Wat is het verschil tussen American Fries en French Fries? (Beantwoord) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen American Fries en French Fries? (Beantwoord) - Alle Verschillen

Mary Davis

Een diner gericht op aardappelen is een voedingsmiddel dat veel mensen verleidelijk blijven vinden. Een van de populairste snacks ter wereld is friet. Ze worden gebruikt als voorgerecht, bijgerecht en soms zelfs als complete maaltijd.

Hoewel ze verschillende kenmerken hebben, delen Amerikaanse en Franse frietjes toch dezelfde familie van aardappelen als hun oorsprong. We kunnen de twee dus uit elkaar houden op basis van hoe ze zijn bereid.

Amerikaanse frietjes zijn vaak "home fries", die worden gemaakt van aardappelpartjes en gebakken door ze te bakken of te frituren. Net als Franse frietjes kunnen de aardappelpartjes de vorm hebben van partjes, hompjes of zelfs blokken.

Frieten daarentegen zijn stukjes gefrituurde aardappel. Frieten hebben meestal de vorm van lange, smalle blokken.

Blijf lezen om verder te begrijpen het verschil tussen Amerikaanse en Franse frietjes.

Zie ook: Intercoolers VS Radiatoren: wat is efficiënter? - Alle verschillen

Wat zijn Amerikaanse frieten?

De termen "American Fries" en "Home Fries" lijken allemaal te verwijzen naar in blokjes gesneden aardappelen die zijn gebakken met uien, zout en peper.

In blokjes gesneden aardappelen, gesauteerd met uien, zout en peper, daar lijken American Potatoes, American Fries en Home Fries allemaal naar te verwijzen. Ketchup is bij elk van hen inbegrepen.

In een old-school diner wordt het ontbijt meestal geserveerd met Amerikaanse frietjes. Sommige locaties bieden slechts één, terwijl andere beide bieden.

Amerikaanse frieten hebben de ideale combinatie van een zachte, romige binnenkant en een krokante, knapperige buitenkant. Ze zijn licht zetmeelhoudend.

Ze hoeven echter niet aan alle kanten knapperig te zijn; sommige stukken hoeven maar aan één kant knapperig te zijn, terwijl andere stukken er meerdere kunnen hebben.

Wat zijn frietjes?

Friet is meestal een bijgerecht of snack gemaakt van aardappelen die gefrituurd zijn en in verschillende vormen, met name dunne reepjes, zijn gesneden.

Frietjes zijn rechthoekig van vorm.

Behalve met zout worden frietjes vaak geserveerd met specerijen als ketchup, mayonaise of azijn.

Hoewel Frans de meest gesproken taal is in Zuid-België, wordt aangenomen dat Amerikaanse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België dienden deze maaltijd voor het eerst ontmoetten. De verrukkelijke aardappelen stonden bekend als "Franse" frietjes.

Ze bevatten de vitaminen die in aardappelen (een groente) zitten, waaronder vitamine B6, vitamine C, magnesium en ijzer.

Hoe maak je thuis knapperige frieten? Dit is een perfect recept om het proces achter het maken van frieten te begrijpen.

Voedingswaarde van frietjes

Van jonge kinderen tot bejaarden, patat is een vertrouwd voedsel. Het is eenvoudig te vinden in cafés, bistro's en fastfoodzaken. In combinatie met zout, azijn en ketchup smaakt het nog beter.

Frieten hebben niet echt een geschiedenis. De claim dat zij de enige uitvinders zijn van de friet werd gemaakt door de Fransen, Belgen en Spanjaarden. Het stond bekend als "Franse friet" in België.

Afhankelijk van hoe ze zijn gemaakt, kan friet een verscheidenheid aan voedingsstoffen bevatten. Friet eten met de schil erop kan je extra vitaminen en mineralen geven, omdat van aardappelschillen bekend is dat ze meer voedingsstoffen bevatten, zoals kalium, vezels en B-vitaminen.

Het kan worden gebruikt om artritis te genezen, het cholesterolgehalte te verlagen, de spijsvertering te bevorderen, inwendige bloedingen te verlichten en de immuniteit te verhogen.

Laten we eens kijken naar de voedingswaarde ervan om verder te verduidelijken of het een schadelijk product is voor de menselijke gezondheid of niet.

Voedingsstoffen : Frietjes (Restaurantstijl) Portiegrootte (170g)
Calorieën 491
Eiwit 5.93g
Totaal vet 23.87g
Koolhydraten 63.24g
Voedingsvezels 6.6g
Suiker 0.48g
Zetmeel 57.14g
Calcium 29mg
Natrium 607mg
Voedingsstoffen in patat

Effect van Franse frietjes op de gezondheid

Overmatige consumptie van patat kan leiden tot ophoping van calorieën, wat bijdraagt tot gewichtstoename.

Ik eet graag frietjes, maar er zijn veel negatieve bijwerkingen waar je rekening mee moet houden.

Uit een studie is gebleken dat het vaker dan twee keer per week eten van gebakken aardappelen, zoals patat en hash browns, het risico op gezondheidsproblemen verdubbelt.

Uit een ander onderzoek bleek dat het verzadigde vet in patat de niveaus van het "slechte" cholesterol verhoogt.

Dit kan leiden tot stolsels die zich aan de wanden van uw slagaders hechten en verhinderen dat het bloed naar alle organen van uw lichaam kan stromen. Deze stolsels kunnen uiteindelijk leiden tot beroertes en hartaanvallen.

Vethoudende voedingsmiddelen zijn enorme caloriebommen. Volgens een studie is het eten van gefrituurd voedsel nauw verbonden met gevallen van obesitas.

Bovendien zijn er veel meer voorbeelden van bewijs die de bewering ondersteunen dat patat bijdraagt tot gewichtstoename.

Zijn Amerikaanse frieten gezonder dan Franse frieten?

Door hun hoge gehalte aan calorieën, vet, koolhydraten en natrium kunnen de meeste commercieel geproduceerde frietjes schadelijk zijn voor uw algemene gezondheid en welzijn als ze vaak worden gegeten.

Het hart- en vaatstelsel lijdt eronder als men wekelijks veel gefrituurde chips eet.

Ook wordt in een studie, gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, beweerd dat aardappelen een hoge glycemische index hebben en dat deze index in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

Volgens de studie hadden deelnemers die twee tot drie keer per week gebakken aardappelen aten een hoger sterfterisico dan degenen die uitsluitend ongebakken aardappelen aten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen komijnzaad en jeera? (Ken Uw Kruiden) - Alle Verschillen

Alleen wanneer Amerikaanse friet wordt gemaakt met olie die goed is voor het hart, de schil van de aardappelen erop blijft zitten en de portiegrootte minimaal is, kan hij als enigszins gezond worden beschouwd.

Wat is het verschil tussen American Fries en French Fries?

Thuisfriet is in de pan gebakken aardappelen die in kleine blokjes of schijfjes zijn gesneden en in boter zijn gebakken met uien, paprika en allerlei kruiden.

Het schillen en snijden van verse aardappelen in lange, dunne repen om ze te bakken of te frituren resulteert in friet. De methode van snijden, kruiden en bereiding van de aardappelen is het voornaamste verschil tussen de twee. .

De Verenigde Staten van Amerika hebben de Amerikaanse friet uitgevonden. Over de hele wereld eten mensen deze geliefde aardappelen vaak als ontbijt en tussendoortje.

Gewoonlijk bereiden thuiskoks en chef-koks friet met boter of olie, al dan niet geschild, en bedekt met paprika's, uien en kruiden.

Het is niet verwonderlijk dat zo'n delicatesse zoveel namen heeft gekregen. Frieten, gefrituurde aardappelen, chips, vingerchips, frieten en frites zijn er maar een paar.

Patat werd natuurlijk voor het eerst geïntroduceerd aan Amerikaanse soldaten die in België dienden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De naam is afgeleid van de officiële taal van het Belgische leger in die tijd, die Frans was.

Alternatief voor frietjes (Franse en Amerikaanse stijl)

Gebakken aardappel

De gebakken aardappel is een fantastisch alternatief voor friet als je een serieuze aardappelhonger hebt.

Gebakken aardappelen worden geroosterd of gebakken in de oven.

Omdat ze nog schil hebben, zijn gebakken aardappelen gezonder dan frietjes. Het deel van een gebakken aardappel met de meeste voedingswaarde is de schil.

Het feit dat hart-gezonde gebakken aardappelen niet gefrituurd zijn in vet en vet zoals frietjes is een ander voordeel.

Groene Bonen

Groene bonen zijn in het algemeen goed voor de menselijke gezondheid.

Laat je niet misleiden door de schijnbare ongeschiktheid van sperziebonen als vervanger van frieten of hun gebrek aan opwinding.

Wanneer ze op de juiste manier worden bereid, kunnen deze voedzame vruchten - ja, deze zaden met peulen worden beschouwd als vruchten - een krachtige stoot geven.

Gesauteerde sperziebonen worden vaak gekookt in olie en gekruid met sterke kruiden. Om hun sperziebonen een extra smaakboost te geven, voegen sommige etablissementen zelfs extra smaken of toppings toe.

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn vaak aanwezig als bijgerecht in veel bekende restaurantgerechten.

Gegrilde groenten zijn de ideale vervanger van frietjes als u echt streeft naar gezondere opties bij het uit eten gaan.

Gegrilde asperges zijn een voorbeeld van een bijgerecht dat veel voedingsstoffen bevat, weinig bewerkte koolhydraten en weinig calorieën. Groenten die gegrild zijn hebben ook veel minder olie en vet.

Conclusie

  • Het blijkt dat Franse friet gewoon aardappelen zijn die in grote repen zijn gesneden, gefrituurd en gezouten. In blokjes gesneden aardappelen die zijn gesauteerd met uien, zout en peper is wat American Potatoes, American Fries en Home Fries allemaal lijken te betekenen.
  • Huisfriet kan als gezond worden beschouwd als het in minder olie is gebakken of als het vel er nog op zit, maar friet is niet gezond omdat het gefrituurd is en meer in restaurantstijl.
  • Veel mensen kiezen ervoor hun frietjes te frituren in plaats van olie te gebruiken, wat ook een gezonde optie is.
  • Frieten worden meestal geserveerd als bijgerecht of als snack, omdat ze nooit als hoofdgerecht kunnen dienen. Bijgevolg is het kiezen van gebakken aardappelen of gesauteerde groenten als bijgerecht een gezondere keuze. Ze zijn gezond en koolhydraatvriendelijk.

Verwante artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.