WWE Raw en SmackDown (Gedetailleerde verschillen) - Alle Verschillen

 WWE Raw en SmackDown (Gedetailleerde verschillen) - Alle Verschillen

Mary Davis

WWE is een bedrijf dat entertainment produceert. De namen WWE Raw en SmackDown zijn ontstaan door de uitbreiding van WWE naar verschillende niveaus van entertainment.

Wat onderscheidt met name deze twee subtakken van elkaar?

Het vlaggenschip van WWE heet Raw. Het heeft een enorme schare fans die tot 145 verschillende landen omspant. Veel van deze fans vinden dat, in vergelijking met Raw, het rode merk, SmackDown, misschien een ondersteunend blauw merk is. Zij beweren dat de worstelaars van SmackDown niet noemenswaardig genoeg zijn om in Raw te worden opgenomen, terwijl Raw worstelaars heeft die veel beter zijn.

In beide lijken professionele worstelaars verwikkeld in harde gevechten. Op 11 januari 1993 debuteerde Raw op het USA Network, en op 29 april 1999 debuteerde SmackDown op het UPN televisienetwerk. Raw was al zeer geliefd voordat SmackDown eindigde.

Het is niet verwonderlijk dat bepaalde leden van het WWE-universum de voorkeur geven aan de ene show boven de andere, aangezien "Raw" en "SmackDown Live" beide hun programma's, omroepers, deskundige figuren en pay-per-views hebben. Om het thema kracht bij te zetten, heeft WWE al zijn videoafleidingen genoemd naar de merkenoorlog die enkele jaren duurde.

Feiten over WWE Raw

WWE Raw is een professioneel worstelprogramma dat bekend staat als Monday Night Raw. De reden hiervoor is dat dit televisieprogramma op maandag om 20.00 uur live wordt uitgezonden op het USA-netwerk. Personages van het merk Raw, waar WWE-professionals werken en optreden, zijn te zien in de show.

World Wide Entertainment RAW

Toen Raw in september 2000 het USA Network verliet, verhuisde het naar TNN, dat in augustus 2003 zijn naam veranderde in Spike TV. In 2005 keerde het terug naar het USA Network, waar het nog steeds wordt uitgezonden. Het is een zeer favoriet programma van het worstelpubliek.

Sinds de première van de serie is Raw live uitgezonden vanuit 208 verschillende arena's. Vanaf 5 april 2021 heeft het WWE Network zijn activiteiten in de Verenigde Staten beëindigd en is al het materiaal overgedragen aan Peacock TV, dat nu de meeste Raw-afleveringen uitzendt.

De Raw is een vervanging van Prime Time-worstelen, dat acht jaar lang op televisie is gebleven. De eerste aflevering van Raw duurde 60 minuten en was de voorloper van professioneel worstelen op televisie.

De worstelwedstrijden werden opgenomen tijdens grote evenementen of op geluidspodia met een schaars publiek. Het formaat van Raw verschilde sterk van de weekendprogramma's die toen werden uitgezonden, zoals Superstars en Wrestling Challenge.

Feiten over WWE SmackDown

 • Het Amerikaanse professionele worstelprogramma WWE SmackDown, beter bekend als Friday Night SmackDown, is gemaakt door WWE en wordt vanaf juli 2022 elke vrijdag om 20 uur ET uitgezonden op Fox. Het programma wordt live uitgezonden op Fox Deports met Spaanstalig commentaar.
 • SmackDown werd uitgezonden op donderdagavond en beleefde zijn Amerikaanse televisiepremière op UPN op 29 april 1999. Vlak nadat UPN en WB besloten te fuseren, zond de CW het programma vanaf september 2006 uit; vanaf 9 september 2005 werd het verschoven naar de vrijdagavond.
 • Sinds de verhuizing naar Fox op 4 oktober 2019 is SmackDown teruggekeerd naar de vrijdagavond en gratis televisie.

Waarom heeft WWE Raw en SmackDown?

WWE had zich ingedeeld in twee merken, Raw en SmackDown, om mogelijkheden te bieden aan verschillende worstelaars. Het bedrijf noemde deze twee naar twee belangrijke televisieprogramma's. Deze worstelprogramma's hebben wedstrijden tussen verschillende worstelaars.

Ook al doen beide het goed; RAW is echter oud, terwijl SmackDown nieuw op de markt is. De reden achter de categorisering is om meerdere niveaus van vermaak te bieden aan het publiek met uiteenlopende smaken en interesses met betrekking tot worstelen.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over de Top 10 Raw Moments

Hoeveel wedstrijden zijn er in RAW en SmackDown?

Een typische Raw wedstrijd duurt ongeveer zes minuten en 48 seconden. Het gemiddelde aantal wedstrijden in SmackDown afleveringen in 2014 was zes.

De gemiddelde lengte van een SmackDown wedstrijd is vijf minuten en 55 seconden. Voor worstelinhoud overtreft Raw SmackDown.

Wat zijn de verschillen tussen WWE Raw en SmackDown?

Beide wedstrijden hebben veel verschillen in zich. Laten we begrijpen wat die zijn.

De onderstaande tabel bevat alle details over deze programma's, die misschien wel alles glashelder maken. Scroll dus naar beneden om de informatie over de dug-out te zien.

Kenmerken RAW SmackDown
Uitzenddag Het is een maandagavond live show op het USA Network in de VS. Het is een vrijdagavond live show op het USA Network in de VS.
Schepper van de show De bedenker van deze show is Vince McMahon, Sr. De maker van deze show is Vince McMahon, Jr.
Algemeen Directeur van de Show De General Manager is Brad Maddox. De General Manager is Vickie Lynn Guerrero.
Startdatum De begindatum is 11 januari 1993, tot heden. De begindatum is 26 augustus 1999, tot heden.
Looptijd De speelduur van Raw is 3 uur, inclusief reclame. De speelduur van SmackDown is 2 uur, inclusief reclame.
Formaat van de show Het is een live show. Het is een vooraf opgenomen show.
Aantal seizoenen Het heeft ongeveer 21 seizoenen. Het heeft ongeveer 14 seizoenen.
Herhalend deel Highlight Reel: The Miz en Chris Jericho The Miz op Miz TV The Miz op Miz TV en slecht nieuws. The Barrett-Wade Company.
Met worstelaars Ervaren Normale mensen

Verschillen tussen Raw en SmackDown

Weet WWE wie er gaat winnen?

Soms hebben de worstelaars een idee van wie de wedstrijd gaat winnen. Bovendien zijn ze zich bewust van de tijd die nodig is voor een enkele wedstrijd. Dus plannen ze dingen dienovereenkomstig. Ze proberen het af te maken in drie tot vier bewegingen...

Deze creëren de montage aan het einde, die de pin (1-2-3), de count-out, de verliezer die wordt uitgeschakeld, of gewoon algemene chaos kan omvatten. Deze kampioenen weten dus hoe ze het spel moeten slepen en het einde moeten bereiken.

Daarnaast hebben worstelaars het soms moeilijk als ze de exacte richting niet weten. Maar, meestal gaan de gevechten met de stroom mee, en rocken de spelers in het spel.

Is WWE gescript?

WWE en worstelen zijn entertainmentbedrijven, en de auteurs plannen alles nauwgezet met jarenlange ervaring. De actie bevat ook verschillende echte componenten. Het is dus een mengeling van natuurlijk en onnatuurlijk.

De luchtacrobatiek, de builen en af en toe bloed zijn echt. Dus ja! Het is een mix van script en echte actie. Mensen kijken er voortdurend naar en kunnen alle gescripte en natuurlijke elementen achterhalen.

Wat zeggen de mensen over beide shows?

De kijkers delen hun zorgen over beide programma's en benadrukken hun commentaar. Ze vergelijken ze op basis van wat ze leuk vinden. Vaak proberen ze een aparte lijn te trekken tussen deze twee merken.

Veel fans geloven dat SmackDown meer een ondersteunend blauw merk is dan Raw, het rode merk. Zij beweren dat terwijl Raw worstelaars biedt die aanzienlijk beter zijn dan SmackDown, SmackDown worstelaars heeft die niet opmerkelijk genoeg zijn om in aanmerking te komen voor Raw.

Ergens zijn hun zorgen betrouwbaar, maar het zijn recensies van fans. WWE heeft de betrokkenheid van het volk nodig.

World Wide Entertainment SmackDown

Hoe worden WWE worstelaars betaald?

Het basisloon dat WWE-worstelaars krijgen is hun voornaamste bron van inkomsten. Aangezien er geen vakbond is voor worstelaars, onderhandelt elk van hen met de WWE over contracten en vergoedingen. Het basisloon voor elke worstelaar varieert bijgevolg aanzienlijk.

Betalen WWE-sterren voor reizen?

De WWE dekt de reiskosten van supersterren, inclusief verblijf en vliegreis. De WWE gaat naar mijn mening zeer goed om met het boeken van sterren.

Conclusie

 • Professionele worstelpromotie WWE, een bedrijf dat entertainment creëert, heeft ook bepaalde plotwendingen. De ontwikkeling van de WWE naar meerdere entertainmentniveaus leidde tot het ontstaan van de namen WWE Raw en SmackDown.
 • Omdat het doorgewinterde entertainmentbedrijven zijn, plannen de auteurs nauwgezet elk aspect van WWE en worstelen. Bovendien heeft de actie veel feitelijke elementen. Het is dus een mix van het natuurlijke en het kunstmatige.
 • Zij beweren dat hoewel Raw worstelaars bevat die aanzienlijk beter zijn, SmackDown worstelaars bevat die niet opmerkelijk genoeg zijn om opgenomen te worden.
 • Elk lijkt een heftige ontmoeting tussen professionele worstelaars. Het USA Network ging op 11 januari 1993 met Raw in première, terwijl UPN op 29 april 1999 met SmackDown begon. Zelfs voordat SmackDown eindigde, was Raw ongelooflijk populair.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.