Mevrouw of juffrouw (hoe spreek je haar aan?) - Alle verschillen

 Mevrouw of juffrouw (hoe spreek je haar aan?) - Alle verschillen

Mary Davis

"Ze is mijn geweldige vriend, Jose." Er is iets mis met de zin. Nou, dat is hetzelfde geval wanneer je onjuist gebruik maakt van Juffrouw of mevrouw En afgezien van het maken van een fout, zou je zelfs iemand kunnen beledigen.

Maar maak je geen zorgen, je weet welke je moet gebruiken als je dit artikel uit hebt.

Naast het kennen van het verschil tussen Juffrouw en mevrouw Je komt ook meer te weten over hun etymologie en het belang van een zorgvuldige woordkeuze.

Ik heb de meeste van uw veelgestelde vragen beantwoord over Juffrouw en mevrouw hieronder. Je hoeft alleen maar nieuwsgierig te lezen.

Wat is het verschil tussen Juffrouw en Mevrouw. ?

Optie met Juffrouw als je met een jonge of ongetrouwde vrouw praat. Het is een hoofdletter en kan alleen worden gebruikt - zonder dat er een naam achter hoeft. Bijvoorbeeld: "Hallo, juffrouw. Hier is het cadeau dat ik u heb beloofd."

Echter, Mevrouw. is leeftijdsneutraal en impliceert beleefd praten met een oudere vrouw. Mevrouw. wordt geïsoleerd gebruikt, maar in tegenstelling tot Juffrouw , mevrouw kan zonder hoofdletter. Gebruik het om iemand formeel aan te spreken, zoals: "Goedemorgen, mevrouw. Wilt u een kopje koffie of thee?"

Meer voorbeelden van Juffrouw en Mevrouw. in een zin

Om een bepaald onderwerp te begrijpen, heb je meer praktische voorbeelden nodig. Dus hier zijn extra zinnen die gebruik maken van Juffrouw en Mevrouw. :

Met behulp van Juffrouw in Zinnen

 • Miss Angela, heel erg bedankt voor je hulp een tijdje geleden.
 • Excuseer me, juffrouw. Ik denk dat er iets mis is met dit papier.
 • Wat gaan we vandaag doen als juffrouw Jennifer afwezig is?
 • Dit notitieboek is van Miss Frances Smith
 • Geef deze brief later aan Miss Brenda Johnson...

Met behulp van Mevrouw. in Zinnen

 • Goedemorgen, mevrouw. Wat kan ik vandaag voor u doen?
 • Mevrouw, uw vergadering begint over een uur.
 • U moet rusten, mevrouw.
 • Ik heb mijn best gedaan, maar mevrouw zei dat de uitgerekende datum nog steeds morgen is.
 • Het is leuk om met u te praten, mevrouw.

Waarom is het belangrijk om te weten Juffrouw en Mevrouw. verschil?

Het is essentieel omdat zowel Juffrouw en mevrouw hebben verschillende toepassingen. Bovendien verklaart het kennen van het verschil waarom sommige vrouwen er niet de voorkeur aan geven te worden genoemd mevrouw Dit contrast maakt het belangrijk om woorden zorgvuldig te kiezen.

Woorden communiceren gevoelens. Gebruik de juiste woorden om effectief te communiceren. Maar gebruik je de verkeerde, dan ontstaan negatieve emoties.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Estaba" en "Estuve" (Beantwoord) - Alle Verschillen

U weet al waarom een zorgvuldige woordkeuze essentieel is. U moet nu een andere vraag behandelen: Hoe kan ik mijn woorden zorgvuldig kiezen?

Drie tips om woorden zorgvuldig te kiezen

Synoniemen zijn een goede manier om je woorden te kiezen. Pas ze correct toe, en u zult betere gesprekken voeren. Er zijn echter nog andere dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw woorden kiest. Verbeter uw woordkeuze door deze drie tips te volgen:

1. Denk na voordat je spreekt (of schrijft). Stel jezelf een paar vragen zoals, "Zou zeggen... mevrouw door dit te doen, voorkom je onbedoelde fouten.

2. Begrijp de betekenis achter een woord. De oorsprong (etymologie) van een woord begrijpen betekent ook het idee begrijpen dat het impliceert. Gewoon zoeken Juffrouw en Mevrouw etymologie zal u helpen een duidelijker inzicht te krijgen in hun verschil - maar ik heb dit gemakkelijker voor u gemaakt door beide uit te leggen Juffrouw en mevrouw etymologie later.

3. Erken de gevoelens van anderen. Deze herkenning houdt verband met denken voordat je spreekt. Als je weet dat de vrouw met wie je praat het haat om zich oud te voelen, dan kun je haar beter niet aanduiden als mevrouw .

Etymologie van Juffrouw en Mevrouw.

Juffrouw samen met mevrouw, komt van het grondwoord... meesteres . Het had vroeger meerdere betekenissen en verwees vaak naar een vrouw met gezag. Het woord meesteres wordt nu echter gebruikt om de relatie van een vrouw met een getrouwde man negatief aan te duiden.

Op aan de andere kant is Ma'am een samentrekking afkomstig van het woord mevrouw - Mevrouw e, wat "mijn dame" betekent in Oud Frans. Er kwam een tijd dat mevrouw werd alleen gebruikt voor koninginnen en koninklijke prinsessen. Bedienden gebruikten het vroeger ook om hun minnaressen aan te spreken. Voortaan is ma'am een algemene term voor jongere mensen om eerbied uit te drukken voor oudere vrouwen in deze tijd.

Wanneer moet u Juffrouw en Mevrouw. ?

Gebruik Juffrouw om een jongere vrouw te verwijzen en mevrouw om een vrouw aan te duiden die ouder of hoger in rang is. Maar sommige vrouwen houden er niet van om aangeduid te worden als... mevrouw Deze verwijzing kan hen in een slecht humeur brengen, wees voorzichtig.

Is het onbeleefd om iemand te bellen Mevrouw. ? (edit)

Het is niet onbeleefd om iemand mevrouw te noemen, maar het beledigt bepaalde vrouwen. De reden hiervoor kan van persoon tot persoon verschillen, maar de meest voorkomende is dat ze zich ouder voelen.

Vraag vrouwen hoe ze willen worden aangesproken, want door te vragen voorkomt u dat ze worden beledigd. Of noem ze als Mevrouw. of Mevrouw. is ook een veilige optie.

Wat zijn persoonlijke titels?

Een persoonlijke titel wordt gebruikt om iemands geslacht en relatiestatus aan te geven. Behalve "miss" en "ma'am" bevat de onderstaande tabel veelgebruikte Engelse persoonlijke titels:

Zie ook: Wat is het verschil tussen een valse en een ware Tweelingvlam? (Onthulde feiten) - Alle Verschillen
Persoonlijke titel Wanneer wordt het gebruikt?
Mevrouw. Een oudere vrouw formeel aanspreken, samen met haar achternaam, en wanneer je niet zeker weet of ze getrouwd is of niet.
Mevrouw. Verwijzend naar een getrouwde vrouw
Mr. Communiceren met een getrouwde of ongetrouwde man

De meeste oudere vrouwen geven de voorkeur aan Mevrouw. dan Juffrouw

Bekijk deze video om meer te weten te komen over wanneer u de dubbele persoonlijke titels moet gebruiken die hierboven zijn vermeld:

Engelse les - Wanneer gebruik ik Ms, Mrs, ma'am, Mr? Verbeter uw Engelse schrijfvaardigheid.

Zijn persoonlijke titels en eretekens hetzelfde?

Individuele titels en eretekens zijn hetzelfde. Persoonlijke titels suggereren echter meestal een huwelijkse staat, terwijl eretitels bepaalde beroepen impliceren, zoals:

 • Dr.
 • Eng.
 • Atty.
 • Jr.
 • Coach
 • Kapitein
 • Professor
 • Sir

Mx. is een geweldige manier om gender verwachtingen te voorkomen.

Bestaat er een geslachtsneutrale persoonlijke titel?

Mx. is een persoonlijke titel zonder geslacht. Het is opgedragen aan degenen die niet willen worden geïdentificeerd door het geslacht. Het vroegste bewijs van het gebruik van Mx. dateert van 1977, maar woordenboeken hebben het pas onlangs toegevoegd.

Een opwindend voordeel van het gebruik van Mx. is het wegnemen van genderverwachtingen .

"Als mensen 'Mr. Tobia' op een naamplaatje zien staan, verwachten ze dat er een mannelijke man door de deur loopt; maar als er op het naamplaatje 'Mx. Tobia' staat, moeten ze hun verwachtingen opzij zetten en me gewoon respecteren om wie ik ben.

Jacob Tobia

Laatste gedachten

Gebruik Miss als je met een jonge vrouw praat, maar kies mevrouw voor ouderen. Hoewel je voorzichtig moet zijn met het kiezen van woorden als mevrouw kan het sommige vrouwen beledigen. Het is veilig om eerst na te denken en te bepalen of de vrouw met wie je praat zich niet graag oud voelt.

Beide unieke titels kunnen in eenzaamheid worden gebruikt, maar hun hoofdlettergebruik verschilt - Juffrouw wordt met een hoofdletter geschreven, terwijl mevrouw Dat is het niet. Onthoud ook dat persoonlijke titels en eretitels hetzelfde zijn. Alleen worden eretitels meer gebruikt om beroepen aan te geven dan huwelijkse staat.

Miss en De etymologie van mevrouw is meesteres, wat "een vrouw met gezag" betekent. Maar meesteres wordt nu gebruikt om te verwijzen naar een vrouw die een relatie heeft met een getrouwde man. Ondertussen is het oorspronkelijke woord van ma'am een samentrekking van madam of madame in het oude Frankrijk dat "mijn dame" betekent.

Andere artikelen:

  Het webverhaal en een beknoptere versie van dit artikel vindt u hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.