Verschil tussen Carnival CCL Stock en Carnival CUK (Vergelijking) - Alle Verschillen

 Verschil tussen Carnival CCL Stock en Carnival CUK (Vergelijking) - Alle Verschillen

Mary Davis

Aangezien het allebei aandelen zijn, is het merkbare verschil waar ze genoteerd staan. Carnival CCL staat genoteerd op de beurs van Londen. Tegelijkertijd is Carnival CUK of PLC wordt geregistreerd op de New Yorkse beurs.

Als je nieuw bent in de beurswereld, heb je misschien van deze termen gehoord en moeite gehad je weg te vinden. Ze klinken misschien als hetzelfde met alleen een andere ticker. En als dit je hint is, heb je niet echt ongelijk.

Het zijn allebei cruise-industrieën waarin men aandelen zou kunnen kopen om winst te maken. Laten we, voordat we ingaan op de verschillen, eerst de aandelen eens nader bekijken.

Laten we gaan.

Zie ook: Arcane Focus VS Component Pouch in DD 5E: Gebruik - Alle verschillen

Wat is een aandeel?

Voorraad bestaat uit aandelen waarin het eigendom van een bedrijf of onderneming financieel is verdeeld. Het is ook bekend als eigen vermogen. De voorraad is een effect dat een aandeel vertegenwoordigt dat u bezit in een bepaald bedrijf.

Dus in feite betekent het dat wanneer u de aandelen van het bedrijf koopt, u eigenlijk een klein stukje van dat bedrijf koopt. Dit stukje is wat bekend staat als een "delen."

Je hebt misschien gehoord van de beurs. Hier worden aandelen gekocht en verkocht.

New York Stock Exchange (NYSE) of NASDAQ zijn voorbeelden van deze beurzen. Beleggers kopen aandelen van bedrijven waarvan zij denken dat ze in waarde zullen stijgen - zo maken ze winst.

In het algemeen zijn er twee belangrijke soorten aandelen: gewone en preferente. Gewone aandeelhouders hebben recht op dividend. en kunnen ook stemmen op aandeelhoudersvergaderingen.

Maar het is de Preferente aandeelhouders die een hogere dividenduitkering Bij liquidatie hebben ze ook een hogere vordering op de activa dan gewone aandeelhouders.

Aandelen zijn een investering. Eenvoudig gezegd zijn ze een manier om rijkdom op te bouwen.

Via aandelen krijgen gewone mensen de kans om te investeren in enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. En in ruil daarvoor helpen aandelen bedrijven geld in te zamelen om groei, producten en andere initiatieven te financieren.

Bekijk deze video die uitlegt hoe de aandelenmarkt werkt:

Laten we eens kijken hoe de aandelenmarkt in de jaren 1600 begon en hoe hij vandaag evolueert.

Wat is Carnaval CCL?

CCL staat voor "Carnival Cruise Line." Het valt onder Carnival Corporation met gewone aandelen die op de New York Stock Exchange onder "CCL" worden verhandeld.

Als u niet bekend bent met de ticker, ze zien eruit als een lettercode voor een specifiek aandeel. Zoals dit! UTX is een afkorting voor United Technologies Corp. .

Het bedrijf maakte een beursgang (IPO) van 20% van zijn gewone aandelen in 1987. En toen werd CCL opgericht in Panama in 1974. Daarna werd Carnival Corporation... een van de grootste reisorganisaties ter wereld.

Het bedrijf exploiteert wereldwijd cruisemaatschappijen, met als topmerk Carnival en Princess Cruises. In totaal exploiteert het bedrijf 87 schepen die naar meer dan 700 havens wereldwijd varen en elk jaar ongeveer 13 miljoen gasten ontvangen.

Als aanvulling op zijn merkenlijn zijn Holland America Line, P&O Cruises (Australië en het Verenigd Koninkrijk), Costa Cruises en AIDA Cruises. Anderzijds zijn Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line Holdings en Lindblad Expeditions haar voornaamste concurrenten.

Wat is Carnival PLC? (CUK)

Het is eigenlijk Carnaval UK die het exploiteert.

"Peninsular and Oriental Steam Navigation Company," of P&O Princess Cruises, opgericht Carnival PLC Het is een Britse cruisemaatschappij gevestigd in Carnival House in Southampton, Engeland.

Hun cruises zijn de favoriete cruisemaatschappij van Groot-Brittannië omdat zij begonnen zijn met het aanbieden van reizen die bekend staan als excursies. Het is zo'n grote Brits-Amerikaanse cruise omdat ze... een gecombineerde vloot van meer dan 100 schepen in tien cruisemerken.

Zie ook: Naakt zijn tijdens een massage VS gedrapeerd zijn - alle verschillen

Het aandeel Carnival PLC staat genoteerd op de beurs van Londen met CCL. Op de beurs van New York daarentegen staat het genoteerd met CUK.

Kortom, Carnival bestaat uit twee ondernemingen, namelijk de Carnival Corporation in Londen en een in New York. Zij functioneren beide als één eenheid met contractuele afspraken, waardoor een vlotte werking is gewaarborgd.

Waarom heeft Carnival twee aandelen?

Een ding over dit bedrijf dat veel beleggers in verwarring brengt is dat het twee verschillende tickersymbolen heeft. Dit roept de vraag op waarom Carnival twee afzonderlijke aandelen heeft.

Carnival Corporation 's De bedrijfsstructuur is uniek. Zij omvat twee verschillende rechtspersonen die functioneren als één enkele economische onderneming. Hun twee afzonderlijke aandelen zijn gerelateerd aan waar de Carnavalsaandelen waarschijnlijk zullen worden verhandeld.

Carnival is een touroperatorbedrijf met Ted Arison als oprichter in 1972. Het houdt zich bezig met de exploitatie van cruiseschepen en heeft veel aandelen die beleggers kunnen kopen.

Als u aandelen koopt op de Carnival UK, gebruiken ze dat geld alleen voor die specifieke Carnival-tak. En hetzelfde geldt als u aandelen koopt in de VS. Met andere woorden, hoewel ze één zijn, groeien hun markten afzonderlijk.

Maar dan nog beweert Carnival dat de aandeelhouders van beide entiteiten gelijke economische en stemgerechtigde belangen hebben. Hun bedrijven zijn gecombineerd en hebben overeenkomsten om ervoor te zorgen dat zij in een unievorm werken. .

Bekijk deze tabel om de informatie over de twee Carnavalsbedrijven te kennen:

CCL Bedrijfsinformatie CUK Bedrijfsinfo
Naam: Carnival Corp Naam: Carnival PLC
Gevestigd in de VS. Gevestigd in de UK.
Verhandeld op de beurs van Londen Verhandeld op de New York Stock Exchange
Valuta: USD Valuta: USD

Er is geen probleem als u in beide aandelen handelt als u dat wilt!

Wat voor soort aandeel is CCL?

Carnival Corporation bestaat uit gewone aandelen onder het symbool CCL op de Londense beurs. Gewone aandelen hebben betrekking op het percentage dat men bezit in een bedrijf.

Deze specifieke beurs is een dochteronderneming van de Intercontinentale beurs. Het ding over CCL aandelen is dat het heeft de meest significante volume van de aandelen die worden verhandeld elke dag.

Wat voor soort aandeel is CUK?

Aan de andere kant, Carnival PLC of CUK is een gewone aandelen, ook, maar het wordt verhandeld op de beurs van New York. En net als CCL zijn deze aandelen gebonden aan Carnival Corp.

Stel u bijvoorbeeld een bedrijf voor met 10.000 aandelen, en u kocht er 100. Dat maakt u 1% eigenaar van het bedrijf. Zo werken gewone aandelen.

Zo zou het schip van deze cruisemaatschappij eruit zien.

Wat is het verschil tussen CCL en CUK?

Ten eerste, Carnival Corp en Carnival PLC overeenkomsten zijn dat zij kunnen worden beschouwd als ondernemingen met een dubbele beursnotering. Hun activiteiten a De aandeelhouders van beide ondernemingen hebben hetzelfde economische belang en stemrecht.

Het enige verschil is dat hun aandelen aan verschillende beurzen genoteerd staan en dat ze niet verwisselbaar of overdraagbaar. Deze aandelen zijn onafhankelijk van elkaar.

Een ander groot verschil tussen de twee entiteiten is dat de twee aandelen niet tegen dezelfde prijs worden verhandeld. In het begin en het midden van 2010, Carnaval PLC had zijn aandelen een hogere prijs. Aan de andere kant kon Carnival Corporation het niet bijbenen.

Een andere reden waarom het ene aandeel goedkoper is dan het andere heeft ook te maken met de koersen van de verschillende markten en hoe die presteren. Bijvoorbeeld, wanneer de Londense beursmarkt aantrekkelijker lijkt dan die van New York, zullen ze de CCL-aandelen hoger verkopen. Terwijl, wanneer de CUK-markt lucratiever is, de CUK-aandelen hoger zullen staan.

Daarom is het altijd goed om beide voorraden in de cruiseschipreuzen te controleren!

Welk aandeel is beter, CUK of CCL?

Persoonlijk vind ik CCL veel beter. Er is een echt voordeel om CCL-dollars aan te houden in plaats van CUK-dollars. Het voordeel zit in de liquiditeit.

CCL-aandelen zijn gemakkelijker om te zetten in contanten, en het heeft ook een hoger volume per dag. Er zijn echter momenten waarop de CUK-aandelen hoger staan, maar dat gebeurt zeer zelden.

Het is een kans die je kunt nemen als je vertrouwen hebt in Carnival PLC!

Bovendien suggereren velen dat men kiezen voor de goedkopere voorraad. Aangezien deze beide entiteiten verschillen, waarbij de ene een duurder aandeel heeft dan de andere, moet men altijd opletten.

Als CUK bijvoorbeeld een goedkoper en beter aandeel aanbiedt met een gezonde korting, is investeren hier beter dan de CCL. Dit hangt echter ook af van de vraag of u bereid bent naar een ander land te reizen op zoek naar een betere prijs.

De meeste beleggers die sterk betrokken zijn bij de aandelenmarkt, vinden de reis van het ene land naar het andere niet erg. Omdat winst voor hen veel betekent, zijn zij bereid om voor hun voordeel van CCL-aandelen naar PLC CUK-aandelen te springen.

Wat zijn de voordelen van het bezitten van Carnival aandelen?

De belangrijkste voordelen van het bezit van aandelen van sommige cruisemaatschappijen zijn het boordkrediet en de dividenden. Afgezien daarvan is het belangrijkste voordeel van het bezitten van Carnival cruise-aandelen het hebben van "aandeelhoudersvoordelen".

Het aandeelhoudersvoordeel biedt houders ten minste 100 aandelen Carnival Cruise Lines (CCL) en boordkrediet. Aandeelhouders kunnen dit echter niet omzetten in contanten.

Hier zijn het boordtegoed en de bijbehorende vaardagen die alleen beschikbaar zijn voor degenen met minimaal 100 aandelen bij Carnival Corporation of Carnival PLC:

  • $50= zes dagen of minder cruise
  • $100= zeven tot 13 dagen cruise
  • $250= 14 dagen of meer verlengde cruise

Dit krediet kan worden toegepast op elke cruisemaatschappij die de Carnival Corporation bezit. Het is echter niet automatisch. De aandeelhouder moet dit krediet voor elke cruise aanvragen.

Er is geen limiet, en als u het hele jaar door cruist, kunt u het voordeel voor elke cruise krijgen. Carnival geeft het niet door aan de belastingdienst, dus het is niet belastbaar. Hoewel, sommige beperkingen staan vermeld in hun voorwaarden.

Laatste gedachten

Kortom, naast het verschil in ligging verschillen ze ook in prijs. De prijzen van deze aandelen variëren op basis van het verschil in marktprestaties wereldwijd.

Vraag en aanbod spelen namelijk een belangrijke rol. Bedrijven zullen soms meer aandelen uitgeven om de bedrijfskosten te dekken, zoals overheadkosten en dagelijkse uitgaven, wat leidt tot lagere prijzen of tarieven.

Hoewel Carnival Cruise line een toonaangevend bedrijf is in de beurswereld, heeft het te maken gekregen met een crash als gevolg van de COVID-19 pandemie. Hun aandelenprijzen zijn aanzienlijk gedaald, en velen geloven dat ze er niets aan kunnen doen. Ze zeggen dat de cruise-industrie als laatste zal herstellen van de problemen die de pandemie heeft veroorzaakt.

Het wordt echter nog steeds beschouwd als een winstgevend bedrijf om in te investeren, en het kan mooi opveren.

Vergeet niet dat u altijd moet kijken waar de prijzen lager zijn en daar dan voor moet gaan. Het is altijd beter om tegen een lage prijs te kopen en tegen een hogere te verkopen.

  • XPR VS. BITCOIN- (EEN GEDETAILLEERDE VERGELIJKING)
  • VERSCHILLEN TUSSEN STACKS, RACKS, & BANDS (DE RECHTER TERMEN)
  • VERKOPERS VS. MARKETEERS (WAAROM JE BEIDE NODIG HEBT)

Voor de verkorte versie, klik hier om het webverhaal te bekijken.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.