Wat is het verschil tussen golvend en krullend haar? - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen golvend en krullend haar? - Alle verschillen

Mary Davis

We hebben allemaal natuurlijke kapsels die ons er mooi en schattig doen uitzien. Maar vrouwen zijn altijd bezorgd over het veranderen van hun kapsel dat beter past bij hun persoonlijkheid en hen een aparte uitstraling geeft.

Maar sommige kapsels kunnen ons verwarren, zoals golvend haar en krullend haar. Veel mensen beschouwen ze vaak als één, maar er zit een verschil tussen.

In dit artikel zal ik mijn best doen om beide woorden zo duidelijk mogelijk te verduidelijken en een aantal fantastische suggesties geven om je kapsel te veranderen in golvend of krullend.

Krullend haar versus golvend haar: Biologische discrepantie

Krullend haar

De vorm van de cel die aanleiding geeft tot krullend haar zou kunnen verklaren waarom een hoofdhuid ermee bedekt is.

Krullend haar heeft een langwerpige celvorm, waardoor de haarfollikel zeer dicht bij de hoofdhuid groeit, en het haar niet recht groeit, maar zich krult als de krullen van een cobra-slang.

Krullend haar heeft een ruwe, wolachtige textuur. Krullend haar komt vaak voor bij mensen die in een warme en vochtige omgeving leven. Het komt voor bij de meeste Afrikaanse mensen van negroïde afkomst.

Curly Girl Methode Voor Krullend Haar Verzorging

Krullend haar is niet ontspannen; daarom is veel zorg nodig om de schade die het kan veroorzaken tot een minimum te beperken.

Voor het onderhoud van krullend haar introduceert schrijfster Lorraine Messy een Curly Girl Method aanpak die het veelvuldig gebruik van sulfaatshampoo afraadt, omdat het krullend haar extreem uitdroogt.

Deze aanpak stimuleert het gebruik van reinigende conditioners en geeft enkele andere tips voor het gebruik van stylingproducten en -accessoires (kam, föhn, borstels, enz.) om de droogte tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de vochtbalans op peil te houden.

Zie ook: "Ik kijk graag naar films" en "Ik kijk graag naar films" (Exploring The Grammar) - All The Differences

Golvend haar

Golvend haar is noch recht, noch gekruld, maar heeft wel een glimp van krullen, die als golven te zien zijn in verder recht haar. Krullend haar onderscheidt zich door spiralen, die bij golvend haar afwezig zijn.

De cellen die golvend haar produceren hebben een ronde vorm. Daardoor groeit het haar in een rechte richting, maar niet noodzakelijk in een rechte lijn, zoals bij steil haar, dat in een boog van 180 graden groeit.

Het haar is ook zijdeachtig, niet stug en dik. Mensen met een blanke huidskleur hebben recht of golvend haar. De vacht van mensen uit Aziatische landen is golvend.

Golvend haar

Geometrisch verschil tussen golvend en krullend haar

Krullend haar maakt tijdens de twist een volledige cirkel van 360 graden. Golvend haar daarentegen vormt een letter 'S'-vormige stijl die van links naar rechts loopt.

Strakkere golven kunnen ontstaan als losse spiralen of kurkentrekkers, maar ze kunnen geen volledige ronde maken op dezelfde hoogte. Dat is het belangrijkste verschil tussen krullend en golvend haar.

Algemene verschillen tussen golvend en krullend haar

Salons hebben een algemene trend om krullend haar te vormen met een verwarmde methode. Maar als ze het uitborstelen en veranderen in een of andere klassieke vorming van golvend haar, kan het uploaden van de foto op hun pagina met hashtags "krullend haar" mensen verwarren, die expliciet op zoek zijn naar golvend haar. Hieronder staan algemene verschillen in beide kapsels:

 • Golvend haar is minder poreus
 • Golvend haar moet expliciet verduidelijkt worden
 • Krulpatronen in golvend haar beginnen vaker lager op het hoofd.
 • Golvend haar steilen is eenvoudiger dan krullend haar.
 • Golvend haar is zwaarder dan krullend haar.
 • Golvend haar verliest sneller definitie dan krullend haar.
 • Diepe conditionering is niet vaak nodig voor golvend haar in tegenstelling tot krullend haar dat een diepe conditionering nodig heeft om het te hydrateren zodat je het goed kunt kammen.
 • Voor golvend haar is het waarschijnlijker dat er hardnekkige producten nodig zijn om de definitie te behouden.
 • Bepaalde technieken zoals finger-coiling, nat stylen of het gebruik van een Denman borstel werken minder goed voor golvend haar.

Het uitgangspunt van golvend en krullend haar

Er ontstaat ook een soort discussie over het beginpunt van golvend en krullend haar. Sommigen zeggen dat golvend haar bij de oren begint, terwijl krullend haar bij de wortel begint.

Het hangt echter allemaal af van de textuur van je haar, die kan veranderen als je 's morgens uit je bed springt en je haar kamt, zodat het er natuurlijk gaat uitzien, of door verschillende routinemethoden en shampoo of andere cosmetische producten zoals gels, enz. te gebruiken, die een kleine verandering teweeg kunnen brengen in wat je zou willen hebben.

Hieronder volgt een tutorial over 9 soorten krullen/golven.

Hoe maak je 9 soorten krullen met behulp van een stijltang?

Ontdek in welke categorie uw haar valt

Laten we de haartypes demonstreren zoals beschreven door het "Andrew Walker Hair Typing System," een systeem dat in de jaren 90 werd gecreëerd door Andrew Walker, de stylist van Oprah Winfrey, om haartypes te classificeren, wat u uiteindelijk zal helpen om uit te zoeken in welke categorie uw haar valt en uw gedachten over het golvende en krullende haarpatroon zal verduidelijken.

Deze types zijn onderverdeeld in vier categorieën en verder in de subcategorieën A, B en C, dus nu houden we onze discussie specifiek op de klasse waarin golvend en krullend haar valt.

Golvend haar Krullend haar
2 A Los "S" stijl golvend patroon 3 A Dikke en losse krullen met een gecombineerde textuur met veel volume, zijn pluizig, definitief.
2 B Kroeshaar, heeft een duidelijker "S"-patroon dat zich verzet tegen styling. 3 B Krullen met een gecombineerde textuur met een gemiddelde hoeveelheid ruimte
2 C Golven worden breder verspreid 3 C Verwijst naar haar dat strak gekruld is

Een tabel die verschillende haartypes bespreekt.

Voordelen en nadelen van krullend en golvend haar

Krullend haar

Voordelen van krullend haar

 • Het is gemakkelijker op te merken

Krullend haar is er in verschillende vormen en maten, waaronder losse of strakke krullen. In een massa mensen tijdens het hangen zijn een korte kurkentrekker en strakke krullen herkenbaar. Dit is een pluspunt voor mensen met krullend haar.

 • Flexibiliteit

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn een van de belangrijkste voordelen van krullend haar. Het is in de mode om je haar naar beneden te dragen met een mooie hoofdband of omhoog in een eenvoudige rommelige knot. Het is trendy om vlechten te maken in krullend haar.

 • Shampooing wordt verminderd

Het is prima als je je haar een dag of twee niet wast en föhnt als je krullend haar hebt.

 • Klitten en knopen worden tot een minimum beperkt

Wanneer krullend haar in de war raakt, valt dat veel minder op dan wanneer steil haar in de war raakt. Krullend haar is uniek en prachtig!

Nadelen van krullend haar

 • Vochtig weer

Heet, vochtig en plakkerig weer is niet geschikt voor krullend haar. Als je het niet in een strakke knot vastzet, ziet het eruit als plakkerige noedels of leeuwenmanen.

 • De volledige lengte is verborgen

Krullend haar zie je niet in zijn volle lengte. Omdat de krullen gedraaid zijn, lijken ze veel korter dan ze zijn. Alleen als je haar vochtig of steil is, kun je de hele lengte zien.

 • Moeilijk recht te trekken

Het kan uren duren voordat krullend haar rechtgetrokken is.

Voordelen van golvend haar

 • Meer volume

Het heeft meer volume dan steil haar, hoewel sterke producten het snel plat kunnen maken. Omdat het haar vanaf de hoofdhuid naar beneden groeit, zijn golven het duidelijkst aan de haarpunten.

 • Frizz-Free

Het is weer een ander kroesvrij haartype. Golven zijn prominenter aanwezig in dit haartype.

Nadelen van golvend haar

Golvend haar is gevoeliger voor dofheid en vochtverlies via de haarschacht.

Bestaat er een combinatie van krullend en golvend haar?

Dit is een logische vraag die in de geest kan opkomen. Het antwoord is ja. Mensen hebben een combinatie van beide... Als een haarpatroon tussen de categorieën 2 en 3 valt, heeft de persoon een combinatie van krullend en golvend haar.

Hoe krul je je haar

Hoe krullend en golvend haar verzorgen?

Mensen met krullend haar zien er best goed en schattig uit, en misschien krijg je daar veel complimenten over, of misschien overleef je gewoon de vragen over hoe je aan dit soort haar komt van mensen die waarschijnlijk steil zijn maar krullend haar willen krijgen.

Maar afgezien daarvan is het moeilijk voor u om dit haar te beheren, en bent u misschien op zoek naar het beste haarverzorgingsadvies. Maak u geen zorgen, u bent op de juiste plaats. Hieronder vindt u enkele haarverzorgingstechnieken die u uiteindelijk zullen helpen bij het onderhouden van prachtige lokken.

Zie ook: "In the Office" VS "At the Office": Verschillen - All The Differences

- W assen en schoonmaken zijn de eerste stap in elk haarverzorgingsadvies, dus kies uw shampoo verstandig. Vermijd shampooformules die sulfaten, siliconen, alcoholen, parabenen, enz. bevatten. Ga gewoon voor formules die vrij zijn van al deze chemicaliën, anders voelt u irritatie op uw hoofdhuid. Ten tweede, blijf weg van overmatig wassen.

- Gebruik uw vingers of maak er een gewoonte van een kam met brede tanden te gebruiken.

- Als je het niet kunt laten om hitte op je haar te gebruiken, gebruik dan een goede hittebeschermende spray. Om je natuurlijke mooie krullen te beschermen, gebruik je een lage hitte en een diffuser.

- Gebruik van heet water kan de natuurlijke oliën van je hoofdhuid onttrekken, dus probeer altijd de veiligste weg, d.w.z. gebruik koud water om krullend haar te wassen en te reinigen.

- Oliën is de beste manier om je haar gehydrateerd te houden en verbetert de bloedcirculatie voor een gezonde haargroei.

- Trim uw haar om de 6-8 weken om de vorming van gespleten punten te verminderen. die het haar beschadigen.

- Bind je haar in een paardenstaart terwijl je slaapt.

Golvend haar onderscheidt zich van krullend haar. Als je golvend haar hebt, kun je veel verschillende kapsels maken die er prepossessant uitzien. Golvend haar heeft een prachtige textuur.

Net als andere kapsels, als je een persoon bent met golvend haar textuur, kijk hieronder voor wat tips over beschermende maatregelen voor dit soort haar.

- Koop een shampoo speciaal voor golvend haar die golven kan definiëren. Gebruik conditioner en breng deze aan vanaf het midden tot het einde van de haarlengte.

- Laat je haar natuurlijk drogen.

- Ontwar eerst je haarknopen met je vingers, of kam je haar terwijl je nog onder de douche staat.

- Chemische procedures zoals haarkleuring en chemische relaxers moeten worden vermeden. Chemische methoden beschadigen het haar, en het kan een uitdaging zijn om de schade te herstellen. Als u besluit uw haar te kleuren, kies dan voor een organische haarverf.

Conclusie

Over het algemeen zijn er vier hoofdtypen haar: steil, golvend, krullend en kinky haar. Hier hebben we de verschillen besproken tussen krullend en golvend haar.

Krullend haar heeft een 360 graden full-circle twist terwijl golvend haar Mensen gebruiken deze termen door elkaar, maar ze hebben specifieke verschillen die we hierboven hebben besproken.

Ze verschillen in volume, textuur, afstand, enz. De textuur van het haar kan ook worden beïnvloed door de manier waarop je het slaapt en opbindt. Ondanks het verschil in kapsels zijn beide uniek. Het is echter aan jouw keuze welk kapsel je van nature hebt en wilt houden.

Door het type haar te identificeren, wordt het gemakkelijker voor u om uw shampoo en verschillende haarstylingproducten te kiezen die het beste bij u passen. Er zijn verschillende youtubevideo's beschikbaar voor het maken van verschillende kapsels voor krullend of golvend haar. Als u advies nodig heeft voor de bescherming van uw haar, raadpleeg dan een geschikt persoon.

Dus, blijf stralen en heb een gezond kapsel, door wat tijd te besteden aan haarverzorging.

Andere artikelen

 • Mythische VS Legendarische Pokemon: Variatie & Bezit
 • Voorlopende versus nalopende remschoenen (het verschil)
 • Niet verhongeren VS Samen niet verhongeren (uitgelegd)
 • "Op kantoor" VS "op kantoor": verschillen

Klik hier voor meer informatie over golvend en krullend haar.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.