Wat is het verschil tussen Argent Silver en Sterling Silver? (Laat het ons weten) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Argent Silver en Sterling Silver? (Laat het ons weten) - Alle Verschillen

Mary Davis

Zilver wordt al eeuwenlang geassocieerd met rijkdom en welvaart. Omdat je de status van zilver niet in één oogopslag kunt zien, of je nu sterling zilver of puur zilver bezit, is het essentieel om de volgende informatie in gedachten te houden.

Puur zilver is zo zacht om te zetten in iets duurzaams. Daarom worden er verschillende metalen aan toegevoegd om de duurzaamheid van het zilver te vergroten.

Op basis van toegevoegde metalen wordt zilver onderverdeeld in veel verschillende soorten. Twee daarvan zijn Argentium zilver en Sterling zilver. Argent zilver en sterling zilver zijn beide soorten zilverlegering.

Het belangrijkste verschil tussen argent zilver en sterling zilver is dat argent meer koper bevat dan sterling. Argent zilver is een vorm van sterling zilver. Een ander verschil tussen de twee is dat argent gemaakt wordt van een legering van koper, zink en nikkel, terwijl sterling gemaakt wordt van een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper.

Laten we ons verdiepen in de details van argent en sterling zilver.

Argent Zilver

Argent zilver is een legering van zilver, koper en zink. Het is meestal geen zuiver zilver, maar heeft minimaal 92,5% zilver. Argent zilver wordt vaak gebruikt voor het maken van sieraden, bestek en andere huishoudelijke artikelen.

Huishoudelijke artikelen bestaan uit Argent Silver

De naam komt van het Franse woord voor zilver, argent. Het wordt ook wel "wit brons" genoemd, wat een verkeerde benaming is omdat het geen brons is; die naam werd gegeven aan argent zilver vanwege de gelijkenis met de kleur van brons.

Argent zilver kan gepolijst worden om eruit te zien als massief zilver, maar kost minder dan massief zilver. Argent zilver is ook bekend als Duits zilver, nikkel zilver, of imitatie wit metaal.

Sterling Zilver

Sterling zilver is een legering van ongeveer 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Het wordt al sinds de jaren 1300 gebruikt als edelmetaal, en het is een populaire keuze voor sieraden omdat het moeiteloos gepolijst en schoongemaakt kan worden.

Sterling zilver heeft een lager smeltpunt dan zuiver zilver, zodat het kan worden gesoldeerd of aan elkaar gelast om meer substantiële sieraden te vormen. Het heeft ook een lagere prijs dan massief goud, waardoor het meer betaalbaar is als je op zoek bent naar iets speciaals, maar niet veel geld hebt.

U hebt misschien gehoord dat sterling zilver is gemarkeerd met een stempel met het woord "sterling". Dit betekent dat het stuk is vervaardigd volgens de normen van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO), die normen vaststelt voor vele industrieën wereldwijd.

Wat is het verschil tussen zilver en zilver?

 • Argent zilver, ook bekend als "zilverplaat", is een soort zilver dat is gegalvaniseerd met koper. De term "argent" betekent "wit" in het Frans, en dit is de kleur die wordt verkregen bij het plateren van het metaal.
 • Sterling zilver daarentegen is een legering met ongeveer 92,5% zilver en 7,5% koper, waardoor het een hoger smeltpunt heeft dan argent zilver en minder snel afbladdert of schilfert bij het dragen. Het heeft ook een duurzamere afwerking dan argent zilver, waardoor het ideaal is voor sieraden.
 • Argent Silver is eigenlijk geen zilver, maar een coating van een nikkellegering over koper. Het doel van Argent Silver is om het uiterlijk en het gevoel van sterling zilver te bieden zonder de kosten. Sterling Silver is 92,5% puur zilver, terwijl Argent Silver een lager percentage echt zilver bevat.
 • Een ander verschil tussen argent zilver en sterling zilver is hun prijs: argent zilver kost minder dan sterling omdat het minder edelmetaal gebruikt in zijn samenstelling.
 • Bovendien, Argent Silver is te herkennen aan de donkerdere kleur - het lijkt meer op tin dan op het helderwitte sterling - en de glans slijt na verloop van tijd, waardoor het er doffer uitziet dan sterling.

Hier is een tabel die deze verschillen tussen argent en sterling zilver samenvat.

Argent Zilver Sterling Zilver
Argent zilver is een legering van zilver met verschillende metalen zoals koper, zink en nikkel, enz. Sterling zilver is een legering van koper en zilver.
Het is donkerder van kleur. Zijn kleur is helder wit.
Argent zilver heeft een laag smeltpunt. Het smeltpunt is vrij hoog.
Er zit minder zilver in dan in andere legeringen. Het heeft 92,5% zilver in zijn samenstelling.
Argent zilver is vrij redelijk in prijs. Sterling zilver is vrij duur.
Argent zilver is duurzamer en beter bestand tegen oxidatie. Het is vatbaarder voor oxidatie door milieu-invloeden.

Argent vs. Sterling Zilver

Hier is een korte video die het verschil laat zien tussen het maken van sieraden met argent zilver en sterling zilver.

Sterling zilver vs Argent zilver

Zie ook: Wat is het verschil tussen mollig en dik? (Nuttig) - Alle Verschillen

Wat betekent Argent in juwelen?

Argent is een woord dat afkomstig is van het Franse woord voor zilver. Het wordt in sieraden gebruikt om elk metaal aan te duiden dat wit of zilverachtig van kleur is en een metaalachtige glans heeft.

Zilveren oorbellen

In de Verenigde Staten is "argent" de standaardterm voor zuiver zilveren sieraden. Dit betekent dat wanneer u een voorwerp ziet dat omschreven wordt als "argent", het volledig uit zilver bestaat.

Zie ook: Touch Facebook VS M Facebook: wat is het verschil? - Alle verschillen

In andere delen van de wereld worden sieraden van zuiver zilver echter met andere woorden beschreven.

In Engelssprekende landen buiten de VS bijvoorbeeld bevat een voorwerp dat als "sterling" of "sterling zilver" wordt omschreven doorgaans 92,5 gewichtsprocent zuiver zilver (de rest is koper).

Wat is beter, Argentium Zilver of Sterling Zilver?

Argentium zilver is in bijna alle opzichten beter dan sterling zilver.

 • Argentium zilver is een nieuwere legering met minder koper en meer zilver dan het traditionele sterling zilver, waardoor het ingewikkelder is en minder snel buigt en beter bestand is tegen aanslag.
 • Het belangrijkste voordeel van Argentium ten opzichte van sterling is dat het niet onderworpen is aan dezelfde wetten betreffende keurmerken, zodat het niet gestempeld hoeft te worden met het symbool van zijn plaats van herkomst.
 • Dit betekent dat Argentium legaal kan worden verkocht als "fijn zilver", terwijl sterling dat doorgaans niet kan vanwege de Hallmarking Act van 1973.
 • Argentium is niet alleen harder, maar ook beter bestand tegen aanslag dan traditioneel sterling zilver. Het is ook goedkoper te produceren en komt in een grotere verscheidenheid aan kleuren dan traditioneel sterling zilver.

Is Argent echt zilver?

Argent is een soort zilver, maar het is niet zo zuiver als wat je krijgt van een specifiek sieraad.

Argent is een mengsel van zilver en onedele metalen zoals koper, zink of tin. Het wordt gebruikt in sectoren als loodgieterij en elektronica omdat het bestand is tegen corrosie, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor voorwerpen die worden blootgesteld aan water of andere zware omstandigheden.

Stel dat u iets zoekt dat 100% zuiver zilver is (wat niet nodig is voor sieraden of andere decoratieve doeleinden), dan wilt u er zeker van zijn dat alles met het woord "argent" zuiver zilver is.

Definitieve afhaalmaaltijden

 • Argent zilver en sterling zilver zijn verschillende soorten zilver.
 • Argent zilver is een goedkoper metaal dat lijkt op sterling zilver, maar het wordt niet beschouwd als sterling.
 • Argent zilver bevat minder dan 925 delen per 1000 puur zilver en zal sneller aantasten dan sterling.
 • Sterling zilver bevat minstens 92,5 procent puur zilver, dus het is veel duurzamer dan argent. Het is ook minder duur dan puur zilver en het is aanslagbestendig.
 • Argent zilver wordt gebruikt in de kunst, terwijl sterling zilver vaak wordt gebruikt in sieraden.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.