Verschillen Ancalagon de Zwarte en Smaug in grootte? (Gedetailleerd Contrast) - Alle Verschillen

 Verschillen Ancalagon de Zwarte en Smaug in grootte? (Gedetailleerd Contrast) - Alle Verschillen

Mary Davis

Ancalagon was twee-drie keer zo groot als Smaug. Smaug was veel kleiner dan Ancalagon zoals in de films. De spanwijdte van Ancalgon zou 4500 voet kunnen zijn, terwijl Smaug 30 voet is.

Beiden verschillen in grootte. Een Smaug is gelijk aan de grootte van een groot huis, terwijl je bij de grootte van een Ancalagon moet denken aan het beeld van een stadion. Ancalagon Toen De Zwarte stierf, verbrijzelde zijn lichaam drie bergtoppen.

The Lord of the Rings en The Hobbit zijn een van de meest bekeken series geweest. Hun fantasiewezens zijn dus ook in de trend. Ancalagon en Smaug werden beschouwd als enorme wezens die ook verschillende gevechten leverden.

Ik zal alle verschillen bespreken, met name in de afmetingen van Ancalgon en Smaug. Het is een interessant onderwerp dat zeker uw interesse zal wekken.

Ancalagon vs. Smaug-Wie is groter?

Ancalagon is groter dan de Smaug, omdat het over de drie bergen ging. Zo kunnen we zien dat Ancalgon veel groter is dan Smaug.

Ik geloof dat Ancalagon echt een grote draak was. Vergeet niet dat de middelste aarde niet hetzelfde is als onze planeet. Voor zover we weten, kan hij veel groter zijn. De kaart op schaal toont aan dat de Ancalagon een massaal aantal mensen infecteerde, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht.

Dat is wat hem in de eerste plaats beangstigend maakte. En het kostte hem... 24 uur. van het vechten met een soortgelijke (waarschijnlijk verkeerd gespelde) die de kracht van de twee Valinor bomen bevatte. Wiens vrucht kon een maan maken en wiens boom kon een zon maken?

Toen Ancalagon de Zwarte stierf, verbrijzelde hij de drie hoogste toppen van Midden-Aarde. Dat is geen meting, en het zou een verfraaiing kunnen zijn, maar als het waar is, zou zijn spanwijdte meer dan een mijl breed moeten zijn! Smaug paste in zijn Eenzame Bergkamer. Hij was waarschijnlijk veel kleiner dan in de films wordt afgebeeld.

Volgens Vivdenn, de maker van de video Godzilla vs Ancalagon, was Ancalagon meer dan een partij voor een beest groter dan Smaug.

Afgezien daarvan was hij Morgoths ace in the hole, zijn draak, en wie weet wat voor magie Morgoths gebruikte om zijn grootte te veranderen of dat de kuilen werden vernietigd toen Ancalagon eruit kwam. Hij kon zo groot zijn en gewoon uitbarsten en alles op zijn pad vernietigen.

Nu je weet hoe Ancalgon eruit ziet, hoe kunnen we een idee krijgen van de grootte?

Een draak kan zijn vleugels spreiden en rondvliegen...

Wat is de werkelijke grootte van Ancalgon?

We kunnen een schatting maken van de omvang in op drie verschillende manieren,

Zie ook: Geluk versus geluk: wat is het verschil? (Onderzocht) - Alle Verschillen
  • Ancalagon werd gedood in de lucht (wat betekent dat hij kon vliegen), en toen hij viel, landde hij op de drievoudige bergtoppen en sloeg ze neer. Smaug is massief, maar niet bergverwoestend massief zelfs als hij gek wordt zoals Ancalagon.
  • Peter Jackson verklaarde in de bijlagen van de derde hobbit uitgebreid dat hij toen de hobbit aan het filmen was. Ancalagon verpletterde de bergen nadat hij erop was gevallen Het feit dat Earandil en de Adelaars Ancalagon hebben gedood, bevestigt deze theorie.
  • Ancalagon was een enorme draak op elke schaal, en hij zou niet hoog genoeg kunnen vliegen. Hij was ook zo massief dat de goden hem niet konden doden. Ik geloof dat hij op de drie bergen stortte, ze allemaal verpletterde en hem de grootte gaf zoals op verschillende foto's.

Deze lijst geeft een beter inzicht in de grootte van een Ancalgon.

Bekijk de video over 9 Draken van Midden Aarde

Kunnen we zeggen dat Ancalgon de grootte had van een Thorondor?

Ja, ik denk het wel. De grootte van een Ancalgon is ongeveer gelijk aan die van een Thorondor. Hier is waarom ik deze mening heb.

Ancalagon was een massieve draak op elke schaal, dus hij zou niet hoog genoeg kunnen vliegen. Hij was ook zo massief dat zelfs de goden hem niet konden doden. Ik geloof dat hij op de drie bergen stortte, waardoor ze allemaal verpletterd werden en hij de onderstaande grootte kreeg.

Ik weet dat het niet juist is om dit te zeggen, maar als Ancalgon drie bergen kan verpletteren, die even groot waren als Thorondor, waarom kan hij dan niet even groot zijn als Thorondor.

Hoe groot was de Smaug in The Lord of the Rings?

Smaug wordt beschreven als ongeveer 20 meter lang in Karen Wynn Fonstad's The Atlas of Middle-Earth. In de film wordt zijn oorspronkelijke lengte 130 meter genoemd, wat langer is dan twee jumbojets.

De vele illustraties van Smaug en de andere draken in Tolkiens Legendarium zijn sterk gestileerd, waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn als leidraad voor hun werkelijke afmetingen. Hoe dan ook, Smaug is groot genoeg om paniek te zaaien en hele legers in angst te laten vluchten.

Kijk eens naar de kracht van alle draken

Wie zou winnen in een gevecht tussen Ancalagon de Zwarte en Ungoliant?

Ancalgon zou winnen, omdat hij veel groter is dan de Ungoliant en ook vuur kan ademen.

Ancalagon heeft het voordeel van grootte (behalve dat hij misschien niet zo groot is als alle mensen denken). Hij heeft dodelijke vuurkracht en kan buiten het bereik van Ungolinat vliegen. Vandaar dat de kracht van Ancalgon hem ten koste van alles doet winnen.

Ungoliant is een kwaadaardige entiteit die de vorm aanneemt van een enorme spin Ze is gehuld in schaduw en zou Morgoth kunnen doen huiveren van angst. Als Maia is ze nog steeds gebonden aan de wereld, zoals blijkt uit Sarumans dood. Dit betekent dat Ancalagon de mogelijkheid heeft om haar te vermoorden. Ancalagon de Zwarte is een van de grootste draken in de fantasie, zo niet de grootste.

Tijdens de Toornoorlog leidde dit beest de rest van de gevleugelde draken bij het afweren van het leger van de Valar. Ze werden uiteindelijk verslagen, waarbij Eärendil Ancalagon doodde.

Als het gaat om elektriciteit, kunnen ze een soort van identiek zijn, met Ancalagon nauwelijks sterker.

Ancalagon's vlucht is zijn grootste voordeel, waardoor hij alle aanvallen van de spin kan ontwijken. Ungoliant's enige uitweg is zich in de schaduw te verschuilen, maar zelfs dan zou ze in gevaar zijn. Ancalagon zou gewoon vuur op haar blijven regenen, met een goede kans op het landen van een solide hit. Als gevolg daarvan kon zelfs de koningin van de duisternis de zwarte terreur uiteindelijk niet verslaan.

Zie ook: Verschil tussen parfum, eau de parfum, pour homme, eau de toilette en eau de cologne (Juiste geur) - Alle Verschillen

Tenslotte overtreft Ungoliant hem met haar behendigheid op de grond, haar vermogen om zich in de schaduw te hullen, en de vergiften waarover zij beschikt.

Calgon was een enorme draak terwijl Ungoliant gewoon een grote spin was, dus ik vind het niet moeilijk om te bedenken wie er verliest en wie er wint, gezien de kracht en de vlucht van Ancalgon kunnen we de resultaten van dit gevecht gemakkelijk extrapoleren.

Een ridder kijkt neer op een machtige draak

Wat weet je over de zwepen van balrogs?

Tijdens een gevecht tussen de Balrogs en de Ungoliant gebruikten de Balrogs alleen hun vlamzwepen om Ungoliant te verdrijven. Dezelfde zweep die alleen Gandalf van de brug sleepte; het leek hem geen pijn te doen.

Ondertussen was Ancalagon de Zwarte de grootste draak ooit, met het krachtigste vuur. Hij kan met gemak een Ungoliant neerhalen.

We weten echter niet of ze tegelijkertijd leefden; Ungoliant stierf kort na dat incident, en Ancalagon verscheen pas tijdens de Oorlog der Toorn.

De tabel toont vijf redenen waarom "The Hobbit" beter is en vijf redenen waarom het slechter is dan The Lord of the Rings (LOTR).

Waarom is het beter? Waarom is het erger?
De Fan Service meer dan LOTR Het had onnodige subplots en LOTR niet.
Grappiger dan LOTR Het kwam eerst dus was beter
Het had één op één vechtscènes Een consistente toon van de gebeurtenissen
Meer actie Sterkere pacing
Meer geavanceerde CGI Het was een trilogie die het beter maakte...

Vergelijking tussen Lord of the Rings en The Hobbit

Was Ancalagon het grootste wezen in Midden-aarde, of was het Ungoliant?

Het is nog steeds verwarrend Maar vele bewijzen tonen aan dat Ancalgon het grootste wezen in Midden-aarde was.

Ungoliant zou aanzienlijk kleiner zijn geweest dan Ancalagon. Nadat ze het licht van de Twee Bomen van Valinor had verbruikt, zou ze groeien in kracht en grootte. Ze zou groot genoeg zijn om Melkor te grijpen en groot genoeg om hen te omhullen toen ze probeerden de Vala te ontvluchten.

Ancalagon stond bekend als "de machtigste van het drakenvolk". Hij was machtiger dan de andere gevleugelde draken die vochten in de Toornoorlog. Het feit dat hij viel en de Thangorodrim brak is geen indicatie van grootte; immers, de Balrog die Gandalf doodde viel van de top van Celebdil en "kraakte de bergwand". Balrogs waren slechts ongeveer 5 meter hoog.

Balrogs zijn geen draken, dat weet ik, maar het voorbeeld hierboven toont aan dat Midden-aarde geen massieve wezens nodig heeft om het landschap te breken. Ungoliant is nog zo'n mysterie. Ze was groot, en ze werd groter met elke consumptie (hetzij de krachtbron, hetzij de Noldorin stenen). Het is ook onmogelijk om haar ware grootte te kennen.

Samenvattend: Ancalagon was veel groter dan Ungoliant, zoals beschreven in de legende van Melkor. Ze werd nog groter nadat ze de van Formenos gestolen Fanor edelstenen had geconsumeerd. Toen ze stierf, egaliseerde ze de Thangorodrim-pieken, een hele bergketen van vele kilometers breed.

Al met al is het niet eenvoudig om de grootte van een Ancalgon de Zwarte en de Smaug te meten, het enige wat we kunnen doen is een schatting maken. Door dat te doen, stellen we vast dat Ancalagon schijnt het grootste wezen in Midden-aarde te zijn.

Een Ancalagon ademt vuur uit wat hem onverslaanbaar maakt.

Wie zou winnen in een gevecht tussen Ancalagon the Black en Balerion the Black Dread?

Eerlijk gezegd hebben we geen idee Maar volgens de informatie over Ancalagon, denk ik dat Ancalagon zou winnen.

Balerion hoeft alleen maar weg te vliegen en zich te verstoppen tot Ancalagon van honger sterft als hij door een semi-competente drakenrijder wordt aangepakt. Een wezen van die grootte zou moeten filteren op mammoetkuddes, wat Balerion Ancalagon kan ontzeggen. Ancalagon stort in van uitputting na maximaal twee weken, en Balerion wint standaard.

Balerion is een beetje te groot om levensvatbaar te zijn. Maar zolang er mammoetkuddes, grote veestapels en walviskuddes te eten zijn, kan hij misschien overleven. Een draak van de grootte van Ancalagon kan niet gemakkelijk worden ondersteund.

Laatste gedachten

De Ancalagon zou groter zijn dan de Smaug. Hoewel Smaug enorm was, was hij niet groter dan de Ancalagon. Zoals opgemerkt, viel Ancalagon. Hij vernietigde drie vulkanische bergen die door zijn meester waren gebouwd, evenals een groot deel van het omringende landschap. Hij was dus enorm. Er werd aangenomen dat hij de grootte had van een Thorondor.

Aan de andere kant stond het levenloze lichaam van Smaug op het punt een stad te vernietigen. Ancalagon was een groot gebied aan het terraformeren. Maar hij kon Ancalagon nooit verslaan.

Godzilla en Ancalagon werden ook vergeleken. Het bewijs stelde vast dat Ancalagon ook groter was dan Godzilla. Tijdens een gevecht tussen Ancalagon en Ungoliant zou Ancalagon altijd winnen. Dat verklaart de krachtige eigenschappen die hij had en het vuur dat hij uit zijn adem wierp.

Al deze waarnemingen hebben ons doen geloven dat Ancalagon de machtigste draak was.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.