Het verschil tussen gold plated en gold bonded - alle verschillen

 Het verschil tussen gold plated en gold bonded - alle verschillen

Mary Davis

Als u van plan bent gouden sieraden te kopen, dan moet u kennis hebben van de verschillen tussen verschillende soorten goud, bijvoorbeeld verguld en goud gebonden.

Zie ook: Het verschil tussen iemand zien, iemand daten en een vriendin hebben - Alle verschillen
 • Verguld:

Vergulden is een vorm van goud waarbij slechts een dun laagje goud, dit dunne laagje wordt aangebracht op sieraden. Vergulden wordt beschouwd als een zeer gebruikelijk proces om gouden sieraden te maken, alleen al door ernaar te kijken is het onmogelijk om verschillen te kunnen zien tussen echt goud en vergulde sieraden.

Bovendien is vergulden niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt, de stappen zijn vrij eenvoudig. Eerst moet het oppervlak van het metaal dat verguld moet worden schoon zijn, als er enige hoeveelheid stof of olie is, kan het vergulden niet gaan zoals gepland. Oliën of stof verhinderen dat de laag van het goud zich hecht aan het metaal. Na het schoonmaken van het oppervlak van het metaal, brengt de juwelier een laag nikkel aan datDaarna dompelen ze de sieraden in de container terwijl ze het goud vasthouden, ze gebruiken een positieve elektrische lading die de laag met het basismetaal versmelt, daarna worden de sieraden gedroogd.

Zie ook: Bevestigen VS Verifiëren: Het juiste gebruik - Alle verschillen

De metalen die als basismetalen kunnen worden gebruikt zijn zilver, koper, nikkel, titanium, wolfraam, messing en roestvrij staal, maar de juweliers gebruiken meestal zilver en koper.

 • Goud gebonden:

Het hoogste karaat voor goud is 24k

Goud gebonden, ook wel goudgevuld genoemd, is een type gouden sieraden dat gelaagd is met goud, maar in dit geval is de laag dikker. Deze goudlagen kunnen verschillende karaten bevatten, 10K, 14K, 18K, en, 24K. Goud gebonden sieraden bevatten vele lagen massief goud ook, wat betekent, goud gebonden sieraden hebben een grotere hoeveelheid goud in vergelijking met vergulde sieraden.

In goud gebonden, de basis is vaak messing, en het proces omvat solide platen van goud die zijn gelaagd rond het basismetaal, dit proces zorgt ervoor dat sieraden niet zou pellen, aantasten, of verkleuren.

Het proces van goudbinding omvat, eerst wordt het basismetaal tussen twee goudlagen geklemd, dan wordt het verwarmd, en daarna gaat het meerdere malen door een wals. Het laatste proces zorgt ervoor of de goudlagen uitdunnen of niet.

Het grote verschil tussen vergulde en goudgebonden is dat bij vergulde sieraden de goudlaag zeer dun is, terwijl de goudlaag bij goudgebonden sieraden dikker is, waardoor ze duurzamer zijn.

 • Goudlaag: goud gevulde sieraden bestaan uit dikkere buitenste lagen goud in vergelijking met vergulde sieraden.
 • Hoeveelheid goud: goud gevulde sieraden bevatten een grotere hoeveelheid goud dan vergulde sieraden.
 • Duurzaamheid: goud gevulde sieraden zijn veel duurzamer dan vergulde sieraden.
 • Prijs: vergulde sieraden zijn iets duurder dan vergulde.

Hier is een video die de verschillen laat zien tussen goudgebonden/goudgevulde sieraden en vergulde sieraden.

Met goud gevulde VS vergulde juwelen

Lees verder voor meer informatie.

Is verguld en gebonden hetzelfde?

Nee, verguld en gebonden goud zijn niet hetzelfde, omdat het productieproces anders is en zelfs de hoeveelheid goud verschilt. De goudlaag op vergulde sieraden is nauwelijks waarneembaar, wat betekent dat de goudlaag erg dun is. Bij gebonden sieraden is de goudlaag 100x meer, wat betekent dat hij veel dikker is.

Als je zo veel als kras een vergulde sieraden, de messing onder zal worden blootgesteld. Overwegende dat goud gebonden sieraden zal langer duren en zal opstaan tegen slijtage veel beter dan vergulde sieraden.

Hier is een tabel voor de verschillen tussen verguld en verguld.

Verguld Goud gevulde
Het wordt gemaakt door een zeer dunne goudlaag op een basismetaal aan te brengen. Het wordt gemaakt door het basismetaal te verbinden met 2 tot 3 lagen goud.
Het bevat minder goud Het bevat meer goudhoeveelheid
Niet zo duurzaam Veel duurzamer
Goedkope Iets duurder
Het zal maar twee jaar duren Het gaat een leven lang mee.

Verguld VS Verguld

Is gebonden goud beter dan verguld goud?

Met goud gevulde sieraden zijn duurzamer dan vergulde sieraden.

Ja, gebonden goud is veel beter dan verguld goud, op gouden gebonden sieraden wordt een dikkere laag gebruikt, terwijl voor vergulde gouden sieraden een zeer dun blad goud wordt gebruikt. Hoewel dit misschien niet veel verschil lijkt... , gouden sieraden gaan langer mee.

Van de goudgebonden sieraden wordt gezegd dat ze 100 keer dikker zijn dan vergulde, bovendien maakt het proces van goudlagen die aan de buitenkant op een onedel metaal zijn gebonden de sieraden veel duurzamer.

Bij sieraden met goudbinding worden de goudplaten door extreme druk en hitte aan het basismetaal gehecht, waardoor de sieraden niet afbladderen of aantasten.

Zijn gouden gebonden juwelen iets waard?

Goud gebonden sieraden is elke cent waard, de prijs van goud gebonden sieraden hangt af van hoeveel karaat worden gebruikt om de sieraden te vervaardigen. Goud gebonden sieraden bevat 2 tot 3 vellen massief goud, en verschillende karaten worden gebruikt, die 10K, 14K, 18, en 24K omvatten.

Met goud bezette sieraden zijn duurzamer, en de levensduur hangt af van de slijtage, en de omgeving, en de kwaliteit van het stuk.

Goudgebonden sieraden kunnen een leven lang meegaan als ze goed verzorgd worden, bovendien zullen deze stukken alleen onder speciale omstandigheden aanslag veroorzaken. Puur goud aanslag echter, het is een legering. De laag is vrij dik waardoor aanslag zeker voorkomen wordt.

Hoe lang gaan gouden gebonden sieraden mee?

Met de juiste zorg kunnen uw sieraden een leven lang meegaan.

Als u voor uw gouden gebonden sieraden zorgt, gaan ze een leven lang mee. Gouden gebonden sieraden bevatten 9K tot 14K, wat betekent dat deze stukken duurzaam zijn.

Goudgebonden sieraden zullen lange tijd niet aantasten, terwijl vergulde sieraden kunnen gaan aantasten zodra het basismetaal wordt blootgesteld.

U moet uw gouden gebonden sieraden schoonmaken met zeepwater en kunt ze drogen met een schone doek.

Hoe lang gaat verguld goud mee?

Gemiddeld, vergulde sieraden gaan ongeveer twee jaar mee voordat het dof worden begint. Maar de lengte van de tijd hangt af van of u de sieraden goed verzorgt of niet.

Vergulde sieraden worden door verschillende factoren aangetast, bijvoorbeeld als u ze buiten draagt, waar de elementen de plating kunnen beschadigen.

Toch zijn hier enkele dingen die u wel en niet moet doen als u wilt dat uw sieraden langer meegaan.

 • Bewaar je sieraden op een veilige plek, zoals een schoon doosje.
 • Vermijd contact met zaken als make-up, parfum, zonnebrandcrème, vochtinbrengende crèmes, zeep, wasmiddel en andere chemische stoffen.
 • Draag uw sieraden nooit naar het strand of het zwembad.
 • Maak uw sieraden schoon, want stof kan ook schade veroorzaken.

Afsluiten

Basismetalen voor vergulden zijn voornamelijk zilver en koper.

 • Bij vergulden gaat het om een dun laagje goud.
 • Goud gebonden is ook bekend als goud gevuld.
 • Bij goudgebonden wordt een dikke laag goud gebruikt.
 • Goud gebonden bevat een hoger gehalte aan goud dan verguld.
 • Goudgebonden sieraden zijn 100 keer dikker en duurzamer.
 • Goudgebonden stukken zijn iets duurder dan vergulde.
 • Zelfs bij een kras komt de basis van vergulde sieraden bloot te liggen. Terwijl een kras niets doet met goudgebonden sieraden vanwege de dikke lagen goud.
 • Het proces van het maken van goudgebonden sieraden omvat extreme druk en hitte die ervoor zorgen dat de sieraden niet afschilferen of aantasten.
 • De duur van de tijd hangt af van hoe goed u voor uw sieraden zorgt, dus bewaar al uw sieraden in een schoon doosje, vermijd contact met chemicaliën, zoals make-up, vermijd het dragen van uw sieraden naar het strand of het zwembad, en maak tenslotte uw sieraden schoon.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.