Wat is het verschil tussen een bende en de maffia? - All The Differences

 Wat is het verschil tussen een bende en de maffia? - All The Differences

Mary Davis

Bende, maffia, maffia, enz. Deze woorden worden vaak gebruikt om te verwijzen naar georganiseerde misdaad. Georganiseerde misdaad onderscheidt zich van andere misdaden, die vaak spontaan of met individuele inspanning worden gepleegd.

Hoewel zowel bendes als maffia's illegale activiteiten verrichten, is het belangrijkste verschil tussen hen hun macht en hoe goed ze georganiseerd zijn. Maffia's hebben machtigere connecties dan bendes en zijn beter georganiseerd. De omvang van hun misdaden is ook ernstiger dan die van bendes.

Dit soort criminele activiteiten vindt plaats wanneer een groep criminelen samenkomt om illegale activiteiten uit te voeren ten behoeve van het financiële voordeel van het syndicaat of de organisatie. De soorten misdrijven die bendes en maffia plegen lijken op elkaar. In dit artikel worden zowel de structurele verschillen als de verschillen in de aard en werking van maffia en bendes belicht.

Lees verder voor meer informatie.

Wat maakt een bende?

Een bende is een vereniging van criminelen met een duidelijke hiërarchie en controle, die criminele activiteiten ontplooit om geldelijk gewin te behalen.

Bendes opereren meestal op een manier die de controle over gebieden opeist en vechten soms met andere bendes om deze controle. Bendes komen vaker voor in steden dan op het platteland. Het bekendste voorbeeld van een bende is misschien wel de Siciliaanse maffia. Op het platteland zijn er veel bendes die zich bezighouden met verschillende illegale activiteiten. Milities zijn een andere naam voor bendes.

Wat maakt een maffia?

De maffia is een criminele groep die lijkt op een bende. De maffia werd opgericht in Sicilië, Italië, in de 19e eeuw. Grote families waren de eersten die maffiagroepen of bendes vormden. Zij ontplooiden illegale activiteiten en persten geld af in ruil voor bescherming. De leden van dit georganiseerde misdaadsyndicaat gingen er prat op mannen van eer te zijn.

Elke groep controleerde een specifiek gebied. Deze clans en families werden maffia genoemd door zowel rechtshandhavingsinstanties als mensen. De term maffia werd in de loop der tijd gangbaarder en kan nu worden gebruikt om te verwijzen naar elke groep of bende die zich bezighoudt met illegale activiteiten. Ze hebben ook een specifieke modus operandi en een hechte structuur, met inbegrip van familieleden. De immigratie van families vanSicilië, Italië naar de Verenigde Staten resulteerde in de maffia.

Zie ook: Het verschil tussen een Glaive en een Halberd - Alle verschillen

Hoewel afpersing de belangrijkste activiteit van de maffia was, zijn deze misdaadsyndicaten nu betrokken bij vele andere illegale activiteiten, waaronder prostitutie, smokkel en drugshandel. In het geval van de maffia heeft de patriarch sterke controle over het syndicaat en heeft de groep sterke banden met ambtenaren op hoge posten. Hierdoor kunnen de leden voorkomen dat zij worden gepakt...door wetshandhavers en helpt hen gevangenisstraffen te vermijden.

Hier is een snelle vergelijking van bendes en maffia:

Bendes Maffia
Kunnen volledig nieuwe vreemden zijn mensen uit verschillende gemeenschappen Meestal uit dezelfde families en uitgebreide families of familie vrienden.
Minder georganiseerd Veel georganiseerd
Groter in groepen Een kleiner aantal leden.
Normale criminelen kunnen zich aansluiten bij bendes Gespecialiseerde of zwaar beledigende (specialistische) criminelen worden lid van de maffia.
Geen banden met de ambtenaren die aan de macht zijn. Connecties met machthebbers
Geen familiestructuur Gezinsstructuur
Betrokken bij kleine misdrijven Betrokken bij drugshandel en afpersing.

Wie is sterker: een bende of een maffia?

Bendes zijn groepen met leden die zich bezighouden met illegale activiteiten, terwijl de maffia kan worden omschreven als een soort bende.

Een bende is dus een algemene term, terwijl de Siciliaanse maffia (of gewoon maffia) een voorbeeld is van een bende.

De maffia vindt haar oorsprong op Sicilië, Italië, maar is tegenwoordig een algemene term die verwijst naar soortgelijke georganiseerde criminele organisaties die in het hele land actief zijn.

Door deze kenmerken zijn maffia's sterker dan bendes:

 • Maffia verwijst naar een misdaadsyndicaat dat bestaat uit leden die voornamelijk afkomstig zijn uit uitgebreide families en een duidelijke hiërarchie en controle hebben.
 • Bendes zijn minder georganiseerd dan maffia.
 • De maffia is sterker dan bendes die connecties hebben met machthebbers.
 • De maffia heeft een familiestructuur die bendes niet hebben.
 • Bendes zijn vaak betrokken bij kleine criminaliteit, terwijl de maffia bekend staat om drugshandel en afpersing.

Als u meer wilt weten over de verschillen tussen een bende en een maffia, bekijk dan snel deze video:

Bestaan maffia's nog steeds?

Op veel plaatsen in de wereld bestaan nog steeds verschillende georganiseerde criminele groepen.

Zie ook: Zwarte VS Rode Marlboro: Welke heeft meer nicotine? - Alle verschillen

Dit is geen reden om bang te zijn of niet ergens heen te gaan. Er zijn enkele landen waar je kunt praten over de maffia subcultuur of beweging. Hier zijn enkele voorbeelden.

USA

Verrassend genoeg had en heeft het land een machtige maffiaorganisatie. Enkele van de bekendste criminele groepen zijn de Gambino-misdaadfamilie en de New Yorkse maffia. De FBI is effectief en doelgericht in het bestrijden van deze bewegingen. Het land van vrijheid schept onbedoeld gunstige voorwaarden voor het bestaan van de maffia (voordat deze wordt ontdekt).

Italië

In dit land is de maffia nog steeds zeer machtig. Wat is de geheime reden? Criminelen willen graag dicht bij de staat en zijn instellingen staan of staan. Eén zo'n maffiagroep is de machtige en bekende "Cosa Nostra", waar bijna iedereen wel eens van gehoord heeft.

De plaatselijke politie heeft in het verleden ook een andere baas van de Siciliaanse misdaadfamilie gevonden. Ja, de Siciliaanse maffia beschouwt zichzelf als een familie. Dat maakt deze beweging, die hecht en gesloten is, nog riskanter.

Venezuela

Het is mogelijk dat de maffia nog steeds bestaat in Venezuela, aangezien Venezuela bekend staat als een "maffiastaat". Het is niet verwonderlijk dat 123 hooggeplaatste regeringsambtenaren betrokken zijn of zijn geweest bij wetsovertredingen. Gebleken is dat er nog steeds 15-16 maffiaorganisaties actief zijn in de staat, samen met regeringsambtenaren.

Japan

Het was ooit gebruikelijk te geloven dat de Japanse maffia bestond uit grote mannen met tatoeages en geweren. Dit is niet altijd waar. Het is belangrijk te beseffen dat Japan de reputatie heeft een veilig land te zijn, waar je alles kunt doen. De invloed van de Yakuza kan worden gezien in hun vermogen om de zwarte markten direct na de Tweede Wereldoorlog te reguleren, waardoor een sneller herstel mogelijk was. Later deden ze een beroep opvoor gekozen conservatieven om het makkelijker te maken contracten te ondertekenen en de invloed van communisten te verminderen. De maffia bestaat nog steeds in Japan, maar de politie is vastbesloten Japan voor 2021 van hen te ontdoen.

Conclusie

Bendes zijn een groep mensen die misdaden plegen en maffia's kunnen worden beschouwd als een soort bende.

Het is nog steeds duidelijk dat de macht van de maffia, die tientallen jaren geleden werd opgericht, nog steeds sterk is. De maffia is echter als criminele organisatie in bepaalde steden en staten verzwakt. In 2021 is zij in bepaalde regio's nog steeds zichtbaar. Feit is dat de maffia niet slaapt en in bepaalde landen nog vele jaren zal blijven bestaan.

  Klik hier als u meer wilt weten over de verschillen tussen een bende en maffia's via dit webverhaal.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.