Verschil tussen parfum, eau de parfum, pour homme, eau de toilette en eau de cologne (Juiste geur) - Alle Verschillen

 Verschil tussen parfum, eau de parfum, pour homme, eau de toilette en eau de cologne (Juiste geur) - Alle Verschillen

Mary Davis

In een winkel of een andere zaak hebt u misschien al verschillende namen voor parfums gezien. Een parfum wordt uitgestald met verschillende titels, zoals eau de parfum, pour Homme, eau de toilette en eau de cologne.

Eau de parfums hebben de hoogste concentratie aan parfumoliën, tussen de 15 en 20%. Eau de toilettes hebben een lagere concentratie aan parfumoliën, meestal 5 tot 15%, en zijn bedoeld om lichter op de huid te liggen en hoeven niet per se de hele dag te blijven hangen. Terwijl parfum 20-30% olieconcentratie bevat, waardoor het tot 8 uur kan blijven hangen. eau de cologne tenslotte bevat tussen de 2% en 4% olie.concentratie).

Dit waren enkele van de namen die werden gebruikt voor parfums die verschilden in termen van concentraties van parfumoliën. We vragen ons allemaal af waarom deze parfums zoveel namen hebben en wat leidde tot het contrast tussen al deze parfums. Ik ben hier om al uw onduidelijkheden weg te nemen en u duidelijk te maken wat de kenmerken van elk van deze parfums zijn, samen met hun voordelen.

Je moet deze blog gewoon tot het einde toe lezen om alle informatie te verwerken.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen eau de parfum en parfum?

Geuren zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Dit verwijst naar hoe puur en krachtig de kleine dingen zijn. Er zijn vier soorten geuren: eau de toilette, eau de partum en parfum.

Hoe meer het is verdund met alcohol, hoe zwakker de geur en hoe langer de houdbaarheid. Keulen bevat de meeste alcohol, terwijl echte "partum" niet zoveel alcohol bevat.

Het duurste is "Real Particle", een 100% zuivere geur. Het is meestal verpakt in een klein flesje en verkrijgbaar in 1/4 ounce, 1/2 ounce of 1 ounce. Het gaat jaren mee.

 Echte "parfum" bevat geen alcohol, terwijl eau de parfum enige alcohol bevat. 

Dus nu weten we hoe het echt zit, hè?

Wat is precies het verschil tussen "eau de toilette" en "cologne"?

Als we het over de meerderheid hebben is er geen verschil. Maar het verschil is alleen relevant wanneer soortgelijke producten van dezelfde merken worden vergeleken, en zelfs dan is het een riskant raadspelletje.

Een beetje zoals het onderscheid tussen light en vol bier. Alleen zijn die termen, in tegenstelling tot deze, niet volledig anachronistisch.

Als een geur in beide formules verkrijgbaar is, kun je meestal stellen dat de cologne minder parfum bevat dan de Eau de toilette (EDC). Maar niet altijd. De EDC is soms gewoon een andere samenstelling die niet noodzakelijkerwijs zwakker is.

Zowel EDC als cologne verschillen dus van elkaar qua samenstelling.

Waarom heet een parfum eau de parfum?

De krachtigste is parfumolie. Als de geur dezelfde is, worden de volgende termen gebruikt: parfum, eau de parfum, eau de toilette, splash, geparfumeerde crème, geparfumeerde lotion, geparfumeerd bubbelbad, badzout, geparfumeerde zeep, geparfumeerde potpourri-spray en geparfumeerde potpourri.

Eau de Parfum is een geursterkte, niet een geurtype; het bestaat meestal uit 10% tot 20% aromatische oliën, terwijl Eau de Toilette een zwakkere geur is met een concentratie van 5% tot 15% aromatische oliën.

De meeste mannen dragen Eu de parfum, dat ze meestal "eau de cologne" noemen. Dat komt omdat ze zich niet interesseren voor de sterkte; ze kopen gewoon het mannenparfum en noemen het eau de cologne.

Bekijk deze video om alle misverstanden over deze parfums uit de weg te ruimen

Wat is Eu de cologne?

Eu De Cologne is een geur met een nog lagere concentratie aromatische verbindingen met een bereik van 3-8%. Kijk eens goed naar alle flessen bij Macy's, Sephora, of waar u uw parfums gewoonlijk koopt, daar staat EDP in kleine letters of in afgekorte vorm op.

Dit is een algemene richtlijn voor de sterkte van de geur, en als algemene vuistregel geldt dat EDP langer meegaat. Spice bomb, een oude clubfavoriet uit 2006, is hier een goed voorbeeld van dat veel mannen zullen kennen.

Het ruikt heerlijk, heeft veel "kuil". Kuil is afkomstig van het woord zeil, en verwijst naar de geur die in de lucht ontstaat.

Deze geur is alleen voor de korte termijn. Het heet een EDT.

De parfumeurs, Viktor & Rolf, brachten een opvolger uit genaamd "Spice bomb Extreme," die iets donkerder is maar ook in Eu de parfum sterkte komt en veel langer aanhoudt.

Dus als alles gelijk is, presteert Eu de parfum beter dan Eu de Toilette, maar in de praktijk is niet alles altijd gelijk.

Dior Sauvage, bijvoorbeeld, is een Eu de Toilette met een werking die de hele dag door weinig mannengeuren kan worden geëvenaard. Dit is te danken aan diverse factoren, met name de chemie van de afzonderlijke geurstoffen die in elk parfum worden gebruikt.

Al met al heeft Eu de cologne een lagere concentratie aromatische verbindingen zonder langdurige geur, terwijl Eu de toilette een langdurige geur heeft.

De meeste mannen gebruiken Eau de cologne omdat het langer meegaat dan andere geuren.

Wat verdient de voorkeur: parfum, eau de toilette of cologne? En wat is het onderscheid?

Het hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, hoe de geur mengt met uw natuurlijke geur, waar u hem wilt dragen en voor wie.

Parfum Eau de Parfum is het geurequivalent van een Rolls Royce. Ze hebben hogere concentraties essentiële oliën en parfumelementen, dat zijn de ingrediënten en chemicaliën die samen de kakofonie van geuren creëren. Ze zijn duurder omdat het langer duurt om ze te maken en omdat ze zeldzamere ingrediënten gebruiken.

Terwijl Eau de Toilette Toilette een lichtere versie is van het hoofdgebeuren dat vooral bedoeld is voor gebruik overdag. Het bevat minder essentiële oliën dan parfum, is niet zo langdurig of diepgaand, en is dus veel minder duur. Ze zijn meestal lichter en subtieler, nog steeds herkenbaar als verwant aan het moederparfum, maar ze vervagen snel.

 Dit is goed voor zeer jonge tieners die net beginnen aan hun zoektocht naar de voor hen perfecte geur. 

Aan de andere kant, Eau de cologne was vergelijkbaar met eau de toilette, maar met een hogere alcoholconcentratie en werd vooral verkocht als mannengeur voordat luxe mannenparfums als Creed populair werden. Creed kost in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 250 pond per fles.

Al deze soorten verschillen dus veel te veel van elkaar wat betreft hun kracht, concentratie en houdbaarheid.

Wat is precies het verschil tussen eau de toilette en parfum?

Deze termen verwijzen naar de sterkte van de geur, of meer specifiek, de hoeveelheid hoogwaardige alcohol en/of water die aan de geurolie is toegevoegd. Parfum is de meest geconcentreerde vorm van geurstoffen die 18-25 procent parfumolie opgelost in alcohol bevat.

 Een  eau de vie  is elk mengsel met een lagere verhouding tussen olie en alcohol of water. 

In de onderstaande tabel staan enkele soorten parfums met hun samenstelling.

Geur Composities
Eau de Cologne Parfumolie met een concentratie van 3% of minder.
Eau Fraiche 3-5% parfumolie
Eau de Toilette 6-12% parfumolie
Eau de Parfums 13-18% parfumolie.
Extractor parfum 18% tot 25% parfumolie

Lijst van parfums en hun samenstelling

Wat weet je over Eau Fraiche?

Eau de Fraiche bevat 1-3 procent olieconcentratie. Deze laatste geur is vergelijkbaar met de vorige in die zin dat hij een geur heeft die tot twee uur. Het heeft echter een veel lagere geurconcentratie, variërend van 1% tot 3%.

Het belangrijkste onderscheid is dat eau fraiche geen hoge concentratie alcohol bevat. Omdat eau fraiche grotendeels uit water bestaat, is het ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Ten slotte is het belangrijk om te begrijpen dat naast de geurtypes ook de geurnoten van invloed zijn op de uiteindelijke geur. Eau de Fraiche is goed voor mensen met een gevoelig huidtype.

Wat is het verschil tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum?

Het belangrijkste onderscheid tussen de twee types, zo blijkt, is toch niet zo subtiel; het is overduidelijk en wetenschappelijk.

"Een eau de parfum bevat meer geurolie dan een eau de toilette,"

zegt Laura Slatkin, oprichtster van NEST New York.

"De volgorde van hoogste naar laagste concentratie in de parfumwereld is puur parfum, dat meestal vast is: eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne."

Een eau de parfum bestaat meestal uit 15% tot 20% parfumolie, terwijl een eau de toilette iets lager ligt, tussen 10% en 15%. De precieze samenstelling verschilt per merk, maar een eau de toilette is "lichter en frisser," volgens Eduardo Valadez, directeur marketing bij de Franse parfumeur Diptyque, terwijl een parfum "dichter" is. en rijker" door de hogere concentratie.

Er zijn dus kleine verschillen tussen beide geuren. Maar ik hoop dat ik ze duidelijk heb gemaakt.

Eau de Parfum lijkt veel op eau de cologne.

Welke is langdurig: eau de parfum, eau de toilette, of eau de parfums?

Volgens Shapiro moet eau de parfum gemiddeld langer meegaan, maar verschillende noten hebben verschillende patronen van levensduur.

Zij vertelde dat,

Je kunt een fruitig, zeer fris eau de parfum niet vergelijken met een zeer houtachtige eau de toilette.

"Fruitige en frisse noten zijn topnoten die snel vervliegen, zelfs bij hogere concentraties."

Over het geheel genomen is de coolste gril van alle parfums dat de ervaring van elke drager van een geur uniek is, afhankelijk van hoe de formulering reageert met de specifieke oliën van hun huid.

 We kopen geen parfum dat goddelijk ruikt op je beste vriendin omdat het bij jou misschien niet zo lekker ruikt. 

Je moet vooral Valadez' gouden regel van geur volgen, die ondubbelzinnig luidt, "Beoordeel een geur nooit totdat je hem op je huid hebt geprobeerd."

Bekijk de gedetailleerde vergelijking van EDT en EDP in deze video.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen parfum, eau de parfum, pour homme, eau de toilette en eau de cologne?

De term werd traditioneel gebruikt om de concentratie van geurstoffen in het pure parfum aan te duiden.

 Deze hebben de hoogste concentratie geurstoffen, meestal 20-40%. 

Eau de parfum zit in het midden van het concentratiebereik, terwijl eau de toilette aan de onderkant zit." Eau de cologne" is een verzamelnaam voor mannen- en vrouwengeuren.

Veel bedrijven stappen echter af van de traditionele nomenclatuur en gebruiken parfum, EDP, EDT en cologne als indicatoren voor de "toon" van het parfum.

Sauvage EDT sloopt de EDP en Parfum formules volledig. Pour Homme is een Franse uitdrukking die "voor mannen" betekent.

Ik denk dat u nu wel weet hoe uniek al deze geuren zijn en waarom ze zulke namen hebben.

Eau Tendre is een ander soort geur voor vrouwen

Laatste gedachten

Kortom, eu de parfum, eu de toilette, en cologne hebben fijne verschillen. Het is niet alleen hun titel, maar ze verschillen ook in sterkte van formulering, houdbaarheid en concentraties. Parfums kunnen beter zijn voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze veel minder alcohol bevatten dan andere geursoorten.

Eau de toilette is een van de meest populaire en betrouwbare geuren op de markt. Het wordt beschouwd als dagkleding en gaat meestal twee tot drie uur mee. Eau de Cologne (EDC) heeft een veel lagere geurconcentratie (ongeveer 2% tot 4%) dan EDT, dat een hoog alcoholgehalte heeft. Geuren uit het hogere segment kunnen duur zijn, dus als je van tevoren onderzoek doet, weet je zeker dat je de geur krijgt die je wilt.willen.

Ik heb mijn best gedaan om alle verschillen te bespreken met een gedetailleerde vergelijking tussen al deze parfums. Geuren zijn een zeer persoonlijke keuze. De een kan de geur lekker vinden, terwijl de ander er een hekel aan heeft. Daarom moet je proberen te kiezen op basis van je voorkeur voor sterkte en samenstelling.

    De webversie van dit artikel staat hier.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.