WEB Rip VS WEB DL: Welke heeft de beste kwaliteit? - Alle verschillen

 WEB Rip VS WEB DL: Welke heeft de beste kwaliteit? - Alle verschillen

Mary Davis

Niet iedereen wil betalen voor het maandelijkse abonnement van Netflix als ze snel illegale films en shows kunnen krijgen. Geen aan te raden idee voor u, maar als u in de war bent over welk bestand betere kwaliteit heeft, bent u op de juiste plaats.

Er zijn verschillende soorten illegale films en showbestanden die op het internet terechtkomen. Ze variëren allemaal in kwaliteit als gevolg van andere methoden en bronnen die worden gebruikt om de video-inhoud te verkrijgen.

Er zijn vele versies van illegale bestanden: van camrecorderbestanden tot screener, van workprint (disc of digitale distributie kopieën DDC0 tot telecine (van analoge spoelen VOD video on demand), en van DVD tot Blu-ray rips.

De twee meest verwisselbare termen zijn WEB-Rip en WEB-DL.

WEB Rips probeert illegale video's te maken door streaming films en shows vast te leggen van de website van een televisienetwerk of van Netflix of Hulu. De resultaten zijn onbevredigend. Aan de andere kant zijn WEB-DL bestanden van betere kwaliteit die worden gekocht en vervolgens gedownload van Netflix, Amazon en de verschillende nationale iTunes-winkels. Ze worden op aanvraag gedownload en van DRM ontdaan, wat zeker een goede kwaliteit betekent.

In termen van kwaliteit is er niet veel verschil. Het verschil komt van de manier waarop de bestanden worden gepakt - als ze gehercodeerd zijn, zullen ze van lage kwaliteit zijn. De meeste Web Rip worden gehercodeerd om de bestandsgrootte te verminderen. Kijk dus naar de bestandsgrootte - hoe groter het bestand, hoe minder compressie het heeft, wat technisch gezien een hogere kwaliteit betekent.

Rippen betekent meestal dat het gecodeerd is; maar niet altijd.

Deze termen zijn moeilijk te begrijpen als niet-techneut. Maar geen zorgen, laten we dieper graven om te weten wat Web Rip en Web Dl betekenen en welke de betere kwaliteit heeft?

Laten we gaan!

WEB-Rip

WEB-Rip is een geëxtraheerde versie of schermopname die wordt vastgelegd met een kaart of gewoon een schermopnamesoftware van streamingdiensten. Het is een manier om internetstreams vast te leggen, meestal van Netflix en soms louche Koreaanse sites.

Zie ook: Het verschil tussen Egyptisch & Koptisch Egyptisch - Alle verschillen

Omdat ze gecodeerd moeten worden, hebben meestal Web Rips artefacten en streaming artefacten kwaliteitsbeperkingen.

WEB-Rip of P2P-bestanden worden vaak uitgepakt met behulp van RTMP/E of HLS-protocollen en zijn meestal geremuxed van een TS ="" container="" mkv.="" mpr="" or="" strong="" to="">

Rip in de term Web Rip geeft de geripte of slechte kwaliteit aan die geen DRM heeft. Het is meer een WEB Cap omdat het releases vastlegt.

WEB-Rip van Blu-ray discs is een van de beste kwaliteit daarbuiten.

Andere vormen hebben meestal een lage kwaliteit omdat ze vaak het geluid missen in shows, of je merkt een vreselijke beeldkwaliteit, vooral bij oude titels.

WEB-DL

WEB-DL is een bestand dat verliesvrij wordt geript van streamingdiensten. De bekendste streamingkanalen die in Web-DL worden geript zijn:

 • Netflix
 • Amazon Prime video
 • BCiPlayer
 • Hulu
 • Discovery Go

Deze geripte bestanden worden gedownload via websites zoals iTunes. Omdat ze niet gehercodeerd de kwaliteit blijkt vrij goed.

De video- en audiostreams zijn vaak afkomstig van Amazon video of iTunes dan geremuxed in MKV containers zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het voordeel van deze releases is dat net als BD/DVDRIps, deze hebben geen netwerk logo's op het scherm die je ziet op TV rips.

Maar met voordelen komen ook nadelen. Bestanden met ondertitels in andere talen zijn niet te vinden in WEB-DL.

Welke heeft betere kwaliteit?

Web-DL is zonder twijfel superieur aan Web RIP. Het zijn beide verschillende kwaliteitsprofielen en moeten niet op één hoop worden gegooid.

WEBRIP's zijn in sommige gevallen beter dan WEB-DL vanwege de recente methodes om DRM te verwijderen. Maar voornamelijk biedt WEB-Dl een betere kwaliteit. Ook hangt het soms af van de resolutie, bitrate en codec.

WEB-DL's die via hun oudere methode worden verstrekt zijn goed, maar niet altijd. Het is meestal beter omdat de primaire modus ervan een download, geen uitzending.

WEB-Rip heeft veel gebreken vanwege slechte schermopname middelen van een stream. Ze worden verder gecodeerd en worden meer van lage kwaliteit.

Aan de andere kant, WEB-DL is DVD-rips van films of TV-shows die worden gedownload via een online distributieweb.

Maar tegenwoordig is Web Rip ook op zijn hoogtepunt, met een uitstekende kwaliteit.

Bestanden die rechtstreeks afkomstig zijn van Blu-ray zijn het best van kwaliteit. Als WEB-Dl afkomstig is van een bron als iTunes, dan is het beter dan een hooggecomprimeerde Blu-ray rip. De kwaliteit van door iTunes gedownloade Web-DL is echt goed omdat ze niet gecodeerd zijn.

Als we beide kanten met elkaar vergelijken, dan is WEB-DL een winnaar, hoewel het soms moeilijk is om WEB-DL in handen te krijgen vanwege versleutelingsproblemen of zo.

Dus als je een keuze hebt, kun je kiezen voor Web-DL. Maar als je er geen kunt krijgen, kies dan voor WEB-Rip omdat het nog steeds beter is dan een screener ga nooit met screeners die voornamelijk zijn geript van DVD's met 480p of 576p, soms HD, en zelfs soms BDRip .

Zie onderstaande tabel voor een kort overzicht van hun verschillen:

WEB-DL

WEB RIP

Web-Dl zijn Untouched: Het is een bronbestand van een online distributie website (geremixt/niet gehercodeerd) Web Rip is een opnieuw gecodeerd bestand dat wordt opgenomen/overgenomen van een webvideostream.
Geen abrupte overgangen, en geen reclameblokken zoals op blu-ray) bevatten soms abrupte overgangen als gevolg van reclameblokken
Geen logo's of advertenties hebben Hebben Netwerk logo's & onscreen advertenties
Weinig tot geen kwaliteitsproblemen (vergelijkbaar met blu-ray).

Hoger voorkomen van artefacten, frame skips, audio sync, en beeldproblemen (als gevolg van opgenomen bron & commerciële splitsingen).

WEB-DL Vs WEB-Rip

Is WEB-DL beter dan HD Rip?

Web-Dl is meestal beter in termen van kwaliteit. HD-rips zijn illegaal in de VS; de kwaliteit ervan hangt af van iemands plan, de originele videokwaliteit en de internetbandbreedte.

Echter, als u 4k in HD-stralen van streamingapparaten, dat zou beter zijn dan een 1080P van WebDL.

Bovendien hangt het ook af van de resolutie. Over het algemeen zijn zowel HDrip als Web Dl HD's.

Wat is beter: HDTV of WEBRip?

Web-Rip of HDRip Welke beter is, hangt af van de bitrate en de resolutie.

Zie ook: Wat is het verschil tussen de Mellophone en de Marching French Horn? (Zijn ze hetzelfde?) - All The Differences

HD Rip is een term die wordt gebruikt voor video die is "geript" van HDTV-uitzendingen.

Rippen is het kopiëren van digitaal materiaal.

HDV varieert met de gebruikte resolutie; de term geeft niet de exacte resolutie van de geripte video aan.

Er is niet veel verschil tussen de kwaliteit van beide. Zowel HDRip als Web Rip zijn HD, dus als je de keuze hebt, kies dan voor 1080p of 720p rip. Of je gaat voor een hogere resolutie, zoals 4k.

Er zijn nog veel meer termen die u misschien niet kent. Bekijk onderstaande video om ze te leren kennen;

4K VS 1080p Blu-Ray VS DVD VS iTunes/UltraViolet - Vergelijking van recensies

WEBRip en WEB-D L: Welke heeft de beste kwaliteit?

WEB-DL heeft een betere kwaliteit. Een WEB-DL naar WEB-Rip is meer als een DVDRip naar telecine.

Omdat het een schermopname van een stream is, zult U merken dat WEB-Rip heeft veel meer storings- of degradatiepunten dan een eenvoudige hercodering.

Dat komt door "slechte kwaliteitscontrole", wat ook zeker een factor kan zijn, maar het is gewoon de aard van de opnamemethode en betekent dat het intrinsiek een lagere kwaliteit heeft dan een WEB-DL.

Naar mijn mening, Alleen al de aanwezigheid van het woord " web " in elke methode maakt ze niet vergelijkbaar.

Andere artikelen

  Om de webverhaalversie van WEB Rips en WEB DL's te zien, klik hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.