Mythische VS Legendarische Pokemon: Variatie & Bezit - Alle verschillen

 Mythische VS Legendarische Pokemon: Variatie & Bezit - Alle verschillen

Mary Davis

Wat onderscheidt een Legendarische Pokemon van een Mythische Pokemon?

Legendarische Pokemon zijn een onderdeel van de Pokemon-franchise sinds de eerste generatie spellen ons liet kennismaken met de elementaire vogels en een bepaalde bekende genetische studie. Ze werden belangrijker voor het verhaal van de spellen en films naarmate de serie vorderde.

Zie ook: Mandaat vs Wet (Covid-19 Editie) - Alle verschillen

Legendarische Pokémons zijn buitengewoon zeldzame en extreem sterke Pokémons die prominent voorkomen in de verhalen en de mythologie van de Pokémon-wereld. Mythische Pokemons zijn daarentegen uiterst zeldzaam en vrij moeilijk te krijgen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Mythische Pokemon tijdens het normale spel zelden te zien zijn in de kernspellen.

Sommige Legendaries worden echter anders geclassificeerd. Sommige, zoals Mew, worden Mythicals genoemd. Deze zijn vaak zeldzamer dan Legendary equivalenten, zowel in-universe als mechanisch.

Laten we eens kijken hoe deze twee soorten moeilijk te krijgen monsters zich verhouden.

Wat maakt een Legendarische Pokemon?

Legendarische Pokémon is een type uitzonderlijk ongebruikelijke en vaak uiterst sterk Pokémon die prominent voorkomt in de verhalen en mythologie van de Pokémon-wereld.

Legendarische Pokémon worden vaak gezien tijdens de plot in elk Pokémon-spel, en sommige worden aangewezen voor ontmoetingen na het spel of uitwisselingen tussen verschillende spelversies van dezelfde generatie.

Legendarische pocket monsters symboliseren het beste van het beste voor veel Pokemon Trainers. Deze dieren, die zowel extreem ongewoon als extreem sterk zijn, zijn vaak verweven in de legende van de regio of gebaseerd op een bepaald verhaal dat uiteindelijk echt blijkt te zijn.

Ze komen in verschillende spellen voor als interactieve Pokemon, zoals de Legendary Birds uit Pokemon Red en Blue, en kunnen slechts eenmaal per save file worden verkregen. Echter, vanaf Pokemon Platinum verschijnen Legendaries zoals Ho-oh, Latios, Latias en anderen na het verslaan van de Champion van het spel.

Wat zijn Mythische Pokemon?

Mythische Pokemon, zoals Legendarische Pokemon, zijn uiterst zeldzaam en vaak zeer moeilijk Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat Mythische Pokemon zelden worden gezien in de kernspellen tijdens normaal spel.

In tegenstelling tot Legendaries, die in verschillende stadia of na afloop van de hoofdcampagne verschijnen, worden Mythische Pokemon vaak maanden, zo niet jaren, na de release van een bepaald spel onthuld.

In het verleden waren dit promoties waarbij spelers niet alleen een exemplaar van een bepaald spel moesten hebben, maar ook iets anders moesten doen, zoals een specifieke bioscoopfilm bekijken, een speciaal evenement gebruiken of de Mystery Gift-functie gebruiken in nieuwere releases.

Is Mew een mythologisch of legendarisch wezen?

Het is een Mythische Pokémon, echter, het was oorspronkelijk geclassificeerd als Legendarische Pokémon in niet-Japanse media met Pokémon als Articuno, Zapdos, Moltres en Mewtwo.

Mew staat op 151 in de Nationale Pokédex, de laatste van de eerste generatie Pokémon, met Mewtwo op 150 en Chikorita op 152.

Zijn Mew en Mewtwo hetzelfde?

Mewtwo is een katachtige Pokémon die een verbeterde kloon is van de legendarische Pokémon Mew. Mewtwo heeft twee Mega Evoluties, wat zijn totale basisstats op 780 brengt.

Mewtwo was te machtig voor zijn makers in de games, en hij vluchtte uit de Pokémon Mansion en vernietigde deze daarbij. Mewtwo vestigde zich vervolgens in Cerulean Cave, waar een overvloed aan geduchte Pokémon woont.

Mewtwo was een belangrijk personage in de anime, en verscheen in meerdere afleveringen van de hoofdserie, de eerste film en de eerste speciale aflevering. Mewtwo werd in de anime geproduceerd door een groep wetenschappers betaald door Team Rocket commandant Giovanni om een verbeterde kloon van Mew te maken voor zijn eigen doeleinden.

Hoewel Mewtwo aanvankelijk een zeer boze Pokémon is, die alle mensen als slecht ziet als gevolg van de acties van de wetenschappers en Giovanni, wordt Mewtwo's hart zachter nadat Ash Ketchum zich heeft opgeofferd om het gevecht tussen Mew en Mewtwo te stoppen, en leert hij dat sommige mensen wel degelijk om hun, en alle, Pokémon geven.

Mewtwo, die Ash weer ontmoet, laat zien dat hij en de andere klonen niet anders zijn dan normale Pokémon, ook al is hij een genetisch verbeterde kloon van Mew, en dat Ash, omdat hij het geheugen van Ash en zijn vrienden heeft gewist aan het eind van hun eerste ontmoeting, zich realiseert dat hij echt om anderen geeft, ook al kent hij ze niet.

Mew vs. Mewtwo: Wie is sterker?

Mewtwo is de grotere en krachtigere kloon van Mew. Mewtwo heeft meer meegemaakt dan zijn voorganger.

Mew heeft een breder scala aan aanvallen, hoewel Mewtwo een hogere totale Pokédex heeft. Mew wist dat Mewtwo van plan was de planeet te vernietigen in de film Mewtwo Strikes Back. Mewtwo was uit op wraak voor het leed dat de Wetenschappers hem hadden aangedaan. Alleen Mew stond zijn kloon in de weg, en de twee vochten het uit.

Mythische vs. Legendarische Pokemon: Wat is het verschil tussen beide?

Legendaries en Mythicals hebben veel overeenkomsten, met Mythicals die niet eens hun eigen erkende categorie hadden in het Westen tot Black and White. Ze zijn altijd (met één uitzondering) aan het einde van de Pokedex van hun regio, ze zijn vaak vrij beperkt in hoeveelheid (meestal volledig uniek), en ze zijn allemaal vaak het onderwerp van Mystery Gift giveaways.

Deze dure Pokemon zijn meestal vrij krachtig, met hoge basisstatistieken, en veel van hen hebben handelsmerktechnieken.

De tabel hieronder bevat een lijst van alle Legendarische en Mythische Pokemon, evenals de generatie waarin ze debuteerden.

Generati op Legendaries Mythicals
Gen 1 Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo... Mew
Gen 2 Raikou, Suicune, Enteri, Lugia, Ho-Oh... Celebi
Gen 3 Regirock, Regice, Registeel, Latias, Latios, Groudon, Kyogre, Rayquaza... Deoxys, Jirachi
Gen 4 Azelf, Uxie, Mesprit, Dialga, Palkia, Giratina, Cresselia, Darkrai, Heatran, Regigigas... Shaymin, Arceus, Manaphy, Phione...
Gen 5 Cobalion, Terrakion, Virizion, Tornadus, Thundurus, Landorus, Reshiram, Zekrom, Kyurem... Victini, Keldeo, Meloetta, Genesect...
Gen 6 Xerneas, Yveltal, Zygarde... Diancie, Hoopa, Volcanion...
Gen 7 Type: Nul, Silvally, Tapu Koko, Tapu Bulu, Tapu Lele, Tapu Fini, Cosmog, Cosmoem, Solgaleo, Lunala, Necrozma Magearna, Marshadow, Meltan, Melmetal, Zeraora...
Gen 8 Zacian, Zamazenta, Eternatus, Kubfu, Urshifu, Regieleki, Regidrago, Glastrier, Spectrier, Calyrex... Zarude

Lijst van Legendarische en Mythische Pokemons

Deze twee soorten Pokemon verschillen voornamelijk op twee manieren: verwervingstechnieken en mythologie in de game. Laten we ze een voor een bekijken.

Pokemon Bezittingen

Historisch gezien staan Mythische Pokemon erom bekend dat ze moeilijk binnen hun eigen spellen te verkrijgen zijnㅡer is enige vorm van hulp van buitenaf voor nodig. Vroeger moesten hiervoor evenementen in de echte wereld worden bezocht waar Pokemon werden uitgedeeld. Toen het internet steeds populairder werd, maakte deze praktijk plaats voor Mystery Gifts die online worden uitgedeeld.

Pokemon Brilliant Diamond en Shining Pearl toegevoegd een nieuwe weg Als je gegevens moet opslaan van een van de Pokemon Let's Go-spellen of Pokemon Sword and Shield op je Nintendo Switch, kun je een gratis Mew of Jirachi krijgen van verschillende NPC's in Floaroma stad. .

Ook al is dit in het spel, het vereist toch iets van buiten het spelㅡin dit geval gegevens opslaan.

Deze Mystery Gifts gaven je de Pokemon meteen of gaven je een uniek voorwerp dat je kon gebruiken tijdens een gebeurtenis in het spel. Deze gebeurtenissen brachten je naar nieuwe gebieden waar je Pokemon kon vangen wanneer je maar wilde.

Legendarische Pokemon, daarentegen, kunnen in het spel worden gevonden zonder de noodzaak van extra apparaten, uitrusting of gebeurtenissen. Ze worden meestal gezien op een van de drie manieren:

  • Als onderdeel van een verhaalgerelateerde gebeurtenis in het spel. Groudon, Palkia en Eternatus zijn voorbeelden.
  • Als een statische Pokemon waarmee interactie nodig is om te vechten, vaak met een puzzel voor de regio. Voorbeelden zijn Articuno, Landorus en Cresselia.
  • Als zwervende Pokemon die in willekeurige ontmoetingen kunnen opduiken, vluchten ze vaak, zodat je ze weer moet opsporen. Entei, Thundurus, Latios zijn daar voorbeelden van.

Afhankelijk van het spel, zijn er uitzonderingen op elk van deze regels. Bijvoorbeeld, hoewel Phione een Mythische Pokemon is, kan het alleen worden verkregen door een Manaphy met een Ditto te paren. Dit is technisch volledig in-game, maar omdat Manaphy een Mythische op zichzelf is, krijgt Phione ook het label.

Lore

Legendaries en Mythicals worden ook anders bekeken door de verhaallijnen en NPC's van de spellen zelf.

Legendes worden prominent getoond. Als ze niet het belangrijkste onderwerp van de hele plot zijn, zullen NPC's ze noemen, hinten naar hun locaties, of je zelfs opdrachten geven om ze te ontdekken. Hoewel ze legendarisch zijn, worden ze vaak herkend als echt en slechts als extreem ongewone Pokemon. Als alternatief kunnen NPC's die geloven dat zien geloven is, hun bestaan in twijfel trekken.

Mythicals daarentegen worden alleen terloops genoemd en nooit bij naam. Er zijn een paar gevallen waarin naar Pokemon wordt verwezen (bijvoorbeeld een vermelding van Mew in de Kanto games) of waarin ze een belangrijke rol spelen in een remake (bijvoorbeeld Deoxys in de Ruby en Sapphire remakes), maar ze zijn voornamelijk een mysterie. Mythicals zijn aanzienlijk zeldzamer dan Legendaries, en dit wordt weerspiegeld in hunportrettering in de literatuur.

Als je nog steeds nieuwsgierig bent of deze twee Pokemons gemakkelijk te herkennen zijn, kun je misschien deze video bekijken.

Het verschil tussen een legendarische en mythische Pokemon.

Mythische vs. Legendarische Pokemon: Wie is krachtiger?

De Mythische Pokemon behoren tot de krachtigste in de franchise. Dit zijn de mooiste van de beste, met enkele van de beste nummers in de spellen.

Zie ook: De verschillen tussen een gouverneur en een burgemeester (Ja, die zijn er!) - Alle Verschillen

Mythische Pokemon behoren tot de moeilijkste om te vinden in de serie. Mythische Pokemon worden vaak genoemd in verhalen en geruchten in de spellen, hoewel er zelden direct contact met ze is.

Deze mythische natuurkrachten worden door spelers verkregen via mysteriegeschenken of uitwisselingen na het spel. In plaats van alleen maar te debuteren in een typische aflevering, hebben mythische Pokemon vaak hun eigen filmpjes om ze te introduceren in de animewereld.

Inpakken

Pokemonfans zijn gefascineerd door zeldzaamheid, en geen enkel ander type Pokemon is zeldzamer dan mythische en legendarische exemplaren. Maar wat is het onderscheid tussen een mythische en een legendarische Pokemon, en hoeveel zijn er?

Pokemon worden op verschillende manieren geclassificeerd, waarbij een van de meest verbijsterende onderscheidingen dat tussen mythische en legendarische Pokemon is.

Beide zijn krachtig en ongewoon, maar er is niet veel verschil tussen beide voor casual spelers of TCG-aficionados.

    Klik hier om het webverhaal van dit artikel te bekijken.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.