Verschil in Groot, Groot, Enorm, & Reus - Alle verschillen

 Verschil in Groot, Groot, Enorm, & Reus - Alle verschillen

Mary Davis

Als ze juist worden gebruikt, spelen woorden een grote rol in ons leven. Ze kunnen iemands imago en relatie opbouwen of verbrijzelen.

Mensen zeggen vaak dat wie weet hoe hij moet spreken, een heel eind komt in vergelijking met iemand die zijn woorden niet onder controle heeft.

Ik ga u niet leren of voorschrijven hoe u moet spreken en wat u moet zeggen, maar vandaag gaan we de betekenis en het gebruik leren van een paar bijvoeglijke naamwoorden die we in ons dagelijks leven vaak gebruiken.

De woorden groot, groot, enorm, enorm, en reus worden door elkaar gebruikt, maar hebben verschillende betekenissen. Al deze woorden werken ofwel grootte, gewicht, afmeting, of indruk uit.

 • Big wordt gebruikt om aan te geven hoe volumineus of zwaar een ding is. Dat ding kan een persoon zijn, een plan , of organisatie.
 • Het woord Groot wordt gebruikt om te praten over de ruimtelijkheid of de hoeveelheid van iets.
 • Enorme en Enorme kunnen beide in elkaars plaats worden gebruikt. Deze woorden beschrijven de grootte van een voorwerp.
 • Reus wordt meer gebruikt voor een persoon dan voor een object. Dit woord wijzigt de kracht en grootte van een persoon. Herinner je die reus uit Game of Thrones? Ja, hij kreeg de naam omdat hij zo gigantisch was!

In dit artikel ga ik het hebben over het verschil tussen deze woorden, enkele synoniemen en tegenstellingen, en hoe je deze woorden in een zin kunt gebruiken.

Betekent groot groot?

Maak je woordspel beter, kies je woorden verstandig!

Niet precies, maar ze worden meestal beschouwd als synoniemen van elkaar.

Waar groot een weergave is van een fysiek ding, benadrukt het ook het belang van iets. Terwijl het woord groot alleen maar spreekt over de fysieke grootte van een object.

Als we het hebben over het Google-onderzoek dat ik heb gedaan om vast te stellen hoeveel deze twee woorden voorkomen, viel op dat BIG vaker werd gebruikt dan het woord LARGE.

Als je een andere taal dan het Engels spreekt, moet je wel eens in de war zijn geweest over wat we zeggen en wat we schrijven en hoe soms bijna hetzelfde lijkende woorden zo verschillend worden uitgesproken. Het is alsof je op het ene moment iets leert met een klanktruc en het andere moment een ander woord inslaat en BOOM is je kijk op het geluid veranderd.

Hetzelfde geldt voor woorden waarvan de betekenis zo dicht bij elkaar ligt dat we vaak vergeten waar we die woorden moeten gebruiken en waar niet.

Is groot, enorm, enorm, en reus verschillende maten?

Ja, dat zijn ze! De woorden groot, enorm, enorm en reuzen worden allemaal gebruikt om grootte aan te duiden, terwijl het woord reus de overtreffende trap is van al deze woorden.

Hier zijn een paar indrukken die de woorden voor uw begrippen begrijpelijker maken.

Impressies
Groot Op vrije voeten.

In het groot.

Enorme Groot risico.

Enorme menigte.

Zie ook: Excaliber VS Caliburn; ken het verschil (uitgelegd) - Alle verschillen
Enorme Enorme indruk.

Enorme reactie.

Reus Een grote sprong.

Slapende reus.

Indrukken van Groot, Reusachtig, Enorm, en Reusachtig

Wat zijn andere synoniemen van groot?

Het zal u misschien verbazen dat er bijna 238 synoniemen zijn van het woord groot! JA, bijna 238. Ik was tot mijn nek geschokt toen ik daar voor het eerst achter kwam. Sindsdien heb ik me verplicht om meer te leren over woorden en zo, want waarom niet?

Ik kan natuurlijk niet alle synoniemen voor u opnoemen, maar hier zijn er een paar,

 • Grote
 • Geweldig
 • Outsize
 • Oversize
 • Volumineus
 • Jumbo
 • King-size
 • Immense
 • Titanic
 • Overvloed
 • Overdreven en veel meer.....

De lijst houdt hier niet op, maar helaas. Er zijn enkele directe synoniemen voor het woord large en er zijn veel verwante woorden met dit woord. Al met al zegt dit voorbeeld alleen al zoveel over de diepte van de Engelse taal en hoeveel ervan ons nog onbekend is.

De Engelse taal lijkt voor ons zo eenvoudig en zo begrijpelijk dat we vergeten dat de diepgaande studie van deze taal de wereld voor ons kan veranderen.

Engels is niet alleen die paar woorden die we regelmatig in onze gesprekken uitspreken. Deze taal bevat meer dan dat,

Reus vs Normaal

Hoe gebruik je elk van deze in een zin?

De beste manier van leren is leren door middel van voorbeelden, dus ik dacht dat het voor u het beste zou zijn als ik voor elk van deze hierboven besproken bijvoeglijke naamwoorden een paar zinnen zou maken voor uw begrip.

Woorden Zinnen
Big De baby is grote en schattig.
Groot Het bedrijf investeerde een grote bedrag aan opleiding en ontwikkeling.
Enorme De bouw is grote in vergelijking met de vorige.
Enorme De indruk van de manager is enorme in zijn team.
Reus John wordt een reus met zijn lengte van meer dan 6 voet.

Zinnen over Groot, Groot, Enorm, Enorm, en Reus.

Voor sommige mensen zijn deze woorden gewoon hetzelfde, terwijl ze voor anderen een andere betekenis hebben, terwijl in werkelijkheid beide denkwijzen juist zijn.

Het gebruik in een examen is iets anders, maar in ons dagelijks leven denken we er niet over na waar deze bijvoeglijke naamwoorden moeten worden gebruikt. Het is altijd het beste om ons begrip en gebruik van de woordenschat helder te krijgen, want de diepte en intensiteit van onze dialogen ligt in het juiste gebruik van woorden.

Wat zijn hun tegenpolen?

Tot nu toe hebben we de betekenis, de verschillen, de synoniemen en het gebruik van groot, groot, enorm, enorm en reus geleerd. Nu gaan we kijken wat hun tegenstellingen zijn of zoals we kunnen zeggen wat hun antoniemen zijn, laten we eens kijken.

Big - Kort, licht, klein. weinig. onbelangrijk, klein en triviaal.

Groot - Mager, klein, triviaal, kleinzielig, dun en karig.

Enorme - Klein, onbelangrijk en onbeduidend.

Enorme - Klein, kort en klein.

Reus - Dwerg, en miniatuur.

Ik denk dat het leren van het tegenovergestelde van een woord de betekenis van dat woord op de een of andere manier verheldert. Als je ook in de war bent met de Engelse woorden en wat visuele begeleiding nodig hebt, bekijk dan deze video om deze woorden te begrijpen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen marginale kosten en marginale opbrengsten? (onderscheidende discussie) - Alle Verschillen

Samenvatting

Of het nu gaat om een informeel gesprek met een vriend tijdens de lunch, een examen dat we hopen te halen, of een boek dat we zo graag gepubliceerd willen zien, het juiste gebruik van de juiste woorden is zo belangrijk om onze boodschap goed over te brengen.

Ik weet zeker dat je niet wilt overkomen als iemand die niet bekend is met de meest voorkomende woorden in de internationale taal waarin je omgaat. Zelfs als je in je leerfase bent, weet ik zeker dat je hebt gehoord van groot, groot, enorm, enorm en reus en dat je tot nu toe in de war was.

Is het niet interessant hoe deze zelfde woorden ook gebruikt kunnen worden om elkaar uit te leggen zoals de reus was enorm, het enorme gebouw was zeer groot in omvang, enzovoort.

Ik hoop dat je met het bovenstaande artikel een beetje inzicht hebt gekregen in de betekenis van deze woorden en hoe ze juist te gebruiken. Veel succes met je leerproces!

  Klik hier voor het webverhaal en een kortere samenvatting.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.