Fullmetal Alchemist VS Fullmetal Alchemist: Brotherhood - Alle Verschillen

 Fullmetal Alchemist VS Fullmetal Alchemist: Brotherhood - Alle Verschillen

Mary Davis

Anime is handgetekende en door computeranimatie gegenereerde animatie die afkomstig is uit Japan. Het woord "anime" wordt uitsluitend geassocieerd met animatie die afkomstig is uit Japan. In Japan en in het Japans verwijst anime (anime is een afkorting van het Engelse woord animation) echter naar al het geanimeerde werk, ongeacht de stijl of de oorsprong ervan.

Anime is razend populair, het wordt wereldwijd genoten. Een van de meest geliefde anime is... Fullmetal Alchemist maar mensen mengen het met Fullmetal Alchemist Brotherhood wat gerechtvaardigd is omdat ze allebei een band hebben.

Laten we ons erin verdiepen en leren over de verschillen tussen Fullmetal Alchemist en Fullmetal Alchemist Brotherhood .

Fullmetal Alchemist is een anime-serie die naar verluidt losjes is aangepast aan de originele mangaserie. De serie werd geregisseerd door Seiji Mizushima en werd in Japan uitgezonden op MBS gedurende één jaar, van oktober 2003 tot oktober 2004.

Fullmetal Alchemist Brotherhood is ook een anime die volledig is aangepast van de originele mangaserie. Deze serie werd geregisseerd door Yasuhiro Irie en werd in Japan ook uitgezonden op MBS gedurende één jaar, namelijk van april 2009 tot juli 2010.

Het verschil tussen deze twee is dat Fullmetal Alchemist anime slechts een lichte aanpassing was van de originele mangaserie, terwijl Fullmetal Alchemist: Brotherhood anime Bovendien werd de Fullmetal Alchemist anime gemaakt en uitgezonden toen de originele mangaserie nog in ontwikkeling was, terwijl Fullmetal Alchemist: Brotherhood werd gemaakt toen de mangaserie volledig ontwikkeld was, in principe komt de verhaallijn van Fullmetal Alchemist: Brotherhood overeen met de verhaallijn van de mangaserie.

Kijk in de tabel voor enkele kleine verschillen tussen Fullmetal Alchemist en Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Fullmetal Alchemist Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Fullmetal Alchemist is losjes aangepast van de mangaserie Complete adaptatie van de originele manga serie
De eerste aflevering werd uitgezonden op MBS in Japan op

4 oktober 2003

De eerste aflevering werd uitgezonden op MBS in Japan op 5 april 2009.
Het bestaat uit 51 afleveringen Het bestaat uit 64 afleveringen

Fullmetal Alchemist VS Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Lees verder voor meer informatie.

Waar gaat Fullmetal Alchemist over?

Fullmetal Alchemist is een lange serie, waardoor het moeilijk is deze in een paar woorden samen te vatten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen de CPU FAN" socket, CPU OPT socket en de SYS FAN socket op het moederbord? - All The Differences

Edward en Alphonse Elric zijn de hoofdpersonen die met hun ouders Trisha (moeder) en Van Hohenheim (vader) in Resembool wonen. Al snel wordt moeder Trisha geconfronteerd met haar dood door een ziekte, vlak nadat Edward en Elric hun alchemie-opleiding hebben afgerond.

Elric probeert met behulp van alchemie hun moeder terug te brengen uit de dood, maar de transmutatie mislukt en slaat terug waardoor Edward zijn linkerbeen verliest, terwijl Alphonse zijn hele lichaam verliest. Edward offert zijn rechterarm op om Alphons ziel te herstellen en bindt deze aan een harnas. Later wordt Edward een Staatsalchemist om een manier te vinden om hun lichamen te herstellen en gingdoor medische procedures om prothetische automatische ledematen te krijgen. De Elrics zoeken drie jaar lang naar een mythische Steen der Wijzen om hun doel te bereiken.

The Fullmetal Alchemist is een lange serie, dus het kan niet in een paar woorden worden samengevat, maar het eindigt met de terugkeer van de Elrics naar huis, maar twee jaar later scheiden hun wegen om meer te leren over alchemie. Enkele jaren later trouwt Edward met een meisje genaamd Winry en krijgt twee kinderen.

Er is zowel een Fullmetal Alchemist manga serie als een anime serie, en beide hebben kleine verschillen. De manga serie is bewerkt tot anime die Fullmetal Alchemist: Brotherhood heet. Fullmetal Alchemist anime aan de andere kant bevat een aanpassing tot op zekere hoogte van de manga serie, maar niet volledig omdat het werd gemaakt in de vroege stadia van de oorspronkelijke manga serie.

Laten we niettemin eens duiken in waar Fullmetal Alchemist over gaat, of het nu een anime-serie of een mangaserie is.

In de mangaserie Fullmetal Alchemist is de setting een fictief land Amestris. In deze fictieve wereld weten we dat alchemie in feite de meest beoefende wetenschap is; alchemisten die voor de overheid werken worden Staatsalchemisten genoemd en krijgen een rang van majoor in het leger.

Van alchemisten is bekend dat zij het vermogen hebben om met behulp van patronen die bekend staan als transmutatiecirkels alles te creëren wat zij wensen. Zij moeten echter iets geven dat van gelijke waarde is volgens de Wet van Gelijkwaardige Uitwisseling.

Men moet weten dat het zelfs alchemisten verboden is sommige dingen, zoals mensen en goud, te transmuteren. Men gelooft dat er pogingen zijn gedaan om mensen te transmuteren, maar die zijn nooit succesvol geweest, bovendien zegt men dat wie zoiets probeert, een deel van zijn lichaam verliest en de vertakking is een onmenselijke massa.

Van dergelijke pogingen is bekend dat zij een confrontatie hebben met de waarheid, een pantheïstische en semi-cerebrale God-achtige entiteit die in wezen de regulator is van al het gebruik van de alchemie, en van wie wordt gezegd dat het beeld zonder eigenschappen relatief is aan het individu met wie de waarheid praat.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een hotel en een motel? - Alle Verschillen

Bovendien wordt vaak gezegd en ook geloofd dat de Waarheid een persoonlijke God is die de bestraffer is van de hoogmoedigen.

Is Fullmetal Alchemist en Brotherhood hetzelfde?

Fullmetal Alchemist: Brotherhood en de originele mangaserie hebben hun verschillen.

Fullmetal Alchemist is losjes aangepast van de mangaserie, terwijl Fullmetal Alchemist: Brotherhood een volledige aanpassing is van de originele mangaserie. De eerste helft van de plot van Fullmetal Alchemist is het deel dat is aangepast van de mangaserie, de eerste helft van de plot beslaat de eerste zeven mangastrips, dus er is een grote kans dat de eerste helft van de Fullmetal Alchemist hetzelfde is alsde Broederschap.

Tegen het midden van het verhaal van Fullmetal Alchemist anime wijkt de plot echter af, met name rond de tijd dat Roy Mustang's vriend genaamd Maes Hughes wordt gedood door de vermomde homunculus Envy.

Er zijn zeker enkele verschillen tussen Fullmetal Alchemist: Brotherhood en de originele mangaserie, dus leer erover via deze video.

Fullmetal Alchemist Brotherhood VS Manga

Moet ik eerst Fullmetal Alchemist of Brotherhood kijken?

Laten we eerlijk zijn, ondanks het feit dat de Fullmetal Alchemist anime goed is, zal het origineel altijd beter blijven. Of je moet beginnen met het lezen van de manga en dan Fullmetal Alchemist: Brotherhood kijken of je moet de manga lezen en Fullmetal Alchemist kijken, en je hoeft Fullmetal Alchemist: Brotherhood niet te kijken omdat je het verhaal al kent omdat de manga is bewerkt tot anime....bekend als Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Echter, als we het hebben over welke anime je eerst moet kijken, moet je zeker het origineel kijken, namelijk Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Het ligt aan de voorkeur van het individu, want sommige mensen noemen Fullmetal Alchemist het origineel en geven er de voorkeur aan die eerst te kijken en dan Brotherhood.

Ongeacht welke u eerst bekijkt, u bent verzekerd van een meeslepende ervaring, want beide zijn met veel moeite gemaakt en zijn onderhoudend.

In welke volgorde moet ik naar Fullmetal Alchemist kijken?

Zoals ik al zei, het hangt af van iemands voorkeur, maar de populaire volgorde staat hieronder.

 • Fullmetal Alchemist (2003)
 • Fullmetal Alchemist The Movie: Conqueror of Shamballa (2003)
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009)
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Blind Alchemist (2009)
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Simple People (2009)
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: The Tale of Teacher (2010)
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood Special: Yet Another Man's Battlefield (2010)
 • Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011)

Je hebt verschillende opties, je kunt beginnen met het kijken naar Fullmetal Alchemist aangezien Brotherhood een compleet andere verhaallijn heeft of je kunt eerst Brotherhood kijken omdat het je een idee geeft waar de mangaserie en de anime Fullmetal Alchemist over gaan.

Kijk in elke volgorde die je wilt, want hoe je deze anime ook bekijkt, je verwarring over wat dan ook zal verdwijnen als je ze bekijkt.

Afsluiten

In het Engels verwijst anime naar Japanse animatie.

 • Fullmetal Alchemist is losjes gebaseerd op de originele mangaserie.
 • Het werd geregisseerd door Seiji Mizushima.
 • Het werd in Japan uitgezonden op MBS.
 • De eerste aflevering van Fullmetal Alchemist kwam uit op 4 oktober 2003.
 • Fullmetal Alchemist Brotherhood is volledig aangepast aan de originele mangaserie.
 • Het werd geregisseerd door Yasuhiro Irie.
 • Het werd ook uitgezonden in Japan op MBS.
 • De eerste aflevering van Fullmetal Alchemist: Brotherhood kwam uit op 5 april 2009.
 • De Fullmetal Alchemist manga serie gaat over alchemie, de meest beoefende wetenschap.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.