Wat is het verschil tussen de INTJ en de ISTP persoonlijkheid? (Feiten) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen de INTJ en de ISTP persoonlijkheid? (Feiten) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mensen met een Het INTJ persoonlijkheidstype houdt toezicht op analytisch, zelfverzekerd en ambitieus gedrag. Wat ze graag doen is kennis zoeken en heel logisch observeren. Het zijn vrijgevochten denkers die zich concentreren op het oplossen van de wereldproblemen.

Aan de andere kant hebben mensen met een Het ISTP persoonlijkheidstype is meestal nieuwsgierig, pragmatisch en zelfverzekerd in zijn gedrag. Zij zijn onvoorspelbaar en spontaan, maar zijn vaak stil en geven er de voorkeur aan intern na te denken en informatie te verwerken.

In dit artikel bespreken we wat het belangrijkste verschil is tussen INTJ en ISTP persoonlijkheid, dus lees verder om het te weten.

Wat is een INTJ?

INTJ persoonlijkheidstypes zijn fantasierijker.

Een INTJ is een persoon met muurbloempjes, Impulsieve, verstandige persoonlijkheidskenmerken. Deze briljante meesterbreinen houden ervan de details van het leven te verbeteren, en passen verbeelding toe op alles wat ze doen. Hun innerlijke wereld is vaak een persoonlijke, complexe wereld. De sterke punten van deze persoonlijkheid zijn:

 • Rationale: Planner, verheugt zich in de kracht van hun geest. Zij kunnen bijna elke uitdaging herhalen als een kans om hun analytisch denkvermogen aan te scherpen en hun kennis uit te breiden.
 • Geïnformeerd: Weinig persoonlijkheidstypes zijn zo toegewijd als de planner aan het ontwikkelen van rationele, correcte en op bewijs gebaseerde meningen.
 • Onafhankelijk: Conformiteit is voor deze persoonlijkheden min of meer synoniem met middelmatigheid.
 • Vastberaden: Dit persoonlijkheidstype staat bekend als ambitieus en doelgericht.
 • Nieuwsgierig: Planners staan open voor nieuwe ideeën zolang die ideeën rationeel en op bewijs gebaseerd zijn, wat van nature sceptisch is.
 • Origineel: Zonder architecten zou de wereld veel minder aantrekkelijk zijn.

Wat is een ISTP?

ISTP persoonlijkheidstypes zijn zowel introvert als oplettend.

Een ISTP is iemand met observerende, introverte en prospectieve persoonlijkheidskenmerken. Zij hebben de neiging om individualistisch te denken en doelen na te streven zonder veel externe connecties. Zij gaan het leven in met nieuwsgierigheid en persoonlijke vaardigheid, waarbij zij hun aanpak variëren.

 • Optimistisch en energiek
 • ISTP persoonlijkheden zitten meestal tot aan hun ellebogen in een of ander project. Vrolijk en goedaardig.
 • Creatief en praktisch: Virtuozen zijn fantasierijk over praktische zaken, mechanica en ambachten.
 • Spontaan en rationeel: Virtuozen combineren spontaniteit met logica en kunnen met weinig moeite van gedachten veranderen om zich aan te passen aan nieuwe situaties, waardoor zij flexibele en veelzijdige personen zijn.
 • Weet prioriteiten te stellen: Deze flexibiliteit gaat gepaard met enige onvoorspelbaarheid.
 • Ontspannen: Door dit alles kunnen Virtuozen relatief comfortabel blijven.

Wat is het verschil tussen de INTJ en de ISTP persoonlijkheid?

Hier zijn enkele vragen die je het belangrijkste verschil vertellen tussen de persoonlijkheden van INTJ's en ISTP's:

INTJ's zijn reflexief, terwijl INTJ's gevoelig zijn.

Een van de verschillen tussen INTJ's en ISTP's is dat de INTJ is Reflexief terwijl de ISTP een Sensor is.

Dit verschil beïnvloedt op dramatische wijze hoe deze twee persoonlijkheden hun wereld waarnemen met betrekking tot tijd en afstand en hoe zij bepalen.

De ISTP's gebruiken overwegend de werking Introvert Sensing (Si), waardoor zij zich concentreren op de informatie die zij verkrijgen uit hun vijf zintuiglijke modaliteiten en hun heden. ISTP's concentreren zich meer op bewijsbare punten en de dagelijkse ervaringen die zich in hun leven afspelen en niets daarbuiten.

INTJ's daarentegen zijn Reflexief, waardoor ze creatieve, toekomstgerichte en onderzoekende denkers zijn. INTJ's concentreren zich, in tegenstelling tot INTJ's, op het grote geheel en bekijken details als een geheel, waarbij ze graven naar onderliggende betekenissen en manieren.

INTJ hebben meer aandacht voor trends en gebeurtenissen overal, niet alleen in hun leven. Ze kunnen op de hoogte blijven van actuele zaken in persoonlijke interesses zoals mode, politiek, eten of wetenschap.

INTJ's oordelen, terwijl INTJ's waarnemen.

Mensen met INTJ persoonlijkheid oordelen meer

De INTJ heeft het oordelende deel, terwijl de ISTP het waarnemende deel heeft. Dit brengt veel essentiële verschillen over.

Om te beginnen zijn Perceivers graag open en scherpzinnig in plaats van besluitvaardig. Dit is meestal in openhartigheid naar ideeën of meer in overeenstemming met hun geest.

Dit maakt de ISTP passen zich aan aan de ideeën van anderen en geven meer toe aan anderen. Het zijn onderzoekende individuen die altijd op zoek gaan naar spanning en plezier.

Het beoordelingsproces maakt de INTJ opiniërend en gesloten voor de standpunten en meningen van andere mensen. Zij zoeken comfort in veerkracht en consistentie.

Hoe communiceren INTJ's en ISTP's effectief met elkaar?

INTJ's en ISTP's zijn introverte denkers die hun tijd alleen doorbrengen en beslissingen baseren op analytisch denken. Toch hebben INTJ's een sterk instinct en zoeken ze organisatie, terwijl ISTP's zich richten op de feiten en verlangen naar een gevoel van spontaniteit.

INTJ's moeten vermijden om zaken filosofisch of conceptueel te bespreken met INTJ's en in plaats daarvan besluiten om feiten of bewijzen te presenteren. INTJ's moeten vermijden om zich te veel te concentreren op de situatiesegmenten en INTJ's toestaan om verbanden te vormen binnen een discussie.

Hoe kunnen INTJ en ISTP Persoonlijkheidstypes conflicten oplossen?

INTJ en ISTP zijn Denkende persoonlijkheden, dus zij moeten zich richten op het logisch omgaan met gespannen omstandigheden. Ze moeten duidelijk zijn en problemen op tijd aanpakken.

INTJ's moeten vooraf op de hoogte zijn van de behoefte van INTJ's om een verband te leggen met specifieke zaken. Ze moeten duidelijke illustraties hebben om hun punt te helpen aantonen. INTJ's moeten behandelen hoe het geschil verband houdt met andere zaken; het tonen van banden zal INTJ's helpen bij het proces.

Hoe kunnen INTJ en ISTP persoonlijkheidstypes vertrouwen opbouwen?

INTJ kunnen waarschijnlijk vertrouwen hebben in ISTP's die affirmaties kunnen doorzetten en een gedegen bijdrage leveren aan de werkomgeving. ISTP's moeten proberen methodischer en toegewijder te werken met INTJ's.

ISTP's neigen naar INTJ's die hen de vrijheid geven om onafhankelijk en volgens een ontspannen schema te werken; als INTJ's ISTP's meer onafhankelijkheid geven, zullen ISTP's zich waarschijnlijk gewaardeerd voelen en vrij van controle, wat hen zal helpen zich aan INTJ's te hechten.

Hoe kunnen INTJ en ISTP Persoonlijkheidstypes samenwerken?

Beide persoonlijkheden dragen bij aan hun werkplek met een diepgaand, logisch overzicht. INTJ's zijn vooruitstrevende goal-setters die grote dingen willen bereiken, terwijl INTJ's nieuwsgierige, inzichtelijke, flexibele werkers zijn die werken om de wereld om hen heen te begrijpen.

Als INTJ's en ISTP's elkaar waarderen en effectief met elkaar communiceren, presteren ze goed als team. INTJ's moeten zich bewust zijn van de ruimte en vrijheid van INTJ's en hen toestaan zelfstandig te werken als dat nodig is; INTJ's moeten hard werken en volharden in projecten, zelfs als die monotoon aanvoelen.

Hoe kunnen INTJ en ISTP Persoonlijkheidstypes omgaan met verandering?

INTJ's hebben waarschijnlijk moeite om nieuwe situaties onder ogen te zien, omdat zij zeer oplettend zijn in hun persoonlijke doelen en veel plannen hebben. INTJ's zijn van nature adaptief en waarderen tijden van groei.

I STP's moeten INTJ's steunen in deze stressvolle tijd; ze moeten INTJ's helpen een nieuwe manier te vinden om hun doelen te bereiken. Zodra INTJ's hun perspectief heroriënteren, zullen ze zich waarschijnlijk goed aanpassen.

In de geest van INTJ en ISTP persoonlijkheid

Laatste gedachten

INTJ en ISTP persoonlijkheidstypen hebben veel verschillen. Zij moeten begrijpen wat de andere klasse angst inboezemt en proberen te voorkomen dat zij het op de spits drijven wanneer dat denkbaar is.

INTJ-types maken zich gemakkelijk zorgen door te veel tijd aan anderen te besteden, een standaard set regels te volgen die hun betrokkenheid op het heden concentreren, en emotioneel hulpeloos te zijn bij een ander.

Anderzijds raken ISTP-persoonlijkheidstypes gemakkelijk gestrest wanneer zij gedwongen worden langetermijndoelstellingen uit te voeren, in de nabijheid van onbekende mensen moeten werken, in een strikte routine geduwd worden, of overvolle concertfeestjes en andere evenementen moeten volgen.

INTJ's moeten vermijden te veel spanning op INTJ's te zetten. In plaats daarvan moeten ze INTJ's toestaan hun oordelen te vellen en hun doelen te bepalen. INTJ's moeten functioneren om meer systematisch en uniform te zijn rond INTJ's om hen te helpen zich meer op hun gemak te voelen.

Verwante artikelen

Schelden en vloeken - (De belangrijkste verschillen)

Het verschil tussen een High-res Flac 24/96+ en een normale ongecomprimeerde 16-bit CD

Speer en Lans - Wat is het verschil?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.