Wat is het verschil tussen mollig en dik? (Nuttig) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen mollig en dik? (Nuttig) - Alle Verschillen

Mary Davis

Gezond gedrag is belangrijk voor gezonde resultaten. Overgewicht of ondergewicht wijst erop dat u uw voedingsschema moet herzien of dat u gezondheidsproblemen hebt.

Mager, slank, curvy, mollig en dik zijn enkele van de etiketten die mensen je geven op basis van je gewicht.

Een medische definitie geeft echter niet aan in welke categorie van bovengenoemde termen je valt. Vaak geven mensen anderen een etiket op basis van hun perceptie van hoeveel ze wegen.

Als u zich afvraagt wat mollig van dik onderscheidt, volgt hier een eenvoudig overzicht:

Of iemand nu mollig of dik is, hij heeft ongetwijfeld overgewicht. Iemand met een bescheiden overgewicht wordt als mollig beschouwd, terwijl iemand met te veel vet op het lichaam dik wordt.

Om uw zwaarlijvigheid te testen hoeft u alleen maar uw lengte en gewicht te weten. In dit artikel leert u de methode om uw vetgehalte te berekenen. Ook maak ik onderscheid tussen rond, mollig en dik.

Dus, blijf in de buurt, en laten we beginnen....

Wat is BMI en is het betrouwbaar?

BMI is de afkorting van Body Mass Index en is de meest handige en betaalbare manier om uw vetgehalte te berekenen, waarbij u alleen rekening hoeft te houden met uw gewicht en lengte. De resultaten zijn echter niet altijd even nauwkeurig, om de volgende redenen:

 • Het richt zich alleen op je vet en negeert je spiergewicht
 • Het houdt geen rekening met je geslacht
 • Het negeert ook uw leeftijd
 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen en atleten

Toch vertrouwen mensen van alle leeftijdsgroepen op deze methode. Ik zou niet aanraden de veronderstellingen te geloven die het BMI-niveau maakt over uw gezondheid. Het geeft u zeker een ruw idee over uw gezondheid, maar er volledig op vertrouwen is geen slimme keuze.

Body Mass Index berekenen

BMI is geen betrouwbare manier om lichaamsvet te berekenen

U kunt de BMI-tabel raadplegen of berekenen met behulp van online beschikbare bronnen. Voor de berekening moet u de getallen van uw leeftijd en lengte invoeren.

U kunt dit nummer gebruiken om obesitas vast te stellen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Marvel en DC Comics? (Laten we genieten) - Alle Verschillen

Afhankelijk van uw BMI kunt u uw gewicht in de volgende categorieën indelen:

BMI
Minder dan 18,5 Ondergewicht
18,5 tot 24,9 Normaal gewicht
25 tot 29,9 Overgewicht
30 of meer. Obesitas

Indeling van het gewicht op basis van de BMI

De BMI kan geen vervanging zijn voor de gezondheidszorg. Het betekent niet noodzakelijk dat iemand die in de hogere BMI-categorie valt gezondheidsproblemen heeft, dezelfde regel geldt voor de lagere BMI. Je moet het niet gebruiken als meer dan een screeningsinstrument.

Gemiddeld gewicht voor vrouwen

Het gemiddelde gewicht voor vrouwen van 20 tot 39 jaar is 187 pond.

 • Het gemiddelde gewicht voor vrouwen van 40 tot 59 jaar is 176 pond.
 • Het gemiddelde gewicht voor vrouwen van 60 jaar en ouder is 166,5 pond

Opmerkelijk is dat het gemiddelde gewicht voor vrouwen in Amerika veel hoger is dan dat in Azië, wat betekent dat Aziaten een lagere lichaamsmassa hebben dan Amerikanen. Factoren zoals demografie, leeftijd, lengte en geslacht bepalen of uw gewicht gezond is of niet.

Gemiddeld gewicht voor mannen

Mannen van 20 tot 39 jaar hebben een gemiddeld gewicht van 196,9 pond. Het gemiddelde gewicht voor mannen varieert per regio en dat geldt ook voor de BMI.

Met 177,9 pond heeft Noord-Amerika het hoogste percentage lichaamsvet.

Gemiddelde BMI in 2005 Regio's
22.9 Japan
28.7 USA

Wat is het gemiddelde gewicht voor mannen?

Volgens deze tabel werd in 2005 de laagste BMI gerapporteerd in Azië, terwijl de VS hoger op de lijst stonden.

Je genetica en etniciteit spelen een belangrijke rol bij de vraag of je bij een hoger BMI al dan niet symptomen krijgt.

Curvy Versus Chubby

Buikige en mollige lichamen zijn verschillend

Laat me je vertellen dat er niet veel verschil is tussen rond en mollig.

Curvy lichamen worden gekenmerkt door volle heupen, een gedefinieerde taille en prominente dijen. Als een lichaam curvy is, is de taille kleiner en zijn de heupen groter. Terwijl een mollig lichaam tussen een persoon van gemiddelde grootte en een dik persoon in ligt. Een mollig persoon heeft overgewicht en is in de vroege stadia van dik worden.

Curvy lichaam heeft verschillende vormen, deze video legt alles in detail uit.

Verschillende vormen van gewelfd lichaam

Mollig versus dik - wat is het verschil?

Er is een klein verschil tussen mollig en dik zijn. Een dik lichaam heeft overmatig vet dat helemaal niet gezond is. Bovendien ziet het er niet goed uit. De meeste mensen verwarren mollig met dik, maar in werkelijkheid heeft een mollig lichaam een dikkere taille dan curvy, maar minder dan de taille van een dik persoon. Ook zou een mollig persoon een rond gezicht hebben met een zachter lichaam.

Hoe kom je in vorm?

42,4% van de Amerikanen had overgewicht in 2017-2018. Obesitas is de afgelopen jaren toegenomen. Obesitas is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, diabetes en diverse andere.

Een paar veranderingen in levensstijl kunnen u helpen gewicht te verliezen

Het verliezen van kilo's is veel moeilijker dan het verwerven ervan. U moet moe zijn van het uitgeven aan supplementen voor gewichtsverlies en uiteindelijk geen positieve resultaten zien. Als het handhaven van gewicht uw grootste strijd is, moet u deze stappen volgen:

 • Water drinken heeft een associatie met vetverlies. Uit onderzoek blijkt dat water gewichtsverlies kan bevorderen als u uw voedingspatroon aanpast.
 • De meest effectieve manier om op gewicht te blijven is wandelen na de lunch of het diner. Sommige mensen denken dat wandelen direct na de lunch of het diner vermoeidheid kan veroorzaken, maar onderzoek toont het tegenovergestelde aan. De auteur verloor 3 kg gewicht toen hij deze routine volgde en ondervond geen negatieve effecten.
 • De formule calorieën in versus calorieën uit werkt. Om af te vallen moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt.

Laatste gedachten

U moet niets anders de schuld geven van uw toegenomen gewicht als u suikerrijke en calorierijke maaltijden gebruikt. U moet zich richten op gezonde voeding om uw fitnessdoel te bereiken. Bovendien mag het feit dat u geen toegang hebt tot gezonde fitnessopties niet langer een excuus zijn om in vorm te raken, aangezien wandelen en eenvoudige work-outs gemakkelijk vanuit uw eigen huis kunnen worden gedaan.

Als je mollig bent, kun je dik worden door nog een paar pond aan te komen. Als je dik of mollig bent, heb je overgewicht.

Hoe weet je of je dik of mollig bent?

De gemakkelijkste manier om daar achter te komen is door uw BMI te berekenen. Er zijn rode vlaggen als uw BMI hoger is dan 25. In zo'n geval zal paniek geen enkel pond helpen verliezen; volg in plaats daarvan religieus de strategieën voor gewichtsverlies.

Een BMI lager dan 25 wordt beschouwd als normaal gewicht. De kans op gezondheidsproblemen is echter groter bij een hogere BMI.

Aanbevolen artikelen

  De samenvatting van dit artikel vindt u hier.

  Zie ook: Ontslagen worden VS ontslagen worden: wat is het verschil? - Alle Verschillen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.