Wat is het verschil tussen tinfolie en aluminium (uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen tinfolie en aluminium (uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mensen raken vaak in de war tussen tinfolie en aluminium, omdat ze er vrijwel hetzelfde uitzien. Hoewel ze allebei uit verschillende soorten metaal bestaan, lijken ze toch op elkaar.

Tinfolie en aluminium worden beide gebruikt als gereedschap. Ze worden gebruikt bij het verpakken en koken. Mensen gebruiken ze op talloze manieren en beide doen hetzelfde werk. Je kunt zowel tinfolie als aluminium gebruiken, het zal geen groot verschil maken. Maar er zijn een paar dingen die verschillen tussen deze twee.

Als je benieuwd bent wat het verschil is tussen aluminiumfolie en aluminium, en hoe ze zo op elkaar kunnen lijken en toch van elkaar kunnen verschillen, lees dan verder, je vindt alle antwoorden in dit artikel.

Laten we beginnen.

Wat is aluminiumfolie?

Tinfolie is een dun vel dat volledig uit tin bestaat. Tinfolie was het populairste type verpakkings- en isolatiemateriaal dat vóór de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt; later werd het vervangen door aluminium vanwege de goedkopere prijzen.

Tinfolie is veel duurder dan aluminium en is minder duurzaam. Het woord tinfolie zit vast in de hoofden van de mensen en daarom verwijzen velen nog steeds naar aluminium als tinfolie vanwege de gelijkenis tussen beide qua uiterlijk.

Bovendien werd tinfolie ook gebruikt als vulling voor tandholtes vóór de 20e eeuw. Het werd ook gebruikt bij het opnemen van de allereerste geluidsopnamen op fonografische cilinders die uit tinfolie bestonden.

Tegenwoordig wordt tinfolie gebruikt in elektrische condensatoren. Het productieproces van tinfolie is vergelijkbaar met dat van aluminium, het wordt gerold uit een blad tin. De textuur van tinfolie is anders dan die van aluminium, omdat tinfolie stijver is dan aluminium.

Tinfolie: laat een bittere smaak achter in het eten.

Wat is Almunium?

Aluminium is een dunne folie van minder dan 0,2 millimeter dik, die voor verschillende dingen in huis kan worden gebruikt. Aluminiumplaten variëren in dikte, het hangt ervan af waarvoor de folie wordt gebruikt.

De meest voorkomende folie van aluminium die commercieel wordt gebruikt is 0,016 millimeter dik, terwijl de dikke huishoudfolie meestal 0,024 millimeter is. Aluminium wordt vaak gebruikt voor het verpakken van voedsel en andere materialen.

Aluminium in huis wordt vooral gebruikt om de lucht uit de koelkast te houden zodat de geur van het voedsel niet wordt besmet, terwijl andere worden gebruikt om het artikel te verpakken. Aluminiumfolie kan gemakkelijk worden gescheurd en wordt vaak gebruikt met andere materialen zoals plastic of papieren wikkels om meer stevigheid te garanderen.

Bovendien kan aluminium ook worden gebruikt voor thermische isolatie, kabels, en elektronica vanwege zijn vermogen om elektriciteit te geleiden. Aluminiumfolie wordt gemaakt door het walsen van aluminiumplaat ingots, die vervolgens meerdere malen opnieuw worden gewalst tot de gewenste dikte is bereikt. Op de platen wordt warmte toegepast, maar ze worden gewalst als ze koud worden om ervoor te zorgen dat het niet uit elkaar scheurt.

De dikte van de folie wordt gecontroleerd door een persmachine waarvan de aangesloten sensor bètastraling door de folie laat gaan en dienovereenkomstig het proces verandert om de plaat dikker of dunner te maken. Er wordt ook smeermiddel op de plaat gebruikt om ervoor te zorgen dat deze geen visgraatmotief krijgt. Het smeermiddel wordt gewoonlijk weggebrand tijdens het verwarmings- en walsproces.

Aluminiumfolie wordt meestal gebruikt voor opslag, verpakking, koken en vele andere huishoudelijke doeleinden, waardoor het een vrij nuttige folie is om in huis te hebben.

Wat is het verschil tussen Tinfolie en Almunium?

De tinfolies zijn nu verouderd en men is overgestapt op aluminium omdat dat goedkoper en gemakkelijk verkrijgbaar is. Afgezien daarvan zijn er een paar verschillen tussen die materialen.

Duurzaamheid

Hoge duurzaamheid is een van de belangrijkste verschillen tussen tinfolie en aluminium. Dit is ook een van de redenen waarom tinfolie werd vervangen door aluminium, tinfolie is minder stevig en stijver, dus je zou niet willen dat de strijd van het inpakken van uw voedsel met deze folie.

De recycling van beide materialen is echter vrijwel gelijk. Het hangt ervan af voor welk doel u deze materialen gebruikt en of ze na gebruik kunnen worden gerecycleerd of niet.

Warmtegeleidingsvermogen

Het warmtegeleidingsvermogen van aluminium is ongelooflijk. Het is bijna 3,5 keer hoger dan dat van aluminiumfolie, waardoor het een beter materiaal is om in de keuken te gebruiken bij het koken en bakken.

Vanwege deze eigenschap is aluminium nu gebruikelijker dan aluminiumfolie, het kan worden gebruikt voor grill- en bakmethodes om de tijd van het koken te verkorten.

Zie ook: Snelweg VS snelweg: alles wat je moet weten - alle verschillen

Temperatuurgrens

Aluminium is populair om zijn grote temperatuurgrens, met een smelttemperatuur van 1220 ° F. Het kan niet smelten of verbranden tijdens het koken. Terwijl de smelttemperatuur van tinfolie ongeveer 445 ° F, zelfs lager dan perkamentpapier.

Smaakverandering

Het grootste probleem met aluminiumfolie bij het bewaren van voedsel is het behoud van de "blikken smaak" een bittere smaak. Dit is echter niet het geval met aluminium. Aluminium heeft wel een bepaalde vervuilingsgraad in het voedsel, maar u kunt de metaalsmaak pas ervaren na het koken ervan met zuur voedsel.

Wat is het verschil tussen aluminiumfolie en aluminiumfolie?

Zijn aluminiumfolie en blikfolie hetzelfde?

Technisch gezien zijn tinfolie en aluminium niet dezelfde dingen. Veel mensen worden echter nog steeds verward tussen deze twee dingen.

Tinfolie is een dun vel dat bestaat uit metaal. Elk metaal kan worden gebruikt om een folie te maken. Daarom is aluminiumfolie de meest voorkomende folie.

In een kruidenierswinkel kan men echter nauwelijks onderscheid maken tussen aluminiumfolie en blikfolie, omdat ze er allebei hetzelfde uitzien. De reden waarom mensen de voorkeur geven aan aluminium is dat het het goedkoopst is en een groot aantal veelzijdige toepassingen heeft, waaronder koken, voedsel bewaren, decoratief, of zelfs warmtegeleiders.

In feite wordt tinfolie algemeen gebruikt als materiaal voor het verpakken en bewaren van voedsel, lang voordat men aluminiumfolie begon te gebruiken bij het koken.

Eén ding waardoor je in de war raakt tussen tinfolie en aluminium is het uiterlijk. Tinfolie en aluminium zien er allebei hetzelfde uit. Daarom is het moeilijk om het verschil tussen beide te zien.

Koken van zuur voedsel met aluminiumfolie

Hoewel u aluminium op veel verschillende manieren kunt gebruiken tijdens het koken, zijn er enkele risicovolle dingen die u moet vermijden die gevaarlijk voor u kunnen zijn.

Tinfolie is nu vervangen door aluminiumfolie vanwege de bittere smaak die het in voedsel vasthoudt. Er zijn echter gevallen waarin u de metaalsmaak in uw voedsel kunt voelen als u aluminium gebruikt bij het koken van zuur voedsel.

Hoewel aluminium bestaat uit metaal dat al in ons lichaam aanwezig is, geeft een teveel aan aluminium dan nodig is symptomen als verwarring en spier- of botpijn.

Wetenschappelijk gezien, zou een persoon niet meer dan 24g voor een 60-kilogram aluminium moeten hebben. Daarom moet u uw gebruik van aluminium beperken.

Het is niet gezond om overmatig aluminium te gebruiken tijdens het koken.

Conclusie

Ook al is tinfolie niet hetzelfde als aluminium, het kan geen kwaad ze met elkaar te verwarren, want beide dingen worden op dezelfde manier gebruikt. Een tinfolie doet hetzelfde werk als een aluminium.

U kunt er echter van uitgaan dat alle folie die u bij uw kruidenier haalt, uit aluminium bestaat, omdat het goedkoper is dan aluminiumfolie en op dezelfde manier kan worden gebruikt.

Er zijn een paar verschillen tussen tinfolie en aluminium, zoals aluminium kan meer warmte verdragen dan tinfolie, waardoor het een beter hulpmiddel is bij het koken. Bovendien is de elektrische geleiding van aluminium hoger dan die van tinfolie, wat weer een pluspunt is.

Zie ook: Wat is het verschil tussen elektrolytische cellen en galvanische cellen? (Gedetailleerde analyse) - Alle verschillen

Bovendien laat tinfolie een blikken smaak achter in het voedsel, wat niet het geval is bij aluminiumfolie. Dit maakt aluminium beter dan tinfolie. Het maakt echter niet uit of u tinfolie of aluminium gebruikt, aangezien beide de klus klaren.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.