Wat is het verschil tussen Love Handle en Hip Dips? (Onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Love Handle en Hip Dips? (Onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en hoe ze eruit zien. Er zijn bepaalde termen op het internet die schoonheidsnormen bepalen en bepaalde aspecten van het lichaam definiëren die niet esthetisch verantwoord zijn.

Om te voldoen aan de schoonheidsnormen van de maatschappij en om zich te ontdoen van lichaamsdelen die zij niet aantrekkelijk vinden, hebben velen zich voorgenomen om delen van hun lichaam die zij niet aantrekkelijk vinden te verkleinen en te verbeteren met natuurlijke en chirurgische middelen.

Twee veel voorkomende termen op internet en in de cosmeticagemeenschap zijn love handles en hip dips. Om te weten wat love handles en hip dips precies zijn en wat het verschil is tussen deze twee termen, lees dan verder.

Wat zijn lovehandles?

Love handles zijn ook bekend als muffin topjes. Het zijn stukjes huid die vanuit de heupen naar buiten steken. Het dragen van strakke kleding en nauwsluitende jurken kan je love handles zichtbaarder en geprononceerder maken.

Meer zichtbare love handles wijzen op overmatig vet rond de heupen en de buikstreek. Mensen met overgewicht hebben meestal meer zichtbare love handles.

Wat veroorzaakt lovehandles?

De belangrijkste oorzaak van love handles is het vasthouden van vet rond de heupen en de buikstreek. Vetcellen stapelen zich op wanneer je lichaam te veel calorieën binnenkrijgt. Wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, wordt er vet vastgehouden, wat de belangrijkste oorzaak is van overmatig vet rond je heup.

Vet kan zich overal en in elk deel van je lichaam ophopen, maar er zijn een paar factoren die de kans op het vasthouden van vet rond de heup, de onderrug en de buik vergroten. Hier zijn een paar factoren die bijdragen aan de vorming van kwabben:

Zie ook: Engelse Herder vs Australische Herder (vergeleken) - Alle Verschillen
 • Hormonen
 • Leeftijd
 • Gebrek aan lichaamsbeweging
 • Ongezonde voeding
 • Slaapgebrek
 • Niet gediagnosticeerde medische aandoening

Love handles worden veroorzaakt door vetophoping.

Wat zijn heupdips?

Volgens Dr. Rekha Tailor, medisch directeur en oprichter van Health and Aesthetic, zijn heupdips de "spreekwoordelijke term die wordt gegeven aan de inwaartse depressie - of kromming - langs de zijkant van je lichaam, net onder het heupbeen." Dit staat ook bekend als vioolheupen. En wetenschappelijk wordt dit "trochanterische depressies" genoemd.

Mensen noemen het tegenwoordig de nieuwe dijspleet, een obsessie die sinds 2010 aanhoudt. De belangstelling voor heupdips is aanzienlijk toegenomen tijdens de lockdown. Mensen zijn nu meer geïnteresseerd in heupdips en de zoekopdrachten naar heupdips zijn de afgelopen jaren verdubbeld.

Wat veroorzaakt heupdips?

Heupdips worden meestal veroorzaakt door genetica. Je lichaamstype hangt af van je gen, daarom hebben mensen heupdips en sommigen niet.

Ross Perry, medisch directeur van CosmedicsUK zegt dat heupdips een volkomen normaal anatomisch verschijnsel zijn. Hij zegt verder: "Ze worden veroorzaakt wanneer iemands heupbot hoger ligt dan zijn of haar dijbeen, waardoor vet en spieren naar binnen kruipen."

Heupdips zijn volkomen natuurlijk en hangen af van uw botstructuur en de manier waarop uw botten zijn gebouwd. Er zijn enkele factoren die de zichtbaarheid van uw heupdips beïnvloeden. De skeletstructuur van iemands bekken, de breedte van zijn heupen en zijn algehele verdeling van lichaamsvet en spieren zijn bijvoorbeeld allemaal van invloed op hoe merkbaar zijn heupdips zijn wanneer ze uitwendig worden waargenomen.

Het belangrijkste dat je moet weten over heupdips is dat ze niet veroorzaakt worden door gewichtstoename of vet. Als je heupdips hebt, betekent dat niet dat je onfit bent.

De meeste mensen denken dat een gebrek aan heupdips betekent dat ze fit en gezond zijn. Maar de hoeveelheid vet in dat gebied maakt heupdips wel duidelijker. Als je extra massa en spieren in dat gebied hebt, maakt dat ze zichtbaarder, en ook afvallen rond dat lichaamsdeel doet ze niet verdwijnen, maar maakt ze wel minder zichtbaar.

Wat is het verschil tussen lovehandles en heupdips?

Love handles zijn ook bekend als muffin topjes. Het wordt veroorzaakt door overmatig vet dat zich ophoopt aan de zijkanten van de buik.

Het belangrijkste verschil tussen heupdips en love handles is dat love handles zich veel hoger op het lichaam bevinden, rond iemands taille. Net als bij heupdips zijn sommige mensen gewoon genetisch meer vatbaar voor love handles dan anderen.

Hoe kom je van heupdips af?

Het is niet mogelijk om heupafwijkingen helemaal uit je lichaam te krijgen, maar door te trainen en spieren op te bouwen kun je heupafwijkingen verminderen en minder zichtbaar maken.

Er zijn een paar oefeningen die u kunt doen om het uiterlijk van heupdips te verminderen, zoals Bulgaarse split squats, glute bridges en lunges. Hardlopen en wandelen zijn ook geweldig om de benen vorm te geven, terwijl core workouts, vooral die gericht op de buikspieren en obliques, helpen om de taille vorm te geven.

Heupdips zijn ook bekend als dansersdips. Mensen die dansen hebben meer prominente heupdips door de grote hoeveelheid werk die dansers moeten verrichten aan hun kont, hamstring, heup en benen.

RAUWE WAARHEID OVER HEUPDIPS - WETENSCHAP UITGELEGD

Hoe vaak komen heupdips voor?

Heupdips komen vrij veel voor, meer dan je denkt. Bijna iedereen heeft heupdips, hoewel de zichtbaarheid en het uiterlijk van heupdips van persoon tot persoon verschillen heeft iedereen wel enige mate van heupdips.

Heupdips komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dat komt door het lichaamstype en de botstructuur van vrouwen. De lichaamsstructuur en het type van vrouwen zijn anders dan die van mannen, daarom zijn vrouwen vatbaarder voor heupdips.

Bij sommige mensen zijn heupdips echter nauwelijks zichtbaar, terwijl ze bij anderen heel duidelijk kunnen zijn, het hangt gewoon af van je genen en van de positie van de heupbotten en de genetische vetverdeling. Heupdips vallen meer op als je recht voor de spiegel staat en naar je voorste profiel kijkt.

Het is echter vrij moeilijk om het exacte aantal mensen met en zonder heupdips te bepalen. Het is dus beter om te accepteren hoe je bent en je comfortabel te voelen met je lichaam.

Zijn Love Handles hetzelfde als Hip Dips?

Technisch gezien zijn love handles niet hetzelfde als heupdips. Love handles steken vanuit de heupen naar buiten en komen voort uit de huidstructuur van een vrouw. Door het dragen van strakke kleding en op het lichaam afgestemde kleding vallen je love handles meer op en worden ze zichtbaarder.

Maar de echte reden achter love handles is niet strakke kleding. De echte oorzaak van love handles is het overmatige vet rond je heupgebied als gevolg van overmatig eten en het consumeren van meer calorieën dan je verbrandt.

Heupdips worden echter niet veroorzaakt door overmatig vet. Heupdips worden veroorzaakt door genetica. Heupdips worden veroorzaakt door een bepaald type lichaamstype en botstructuur. Hoewel overgewicht heupdips duidelijker maakt, is het niet de belangrijkste reden voor heupdips.

Oefeningen om van heupdips af te komen

Hier zijn verschillende oefeningen die heupdips kunnen verminderen, maar houd in gedachten dat ze niet volledig zullen verdwijnen:

Zie ook: Het verschil tussen 2πr en πr^2 - Alle verschillen
 • Squats
 • Side Lunges
 • Curtsy Step Downs
 • Been schoppen
 • Wandelingen met bandjes
 • Brandkranen
 • Glute bruggen

Squats, een oefening om heupdips te verminderen

Laatste gedachten

Love handles en heupdips zijn twee verschillende termen met verschillende betekenissen. Hoewel mensen de neiging hebben deze twee termen te verwarren, is het belangrijkste verschil tussen love handles en heupdips dat love handles worden veroorzaakt door overmatig vet, terwijl heupdips worden veroorzaakt door een bepaald type lichaamsstructuur.

De reden achter love handles is het vasthouden van vet rond je heup en buikstreek. Het consumeren van een te grote hoeveelheid calorieën veroorzaakt een gewichtstoename die resulteert in love handles.

Heupdips worden niet veroorzaakt door vetophoping, maar door een bepaald lichaamstype. Genetica is de belangrijkste reden voor heupdips.

Of je nu love handles of heupdips hebt, je moet je niet bewust zijn van hoe je eruit ziet. Iedereen wil passen in de schoonheidsnormen van de maatschappij, maar dat betekent niet noodzakelijk dat je je moet laten opereren om lichaamsdelen die je onaantrekkelijk vindt weg te werken.

  Klik hier om het webverhaal van dit artikel, samengevat, te bekijken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.