Friendly Touch VS Flirty Touch: Hoe weet je dat? - All The Differences

 Friendly Touch VS Flirty Touch: Hoe weet je dat? - All The Differences

Mary Davis

Wanneer iemand een bepaalde leeftijd bereikt, ontwikkelt hij/zij een begrip van welke aanraking wordt beschouwd als een "vriendelijke aanraking" en welke aanraking als een "flirterige aanraking". Welnu, iedereen kan vertellen of het een vriendelijke of flirterige aanraking is, omdat een vriendelijke aanraking kort zal zijn, terwijl een flirterige aanraking langer kan duren.

Als de aanraking vriendelijk of flirterig is, zal de plaats waar men wordt aangeraakt of aangeraakt het verschil aangeven. Vriendelijke of flirterige aanraking kan echter ook een knuffel zijn, of een schouderklopje, ja deze dingen vallen hieronder als we het hebben over vriendelijke of flirterige aanraking.

Als we het hebben over hoe men zich voelt als men vriendelijk of flirterig wordt aangeraakt, kan het onbeschrijfelijk worden, maar laten we er eens op ingaan.

Vriendelijke aanraking kan soms voelen als getroost worden, alsof je door een simpele aanraking het gevoel hebt dat er iemand bij je is die de last van de wereld met je deelt. Terwijl een flirterige aanraking je soms een ongemakkelijk of uitbundig gevoel kan geven, nou ja het hangt ervan af of je wilt dat die persoon flirterig gedrag tegenover je vertoont .

Lees verder voor meer informatie.

Wat wordt beschouwd als flirterig aanraken?

Gezond flirten omvat alleen communiceren in een gevoel van speelsheid of ironie.

Lichaamstaal tijdens het flirten kan bestaan uit het friemelen van het haar, oogcontact, kort aanraken, en andere soortgelijke gebaren. Flirten wordt meestal gedaan in een weinig overdreven of verlegen stijl, terwijl vocaal flirten kan inhouden:

Flirten is seksueel getint gedrag waarbij gesproken of geschreven communicatie en lichaamstaal een rol spelen. Het kan wijzen op een diepe relatie of het is uitsluitend bedoeld als amusement. Flirterig gedrag houdt in dat je op een bepaalde manier spreekt of je gedraagt, wat een iets grotere intimiteit suggereert dan de relatie tussen de twee mensen zou rechtvaardigen.

  • Plotselinge verandering in vocale toon, bijvoorbeeld tempo of volume.
  • Iemand uitdagen door flirterige vragen te stellen, om de spanning op te voeren.
  • De persoon bewonderen, bijvoorbeeld goedkeuring geven of inspanningen erkennen.

Sociale etiquetten keuren de directe uiting van seksuele interesse of gedrag af, maar gezond flirten omvat alleen communiceren in een gevoel van speelsheid of ironie.

Flirterig gedrag varieert per cultuur vanwege de verschillende sociale etiquette, bijvoorbeeld hoe dicht mensen bij elkaar moeten staan/zitten, hoe lang mensen oogcontact houden, en in welke mate aanraken gepast is. Er zijn echter enkele gedragingen die als universeel worden beschouwd, bijvoorbeeld, de etholoog Irenäus Eibl-Eibesfeldt vond dat, op plaatsen zo verschillend alsIn Afrika en Noord-Amerika vertonen vrouwen vergelijkbaar flirterig gedrag, zoals een langdurig oogcontact dat wordt gevolgd door een nonchalante staaronderbreking met een lichte glimlach.

Flirten kan echter gevaarlijk voor je zijn, als je niet voorzichtig bent met wie je moet flirten, want flirten met seksuele bedoelingen met iemand die in een officiële relatie zit, kan grote gevolgen hebben. Deze actie leidt tot jaloezie en kan woede opwekken die kan leiden tot een fysiek gevecht. Je moet dus voorzichtig zijn met wie je oogcontact maakt.

Hoe weet je het verschil tussen flirten en vriendelijk zijn?

Het gedrag hangt af van de relatie tussen de betrokkenen.

Flirterig gedrag kan bestaan uit een verandering van toon of volume, complimenten geven, de ander plagen, oogcontact of een korte aanraking van het gezicht of de nek kunnen je vertellen of iemand flirterig is. In het geval van vriendelijkheid kan plagen of slaan met als enig doel de ander te irriteren alleen vriendelijkheid suggereren.

Zie ook: Engelse Herder vs Australische Herder (vergeleken) - Alle Verschillen

Flirterig zijn en vriendelijk zijn hebben veel verschillen, ten eerste hangt het af van de bedoeling van de persoon die flirterig of vriendelijk is. Het is echter moeilijk om de bedoeling van een persoon te kennen en de enige manier is om het te weten door de gebaren en het gedrag.

Als twee mensen verschillend over elkaar denken, kan vriendschappelijk zijn ook flirterig zijn en omgekeerd. Het hangt er alleen van af wat voor soort relatie twee mensen hebben.

Hoe weet je of een vriend je op een romantische manier leuk vindt?

Flirten kan een manier zijn om iemand op een romantische manier te laten weten dat hij in je geïnteresseerd is.

Mensen flirten om verschillende redenen, maar, aldus sociaal antropoloog Kate Fox, "er zijn twee hoofdtypes van flirten: flirten voor de lol en flirten met verdere bedoelingen."

Als iemand voor de lol flirt, zal het waarschijnlijk niet meer gebeuren, maar als iemand voortdurend flirt en de andere persoon aanvoert, is het zeer waarschijnlijk dat hij probeert een boodschap over te brengen dat hij op een romantische manier in je geïnteresseerd is.

Zie ook: Het verschil tussen gezelschap en relatie - alle verschillen

De studie van Henningsen en collega's toonde aan dat flirten met seksuele bedoelingen meer voorkomt bij mannen, terwijl flirten met het oog op de ontwikkeling van een relatie meer voorkomt bij vrouwen.

Ondanks wat de bovenstaande studie zegt, kunnen mannen ook flirten met het oog op de ontwikkeling van een relatie, en kunnen vrouwen flirten met een seksuele bedoeling, eigenlijk hangt het af van de persoon.

Als iemand flirterig is, kan dat twee dingen betekenen: het eerste is dat de persoon speels is ter vermaak en het tweede is dat de persoon op zoek is naar meer intimiteit of een relatie.

Bekijk de video om de 7 tekenen te kennen die je kunnen vertellen of je vriend een oogje op je heeft of niet.

7 tekenen dat je beste vriendin verliefd op je is.

Is speels aanraken flirten?

Speels aanraken betekent iemand op de schouder aanraken, hem porren, kietelen, of iemand aanraken om hem te plagen. Dat hangt ervan af, als het speels aanraken herhaaldelijk gebeurt, kan het flirten zijn, maar als het een paar minuten duurt, is het waarschijnlijk geen flirten.

Flirten is een manier om signalen van seksuele belangstelling af te geven aan iemand; flirten kan bestaan uit non-verbale gebaren, bijvoorbeeld het uitwisselen van blikken, handtastelijkheden en het friemelen van het haar, terwijl verbale signalen kunnen bestaan uit chatten, het geven van vleiende opmerkingen, en soms eindigen met het uitwisselen van contactnummers.

Flirten is een raadselachtig fenomeen, omdat het heel subtiel gebeurt, en vanwege deze subtiliteit is flirten soms moeilijk te interpreteren. Maar als het belangrijkste doel van flirten is de boodschap over te brengen dat de persoon in iemand geïnteresseerd is, waarom wordt dit dan niet expliciet gedaan?

Een mogelijke verklaring is, volgens Gersick en collega's, dat het signaleren van belangstelling een vriendschap kan kosten, of alles wat van waarde is, omdat het de aard van een relatie kan verstoren. Bijvoorbeeld, flirten om seksuele belangstelling te signaleren aan een goede vriend kan het risico inhouden dat er onzekerheid ontstaat in hun vriendschap, vooral wanneer het flirten wordt afgewezen door depersoon.

Om die reden geven mensen de voorkeur aan flirten, omdat het subtiel is en het risico op verstoring van een relatie vermindert.

Flirten is vaak heel subtiel.

Hier zijn enkele verschillen tussen speelse en flirterige aanrakingen.

Speels aanraken Flirterig aanraken
Het spelen duurt een bepaalde tijd. Flirtende aanrakingen kunnen duren zolang de persoon geen antwoord krijgt
Speelse aanrakingen omvatten porren, kietelen en andere gebaren zoals deze Flirterig aanraken omvat oogcontact en het friemelen van het haar...
Speels aanraken kan geïnterpreteerd worden als flirten. Flirtende aanrakingen tonen ofwel seksuele interesse of een grotere betekenisvolle relatie.

Speels aanraken vs Flirterig aanraken

Afsluiten

Flirten is altijd de eerste stap op weg naar een relatie. Soms kan flirten je een vriendschap kosten, omdat flirten met een vriend die niet in je geïnteresseerd is zoals jij dat zou kunnen zijn en andere gevoelens voor je heeft, je vriendschap kan verstoren, dus neem deze stap alleen als je tekenen van interesse van de ander ziet.

Flirten is vrij moeilijk te interpreteren, omdat iedereen zijn eigen manier heeft om het waar te nemen. Zelfs een normale glimlach en oogcontact naar iemand die niet in je geïnteresseerd is, kan je respect kosten.

Speels aanraken hangt af van de mate waarin het gebeurt, want tot op zekere hoogte wordt het beschouwd als speels aanraken met alleen de bedoeling om te amuseren, maar als het herhaaldelijk gebeurt, kan het worden beschouwd als flirten.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.