Het verschil tussen het kartel en de maffia- (Alles wat je moet weten) - All The Differences

 Het verschil tussen het kartel en de maffia- (Alles wat je moet weten) - All The Differences

Mary Davis

De maffia is een Siciliaanse criminele bende of een groep mensen die zich bezighoudt met illegale activiteiten. Een kartel is een groep bedrijven of landen die zich verenigen om de concurrentie in een specifieke bedrijfstak of markt te beperken.

Kartels zijn meer gericht op drugssmokkel en komen meestal uit landen als Mexico, El Salvador en andere. De maffia is ontstaan op Sicilië en verhuisde naar Amerika, waar zij zich toelegde op het overnemen van bedrijven, afpersing en andere illegale activiteiten.

Hoewel de maffia en het kartel twee verschillende bendes zijn die betrokken zijn bij dezelfde soorten activiteiten zoals smokkel, drugsmisbruik en andere criminele activiteiten, moet u dus, om de verschillen tussen beide bendes te kennen, tot het einde lezen. Want ik zal alle overeenkomsten en onderscheidende kenmerken tussen beide groepen bespreken.

Hoe maak je onderscheid tussen een kartel en een maffia?

Een maffia is een criminele onderneming, terwijl een kartel een groep ondernemingen of landen is die zich verenigen om de concurrentie in een bepaalde bedrijfstak of markt te beperken.

Misschien door de eerste letter van het woord met een hoofdletter te schrijven. De maffia mag dan etnisch gericht zijn op Italianen of Sicilianen, maar de term "maffia" wordt ook door elkaar gebruikt om te verwijzen naar de Mexicaanse maffia, de Amazone-maffia, of de Russische maffia.

Zie ook: De verschillen tussen een gouverneur en een burgemeester (Ja, die zijn er!) - Alle Verschillen

Kartels zijn een groep criminelen die de winsten op illegale markten verhogen door zich te verenigen op één platform. De term "kartel" kan worden gebruikt ter vervanging van "Siciliaan", maar het gaat om de mensen die betrokken zijn bij criminele activiteiten, niet bij verdovende middelen.

Dit zijn enkele van de belangrijkste verschillen die ons leiden naar de kartels en de maffia.

Kartel tegen maffia

Een kartel is gewoon een groepering van entiteiten met vergelijkbare belangen en doelen. Zo heb je een oliekartel dat bestaat uit olie-exporterende landen, wat volkomen legaal is. Maffia is een eigennaam met een ander soort kartel, maar deze keer is het een Siciliaanse groepering die illegale methoden en tactieken gebruikt om haar doelen te bereiken.

Beide zijn kartels; het ene is een specifiek kartel dat in de kern illegaal is, terwijl het andere volledig legaal is.

Kartels vervoeren drugs en doen aan mensenhandel. De maffia is betrokken bij alles wat illegaal is behalve drugshandel; ze doen niet aan mensenhandel, maar ze hebben wel prostituees in dienst in hun stripclubs. De maffia verdient ook geld op traditionele manieren zoals woekerleningen, illegaal gokken en sportweddenschappen.

Kartels zijn meer gericht op drugssmokkel en komen meestal uit landen als Mexico, El Salvador en andere. De maffia daarentegen is ontstaan op Sicilië en verspreid naar Amerika, waar zij zich specialiseerde in het overnemen van bedrijven, afpersing en andere illegale activiteiten.

Ze zijn enorm verschillend, nietwaar?

Alle criminele bendes worden onderscheiden in deze video

Wat weet je over kartels?

Kartels verkopen drugs en vermoorden mensen. Mexicaanse, Colombiaanse, enzovoort.

Een kartel wordt niet beschouwd als een "familie" op dezelfde manier als de maffia. Ze hebben werknemers, maar ze werken niet op dezelfde manier. Je hoeft geen Italiaan te zijn om een "made man" te zijn. Daar zijn talloze redenen voor, maar de ruimte laat me niet toe ze allemaal op te noemen.

Al met al zijn kartels betrokken bij illegale activiteiten door misbruik te maken van macht en geld.

Wat is maffia?

De maffia is een Siciliaanse organisatie die begon als een vorm van verzet tegen het bezettende Franse leger. De term "maffia" impliceert dat de georganiseerde misdaad voornamelijk door Italianen wordt bedreven. "Dutch" Schultz, Meyer Lansky, Moe Green, "Bugsy" Siegel, en "Whitey" Bulger vallen hier niet onder.

Maffialeden zijn voor het grootste deel Italianen. Ze verkopen ook drugs en moorden, maar aanvankelijk vermeden ze drugs vanwege de hitte die ze met zich meebrengen.

De maffia geniet van vakbonden, gokken, afpersing, pooierij, heling en het stelen van goederen. Mensen denken dat ze genieten van het wedden op paarden, maar in werkelijkheid brengt een renpaard dat in een stal doodbrandt veel meer verzekeringsgeld op dan de winst van de race.

Dit is niet alleen hun geloof, maar een geloof.

Bij de maffia zijn ook politieke partijen en dieven betrokken.

De Amerikaanse maffia of het Sinaloa-kartel, welke is machtiger?

Het is belangrijk op te merken dat er niet één Amerikaanse maffia is, maar eerder een verzameling misdaadfamilies die de Amerikaanse maffia vormen. Zij variëren in omvang en macht, waarbij sommige machtiger zijn dan andere.

In deze tijd moet het Sinaloa-kartel machtiger zijn dan alle andere. Net als andere Mexicaanse drugskartels beschikken zij over ex-militairen die zeer getraind zijn in de strijd. Deze elementen zijn niet bekend bij de Amerikaanse maffia, of als ze al bestaan, dan in veel mindere mate.

Zie ook: Formule 1 auto's vs Indy Cars (Onderscheiden) - Alle verschillen

De Amerikaanse maffia is een schaduw van wat het ooit was. De afgelopen 30 jaar heeft de rechtshandhaving een klap gekregen. Ze kan niet meer naar believen moorden, wat ooit de belangrijkste macht van georganiseerde criminele bendes was.

Het Sinaloa-kartel is machtig genoeg om een bedreiging te vormen voor de regering in de Mexicaanse staten waar het actief is. Het kan naar believen moorden. Het heeft veel meer invloed dan de Amerikaanse maffia.

Zowel de maffia als het Sinaloa-kartel hebben aanzienlijke macht in hun respectieve landen. Het is moeilijk te zeggen wie er machtig is, vanwege de geologische locaties en de politieke systemen. De maffia heeft veel politieke invloed; ze hebben wetgevers, senatoren en rechters aan hun kant.

Aangezien beide criminele organisaties niet met elkaar concurreren, is het vrij moeilijk om ze op basis van macht te onderscheiden.

Wapens worden ook gesmokkeld en opgeslagen op verschillende undercover locaties.

Hoe maak je onderscheid tussen een bende en maffia?

Dit zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

  • Maffia is een misdaadsyndicaat dat voornamelijk bestaat uit leden van een uitgebreide familie met een duidelijke hiërarchie en controle.
  • De maffia is machtiger dan bendes met banden met machtige ambtenaren.
  • De maffia heeft een familiestructuur die bendes niet hebben.
  • Het is bekend dat bendes zich bezighouden met kleine criminaliteit, terwijl de maffia zich bezighoudt met drugshandel en afpersing.

Een bende verwijst naar een kleine groep mensen die zich bezighoudt met misdaden, terwijl maffia sterk gestandaardiseerd is, hoewel beide groepen illegale activiteiten verrichten zoals moord, afpersing, machtsmisbruik enz.

Het enige wat deze twee entiteiten gemeen hebben is dat zonder hen de media geen films en amusement zouden kunnen maken. Het is een dwang tot geweld om materiaal te produceren. Het is niet nodig om deel uit te maken van een van beide om een crimineel te zijn.

Veel mensen plegen dus misdaden, zelfs als ze geen deel uitmaken van dergelijke bendes of de maffia. Ze voeren deze illegale taken individueel en vrijwillig uit.

Een verschil tussen een kartel en een maffia

De namen van de rijkste misdaadorganisaties en gangsters staan hieronder:

Rijkste misdaadorganisaties De rijkste gangsters aller tijden
Het Medellin Kartel Amado Carrillo Fuentes
De Triaden Pablo Escobar
Solntsevskaja Bratva Joseph Kennedy
Yamaguchi-Gumi Meyer Lansky
Ndrangheta Carlos Lehder
Sinaloa Kartel Frank Lucas

Lijst van misdaadorganisaties en gangsters

Wie is gevaarlijker en machtiger, een groot drugskartel of de maffia?

De maffia is de gevaarlijker, hij komt je tegen en je bent niet meer alleen.

De kartels lijken ervan te genieten terrorisme te verspreiden door onthoofdingen en het villen van levende mensen publiekelijk op video vast te leggen.

Hoewel er een verschil van mening is, zeggen sommigen dat Cartels een grotere bedreiging vormen dan de maffia. Cartels zullen een doelwit gaan zoeken om te doden, en als de opdracht is om het doelwit te laten verdwijnen, zullen ze dat ook doen.

Om de naaste familie van het doelwit te intimideren, snijden de kartels het doelwit in stukken en strooien het lichaam van het doelwit over de hele straat. De maffia ontvoert je en gebruikt dan een blok of iets zwaars om je in de rivier te gooien of begraaft het doelwit in de woestijn.

De maffia was een kleine organisatie in termen van leden. Ze hadden geld, zonder twijfel, maar niet het soort dat de kartels hadden. Het is belachelijk hoeveel meer geld de kartels hebben.

Volgens mij zijn maffia's en kartels even gevaarlijk. De handhaving van de wet bepaalt hun macht. Als ze in actie komen, blijft geen van hen overeind.

Welk kartel is het machtigst?

Volgens de Amerikaanse geheime dienst is het Sinaloa-kartel de machtigste drugshandelsorganisatie op het westelijk halfrond, mogelijk zelfs machtiger en capabeler dan het beruchte Medellin-kartel van Colombia tijdens zijn hoogtepunt.

De kartels smokkelen narcotica

Welke maffia is de sterkste?

Luciano groeide uit tot de machtigste maffiabaas in Amerika en leidde een grote onderneming, La Cosa Nostra genaamd. Hij zette de kant van Maranzano op. Luciano richtte de "Commissie" op om toezicht te houden op alle activiteiten van La Cosa Nostra.

Vandaar dat de sterkste maffia Genovese, Luciano en Costello zijn.

Laatste gedachten

Kortom, maffia en kartel zijn twee verschillende groepen die zich bezighouden met illegale activiteiten. Hoewel sommige activiteiten hetzelfde zijn, verschillen zij in hun standaardisering. Maffia lijkt een misdaadsyndicaat te zijn waar een politiek leider bij betrokken kan zijn. Terwijl een kartel verwijst naar een combinatie van enkele politieke groeperingen die samenkomen voor één zaak, die verschillendepolitieke partijen.

Een kartel filmt meestal de activiteiten van mensen, speelt een langzaam doel, en terroriseert dan de slachtoffers. Ze nemen hun tijd voordat ze in actie komen. Maar een maffia houdt directe actie in, ze dreigen en hechten daar, en dan, ze wachten niet op mitsen en maren.

Deze beide organisaties zijn dus vrij machtig, maar niet machtiger dan de regeringsambtenaren. Als er actie wordt ondernomen, zouden de wetten en het gerechtelijk apparaat deze groepen kunnen uitroeien en het leger van de gewone man kunnen normaliseren.

    Klik hier om de webversie van dit artikel te bekijken.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.