PS4 V1 vs V2-controllers: functies en specificaties vergeleken - alle verschillen

 PS4 V1 vs V2-controllers: functies en specificaties vergeleken - alle verschillen

Mary Davis

Sinds Sony Interactive Entertainment in december 1994 de eerste Play Station-console in Japan introduceerde, won deze aan populariteit en werd hij wereldwijd bekend.

Sindsdien heeft Sony in de loop van het jaar vele consoles geïntroduceerd, waaronder de PS4-console, de opvolger van de PS3-console die op 15 november 2013 voor het eerst in Noord-Amerika werd geïntroduceerd.

Sinds de introductie van de PS4-console is deze succesvol in de hele videospelindustrie, omdat hij de spelers helpt om de spelverwachting gedetailleerder en scherper te maken en het spel soepeler te laten verlopen.

PS4 is ook beschouwd als een van de gaming platforms met hoog ontwikkelde games en ervaringen en biedt een groot aantal entertainment voor spelers.

Er wordt ook beweerd dat zij zeer toegankelijk en geavanceerd zijn als PC, omdat zij een groot aantal verschillende exclusieve spellen bevatten die hen zeer toegankelijk maken als PC.

Ongetwijfeld is de PS4 van groot belang in de gehele gamingindustrie. V1 en V2 zijn twee van de controllers van de PS4, die ondanks hun overeenkomsten beide enkele verschillen vertonen.

Over het algemeen is de V2 PS4-controller de meer geavanceerde versie van de V1 PS4 en heeft hij een langere batterijduur en duurzamer rubber dan de V1.

Dit is slechts één verschil tussen V1 en V2 in PS4-controller, om meer te weten over hun feiten en verschillen moet je bij me blijven tot het einde, want ik zal alles behandelen.

Wat is er uniek aan de V1 PS4 Controller?

De DualShock 4-controller is een conventionele gamepad die op elke computer kan worden aangesloten via USB, Bluetooth of de goedgekeurde draadloze USB-adapter van Sony.

De PS4 controller wordt gebruikt om de PS4 te besturen, de PS4 Dual Shock 4 V1 controllers is een play station controller geïntroduceerd in 20 november 1997.

Het is de opvolger van Dual Shock 3, die er aardig op lijkt, maar verschillende nieuwe functies heeft.

U kunt deze versie ps4 controlemechanisme volgens Amazon voor rond $60 tot $100 afhankelijk van de kwaliteit en de kleur van de specificatie krijgen.

De specificatie van de Dual Shock 4 PS4 controller is:

Gewicht Schatting. 210g
Externe dimensie 162mm x 52mm x 98mm
Knoppen PS-toets, SHARE-toets, Opties-toets, Richtingstoetsen (Omhoog/Omlaag/Links/Rechts), Actieknoppen (Driehoek, Cirkel, Kruis, Vierkant), R1/L1/R2/L2/R3/L3, Rechter stick, Linkerstick en TouchPad-knop.
Bewegingssensor zesassig bewegingsdetectiesysteem met een gyroscoop met drie assen en een versnellingsmeter met drie assen
Touchpad Capacitief Type, Klikmechanisme, 2 TouchPad
Poorten Stereohoofdtelefoonaansluiting, USB (Micro B), uitbreidingspoort
Bluetooth Bluetooth® Ver2.1+EDR
Extra functies Ingebouwde Monoluidspreker, Trilling, Lichtbalk

Belangrijkste specificaties van de V1 PS4-controller

Kleur en kenmerken

De V1-controller gebruikt een kabel om op te laden, maar blijft draadloos.

De controller heeft een langere batterijduur, duurzamer rubber op de analoge sticks, een lichtbalk op de voorkant van het touchpad en is iets lichter.

Maar je moet ook rekening houden met zijn probleem en nadelen.

Het grootste minpunt van de V1 is dat het rubber van de analoog rond de randen slijt en uiteindelijk loslaat. De V1 PS4 controller is verkrijgbaar in onderstaande kleuren:

Zie ook: Is er een verschil in je lichaam na zes maanden in een sportschool? (Zoek het uit) - Alle Verschillen
 • Gletsjerwit
 • Gitzwart
 • Magma Rood
 • Goud
 • Stedelijke camouflage
 • Staal Zwart
 • Zilver
 • Golf Blauw
 • Kristallen

Wat is de V2 PS4 Controller?

De analoge knoppen van de DualShock 3 zijn in de DualShock 4-versie vervangen door digitale knoppen.

PS4 Dual Shock 4 V2 is een PS4 controller. Het is een licht opgewaardeerde versie van de V1 Dual Shock 4 versie met het volledig bedraad moeten gebruiken, deze controller werd voor het eerst geïntroduceerd op 16 oktober 2016.

Het heeft een aantal functies zoals extra geluidseffecten en chatten met een vriend met een headset.

Hetzelfde als de V1 controller is ook beschikbaar op Amazon voor ongeveer $60 tot $100 prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en de kleur.

Het heeft dezelfde functies als de V1 PS4 controller met enkele extra functies zoals een langere levensduur van de batterij, duurzamer rubber, en een lichtbalk op het gezicht van het touchpad die licht is.

Unieke specificaties

Met de Dualshock Share-knop kun je foto's en video's publiceren op je PlayStation 4-profiel en op een sociaal netwerk zoals Facebook.

Om een schermafbeelding te maken met de deelknop, houdt u hem gewoon een paar seconden ingedrukt, en u krijgt een foto van wat er op uw scherm staat.

Met de Share-knop kun je een vriend een game zien spelen op zijn PlayStation 4 en zelfs de controle over het spel voor hem overnemen door je DualShock 4 te gebruiken om een bijzonder moeilijk segment te overwinnen. Share Play is een unieke functie.

V1 of V2 controller: Wat heb ik?

Als je het model van je PS4-controller wilt weten, kun je het modelnummer gewoon op de achterkant van je controller vinden, boven de streepjescode.

Als u echter wilt weten of u een V1- of V2-regelaar hebt, kunt u dat vinden door een paar eenvoudige dingen in acht te nemen.

Als je een V2-controller hebt, zou je een kleine lichtbalk op de touchbar kunnen zien en het verandert ook van Bluetooth naar bedraad als je verbonden bent met USB. Als je controller deze specificaties wel heeft, dan heb je waarschijnlijk een V1 PS4-controller.

Feiten die je niet weet over de PS4 Controller

Hieronder staan enkele feiten die je waarschijnlijk niet weet over de PS4 controller.

 • De PS4 controller of Dual Shock 4 is enigszins vergelijkbaar met zijn oudere controller PS3 controller of Dual Shock 3, omdat het nog steeds de functie van herkenbare gezicht knoppen (Square, Driehoek, X-knop, en Circle) en vele andere functies heeft.
 • Het heeft verscheidene verbeterde eigenschappen dan zijn oudere controlemechanismen zoals analoge stokkenkenmerken van ps4 wordt ontworpen om een meer tastbare oppervlakte, zijn D-Pad, en R1/R2L1/L2 te hebben een significante verbetering en de nieuwe R2 en L2 eigenschap wordt ontworpen om minder drukweerstand en veel meer andere eigenschappen te zijn.
 • De controller beschikt over een touchpad systeem is vergelijkbaar met PS Vita, waardoor gamers in staat zal zijn om te klikken of vegen op het terwijl gaming en samenvallen met wat er gaande is op het scherm, niet alleen dat het kan tal van ingewikkelde bewegingen te maken.
 • De belangrijkste functie is volgens mij de deelknop, die erg handig is voor gamers omdat ze zelfs midden in een wedstrijd gemakkelijk een opname of foto kunnen maken en deze foto's en video's gemakkelijk naar elk apparaat kunnen worden getransporteerd.
 • De lichtbalkfunctie is ook een van de kenmerken van een PS4-controller, waarbij gebruik wordt gemaakt van vier LED's met vele kleuren waarvan de weergave wordt bepaald door wat er in het spel gebeurt.
 • De luidsprekers van de PS4-controller hebben ook een aanzienlijke upgrade gekregen, omdat ze de gamers in staat stellen om in-game audio te horen, evenals de hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant van de controller, kan gemakkelijk elke headset vergemakkelijken.

Als je meer feiten wilt weten over de PS4-controller, bekijk dan deze video waarin elk klein detail en feit over de PS4-controller wordt besproken.

Een video over feiten over PS4-controllers

PS4 Controller V1 vs. V2: Welke geeft een betere game-ervaring?

De V2-controller is veel beter dan de V1-controller.

V1 en V2, beide zijn twee controllers van de PS4, hoewel ze een paar overeenkomsten hebben, zijn ze niet hetzelfde.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de V1- en de V2-controller is dat de V2-controller in zekere zin geavanceerder is dan de V1-controller. Hij heeft een langere levensduur van de batterij, en duurzamer rubber op analoog, de touchbar bevat een lichtbalk en hij is lichter dan de V1-controller.

Zie ook: Wat is het verschil tussen officiële fotokaarten en lomokaarten (alles wat je moet weten) - All The Differences

Buiten deze verschillen is er geen groot verschil tussen de PS4-controllers.

Conclusie

Sinds de lancering van de PS4 heeft het ongetwijfeld een gaming platform gecreëerd voor veel mensen die hun talent over de hele wereld kunnen laten zien. Niet alleen dat, maar de gaming wereld is ook behoorlijk veranderd sinds de release.

V1 en V2 zijn twee controllers van de PS4 die behoorlijk op elkaar leken, maar ondanks hun overeenkomsten zijn beide niet hetzelfde en zitten er een paar verschillen tussen.

De V2 is in zekere zin geavanceerder dan de V1: de batterij gaat langer mee, het analoge rubber is duurzamer, de touchbar bevat een lichtbalk en is lichter dan de V1-controller.

Of je nu een V1 of V2 PS4-controller gebruikt, je moet de voorkeur geven aan een controller die je comfort en een betere game-ervaring biedt.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.