Wat is het verschil tussen "Kun je een foto van me maken" of "Kun je een foto van me maken" (welke is correct?) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen "Kun je een foto van me maken" of "Kun je een foto van me maken" (welke is correct?) - Alle Verschillen

Mary Davis

De meeste mensen in de wereld spreken Engels, maar het kan behoorlijk verwarrend zijn voor nieuwkomers. Sommige woorden hebben meerdere betekenissen en schrijfwijzen, en veel woorden worden anders uitgesproken, afhankelijk van waar je vandaan komt.

Het Engels heeft veel woorden geleend van andere talen, sommige woorden zien er heel anders uit dan ze klinken. Bovendien kun je verschillende zinnen gebruiken om dezelfde boodschap over te brengen.

"Kun je een foto van me maken?" en "Kun je een foto van me maken?" zijn twee van zulke zinnen, die dezelfde betekenis hebben. Beide zinnen zijn correct.

Het belangrijkste verschil tussen de twee zinnen is dat "Kunt u een foto van mij maken?" formeler en beleefder is dan "Kunt u een foto van mij maken?". toon; de laatste heeft daarentegen een eerder informele toon.

Laten we ons eens verdiepen in de details van deze twee uitspraken.

Wanneer moet je zeggen "Kun je een foto van me maken?"

U kunt "Kunt u een foto van mij maken?" in verschillende situaties gebruiken; het is het beste om iemand te vragen die geen vreemde voor u is, zoals een familielid of een andere persoon. een vriend om een foto van je te maken.

Het is ook het beste als de persoon die de camera vasthoudt en de foto maakt eruit ziet alsof hij door iemand anders is genomen.

Zie ook: Elektricien VS Elektrotechnicus: Verschillen - Alle verschillen Een toerist die een foto van iets maakt

Als je je ongemakkelijk voelt om iemand uit je omgeving te vragen een foto van je te maken, kun je beter iemand vragen die geen vreemde is maar geen relatie met je heeft.

Op die manier zullen zij zich waarschijnlijk niet verplicht voelen om ja te zeggen en zullen zij dat misschien eerder doen omdat zij moeten weten welke andere opties er voor hen zijn (d.w.z. dat zij misschien andere dingen moeten doen).

Wanneer moet je zeggen "Kan je mijn foto nemen?"

Zeggen "Kun je een foto van me maken?" is een beleefde manier om iemand te vragen een foto van je te maken, het is handig wanneer je een foto van jezelf probeert te maken, of wanneer je hulp nodig hebt bij het uitzoeken hoe je iemand anders kunt vragen een foto te maken.

Hieronder staan enkele voorbeelden van wanneer je het zou kunnen gebruiken:

 • Je bent op een feestje met vrienden, maar iedereen is druk aan het praten, en je wilt ze niet onderbreken door te vragen of ze een foto van je willen maken.
 • U bent op vakantie met vrienden of familie en wilt foto's van de reis, maar er is niemand in de buurt die ze voor u kan maken.

Ken het verschil

Ten eerste betekenen beide zinnen hetzelfde. Ze betekenen allebei dat je wilt dat iemand anders je foto neemt.

Het verschil ligt in de mate van formaliteit of informaliteit die u wilt overbrengen. : "Kunt u een foto van mij maken?" is meer casual dan "Kunt u alstublieft een foto van mij maken?"

Zie ook: Wat is het verschil tussen procedures en operaties? (Beantwoord) - Alle Verschillen
 • "Kunt u mijn foto maken?" kunt u gebruiken om mensen te vragen die weten hoe ze hun camera of mobiele telefoon moeten gebruiken en bereid zijn dat voor u te doen.
 • Aan de andere kant moet u zeggen: "Kunt u een foto van mij maken?" wanneer u wilt dat iemand een foto van u maakt. Als deze persoon een vreemde is, is het aanvaardbaar om hem/haar te vragen of hij/zij weet hoe hij/zij zijn/haar camera of mobiele telefoon moet gebruiken.
 • De sprekers kunnen deze persoon vragen of hij/zij het erg vindt om op de foto te gaan, maar je kunt het ook gebruiken als een formaliteit voordat je iemands diensten aanvraagt.

Wat is het verschil tussen kunnen en kunnen?

Het verschil tussen "kan" en "zou kunnen" is dat "kan" verwijst naar de handeling van een persoon, terwijl "zou kunnen" meer verwijst naar het vermogen van de omstandigheden om het mogelijk te maken.

Bij beide woorden vraag je iemand of hij iets kan doen. Dat kan van alles zijn, van helpen met dingen als het verplaatsen van meubels of oppassen op je kind tot het uitvoeren van taken als het maken van foto's of het halen van ijs als toetje vanavond. Er is maar één verschil tussen deze twee woorden wanneer ze in deze context worden gebruikt: hun klank.

Als je iemand vraagt of hij een foto van je kan maken, zal hij waarschijnlijk begrijpen dat je het beleefd vraagt omdat er geen haast bij is (je camera is niet stervende).

Aan de andere kant, als je iemand vraagt of hij een foto van je wil maken of of hij mijn foto nu kan maken, dan lijkt er een urgentie achter dit verzoek te zitten - misschien.

Hier is een videoclip die het verschil uitlegt tussen "kan" en "zou kunnen".

Kan vs. Kan

Welke is juist: "Kun je een foto van me maken" of "Kun je een foto van me maken"?

Beide zijn eigenlijk correct. Afhankelijk van de situatie kun je "kan" of "zou kunnen" gebruiken als je iemand vraagt een foto van je te maken.

Als u bijvoorbeeld een vreemde vraagt om een foto van u te maken, kunt u het beste het formelere "zou kunnen" gebruiken, omdat u hem niet goed kent en hij misschien niet geïnteresseerd is in het maken van een foto.

Als u echter iemand kent die graag foto's van u maakt en geïnteresseerd is in fotografie - bijvoorbeeld een vriend of familielid - kunt u "kan" of "zou kunnen" gebruiken.

Hoe vraag je een vreemde een foto van je te maken?

Je kunt een vreemde op verschillende manieren vragen een foto van je te maken.

 • Als u met een vriend bent en hem op de foto wilt zetten, kunt u iets zeggen als, " Hé, kun je een foto van ons maken? " of " Zou je een foto van mijn vriend en mij willen maken? "
 • Als je alleen bent, zou je iets kunnen zeggen als, " Pardon, wilt u een foto van mij maken? " of " Heb je even? Ik heb iemand nodig die een foto van mij maakt. "
 • Het is belangrijk om beleefd te zijn als je iemand om hulp vraagt. Het is ook belangrijk om het niet te laten lijken alsof het een groot probleem is - leg uit dat je een extra paar handen nodig hebt en laat weten dat het niet perfect hoeft te zijn!

Wat is het verschil tussen een foto nemen en een foto maken?

Het verschil tussen het maken en het maken van een foto komt neer op intentie.

Een mindmap voor Engelse grammatica

Als je een foto maakt, probeer je een beeld te creëren dat een boodschap of emotie overbrengt. Je doel is je publiek iets te laten voelen als ze je werk bekijken. Je wilt dat ze zich kunnen verplaatsen in de gevoelens in je kunst.

Een foto nemen is wanneer je iets vastlegt in de wereld om je heen, maar zonder enige bedoeling erachter. Als je bijvoorbeeld een foto maakt van de lucht tijdens zonsondergang, zit er geen betekenis achter: je wilt je herinneren hoe de lucht er op dat moment uitzag.

Wat is de verleden tijd van het nemen van een foto?

De verleden tijd van "een foto nemen" is "nam".

In de verleden tijd gebruiken we nam om een voltooide actie te beschrijven. We gebruiken het bij alle werkwoorden die eerder in de tegenwoordige tijd zijn vervoegd.

Bijvoorbeeld: "Ik nam een foto gisteren."

Tegenwoordige tijd Verleden tijd Verleden Deelwoord
Neem Nam Genomen
Verschillende vormen van het werkwoord "nemen"

Laatste gedachten

 • "Kun je een foto van me maken?" en "Kun je een foto van me maken?" zijn twee manieren om iemand te vragen een foto van je te maken.
 • Het eerste is een verzoek dat iemand een foto van je maakt, maar het tweede is meer een vraag: "Kun je een foto van me maken?"
 • "Kunt u een foto van mij maken?" is informeler dan "Kunt u een foto van mij maken?"; het is meer een vraag of iemand bereid is iets voor u te doen dan een verzoek om een handeling te verrichten. Het is ook minder persoonlijk, omdat het zich niet rechtstreeks richt tot de persoon aan wie het wordt gevraagd.
 • "Kunt u" wordt gebruikt in een vraag waarin wordt gevraagd of de persoon aan wie de vraag wordt gesteld al dan niet in staat is de gevraagde handeling te verrichten.
 • "Kunt u" wordt gebruikt in een vraag waarin wordt gevraagd of de persoon aan wie de vraag wordt gesteld al dan niet bereid is te handelen zoals gevraagd.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.