geest nooit uitputten.

Eens kijken wat er gaat gebeuren is een uitdrukking die gebruikt wordt om opwinding en verwachting voor een onbekende gebeurtenis aan te geven. Het impliceert dat iets waarschijnlijk zal gebeuren, maar er is geen manier om de uitkomst te voorspellen.

Deze uitdrukking kan in verschillende contexten worden gebruikt, van het anticiperen op een verrassende gebeurtenis of activiteit tot het uitkijken naar de resultaten van het nemen van een risico.

"Laten we zien wat er gebeurt" vs. "Laten we zien wat er gaat gebeuren"

Laten we zien wat er gebeurt. Laten we zien wat er gaat gebeuren
Gespannen Tegenwoordige onbepaalde tijd Toekomstig eenvoudig
Voorbeelden Elsa gooit de bal. Elsa zal de bal gooien.
Definitie Het gaat over de gewoontes of gebeurtenissen die in de toekomst zullen plaatsvinden. Het gaat over de onzekere of zekere gebeurtenissen die in de toekomst zullen plaatsvinden.
Letterlijke betekenis Laten we het proberen en kijken wat er gebeurt. We proberen het en zullen zien wat er gebeurt.
Hier is een vergelijkingstabel voor deze twee zinnen.

"Ik meende wat ik zei" vs. "Ik meende wat ik bedoelde" - Welke is correct?

Taal kan een instrument van liefde of een wapen van haat zijn.

Het antwoord op de vraag wat juist is, "Ik meende wat ik zei" of "Ik meende wat ik bedoelde", hangt af van de context van de situatie.

Als je probeert duidelijk te zijn over iets en je punt duidelijk te maken zonder enige ruimte voor twijfel, dan zou "Ik meende wat ik zei" meer op zijn plaats zijn. Anderzijds, als je probeert iets uit te drukken zonder het volledig uit te leggen, dan zou "Ik meende wat ik bedoelde" meer op zijn plaats zijn.

Als leerlingen van het Engels zullen de nuances tussen deze twee zinnen u helpen om in verschillende situaties effectief te communiceren.

Tegenwoordige onbepaalde tijd

De tegenwoordige onbepaalde tijd is een vorm van tijd die gebruikt wordt om handelingen te beschrijven die regelmatig of op dit moment plaatsvinden. Deze vorm van tijd bestaat uit het werkwoord zonder veranderingen en het juiste persoonlijk voornaamwoord voor het onderwerp.

Voorbeelden

 • " Ik ontbijt elke ochtend. "In deze zin is "eten" in zijn grondvorm, en dus in de tegenwoordige onbepaalde tijd.
 • Een ander voorbeeld zou kunnen zijn: " Ze gaan elke zaterdag naar de winkel. "In deze zin staat "gaan" ook in de grondvorm, en dus in de Tegenwoordige Onbepaalde Tijd. De zin drukt dus een actie uit die regelmatig plaatsvindt.

Dit kan worden gebruikt voor zowel gebruikelijke handelingen als handelingen die op dit moment plaatsvinden. Concluderend, de tegenwoordige onbepaalde tijd beschrijft handelingen die regelmatig of op dit moment plaatsvinden.

Kun je de tegenwoordige onbepaalde tijd gebruiken voor toekomstige plannen?

Het is mogelijk om de tegenwoordige onbepaalde tijd te gebruiken om toekomstige plannen te beschrijven.

Zie ook: Hoeveel verschil kan 10 pond gewichtsverlies maken in mijn mollige gezicht? (Feiten) - Alle Verschillen

Als je bijvoorbeeld een reis plant, kun je met de tegenwoordige onbepaalde tijd aangeven hoe laat de bus zal vertrekken.

 • De bus vertrekt om vijf uur. (Tegenwoordige onbepaalde tijd)
 • De bus vertrekt om 5 uur. (Toekomstig eenvoudig)
 • Mijn vlucht vertrekt om 7 uur. (Tegenwoordige onbepaalde tijd)
 • Mijn vlucht vertrekt om zeven uur. (Toekomstig eenvoudig)

Toekomstige onbepaalde tijd/enkele tijd

Een taal leren is een extra venster op de wereld.

De toekomstige onbepaalde tijd wordt gebruikt om te verwijzen naar een handeling die in de toekomst zal plaatsvinden. Deze tijd specificeert de volgende situaties:

 • Om overtuigingen uit te drukken
 • Toekomstige planning aangeven
 • Om de onmiddellijke beslissingen uit te drukken
 • Voor complexe zinnen

De volgende voorbeelden zullen u helpen uw concepten te verduidelijken:

Zie ook: Wat is het verschil tussen Paperbacks en Mass Market Paperbacks? (Uitgelegd) - Alle Verschillen
 • Ik denk dat Pakistan deze keer de T20 finale zal winnen. (Deze zin drukt overtuigingen uit)
 • Ik heb het druk in mijn studio zodat ik op tijd klaar ben met het maken van de video's. (Een voorbeeld van toekomstplanning)
 • Ik bezoek mijn moeder deze week. (Een voorbeeld van een onmiddellijke beslissing)
 • Als ik Korea bezoek, ga ik naar het BTS concert. (Voorbeeld van een complexe zin)
Bekijk deze video om 5 lastige grammaticaregels te leren.

Conclusie

 • Het belangrijkste verschil tussen de zinnen "laten we zien wat er gebeurt" en "laten we zien wat er zal gebeuren" is dat de eerste een zekere mate van onzekerheid over de toekomst impliceert, terwijl de tweede een meer definitieve uitkomst impliceert.
 • De zin "laten we zien wat er gebeurt" gebruikt de tegenwoordige onbepaalde tijd om onzekerheid uit te drukken, terwijl "laten we zien wat er zal gebeuren" de toekomstige eenvoudige tijd gebruikt om een vooraf bepaalde uitkomst te suggereren.
 • Beide zinnen kunnen in verschillende contexten worden gebruikt om anticipatie en opwinding over de onbekende mogelijkheden die in het verschiet liggen over te brengen.
 • Kortom, "Laten we zien wat er gebeurt" en "Laten we zien wat er gaat gebeuren" zijn uitdrukkingen van nieuwsgierigheid en anticipatie op de toekomst. Door deze zinnen te gebruiken kun je onzekerheid omarmen en openstaan voor verschillende mogelijkheden die het leven kan brengen.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.