Pascal-geval VS Camel-geval bij computerprogrammeren - Alle verschillen

 Pascal-geval VS Camel-geval bij computerprogrammeren - Alle verschillen

Mary Davis

Het systematische gebruik van hoofdletters voor technische doeleinden was voor het eerst de notatie voor chemische formules die werd uitgevonden door de Zweedse scheikundige Jacob Berzelius in 1813. Hij stelde voor chemische elementen aan te duiden met een symbool van één of twee letters, dit voorstel moest het extreme gebruik van naamgeving en symboolconventies vervangen. Deze nieuwe manier van schrijvenformules als "NaCl" moeten zonder spaties worden geschreven.

Dergelijke schrijfstijlen hebben specifieke termen, bijvoorbeeld Camel Case en Pascal Case. Behalve deze twee zijn er nog vele andere, maar dit zijn de meest gebruikte.

Camel case wordt ook geschreven als CamelCase en camelCase en wordt ook wel camel caps of mediale kapitalen genoemd. Het is eigenlijk een oefening om woorden aan elkaar te schrijven zonder spaties of interpunctie, bovendien kan om de scheiding van woorden aan te geven een enkele hoofdletter worden gebruikt, verder kan de eerste letter van het eerste woord met beide hoofdletters worden geschreven. "iPhone" en "eBay" zijn twee voorbeelden van Camelzaak.

Pascal case is een schrijfstijl die wordt gebruikt wanneer meer dan één woord nodig is om de betekenis goed over te brengen. De conventie van naamgeving schrijft voor dat woorden aan elkaar worden toegevoegd. Wanneer voor elk toegevoegd woord één hoofdletter wordt gebruikt, wordt het gemakkelijker om code te lezen en het doel van variabelen te begrijpen.

Er zijn niet veel verschillen tussen de Hoofdletterkast en de Hoofdletterkast, het enige verschil is dat de Hoofdletterkast vereist dat de eerste letter van de woorden die worden toegevoegd hoofdletter is, terwijl de Hoofdletterkast niet vereist dat de letter van elk woord dat wordt toegevoegd hoofdletter is.

Hier is een video die alle populaire kofferstijlen met voorbeelden uitlegt.

Case Styles in Programmeren

Casus Pascal Koffer van een kameel
In Pascal is de eerste letter van een variabele altijd een hoofdletter. In Camel case kan de eerste letter zowel in hoofdletters als in kleine letters staan.
Voorbeeld: TechTerms Voorbeeld: HyperCard of iPhone

Het verschil tussen pascal-case en camel-case

Zie ook: Het verschil tussen het kartel en de maffia- (Alles wat je moet weten) - All The Differences

Lees verder voor meer informatie.

Wat is een Pascal Case in programmeren?

Pascal Case kan geschreven worden als PascalCase, het is een programmeerconventie waarbij de letter van elk toegevoegd woord met een hoofdletter wordt geschreven. Beschrijvende namen van variabelen zijn de beste oefening van softwareontwikkeling, maar moderne programmeertalen vereisen niet dat variabelen spaties hebben.

Pascal case werd populair vanwege de Pascal programmeertaal, bovendien is Pascal zelf hoofdletterongevoelig, en dus was er geen noodzaak om PascalCase te gebruiken. De reden dat PascalCase een standaard conventie werd voor Pascal ontwikkelaars is dat het de leesbaarheid van codes verbeterde.

Zie ook: Stopcontact vs. stopcontact (wat is het verschil?) - Alle verschillen

Pascal case naamgevingsconventies kunnen soms problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld, acroniemen en afkortingen worden een uitdaging voor de ontwikkelaars die PascalCase gebruiken. Als een ontwikkelaar de NASA images APIs gebruikt, dan moeten die twee variabelen voldoen aan de Pascal case naamgevingsconventie. Het zou geschreven worden als NASAImages of als

NasaImages.

Pascal is hoofdlettergevoelig.

Pascal praktijkvoorbeelden

 • TechTerms
 • TotalValue
 • StarCraft
 • MasterCard

Wat is een Camel Case?

Camel case is een praktijk van het schrijven van zinnen zonder spaties en interpunctie, het kan worden geschreven als camelCase of CamelCase en het is ook bekend als camel caps of mediale kapitalen. Om de scheiding van woorden aan te geven kan een enkele letter een hoofdletter zijn, bovendien kan het eerste woord beginnen met hoofdletters of kleine letters.

Soms wordt het gebruikt in online gebruikersnamen, bijvoorbeeld "johnSmith". Het wordt ook gebruikt om een domeinnaam met meerdere woorden veel leesbaarder te maken, bijvoorbeeld om "EasyWidgetCompany.com" te promoten.

Camel case wordt ook wel gebruikt als naamgevingsconventie bij computerprogrammering, maar is voor meer dan één uitleg vatbaar vanwege het optionele hoofdlettergebruik in de eerste letter. Verschillende programmeringen geven de voorkeur aan een verschillend gebruik van camel case, sommigen hebben liever dat de eerste letter een hoofdletter heeft, en anderen niet.

Sinds de jaren 1970 werd de naamgevingsconventie ook gebruikt in de namen van computerbedrijven en hun commerciële merken, en dat gebeurt nog steeds.

 • CompuServe in 1977
 • WordStar in 1978
 • VisiCalc in 1979
 • NetWare in 1983
 • LaserJet, MacWorks en PostScript in 1984
 • PageMaker in 1985
 • ClarisWorks, HyperCard en PowerPoint in 1987.

Gebruikt Python de 'camel case'?

Python ondersteunt meerdere programmeerparadigma's

Omdat Python een programmeertaal is, zijn er veel conventies die Python gebruikt en Camel case is er één van. Hier is hoe je het gebruikt, begin met het hoofdlettergebruik van het woord. Scheid woorden niet met underscores en gebruik kleine letters.

Python wordt beschouwd als een high-level programmeertaal, het ontwerp benadrukt de leesbaarheid van de code door gebruik te maken van een aanzienlijke inspringing. De taal is object-georiënteerd, wat programmeurs helpt bij het schrijven van duidelijke, logische code voor zowel kleine als grootschalige projecten.

Python ondersteunt meerdere programmeerparadigma's, waaronder gestructureerd object-georiënteerd en functioneel programmeren. Bovendien wordt python ook omschreven als een "batterijen inbegrepen" taal vanwege de uitgebreide standaardbibliotheek die het bevat. Python is behoorlijk populair, waardoor het consequent de ranglijst aanvoert van de populairste programmeertalen.

Welke zaak wordt gebruikt in Python?

Python staat bekend om zijn ongelooflijke leesbaarheid van de code, omdat het naamgevingsconventies gebruikt, en deze alleen kunnen een belangrijke rol spelen in hoe goed of slecht de code is geschreven. Python gebruikt verschillende soorten naamgevingsconventies in verschillende aspecten, hier zijn de naamgevingsconventies die door Python worden gebruikt.

 • Voor variabelen, functies, methoden en modules: Snake Case.
 • Voor klassen: Pascal Case.
 • Voor constanten: Hoofdletter Snake Case.

Moeten Python-variabelen CamelCase zijn?

Snake case wordt voornamelijk gebruikt in de informatica, zoals voor variabelen, namen van subroutines en voor bestandsnamen.

Volgens een onderzoek herkent de lezer Snake case waarden sneller dan Camel case. Dit is de reden waarom Python Snake case gebruikt in plaats van Camel case.

De naamgevingsconventie voor zowel variabelen als methode namen is meestal of camelCase of PascalCase. Python gebruikt naamgevingsconventies die de leesbaarheid van zijn code het beste maakt. Voor variabelen gebruikt Python Snake Case, Snake Case die wordt gestileerd als snake_case, hierin wordt je geacht de ruimte te vullen met een underscore ( _ ), bovendien wordt de eerste letter van elk woord in kleine letters geschreven. Het isvoornamelijk gebruikt in de informatica, zoals voor variabelen, namen van subroutines en voor bestandsnamen.

Verder wordt Camel case gebruikt in programmeertalen om verschillende bestanden en functies een naam te geven zonder de naamgevingswetten van de onderliggende taal te overtreden.

Slangenkoffer vs Kamelenkoffer

Er zijn veel naamgevingsconventies en elk daarvan wordt in verschillende aspecten gebruikt. Snake case en Camel case zijn er twee van.

Snake case wordt geschreven in een stijl waarbij spaties worden opgevuld met een underscore, terwijl de Camel case wordt gebruikt in een stijl waarbij zinnen worden geschreven zonder spaties of interpunctie, om scheiding van woorden aan te geven kun je een enkele letter met een hoofdletter schrijven en de eerste letter van het eerste woord kan in hoofdletters of kleine letters worden geschreven.

Snake case wordt vooral gebruikt in de informatica, zoals voor variabelen, namen van subroutines en voor bestandsnamen, en Camel case wordt gebruikt bij het benoemen van verschillende bestanden en functies.

Er is nog een andere behuizing, Kebab case, waarin je koppeltekens gebruikt om woorden te scheiden.

Kebab geval gebruikt koppeltekens om woorden te scheiden.

Afsluiten

Er zijn vele naamgevingsconventies, maar wij zullen ons verdiepen in Camel Case en Pascal Case. Het verschil tussen Pascal en Camel case is dat in Pascal case de eerste letter van de woorden hoofdletter moet zijn, terwijl dat in Camel case niet nodig is.

Python gebruikt veel naamgevingsconventies voor elk verschillend aspect, voor variabelen gebruikt het slangenkast, zoals een studie zei, lezers kunnen slangenkastwaarden gemakkelijk en snel herkennen.

U kunt alle naamgevingsconventies gebruiken als dat de leesbaarheid van uw code ten goede komt. Omdat een specifieke naamgevingsconventie de leesbaarheid van code ten goede komt, is dit de reden waarom Python Snake case gebruikt.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.