Chinezen vs Japanners vs Koreanen (Gezichtsverschillen) - Alle Verschillen

 Chinezen vs Japanners vs Koreanen (Gezichtsverschillen) - Alle Verschillen

Mary Davis

Kent u de verschillen tussen Chinese, Japanse en Koreaanse gezichten? Als u nieuwsgierig bent naar het antwoord, lees dan verder!

Zie ook: Wat is een gemakkelijke manier om het verschil tussen een miljoen en een miljard te laten zien? (Onderzocht) - Alle Verschillen

Koreaanse, Chinese en Japanse mensen hebben verschillende gezichtskenmerken, vooral wat betreft hun neus, oogvorm en gezichtstype. Chinese mensen hebben bijvoorbeeld kleine gezichten, Japanse mensen hebben dunne lippen, terwijl Koreaanse mensen dubbele oogleden hebben. Bovendien hebben Chinese mensen ronde gezichten, terwijl Koreaanse en Japanse mensen ovale gezichten hebben.

Er zijn subtiele maar belangrijke verschillen tussen de gelaatstrekken van de drie Oost-Aziatische landen. In dit artikel onderzoeken we de wetenschap achter deze verschillen en beantwoorden we de volgende vragen:

 • Hoeveel soorten gezichten zijn er in Azië?
 • Wat zijn enkele kenmerken van Chinese gezichten?
 • Wat zijn enkele kenmerken van Japanse gezichten?
 • Wat zijn enkele kenmerken van Koreaanse gezichten?
 • Wat onderscheidt Chinese, Japanse en Koreaanse gezichten van de andere?

De drie belangrijkste soorten Oost-Aziatische gezichten

Oost-Aziatische gezichten zijn er in alle soorten en maten, maar drie hoofdtypen komen veel voor. Het eerste type is het ronde gezicht, dat gekenmerkt wordt door volle wangen en een breed voorhoofd. Het tweede type is het ovale gezicht, dat langer dan breed is en een smallere kin heeft. Het derde type is het vierkante gezicht, dat een breed voorhoofd en een brede kaak heeft.

Het ronde gezicht is een term die wordt gebruikt om een bepaald gezichtsuiterlijk te beschrijven. Mensen met een rond gezicht hebben meestal volle wangen, brede voorhoofden en ronde kinnen. Dit type gezicht wordt vaak als aantrekkelijk beschouwd en wordt vaak gezien bij modellen en beroemdheden.

Als je een rond gezicht hebt, kun je een paar dingen doen om het beste uit je uiterlijk te halen. Ten eerste, denk aan je kapsel. Een stijl die je gezicht omlijst zal helpen om je beste eigenschappen te accentueren. Ten tweede, zorg ervoor dat je cosmetica kiest die je gezichtsvorm aanvult. En tenslotte, wees niet bang om te experimenteren met verschillende looks.

Contouren kan helpen om de illusie van een meer gedefinieerde kaaklijn te creëren, terwijl het accentueren van je ogen met mascara en liner ze kan helpen definiëren en accentueren.

Een ovaal gezicht wordt gedefinieerd door hoge jukbeenderen, een voorhoofd dat iets breder is dan de kin, en een gezicht dat iets langer is dan het breed is. Ovale gezichten worden beschouwd als zeer veelzijdig in kapsels en make-up, omdat ze zowat elke look aankunnen.

Een ovaal gezicht past bij vrijwel elk kapsel en elke make-up, dus aarzel niet om verschillende, creatieve looks uit te proberen.

Een vierkant gezicht is een type gezichtsvorm dat wordt gekenmerkt door een sterke kaaklijn en een rechte haarlijn. Deze gezichtsvorm wordt vaak beschouwd als een van de meest veelzijdige en aantrekkelijke gezichtsvormen omdat hij op verschillende manieren kan worden gestyled. Of je nu een lang, ovaal of rond gezicht hebt, veel kapsels passen bij een vierkant gezicht.

Enkele van de meest populaire kapsels voor een vierkant gezicht zijn de bob, de pixie cut, en de kinlengte bob. Als je een vierkant gezicht hebt, kun je ook experimenteren met verschillende haarlengtes en texturen om een stijl te vinden die bij je past.

Chinese gezichten

Er zijn veel verschillende soorten Chinese gezichten, maar er zijn enkele gemeenschappelijke kenmerken die veel van hen delen. Chinese gezichten zijn bijvoorbeeld smaller dan andere gezichtstypen en hebben vaak een hoog, aflopend voorhoofd.

Chinese gezichten hebben ook vaak kleine, amandelvormige ogen en een kleine neus en mond. Bovendien hebben veel Chinese gezichten een bleke teint en een gladde, porseleinachtige huid.

Chinese gezichten hebben meestal kleine, amandelvormige ogen, een kleine neus en een mond.

Chinezen hebben een van de meest kenmerkende en herkenbare gezichten ter wereld. Ze worden vaak geprezen om hun mooie huid en hun gezichten zijn meestal zeer symmetrisch. Bronnen zeggen dat Chinese vrouwen vooral bekend staan om hun delicate gelaatstrekken en vaak worden gezien als de standaard van schoonheid in Azië.

Japanse gezichten

Japanse gezichten hebben een aantal specifieke kenmerken. Zo hebben Japanners vaak kleine neuzen en dunne lippen, smalle kaaklijnen en grote ogen. Deze gelaatstrekken worden vaak als zeer aantrekkelijk gezien en geven Japanners hun karakteristieke uiterlijk.

Japanse gezichten hebben een heel eigen gezicht.

Deze gezichtskenmerken zijn vaak wat mensen het eerst opvalt aan Japanse mensen. En hoewel het fysieke kenmerken lijken, kunnen ze ons eigenlijk veel vertellen over de cultuur en geschiedenis van Japan.

Zo zouden de scheve ogen en kleine monden van Japanners het resultaat zijn van eeuwenlang leven in een kleine, drukke eilandnatie. En de mooie huid van Japanners is het resultaat van een leven lang strikte huidverzorgingsregimes.

Koreaanse gezichten

Een Koreaans gezicht heeft veel verschillende kenmerken. Van de ovale gezichten tot de dubbele oogleden, er zijn verschillende unieke kenmerken die Koreaanse gezichten doen opvallen.

Een ander kenmerk van Koreaanse gezichten is de aanwezigheid van dubbele oogleden. Dit is een genetische eigenschap die veel voorkomt in Oost-Aziatische landen. Dubbele oogleden laten de ogen groter en opener lijken, wat wordt beschouwd als een aantrekkelijker uiterlijk.

Koreaanse gezichten hebben veel verschillende kenmerken waardoor ze opvallen.

Koreaanse gezichten hebben ook vaak kleine neuzen. Dit komt door de vorm van de neus, die smaller is bij de brug en licht afgerond bij de punt.

Koreaanse gezichten hebben doorgaans ook een zeer gladde en egale huid, dankzij de populariteit van huidverzorgingsroutines die rimpels moeten voorkomen en de huid er jong en gezond uit moeten laten zien.

Veel Koreaanse gezichten zijn getooid met mooie, dikke wimpers - een ander belangrijk kenmerk dat hen onderscheidt van andere Aziatische gezichten. U kunt hier lezen over Koreaanse schoonheidsnormen.

Het verschil

Ooit afgevraagd waarom Chinese, Japanse en Koreaanse gezichten er zo verschillend uitzien? Volgens een bron verklaren verschillende anatomische verschillen de verschillende gelaatstrekken. Chinese en Japanse gezichten zijn bijvoorbeeld ronder, terwijl Koreaanse gezichten meer ovaal zijn.

Chinese en Koreaanse gezichten hebben ook meestal een hogere neusbrug, terwijl Japanse gezichten een lagere neusbrug hebben. Chinese gezichten zijn meestal ronder, met vollere wangen en bredere neuzen. Japanse gezichten zijn vaak langer en smaller, met kleinere ogen, terwijl Koreaanse gezichten daar ergens tussenin vallen, met kenmerken die geen van beide te rond zijn.

Er zijn ook verschillen in ogen, lippen en huidskleur. Chinese en Koreaanse ogen zijn meestal amandelvormig, terwijl Japanse ogen ronder zijn. Koreaanse ogen zijn echter meestal groter dan Chinese en Japanse ogen. Chinese en Japanse lippen zijn meestal dunner, terwijl Koreaanse lippen voller zijn. En tot slot is de Chinese en Koreaanse huid meestal bleker, terwijl de Japanse huid meestal donkerder is.

De verschillen tussen de drie soorten gezichten worden in de volgende tabel aangegeven:

Nationaliteit Kenmerken van het gezicht
Chinees Smalle gezichten met een hoog, aflopend voorhoofd. Kleine, amandelvormige ogen en een kleine neus en mond. Een bleke teint en een gladde, porseleinachtige huid.
Japanse Kleine neuzen en dunne lippen, samen met smalle kaaklijnen en grote ogen.
Koreaanse Ovaal gezicht met dubbele oogleden. Kleine neuzen, samen met een gladde en egale huid. Veel Koreanen hebben ook dikke, mooie wenkbrauwen.

Verschil tussen Chinese, Japanse en Koreaanse gezichten.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom Chinese, Japanse en Koreaanse gezichten er zo verschillend uitzien, ben je niet de enige. Hoewel deze drie landen allemaal in Azië liggen, hebben hun bevolkingen duidelijk verschillende kenmerken.

Er zijn een paar theorieën over waarom dit zo is. Eén theorie is dat de verschillen te wijten zijn aan de verschillende klimaten in elke regio. Een andere theorie is dat de verschillen te wijten zijn aan historische factoren, zoals intermarriage tussen verschillende groepen.

Wat de reden ook is, de verschillen tussen deze drie bevolkingsgroepen zijn fascinerend. En naarmate onze wereld meer verbonden raakt, zullen deze verschillen waarschijnlijk nog groter worden.

Om meer te leren over de verschillen tussen Chinees, Koreaans en Japans (en vooral hun talen) kun je de volgende video bekijken:

Zie ook: Wat is het verschil tussen Batgirl & Batwoman? - All The Differences

Japans vs Chinees vs Koreaans

Wat is het verschil tussen Chinees en Japans uiterlijk?

Chinezen en Japanners hebben meestal steil zwart haar en bruine ogen. Er zijn echter enkele opmerkelijke verschillen in hun uiterlijk. Chinezen hebben meestal bredere gezichten, terwijl Japanners smallere gezichten hebben. .

Chinezen hebben ook vaak rondere ogen, terwijl Japanners meer amandelvormige ogen hebben. Bovendien hebben Chinezen meestal een donkere huid, terwijl Japanners meestal een lichtere huid hebben.

Wat is het verschil tussen Japans en Koreaans?

Japan en Korea zijn twee landen met een lange geschiedenis van zowel conflicten als samenwerking. Het zijn ook twee van de dichtstbevolkte landen in Azië, met bijna 127 miljoen inwoners in Japan en 51 miljoen in Korea. Hoewel ze geografisch dicht bij elkaar liggen, hebben de twee landen veel culturele verschillen.

Hier zijn enkele van de meest opvallende verschillen tussen de Japanse en Koreaanse cultuur:

 • Taal: Koreaans gebruikt zijn eigen alfabet, terwijl Japans een aangepaste versie van de Chinese karakters gebruikt.
 • Religie: De meeste Koreanen praktiseren het christendom, terwijl de meeste Japanners het shintoïsme of het boeddhisme aanhangen.
 • Eten: Koreaans eten is meestal pittiger dan Japans eten.
 • Kleding: Traditionele Koreaanse kleding is kleurrijker en sierlijker dan traditionele Japanse kleding.

Hoe weet je of iemand Chinees, Japans of Koreaans is?

Het kan een uitdaging zijn om te zien of iemand Chinees, Japans of Koreaans is als je niet weet waar je op moet letten. Enkele nuttige tips kunnen je echter een goed idee geven. Kijk eerst naar de ogen van de persoon. Chinese mensen hebben rondere ogen, terwijl Japanse mensen meestal amandelvormige ogen hebben. Koreaanse mensen hebben vaak brede, open ogen.

Kijk vervolgens naar de gelaatstrekken van de persoon. Chinezen hebben meestal bredere gezichten, terwijl Japanners meestal smallere gezichten hebben. Koreanen hebben vaak zeer ronde gezichten.

Kijk tenslotte eens naar het haar van de persoon. Chinezen hebben meestal steiler haar, terwijl Japanners meestal meer golvend haar hebben. Koreanen hebben vaak erg krullend haar.

Conclusie

 • Er zijn drie gezichten in Azië. Het eerste type is het ronde gezicht, gekenmerkt door volle wangen en een breed voorhoofd. Het tweede type is het ovale gezicht, dat langer dan breed is en een smallere kin heeft. Het derde type is het vierkante gezicht, dat een breed voorhoofd en een brede kaak heeft.
 • Chinese gezichten zijn smaller dan andere gezichtstypen en hebben vaak een hoog, aflopend voorhoofd. Chinese gezichten hebben ook vaak kleine, amandelvormige ogen en een kleine neus en mond. Bovendien hebben veel Chinese gezichten een bleke teint en een gladde, porseleinachtige huid.
 • De scheve ogen en kleine monden van Japanners zouden het resultaat zijn van eeuwenlang leven in een kleine, overvolle eilandnatie. En de mooie huid van Japanners is het resultaat van een leven lang strikte huidverzorgingsregimes.
 • Koreaanse gezichten hebben meestal kleine neuzen. Koreaanse gezichten hebben een zeer gladde huid, dankzij de populariteit van huidverzorgingsroutines om rimpels te voorkomen en de huid er jong en gezond uit te laten zien. En natuurlijk zijn veel Koreaanse gezichten versierd met mooie, dikke wimpers.
 • Chinese en Japanse gezichten zijn ronder, terwijl Koreaanse gezichten meer ovaal zijn. Chinese en Koreaanse gezichten hebben ook een hogere neusbrug, terwijl Japanse gezichten een lagere neusbrug hebben. Japanse gezichten zijn vaak langer en smaller, met kleinere ogen, terwijl Koreaanse gezichten daar ergens tussenin vallen, met kenmerken die niet al te rond zijn.

Verwante artikelen

Torah VS Het Oude Testament: Wat Is Het Verschil Ertussen? (Feiten & Onderscheid)

Coördinatie VS Ionische binding (Vergelijking)

In vs Tussen: Grammatica (samengevat)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.