Dupont Corian Vs LG Hi-Macs: Wat zijn de verschillen?-(Feiten & Onderscheidingen) - Alle Verschillen

 Dupont Corian Vs LG Hi-Macs: Wat zijn de verschillen?-(Feiten & Onderscheidingen) - Alle Verschillen

Mary Davis

Bij het kiezen van werkbladen voor uw keuken of badkamer hebt u veel mogelijkheden om uit te kiezen. Maar als u iets zoekt dat zowel duurzaam als stijlvol is, kunt u het volgende overwegen Dupont Corian of Hi-Macs .

Hoewel zowel Dupont Corian als LG Hi-Macs gemaakt zijn van acryl, zijn ze niet hetzelfde. In termen van duurzaamheid en verscheidenheid is Dupont Corian duurzamer en heeft het een grotere verscheidenheid aan kleuren en patronen.

Dit is slechts een onderscheid, om meer te weten over Dupont Corian en LG Hi-Macs blijf bij me tot het einde, want het helpt je veel voordat je een keuze maakt tussen de twee.

Wat zijn keukenbladen?

Uw aanrechtblad is een van de meest vitale... oppervlakken in je huis. Het is waar je eten bereidt, gasten ontvangt en andere dagelijkse taken doet. Dus... , is het belangrijk een aanrecht te kiezen dat zowel duurzaam als stijlvol is.

De keuken is het hart van het huis Wat is een betere manier om het u eigen te maken dan door een aanrechtblad te kiezen dat uw persoonlijkheid weerspiegelt? Het kiezen van het juiste in termen van kwaliteit en uiterlijk kan moeilijk zijn.

Er zijn veel factoren om te overwegen, inclusief begroting , ruimte en stijl Om u te helpen uw opties te beperken, hebben we deze gids gemaakt over hoe u het ideale aanrechtblad voor uw keukenruimte kunt kiezen.

Er zijn drie hoofdtypen aanrechtbladen:

 1. Tegel
 2. Kwarts
 3. Graniet

Tegel is de goedkoopste optie met een scala aan beschikbare prijzen en stijlen.

Kwarts is duurder dan tegels, maar heeft een hogere kwaliteit en duurzaamheid.

Graniet is een nog duurdere optie, maar heeft een tijdloze uitstraling die nooit uit de mode zal raken.

Budgettaire overwegingen: Tegel is de goedkoopste optie van de drie. Het heeft een brede prijsklasse en veel stijlen om uit te kiezen op verschillende prijspunten. Het nadeel is dat het niet zo lang meegaat als de andere materialen.

De Dupont Corian

Weinig aanrechtmaterialen zijn zo bekende of zo geliefd als DuPont Corian. Dit stevige oppervlaktemateriaal wordt al tientallen jaren gebruikt in huizen en bedrijven, en de populariteit ervan neemt alleen maar toe.

Corian werd in 1967 uitgevonden door DuPont chemicus Donald E. Slocum en in 1968 aan het publiek geïntroduceerd. Het was het eerste materiaal voor aanrechtbladen met een vast oppervlak op de markt en werd al snel populair vanwege de vele voordelen.

Corian is gemaakt van een duurzaam acrylmateriaal dat niet poreus is, vlekbestendig Het heeft ook een naadloos uiterlijk waardoor het een populaire keuze is voor keukens en badkamers.

DuPont Corian keukenblad

Volgens bronnen wordt een DuPont Corian gemaakt door de combinatie van acrylpolymeren met andere mineralen en van steen afgeleide materialen. Dit acrylpolymeermengsel wordt in mallen gegoten om platen van een halve centimeter dik te maken.

De samenstelling is helemaal consistent; met andere woorden, hij is stevig en is van binnen en van buiten hetzelfde. Dit resulteert in " vast oppervlak " aanrechtbladen, die beschouwd worden als een soort technisch steenmateriaal.

Terwijl Corian het meest gebruikt wordt voor werkbladen, het kan ook worden gebruikt voor diverse andere oppervlakken, waaronder vloeren, muren en zelfs douchecabines.

In de afgelopen jaren heeft DuPont verschillende nieuwe kleuren en patronen aan de Corian lijn, waardoor het nog veelzijdiger wordt.

Als u overweegt een vast oppervlak aan te schaffen voor uw huis.., Corian is een geweldige optie om te overwegen. Het is echter belangrijk op te merken dat Corian niet onverwoestbaar is.

Het kan nog steeds worden beschadigd door scherpe voorwerpen of hitte, dus is het belangrijk voorzichtig te zijn met messen of hete pannen op het oppervlak. Met de juiste zorg kan een Corian aanrechtblad echter vele jaren meegaan.

De LG Hi-Mac

LG Hi-Mac is een type aanrechtblad met een unieke geschiedenis. Het werd in de jaren zeventig voor het eerst gemaakt door LG, een Koreaans bedrijf. Het aanrecht was oorspronkelijk gemaakt van een materiaal genaamd Hymac, een soort plastic.

LG Hi-Mac keukenbladen werden snel populair omdat ze gemakkelijk te onderhouden waren en in verschillende kleuren verkrijgbaar waren.

In het begin van de jaren 2000 begonnen de LG Hi-Mac werkbladen uit de gratie te raken en in 2006 werden ze stopgezet, omdat ze gemaakt waren van een soort plastic dat niet zo duurzaam was als andere materialen op de markt.

Als gevolg daarvan begonnen LG Hi-Mac werkbladen gemakkelijker slijtage te vertonen dan andere soorten werkbladen.

LG Hi-Macs hebben een heldere, glanzende afwerking

Net als Corian zijn ook Hi-Macs solid surface werkbladen, omdat ze voornamelijk bestaan uit acryl , mineralen en natuurlijke pigmenten die samen een gladde.., niet-poreus , thermovormbaar en visueel naadloos oppervlak .

Als u op zoek bent naar een nieuw aanrechtblad, is de LG Hi-Mac een uitstekende optie om te overwegen.

Het is hittebestendig, duurzaam Bovendien heeft hij een ingebouwde gootsteen en achterwand, zodat u die niet apart hoeft te installeren.

De LG Hi-Mac is een keukenblad dat gemaakt is van een materiaal genaamd "hoge dichtheid polyethyleen." Dit materiaal is zeer sterk en duurzaam, waardoor het een goede keuze is voor een aanrechtblad.

De LG Hi-Mac heeft ook een ingebouwde spoelbak, waardoor het een goede keuze is voor een kleine keuken.

Voor meer informatie over de LG Hi-Macs kunt u de volgende video bekijken:

Een video over Hi-Mac

Tegenwoordig maken de LG Hi-Mac aanrechtbladen een comeback, omdat LG zijn verpakking en aanrechtbladvariant opnieuw heeft ontworpen om meer verfijnde kopers aan te spreken.

Zijn ze hetzelfde?

Als het gaat om het kiezen van een solid surface aanrecht, vraagt u zich misschien af of Dupont Corian en LG Hi-Macs zijn hetzelfde. Beide materialen zijn gemaakt van acryl, maar er zijn enkele belangrijke verschillen waarvan u zich bewust moet zijn voordat u een beslissing neemt.

Dupont Corian:

Voors Nadelen
Niet-poreus en gemakkelijk schoon te maken Duurder dan andere aanrechtmaterialen
Hittebestendig Kan afbreken of barsten bij misbruik
Krasbestendig
Kan gemakkelijk worden gerepareerd indien beschadigd

Voordelen en nadelen van Dupont Corian

LG Hi-Macs:

Voors Nadelen
Niet-poreus en gemakkelijk schoon te maken Kan afbreken of barsten bij misbruik
Krasbestendig
Verkrijgbaar in vele kleuren en patronen
Minder duur dan andere eersteklas aanrechtmaterialen

Voordelen en nadelen van LG Hi-Macs

Zoals u hierboven kunt zien, hebben de twee materialen nogal wat overeenkomsten, namelijk:

 • Beide materialen zijn gemaakt van acryl
 • Kan worden gesneden, gevormd en geschuurd als hout
 • Niet-poreus en vlekbestendig

Het aantal verschillen is echter veel groter dan het aantal overeenkomsten.

Zie ook: F-16 vs. F-15- (U.S. Luchtmacht) - Alle Verschillen

Het belangrijkste verschil tussen DuPont Corian en LG Hi-Macs is hun kleur. Terwijl Corian een zuivere witte kleur heeft, is Hi-Macs wit met een vleugje grijs. Dit kleurverschil is niet het enige verschil tussen deze twee materialen.

Ze hebben verschillende texturen en ook verschillende afwerkingen. Corian is meer glanzend, terwijl Hi-Mac's meer een matte afwerking.

Bronnen geven andere verschillen tussen de twee, waaronder:

 • DuPont Corian is krasbestendiger dan LG Hi-Macs
 • Corian is duurzamer en heeft een grotere verscheidenheid aan kleuren en patronen.
 • Corian is duurder dan LG Hi-Macs.
 • LG Hi-Macs is goedkoper dan Dupont Corian.
 • Hi-Macs zijn gemakkelijker te onderhouden dan Corian.
 • Hi-Macs zijn delicater dan DuPont Corian.

Dus nee, DuPont Corian en LG Hi-Macs zijn niet hetzelfde. Ze zijn allebei gemaakt van acryl, maar Dupont Corian is een vast oppervlak, terwijl LG Hi-Macs een gemanipuleerde steen is.

Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus het is belangrijk het juiste materiaal te kiezen wat betreft duurzaamheid en uiterlijk.

Dus, welke moet je kiezen?

Het hangt af van uw budget en wat u zoekt in een aanrechtblad. Wilt u meer kleurmogelijkheden en vindt u het niet erg om iets meer uit te geven, dan is Dupont Corian de juiste keuze.

Echter, als je een krap budget hebt of iets eenvoudigs en makkelijk te beheren, dan zijn LG Hi-Macs een betere optie. .

Werkbladen maken de keuken elegant

Is Corian goed voor badkamers?

Het Corian oppervlak is niet poreus waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en geen vlekken doorlaat. Verder maakt het duurzame en mooie waterdichte bouwoppervlak het ideaal voor badkamers.

Bij een grondige reiniging voorkomt het materiaal ook de groei van schimmel, bacteriën en meeldauw.

Is Corian duurder dan Quartz?

Vergeleken met kwarts wordt Corian beschouwd als een goedkopere optie.

De prijsklasse voor Corian materiaal ligt tussen $40 tot $65 per vierkante voet, terwijl de prijs voor kwarts begint bij 40 dollar en oploopt tot 200 dollar per vierkante voet.

Is Corian milieuvriendelijk?

Het pre-consumentenafval van Corian-materiaal wordt gerecycleerd tot nieuwe materialen die bijdragen tot naar de afschaffing van het storten van afval.

Van het materiaal is ook bekend dat het een laag gehalte aan VOC ( Vluchtige organische stoffen ) en is uiterst veilig bevonden wat betreft het geringe effect op de luchtkwaliteit binnenshuis.

Hoe dik zijn HI-MACS werkbladen?

De algemene dikte van populaire HI-MACS-platen blijkt 12 mm te zijn, en het materiaal kan zowel buiten als binnen worden gebruikt.

Is een aanrecht nodig?

Er zijn allerlei discussies over wat nodig is voor een keuken. Sommigen zeggen dat je een bepaald type fornuis, een vaatwasser of een eiland nodig hebt. Maar we zijn hier om u te vertellen dat een aanrechtblad niet noodzakelijk is. ry.

Zie ook: Popcorn plafond vs Textuur plafond (Analyse) - Alle verschillen

U kunt Veel mensen kiezen ervoor om het zonder aanrechtblad in hun keuken te doen. Er zijn verschillende redenen waarom u misschien wilt gaan countertop-less .

Misschien vind je ze er niet mooi uitzien, of vind je ze moeilijk schoon te houden.

Wat uw redenen ook zijn, weet dat u een functionele keuken kunt hebben zonder een aanrechtblad. Dus als u overweegt te gaan countertop-less ga ervoor!

Welk type aanrecht is het beste?

Er is veel om over na te denken wanneer u aanrechtmateriaal voor uw huis kiest. U moet rekening houden met zaken als duurzaamheid, kosten en onderhoud.

En natuurlijk wilt u ook dat het er goed uitziet! Met verschillende opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt is.

Een populaire optie is graniet. Graniet is een duurzaam materiaal dat in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is. Het is ook hittebestendig waardoor het een goede keuze is voor ruimtes zoals de keuken waar veel gekookt wordt.

Een andere populaire optie is kwarts. Kwarts is ook een duurzaam materiaal, en het is niet poreus, dus het is bestand tegen vlekken. Kwarts komt in een breed scala van kleuren, zodat u de perfecte match voor uw huis kunt vinden.

Is woningrenovatie een duur project?

Woningrenovatie kan een duur project zijn, maar het hoeft niet Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op uw huis renovatie, van het kiezen van de juiste aannemer om het werk zelf te doen.

Als je een huisrenovatie plant, zijn hier een paar tips om u te helpen geld te besparen:

 • Kies de juiste aannemer: Niet alle aannemers rekenen hetzelfde. Sommige rekenen meer dan andere, dus het is belangrijk om rond te kijken en offertes van een paar verschillende aannemers te krijgen voordat u een beslissing neemt.
 • Doe het werk zelf: Als je handig bent en wat doe-het-zelf-ervaring hebt, kun je veel geld besparen door een deel van het werk zelf te doen. Zelfs als je geen ervaren doe-het-zelver bent, zijn verschillende woningrenovatieprojecten relatief eenvoudig te doen, dus het is de moeite waard om het eens te proberen.

Conclusie

Concluderend:

 • DuPont Corian en LG Hi-Macs zijn geen twee uitwisselbare merken.
 • DuPont is duurder, biedt meer kleurdiversiteit en is duurzamer dan LG Hi-Macs.
 • LG Hi-Macs is betaalbaarder en gemakkelijker te onderhouden in vergelijking met DuPont Corian. Ze kunnen echter gemakkelijk barsten of chip is misbruikt, dus wees voorzichtig bij het plaatsen ervan.
 • Aangezien beide aanrechtmaterialen verschillende soorten klanten bedienen, moet je gaan voor het merk waar je je beter bij voelt.

Gerelateerde artikelen:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.