Is er een groot verschil tussen H+ en 4G? - Alle Verschillen

 Is er een groot verschil tussen H+ en 4G? - Alle Verschillen

Mary Davis

Dit artikel helpt u de verschillen te begrijpen tussen een 4G en een H+ netwerk. Verschillen ze zelfs van elkaar? Wel, in dit artikel komt u elk detail te weten.

Weet je dat mensen vroeger hun mobiele telefoon alleen gebruikten om te bellen? Sinds de technologische vooruitgang begonnen mensen internet te gebruiken op hun mobiele telefoon, waardoor ze Skype, Google Maps, Zoom, enz. kunnen gebruiken.

Het H+ netwerk is over de hele wereld beschikbaar gekomen. Het is een verbeterde versie van 3G. Het grootste deel van de wereld heeft op dit moment niet veel toegang tot 4G technologie. Als je in een land bent met een 4G netwerk, zal je surfervaring zes keer sneller zijn dan bij H+. Dat komt omdat 4G het snelste netwerk is dat beschikbaar is, en beter dan veel breedbandnetwerken. Het is veel beter dan de3G-technologie.

Meerdere netwerken bieden zeer uiteenlopende snelheden aan. Tegenwoordig eisen mensen een hogere snelheid van het internet voor hun dagelijks gebruik. Je hebt geluk als je een 4G-servicebalk op je smartphone ziet! Het geeft aan dat je een zeer snelle mobiele internetverbinding hebt.

Het eerste verschil tussen een 4G en een H+ netwerk is dat H+ een veel snellere gegevensoverdracht heeft, wat aangeeft dat het een maximale downloadsnelheid heeft van 42 Mbps. Vanwege de hoge snelheid vereist H+ ook een sterker signaal dan 4G.

Dus als er blokkades of storingen zijn van andere netwerken in de buurt, zal dit ook gevolgen hebben voor uw verbinding. Een H+ netwerk heeft een groot bereik, maar een 4G netwerk heeft een korter bereik. Hoewel een 4G netwerk qua snelheid sneller is dan een H+ netwerk. H+ is echter ook een sterk en betrouwbaar netwerk dat voldoet aan de behoeften van zowel uw laptop als uw mobiele apparaten.

Het H+ netwerk kan voor u de ideale netwerkkeuze zijn als u op zoek bent naar een krachtige verbinding of een verbinding met een groot bereik! H+ heeft drie antennes in plaats van slechts twee, wat een van de belangrijkste verschillen is met een gewoon netwerk. Het H+ netwerk is minder duur dan een 4G netwerk, maar nog steeds een goede optie voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven.

H+ technologie heeft een snellere gegevensoverdracht

Bent u in de war over internetsnelheden? Dit is wat u moet weten!

Of u nu een Android of een iPhone gebruikt, in de rechterbovenhoek van uw scherm ziet u een symbool dat de snelheid weergeeft van het internet dat u gebruikt.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een truck en een semi? (Classic Road Rage) - All The Differences

Soms wordt E weergegeven en soms H, H+, 3G, 4G en 5G. Er zijn bepaalde alfabetten die uw huidige type mobiel netwerk weergeven. Meerdere netwerken bieden zeer uiteenlopende snelheden. Tegenwoordig eisen mensen een hogere internetsnelheid voor hun dagelijks gebruik.

Soorten beschikbare netwerken

 • G: GPRS (General Packet Radio Service)
 • E: EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution)
 • 3G: 3e generatie (UMTS)
 • H: HSPA (High-Speed Packet Access)
 • H+: HSPA+
 • 4G: 4e generatie (Long Term Evolution)
 • 5G: 5e generatie

Wat is een H+ netwerk?

H+ is een verbetering van H (HSPA). Vóór de invoering van 4G was er het snelste datanetwerk van dat moment, HSPA Plus, met een snelheid van ongeveer 21 Mb/s. In 2010 werd het H+-netwerk wereldwijd beschikbaar.

Het is een verbeterde versie van 3G. Het grootste deel van de wereld heeft op dit moment niet veel toegang tot 4G-technologie. HSPA+ is dus de snelste mobiele internetsnelheid die in de meeste delen van de wereld beschikbaar is.

U kunt gemakkelijk HD-video's streamen met H+, maar Full HD en hogere inhoud zijn waarschijnlijk nog steeds verboden terrein, tenzij u bereid bent de onvermijdelijke buffering te verdragen. Wanneer u zich in een land met een 4G-netwerk bevindt, zal uw surfervaring zes keer sneller zijn dan met een H+.

Zie ook: Geluk versus geluk: wat is het verschil? (Onderzocht) - Alle Verschillen

De balken aan de rechterkant van je mobiel geven de sterkte van het internetsignaal aan.

Wat is een 4G aka LTE netwerk?

4G is de 4e generatie netwerktechnologie. Het 4G-netwerk staat ook bekend als LTE (Long Term Evolution). Het biedt een internetsnelheid tot 150 Mb/s. Het is het snelste netwerk dat beschikbaar is, en beter dan veel breedbandnetwerken.

4G-technologie is veel beter dan 3G-technologie. U hebt geluk als u een 4G-servicebalk ziet op uw smartphone! Het geeft aan dat u een snelle mobiele internetverbinding hebt.

Voor het gebruik van Google Map of videoconferenties op Skype, Zoom, enz. heb je een 4G-netwerkverbinding nodig voor een betere ervaring.

Het verschil tussen een H+ en een 4G netwerk, dat moet je weten

Er zijn meer factoren dan snelheid bij het vergelijken van 4G en H+. Voordat u het ene netwerk boven het andere kiest, is het van vitaal belang om de mogelijkheden, sterke punten en tekortkomingen van H+ en 4G-netwerken te begrijpen.

In dit artikel bespreken we de verschillen tussen H+ en 4G netwerken. Ik informeer u over alle details zodat u het netwerk naar uw keuze kunt selecteren.

Het verschil in generatie

H+ is het verbeterde High Speed Packet Access netwerk. Het is een 3e generatie mobiel internet netwerk ook bekend als 3,5G, terwijl 4G tot de 4e generatie van een cellulair netwerk behoort.

Het verschil in de gegevensoverdrachtsnelheid

Het belangrijkste verschil tussen een 4G en een H+ netwerk is dat H+ een veel snellere gegevensoverdracht heeft, wat aangeeft dat het een maximale downloadsnelheid van 42 Mbps heeft.

Hebben ze frequenties nodig om te werken?

Een ander verschil tussen een H+ en een 4G netwerk dat je moet weten is dat een H+ netwerk andere frequenties nodig heeft om te kunnen werken.

H+ netwerk is minder duur dan een 4G netwerk

H+ vs. 4G-netwerk

Signaal Ranges Download vermogen Kosten Snelheid
H+ H+ eist ook een sterker signaal vanwege de hogesnelheidsmogelijkheden Het H+ netwerk heeft een groot bereik. H+ netwerk is uitstekend voor videostreaming Het H+ netwerk is minder duur dan een 4G netwerk, maar nog steeds een goede optie voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven. H+ netwerk is veel sneller. U kunt uw laptop gemakkelijk aansluiten op een H+ internet met behulp van een externe antenne om uw verbinding met 150 Mb/s te versnellen.
4G Netwerk 4G-netwerk heeft een korter bereik 4G-netwerk is beter voor het downloaden van grote bestanden Het 4G LTE-netwerk is duurder, maar biedt hogere datasnelheden en een lagere latentie.

Het gegevensgebruik

Het dataverbruik van een 4G netwerk is veel hoger dan een H+ netwerk, waardoor je de maandelijkse datalimiet niet overschrijdt. Dit is tegenwoordig handiger voor mensen omdat ze dan zonder zorgen data kunnen gebruiken.

De belangrijkste verschillen tussen een 4G- en een H+-netwerk

H+ heeft drie antennes in plaats van slechts twee, een van de belangrijkste verschillen met een gewoon netwerk. Het feit dat H+ uw laptop gemiddeld tot 11 uur kan laten werken en andere netwerken slechts 7 uur of minder per gebruik aankunnen, is nog een verschil. Ze zijn nu effectiever dan ooit dankzij dit! Het primaire onderscheid tussen de twee netwerken komt neer op kracht en snelheid; terwijl H+ dankzij zijn drie antennes in beide schoppen zit, kon zijn zwakkere signaal niet breed worden verspreid.

Ontdek de verschillen tussen 4G- en 5G-netwerken

Conclusie

 • In dit artikel leert u de verschillen tussen een 4G-netwerk en een H+-netwerk.
 • In de afgelopen twee decennia zijn de internetsnelheden toegenomen. Ze blijven het met de tijd verbeteren.
 • H+ is een sterk en betrouwbaar netwerk dat voldoet aan de behoeften van zowel uw laptop als uw mobiele apparaten.
 • De signaalindicatorbalken op uw mobiele telefoon geven het vermogen of de sterkte weer van de signalen die u momenteel op uw locatie ontvangt.
 • Als u thuis over een H+ compatibel apparaat beschikt, kunt u gemakkelijk van andere netwerken overschakelen.
 • Als je H+ gebruikt, gaat hun batterij langer mee dan voorheen. Ze zijn dus effectiever.
 • Een H+ netwerk heeft een veel snellere gegevensoverdracht, wat aangeeft dat het een maximale downloadsnelheid heeft van 42 Mbps.
 • H+ eist ook een sterker signaal dan 4G.
 • Een H+ netwerk heeft een groot bereik, maar een 4G netwerk heeft een korter bereik.
 • Je hebt geluk als je een 4G-servicebalk ziet op je smartphone! Het geeft aan dat je een snelle mobiele internetverbinding hebt.
 • Het dataverbruik van een 4G netwerk is veel hoger dan een H+ netwerk, waardoor je het maandelijkse dataverbruik niet overschrijdt.
 • H+ heeft drie antennes in plaats van slechts twee, een van de belangrijkste verschillen met een gewoon netwerk.
 • Het H+ netwerk is veel sneller dan een 4G netwerk.
 • 4G-technologie is momenteel niet erg wijdverspreid over de hele wereld.
 • Als je Google Maps, zoom of skype wilt gebruiken, heb je een 4G-netwerk nodig.
 • U moet kiezen welk netwerk u wilt gebruiken volgens uw behoeften.

Andere artikelen

 • Wat is het verschil tussen ++x en x++ in C Programmeren (uitgelegd)?
 • Wat is het verschil tussen een Core en Logical Processor (uitgelegd)?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.