Verschil tussen Zoek Stier en Zoek Groter Stier spreuken- (De D&D 5e Editie) - Alle Verschillen

 Verschil tussen Zoek Stier en Zoek Groter Stier spreuken- (De D&D 5e Editie) - Alle Verschillen

Mary Davis

Er zijn verschillende spreuken gepubliceerd in verschillende boeken, in verschillende edities. Zoek Steed is een 2e-niveau spreuk die alleen beschikbaar is voor paladijnen. Terwijl "Zoek grotere steed" de bezweringsspreuk is die gebruikt wordt om een geest op te roepen door paladijnen en hervorming tot een steed te maken.

De beschrijving van de vind een paard spreuk bevat een voorbeeldlijst van wezens die opgeroepen kunnen worden, zoals pony's, kamelen, warhouse, of elanden. Er zijn onduidelijkheden tussen het gebruik van deze spreuken en de exacte bewoordingen ervan. Ik zal het juiste gebruik van deze spreuken behandelen, samen met geraadpleegde boeken en het toekennen van beslagen spreuken en wezens die bij de spelers passen.

Als je geïnteresseerd bent in spreuken en een van de succesvolle spelers van magische spreuken wilt zijn, is dit wat je moet lezen.

Laten we beginnen.

Wat is het verschil tussen de Zoek Stier en Zoek Grotere Stier spreuken in D&D 5e Editie?

Het zijn verschillende spreuken omdat ze in verschillende boeken zijn gepubliceerd.

Find Greater Steed is een 4e niveau spreuk die grotere paarden opspoort dan een gewone 2e niveau Zoek Steed spreuk.

Volgens verschillende bronnen gebruikten mensen ze als dezelfde spreuk, dus is er maar één "bekende" of "voorbereide" spreukruimte nodig. Ik merkte op dat hij voor verschillende paarden werd gebruikt gebaseerd op de spreuk die gebruikt is om hem uit te spreken.

De volgende informatie vertelt u over de slots en wat ze toekennen.

 • Met een sleuf van het tweede niveau krijg je iets van de lijst Zoek Stoel, wat in wezen CR 1/2 is.
 • Met een slot van het derde niveau krijg je toegang tot enkele van de mindere rossen die in de lijst Vind een groter ros staan, in wezen CR 1-dire wolf of iets dergelijks.
 • Met een slot van het 4e niveau krijg je de CR 2 mounts van Find Greater Steed, zoals Sabretooth, Griffon en anderen.

Hoewel het nog niet ter sprake is gekomen, zou ik een personage toestaan een hoger niveau te gebruiken om een krachtiger paard te vinden. Een Manticore zou bijvoorbeeld een 5e niveau krijgen, een Chimera een 7e niveau en een Roc een 9e niveau.

Nu heb je misschien een idee van deze spreuken, hun kenmerken en de slots die ze geven.

Vind paard vs. Vind groter paard

Vanuit het oogpunt van gameplay maakt het vinden van Steed het mogelijk dat de relatief lage gezondheid van een personage een aanval minder impact heeft, omdat ze hem eenvoudigweg opnieuw kunnen oproepen als dat nodig is. Dat gezegd hebbende, vind ik het idee dat de Steed aan kracht wint naast een Paladin en een belangrijker onderdeel wordt van hun arsenaal.

Aangezien het niveau van de spreuk niet stijgt, kan dat wel of niet. Het is onduidelijk of de statistieken moeten worden gebaseerd op de charisma-modificator van de Paladijn, waarbij Paladijnen die hun spreukstatus verhogen worden beloond, of gewoon op vaardigheid als je in level stijgt.

Er is een klein verschil tussen beide spreuken, de ene is de verbeterde versie, namelijk Vind een groter ros. De dieren en wezens verschillen in de grotere versie.

De tabel toont enkele contrasterende kenmerken van beide spreuken.

Zoek Steed Vind een groter ros
Warhouse Griffioen
Pony Pegasus
Kameel Peryton
Mastiff Neushoorn
Eland Dire wolf

Wezens van Vind paard en Vind groter paard

Wat bedoel je met de spreuk "Vind paard"?

In Zoek Steed roep je een geest op die de vorm aanneemt van een ongewoon intelligent, sterk en loyaal paard, waarmee je een langdurige band vormt. Het paard verschijnt in een onbezette ruimte binnen bereik en neemt de vorm aan van jouw keuzes, zoals een oorlogspaard, een pony, een kameel, een eland of een mastiff. Het hangt van de DM af, of je het in andere vormen van paarden mag oproepen of niet.

Het paard heeft de statistieken van de gekozen vorm, maar in plaats van zijn normale type, het is een hemelse, fey, of fiend Het hangt ervan af wat je kiest.

Bovendien, als je paard een intelligentie van 5 of minder heeft, wordt zijn intelligentie verhoogd tot 6, en krijgt het de mogelijkheid om een van de door jou gekozen talen te begrijpen.

Zie ook: 9.5 VS 10 schoenmaat: hoe kunt u dit onderscheiden? - Alle Verschillen
 De intelligentie score is hetzelfde in beide spreuken, de wezens zijn onderscheidend. 

"Vind een groter paard", wat betekent deze spreuk?

Het openen van de zeven zegels door een lam en de levende wezens zeggen met een Thu

In het geval van "Vind een groter paard", roep je een geest op die de vorm aanneemt van een toegewijde dienaar. Een adembenemende berg verschijnt op een locatie. De geest neemt de vorm aan die je binnen het bereik kiest: een griffioen, een Pegasus, een peryton, een vale wolf en een neushoorn. Hij kan de vorm aannemen van een tijger met sabeltanden.

Het wezen bezit statistieken voor de gekozen vorm, ofwel een hemelse fey of een duivel. Het is meestal niet het normale type zoals in "vind paard".

Bovendien, als het een intelligentiescore van 5 of hoger heeft, stijgt zijn intelligentie tot 6 en krijgt het begrip van één taal naar keuze.

 Dus je beweert dat je de commandant van de berg bent. 

Bekijk de video over "Zoek paard opties".

In D&D 5E, wat gebeurt er als ik een Peryton oproep met Find Greater Steed?

Vind een groter ros is een vaardigheid waarmee je een vliegend of bijzonder gemeen rijdier kunt oproepen dat je trouw en vriendelijk is. Zelfs als het een peryton is, de inherent slechte keuze in dit geval.

Je roept een geest op in de vorm van een toegewijd, majestueus rijdier.

Natuurlijk is het waarschijnlijk achteraf toegevoegd voor de slechte paladijnen, nadat ze het nachtmerriebeslag zagen dat je hier zou verwachten en zich realiseerden dat het veel te kapot zou zijn om te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, het geeft je wel een echte kwade paladijnse vliegende klimmer die de paladijn gehoorzaamt.

Natuurlijk wel, want een boze paladijn is per definitie een schurk onder de schurken in termen van puur kwaad, en op het niveau dat nodig is om Greater Steed uit te voeren, is hij veel krachtiger dan de peryton. Hij zou gehoorzamen, zoals de regel van de sterkste is.

Uiteindelijk wordt verwacht dat het de slechte paladijn is, althans in de ogen van WotC.

Wat is het verschil tussen D&D 4th Edition en D&D 5th Edition?

Er zijn enkele visuele en esthetische verschillen tussen beide edities.

De 5e Editie is gewoon een nieuwe, vereenvoudigde versie die aantrekkelijker is voor nieuwere spelers. Het heeft een eerdere variant van 3.5.

Aan de andere kant koos de 4e Editie voor een totaal andere aanpak, in een poging om een online MMO en esthetische videogame-eigenschappen te realiseren.

Helaas is het uiterst frustrerend, en veel ervan moest online gebeuren om het met enig gemak te kunnen doen, maar daar kwamen nog financiële drempels bij.

Ik geloof dat ze probeerden het meer als een online ervaring te maken, maar er was te veel 4e dat in de weg zat, evenals spelers die 3.5 en 5e over het algemeen een betere ervaring vinden, om het een eerlijke kans te geven.

Men stelde vast dat 4e meer gericht was op vechten. Je kon kiezen uit een verscheidenheid aan krachten, en op niveau één waren spelers als halfgoden. Er waren talrijke builds beschikbaar voor spelers.

Ik denk dat je wel kunt beslissen welke editie van D&D beter is, toch?

Bekijk deze video waarin ze alle opmerkelijke verschillen samenvatten.

Hoe kan ik in D&D 5E het meeste halen uit Find Steed?

Er zijn verschillende manieren om in D&D 5e het beste te halen uit Vind je paard. Enkele daarvan staan hier opgesomd.

 • Kies er een die kan vliegen en, indien mogelijk, meerdere aanvallen kan uitvoeren.
 • Nog beter als het magische of magisch-achtige eigenschappen heeft.

  Maak je betoverde hoefijzers voor een vliegende eenhoorn, evenals een betoverde neusring en staartdecoratieset.

De metingen zijn als volgt;

Zie ook: Wat is het verschil tussen Exoterisch en Esoterisch? (Uitgelegd) - Alle Verschillen
 • Neusring van bescherming +5, straal van 15 voet, beïnvloedt vriendelijke wezens.
 • Lightning tailrace voegt een bonusaanval toe aan maximaal drie doelen op 120 ft. afstand voor 12 D, 20 +40 bliksemschade.
 • Hoefijzers van snelheid en behendigheid, die de snelheid van de drager verdubbelen en een +10 aan behendigheid toevoegen.

Voeg tenslotte een adamantium hoornhoes toe die een +12 aan slag en schade wapen is dat geen afstemming vereist om de DM een hekel aan je te laten krijgen.

 Er is een andere manier. 

Je kunt de spreuk Lokaliseer Stier gebruiken om een paard te vinden. Dan gebruik je de spreuk Magische kruik. Met een Charisma save kan je stiel nu elke mensachtige bezitten die hij ziet. Maak het een grote, lelijke bruut met laag charisma .

 Je hebt nu een super paard met de naam "30-30." 

Dit zijn de beste alternatieven om het meeste uit "Vind je paard" te halen.

Een sterk en gezond paard loopt in draf op een veld

Waarom wordt Steed gunstig beoordeeld in D & D?

Zoek Steed kan de Paladin verschillende nuttige voordelen bieden, zoals meer beweging en een handvol extra aanvallen door de vaardigheden van hun paard. Daarom is het gunstig. De lage hit points van het rijdier zijn minder belangrijk omdat het rijdier opnieuw kan worden opgeroepen en het enige wat schade doet is ze tijdelijk opblazen.

Zodat u niet hoeft om te gaan met het hartzeer van het verlies van een geliefd huisdier.

In combinatie met de Mounted Combat feat, kun je een deel van de schade die het rijdier oploopt verminderen door aanvallen op jezelf te richten.

Mounts kunnen moeilijk zijn om volledig te benutten omdat je vaak op plaatsen moet komen waar het gemiddelde dier niet wil komen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de meeste gewone mounts niet veel gezondheid hebben. De meeste paladijnen zullen worstelen met het omgaan met dieren.

De meeste problemen die verbeterd worden door het vinden van een groter beslag worden opgelost door een paard te vinden Met een getoverd paard kun je het zo oproepen of als je een stad verlaat.

Het demonstreert bewegingssnelheid terwijl het ook enkele kleine aanvallen verleent. "Vind een groter ros" mount ontgrendelt enkele snellere en vliegende mounts.

Het geeft je een gratis rijdier door het simpelweg op te roepen. Je kunt het weer tot leven wekken als het sterft of wordt achtergelaten. Het heeft echter geen duur, dus eenmaal opgeroepen blijft het voor onbepaalde tijd opgeroepen.

Verschillende paarden hebben verschillende kenmerken

Laatste gedachten

Concluderend, "Vind paard" en "Vind raspaard" zijn twee verschillende spreuken gebruikt in Paladin. Ze worden gebruikt om de geesten op te roepen en hun vormen te veranderen. Het grootste verschil tussen de wezens is hoe de dieren worden hervormd. De dieren verschillen in beide spreuken.

Ze verschillen door de verschillende edities van D&D.Het 5e niveau wordt als het beste beschouwd.Ik heb de voor- en nadelen van beide niveaus al besproken.De wezens hebben verschillende namen die uniek zijn voor beide edities.

Los daarvan, als je DM je toestaat om door te gaan naar de andere spreuk, kan dat. Het is aan jou om te beslissen of je hemels, een duivel of een fey wilt zijn. Als je ros een intelligentie van 5 of minder heeft, verhoogt zijn intelligentie naar 6, en krijgt het de mogelijkheid om een van de door jou gekozen talen te begrijpen.

De waarnemingen verschillen van persoon tot persoon; de spelers beelden het spel verschillend uit en suggereren hun manieren om een spreuk uit te spreken.

  Klik hier om de webversie van dit artikel te bekijken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.