Een duikbar en een gewone bar - wat is het verschil? - All The Differences

 Een duikbar en een gewone bar - wat is het verschil? - All The Differences

Mary Davis

Een duikbar is eigenlijk heel anders dan een gewone bar. Ze hebben variaties wat betreft hun eisen en de diensten die ze leveren. Hoewel duikbars niet zo bekend zijn, hebben ze een aantal unieke kenmerken.

De meeste mensen weten niet precies wat het verschil is tussen deze twee repen, dus het is vrij gebruikelijk dat men zich erover verbaast.

Zie ook: Het verschil tussen een Aziatische neus en een knoopneus (ken het verschil!) - Alle Verschillen

Bars variëren in prijs en kwaliteit, van luxe tot vervallen.

Hoe goedkoper en vervallener een bar is, hoe groter de kans dat hij wordt geclassificeerd als duikbar. "Duikbar" is een woord dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt om een louche zaak te beschrijven. Het kan ook verwijzen naar een lokale kroeg waar inwoners samenkomen om iets te drinken en te socialiseren.

In dit artikel bespreek ik het merkbare contrast tussen beide balken en hun onderscheidende kenmerken, zodat u ze aan het eind van dit artikel van elkaar kunt onderscheiden.

Laten we beginnen!

Een duikbar versus een gewone bar

Een duikbar is in wezen een drinkgelegenheid zonder franje, luxe drankjes of keuken. In dergelijke bars is roken toegestaan en ze stonden vroeger bekend als locaties met spuug en zaagsel.

Alle spuug, pruimtabakspuug, plas of sperma is het idee. Zaagsel zou snot, kots, droesem, morsen, bloed, en alle andere lichaamsvloeistoffen of gemorste barresten absorberen, waardoor ze gemakkelijker op te ruimen en af te voeren zijn.

We kunnen ook zeggen dat er niet is nagedacht over het decor, de beleefdheid van het personeel of de uniformen. Oorspronkelijk waren het vooral mannen, hoeren en bruisende damestypes, waar je moeder je voor waarschuwde. Faux dive bars zijn weer in de mode, maar het zijn gewoon "wannabees" die proberen te profiteren van de trend.

Gewone repen daarentegen zijn gewoon repen. Ze hebben de tegenovergestelde kenmerken van duikbars. Ze zijn een beetje sjiek, gemakkelijk op te zetten en hebben een aantal beperkingen. Je weet niet of je in een duikbar of een gewone bar bent, tenzij je in beide bent geweest.

Hoe onderscheid je een duikbar van een gewone bar?

Gebaseerd op de feiten over al deze plaatsen, Ik kan zeggen dat een duikbar, voor zover ik weet, een locatie is waar andere activiteiten worden getolereerd, zoals seks, drugs, gokken, enzovoort.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Will There Be" en "Will Be There"? (Spotting The Variance) - All The Differences

Een dive bar is een uitdrukking voor een louche taverne of café in de Verenigde Staten. Het kan ook verwijzen naar een plaatselijk café waar mensen samenkomen om te drinken en te praten.

Terwijl gewone bars kunnen worden beschouwd als schaduwrijk, bedreigend, vervallen, of zelfs een overlast... naar de buurt.

Een dive bar is een kleine, pretentieloze, eigenzinnige bar in oude stijl met goedkope drankjes, soms met slechte verlichting, armoedige of verouderde inrichting, neon-bierborden, verkoop van verpakt bier, alleen contante betaling en een plaatselijk publiek.

De precieze definitie van een duikbar is echter een onderwerp waarover men het zelden eens is en dat tot verhitte discussies heeft geleid.

Wat is een Duikbar?

Duikbars doen een minimale inspanning om hun klanten drankjes te bezorgen, wat betekent ze promoten niet, bieden geen parkeergelegenheid en hebben geen mooie bewegwijzering... Duikbars staan niet bekend om hun culinaire aanbod. Ze serveren zelden iets anders dan pretzels en snacks.

De typische kenmerken van een duikbar worden hieronder opgesomd:

 • Gedempte verlichting
 • Shabby of gedateerd decor en neon bierborden
 • Verkoop van verpakt bier
 • Alleen contant geld, en
 • Een lokale menigte

Al met al worden ze beschouwd als informele bars, die zich het minst bezighouden met mooie technieken en aansprekende beelden.

Wat is de oorsprong van de term "Dive Bar"?

Het wordt gebruikt als jargon. Wanneer een locatie ophoudt de "top plek," of de plek om te zien en gezien te worden, begint het te vervagen in de vergetelheid. Sommige plaatsen herstellen - nieuwe eigenaren, renovaties, een wedergeboorte - terwijl andere blijven verslechteren.

Sommige mensen nemen een duik, dat is een snellere afdaling. Het kan een kroeg zijn, een hotel, een buurt, of iets heel anders. Atleten, vooral vechters, worden soms beschuldigd van "'duiken.'"

Het spreekwoordelijke begrip van een "beruchte plaats voor drank en ondeugd".

Het kwam in 1871 voor in het Amerikaans Engels, waarschijnlijk omdat ze zich vaak in kelders bevonden, en het betreden ervan zowel een letterlijke als figuurlijke "duik" was, volgens het Online Etymology Dictionary.

Het blijkt dat de "dive" in "dive bar" verwijst naar de locatie van de ingang van het café.

Ook zijn er verschillende betekenissen voor een bar om een "Dive Bar" genoemd te worden. Iedereen ziet een betekenis volgens zijn kennis en ervaring. Maar sommige zijn geldig, terwijl andere vaag zijn.

Bekijk deze video voor meer informatie over duikbars.

Waar komt de term "Dive Bar" vandaan?

Duikbars bevinden zich meestal in kelders, en er binnengaan is zowel fysiek als ethisch gevaarlijk. Dus, telkens als ik dit woord hoor, denk ik aan duikbars als een plaats waar degenen onder ons wier leven een wending heeft genomen om zich te troosten en medelijden te hebben met anderen.

Er zij op gewezen dat de term "duik" werd aanvankelijk in deze context gebruikt in de vorige volkstaal (daterend uit de 15e eeuw) en werd later toegepast op soortgelijke drinkinstallaties in de 19e eeuw.

Ze zijn ook bekend als; basics en goedkopere drankjes met andere working stiffs helpen om die gaten beter te vullen dan een of ander sjiek restaurant vol oppervlakkige, mooie mensen.

Elektriciteit, modern gemeentelijk sanitair en airconditioning elimineerden de connotaties van de term, zodat de term eenvoudigweg een goedkope kroeg aanduidde waar sommige leden van de samenleving naartoe gingen voor een goedkoop drankje.

In het algemeen had het ook zijn ondergrondse geografie verloren, waardoor het een veiliger plaats werd om te "sloppen" in meer huidige terminologie.

Ik denk dat we allemaal de term "duikbar" verkeerd begrepen hebben. Dit is een veel voorkomend misverstand.

A BAR kan een duik- of een cocktailbar zijn.

Is "Dive Bar" Underworld Slang?

Onderwereldtaal voor zakkenrollen was "duiken", wat betekende "naar beneden gaan, zich laten zakken, hurken, enzovoort." Het betekende bukken en scheppen, meestal met een partner. Een "duiker" was iemand die "naar beneden ging" om een specifieke reden.

Het omvatte "een duik nemen", of cunnilingus, en soortgelijke gedragingen, soms bekend als "naar beneden gaan" in boksjargon.

De dive bar was precies dat soort slang, en de naam bleef hangen om dezelfde reden: het stond voor een zaak onder straatniveau die alleen al vanwege de locatie als goedkoop en ongewenst werd beschouwd; er werd niet over gesproken in "beschaafde" gesprekken.

De term "dive" wordt van persoon tot persoon geïnterpreteerd. We kunnen de exacte betekenis niet vaststellen, maar we kunnen wel in gedachten houden dat een dive bar een bar is met een low-key service maar de authenticiteit van een "bar".

Hier zijn enkele "must try" duikbars met hun locaties. Je moet ze uitproberen als je deze gebieden bezoekt:

Duikbars Locaties
Mean-Eyed Cat Austin, Texas
Lucky's Lounge, Boston, Massachusetts
Rudy's Bar & Grill, New York City, New York
Lee Harvey's Dallas, Texas
Jasper's Saloon, Lompoc, Californië

5 "must-try" duikbars met hun locaties

Wil je weten wat de vijf beste bars in NYC zijn? Kijk dan hier.

Wat trekt mensen naar duikbars?

Eerst en vooral is een duikbar niet hetzelfde als een gewone bar. Voor mij is een duikbar precies dat: een ouderwetse kroeg zonder pretenties. En dat is verbazingwekkend, nietwaar?

Stoppen in je plaatselijke stamkroeg, waar buren en vrienden rondhangen, is een echte overwinning in een tijd waarin hip of nieuw zijn alles lijkt te zijn. De meeste bars zitten niet altijd vol, dus u hoeft niet te wachten op een drankje, en de barman herinnert zich uw naam na uw eerste of tweede bezoek.

Duikbars zijn misschien niet de meest esthetische etablissementen met 's werelds meest getalenteerde mixologen, maar ze hebben meestal wel professionele barmannen die prettig zijn in de omgang. Omdat je meer bent dan een gezicht in de menigte, leren de mensen je uiteindelijk kennen.

Ik kan gemakkelijk zeggen dat een duikbar een verlengstuk van je woonkamer kan zijn, en dat is het meestal ook.

Weet je wat het beste is aan een duikbar? Je hoeft je geen zorgen te maken of je er leuk uitziet, er is meestal geen drama, en ze zijn meestal goedkoper. Het is gewoon een gezellige avond met leuke mensen.

Een barman die in een glas bier roert.

Is een Dive Bar niet gewoon een andere naam voor een Pub?

De duikbar is een uniek Amerikaans concept. In Australië hebben ze van die slechte-maar-gezellige pubs, waar je counterfood vindt en een schaarste aan ambachtelijk bier. Hun pubs zijn vaak enorm groot, met veel zalen voor verschillende behoeften. De structuren zijn vaak groot en niet bang om gebruikt te worden.

Amerika daarentegen heeft een lange puriteinse traditie die de bars ondergronds heeft gedwongen.

Met andere woorden, Duikbars gaan op in hun omgeving en kondigen hun aanwezigheid aan met bescheiden neonreclames die barvliegen aantrekken als nachtvlinders. De ingangen van de meer oude sites zijn vaak verborgen om de verlegenheid van de in- en uitgaande personen te verbergen.

Waarom duikbars het beste zijn?

Duikbars laten mensen zichzelf zijn. Bovendien hebben ze geen beperkingen op wat je draagt, met wie je gaat en waar je over praat!

Je bent vrij om te genieten en rond te hangen met je beste vrienden. Dit soort bars zijn ook vrij goedkoop, dus je hebt meer kans dat je genoeg te besteden hebt aan je drankjes.

Laatste gedachten

Samengevat verschilt een duikbar in verschillende opzichten van een buurtbar. Een duikbar is erg geliefd bij de massa. Het is een uitbreiding van een woonkamer voor sommigen en een korte ontmoetingsplaats voor anderen.

Mensen komen meestal samen in een duikbar om te socialiseren. In duikbars praten de buren met elkaar bij.

Hoewel het een unieke naam heeft, die meestal verwijst naar een keerzijde, bevindt het zich in een schaduwrijke kelderruimte met een gezellige uitstraling en schemerige verlichting. Het herbergt een groep mensen uit nabijgelegen plaatsen die zich goed vermaken.

De grootste reden om een duikbar voor te stellen is dat mensen die zich echt niet willen verkleden of doen alsof ze leuk zijn, gewoon in hun eentje naar een duikbar gaan zonder mooie kleding.

Vandaar dat iedereen zijn eigen mening heeft over een dive bar en de naam ervan. Toch noemen Amerikanen het een plaats waar bepaalde activiteiten zijn toegestaan die in gewone cocktailbars aan banden kunnen worden gelegd. Deze kenmerken maken een dive bar heel anders dan een gewone bar.

Hier is nog een interessant artikel voor uw kennis: Presale Tickets VS Normale Tickets: Wat is goedkoper?

  Klik hier voor meer informatie over Dive en Regular bars in een webverhaal.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.