Mars Bar VS Milky Way: Wat is het verschil? - All The Differences

 Mars Bar VS Milky Way: Wat is het verschil? - All The Differences

Mary Davis

Iedereen houdt van een goede chocoladereep en er zijn er een paar die algemene favorieten zijn en door bijna iedereen geliefd worden.

Mars reep en Milky reep zijn twee van de meest populaire chocoladerepen, elke leeftijd houdt van deze repen omdat ze eenvoudig maar smaakvol zijn. Maar wat maakt ze verschillend? Want ondanks de verpakking zien ze er allebei hetzelfde uit.

Mars, ook bekend als Mars bar, is de naam van twee verschillende soorten chocoladerepen die werden geproduceerd door Mars, Incorporated. De eerste keer dat ze werden geproduceerd was in 1932 in Slough, Engeland door een man genaamd Forrest Mars, Sr. De Britse versie van de Mars bar bevat karamel en nougat, die is bedekt met melkchocolade. Terwijl de Amerikaanse versie nougat en geroosterde amandelen bevat.In 2002 werd de Amerikaanse versie helaas stopgezet, maar het jaar daarop kwam hij terug in een iets andere vorm met de naam "Snickers Almond".

Milky Way is een merk van een andere chocoladereep die wordt geproduceerd en op de markt gebracht door Mars, Incorporated. Er zijn twee varianten, die in verschillende regio's met verschillende namen worden verkocht. De Amerikaanse Milky Way chocoladereep wordt wereldwijd verkocht onder de naam Mars bar, ook in Canada. De wereldwijde Milky Way reep wordt in de VS en Canada verkocht als de 3 Musketiers. Opmerking: In Canada worden beide repen niet verkocht als deMilky Way. De Milky Way-reep bevat nougat en karamel en heeft een omhulsel van melkchocolade.

Het verschil tussen de Mars-reep en de Milky Way is dat de Amerikaanse Mars-reep nougat en geroosterde amandelen bevat, terwijl de Milky Way wordt gemaakt met nougat en karamel. De Mars-reep is lekkerder dan de Milky Way-reep. De overeenkomst tussen beide is dat ze allebei zijn bedekt met melkchocolade.

Lees verder voor meer informatie.

Wat is een Mars in Amerika?

In 2003 maakte het bedrijf Mars Incorporated de Mars-reep met Snickers Almond.

Mars bar is de naam van een chocoladereep die werd geproduceerd door Mars, Incorporated. Er zijn twee verschillende soorten Mars bar, een is de Britse versie die is gemaakt met nougat en een laagje karamel met een coating van melkchocolade. De andere is een Amerikaanse versie die is gemaakt met nougat en geroosterde amandel met een coating van melkchocolade. Aangezien er geen karamel in de eerste versie van deAmerikaanse Mars reep, later werd er karamel aan het recept toegevoegd.

In de Verenigde Staten is de Mars-reep een chocoladereep die gemaakt is met nougat en geroosterde amandelen en bedekt is met een dun laagje melkchocolade. Aanvankelijk bevatte hij echter geen karamel, later werd het toegevoegd.

Zie ook: 100mbps vs 200mbps (één groot verschil) - Alle verschillen

In 2002 werd het stopgezet, maar in het jaar 2010 kwam het terug via Walmart winkels, eind 2011 werd het weer stopgezet en in 2016 weer nieuw leven ingeblazen door Ethel M, deze 2016 versie was de "originele Amerikaanse versie", wat betekent dat het geen karamel bevat.

In het jaar 2003 maakte het bedrijf Mars Incorporated de Mars-reep met Snickers Almond. Het is hetzelfde als de Mars-reep, wat betekent dat het nougat, amandel en karamel bedekt met melkchocolade heeft., maar er zijn enkele verschillen, bijvoorbeeld, de stukjes amandel zijn kleiner in de Snickers Almond in vergelijking met de Mars-reep.

Wat is een Melkweg in Amerika?

De Amerikaanse Milky-reep van 52,2 gram bevat 240 calorieën.

De Melkweg is een chocoladereep die heeft nougat, een laagje karamel , en een omhulsel van melkchocolade. De chocolade voor de omhulsel van Milky bars werd geleverd door Hershey's.

Het werd gecreëerd door Frank C. Mars in het jaar 1932, bovendien, het werd oorspronkelijk geproduceerd in Minneapolis, Minnesota. Het handelsmerk "Milky Way" werd geregistreerd op 10 maart 1952 in de VS. Nationaal werd het in 1924 geïntroduceerd met een verkoop van ongeveer 800.000 dollar dat jaar.

In 1926 waren er twee varianten, de ene bevatte chocolade-nougat met een laagje melkchocolade, de andere vanille-nougat met een laagje pure chocolade, beide werden verkocht voor 5¢.

In 1932 werd de reep verkocht als een tweedelige reep, maar vier jaar later, in 1936, werden de chocolade en vanille apart verkocht. De vanille-versie die was bedekt met pure chocolade werd verkocht onder de naam "Forever Yours" tot het jaar 1979. Later kreeg "Forever Yours" een andere naam, namelijk "Milky Way Dark" en weer omgedoopt tot "Milky Way Midnight".

In 1935 kwam Mars met een marketingslogan "The sweet you can eat between meals", maar later werd die veranderd in "At work, rest and play, you get three great tastes in a Milky Way". In 2006 begon het bedrijf in de VS een nieuwe slogan te gebruiken: "Comfort in every bar", en sinds kort gebruiken ze "Life's better the Milky Way".

Er was een versie van Milky Way genaamd "Milky Way Simply Caramel bar", het was een versie die alleen karamel bevatte die bedekt was met melkchocolade, deze versie werd vrij populair in 2010. Mars lanceerde in het jaar 2011 een klein formaat Simply Caramel bar die op de markt werd gebracht als een fun size. Sindsdien werd er een andere versie geïntroduceerd met gezouten karamel.

In 2012 wonnen de Milky Way Caramel Apple Minis aan populariteit en werden beperkt verkocht voor het Halloween seizoen.

Dit is het verschil in calorieën tussen de Amerikaanse Milky-reep, de Milky Way Midnight en de Milky Way Caramel-reep:

  • Amerikaanse Milky reep (52,2 gram) - 240 calorieën
  • Milky Way Midnight (50 gram) - 220 calorieën
  • Milky Way Caramel reep (54 gram) - 250 calorieën

Leer meer over de verschillen tussen Mars, Melkweg en Snickers reep.

Mars VS Melkweg VS Snickers

Wordt de Melkweg opgeheven?

De Milky Way reep is nooit stopgezet. Mars Bar is een paar keer stopgezet en kort daarna opnieuw gelanceerd.

In 2002 werd de Mars-reep stopgezet en in 2010 opnieuw gelanceerd via Walmart-winkels. In 2011 werd hij opnieuw stopgezet, maar in 2016 werd hij opnieuw nieuw leven ingeblazen door Ethel M.

In 2003 heeft Mars de Mars-reep vervangen door Snickers Almond, die hetzelfde is als de Mars-reep, met nougat, amandel en karamel met een dekking van melkchocolade, maar de amandelstukjes in de Snickers Almond zijn kleiner dan de amandelstukjes in de Mars-reep.

Is Mars reep chocolade hetzelfde als Galaxy?

Marsrepen zijn een andere chocoladereep dan Galaxy chocoladerepen. De enige overeenkomst tussen deze twee repen is dat ze allebei door hetzelfde bedrijf, Mars, worden gemaakt. Bovendien is Mars reep slechts één chocoladereep, maar Galaxy heeft een breed scala aan chocoladerepen. Het heeft ook veganistische opties.

Galaxy is een reep die wordt geproduceerd en op de markt gebracht door Mars Inc.

In de jaren zestig werd het voor het eerst geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, nu wordt het in bijna elk land verkocht. In 2014 werd Galaxy beschouwd als de op één na best verkochte chocoladereep in het Verenigd Koninkrijk, de eerste best verkochte chocoladereep was destijds Cadbury Dairy Milk. De Galaxy produceert een enorme verscheidenheid aan producten, bijvoorbeeld melkchocolade, karamel en Cookie Crumble.

Galaxy lanceerde in 2019 een veganistisch assortiment, waaronder Galaxy Bubbles. Het is hetzelfde als andere Galaxy chocoladerepen, alleen belucht. Je vindt Galaxy Bubbles ook in de oranje variant.

Hier is een voedingswaardetabel voor Galaxy Bubbles chocoladereep.

Voedingswaarde per 100 g (3,5 oz) Hoeveelheid
Energie 2.317 kJ (554 kcal)
Koolhydraten 54.7 g
Suikers 54.1 g
Voedingsvezels 1.5 g
Vet 34.2 g
Verzadigd 20.4 g
Eiwit 6.5 g
Natrium 7%110 mg

Voedingswaarde per 100 g Galaxy Bubbles

Zie ook: Polo shirt vs. Tee shirt (Wat is het verschil?) - Alle Verschillen

Galaxy Honeycomb Crisp is ook een veganistische chocoladereep van Mars, met kleine stukjes noga van honingraat toffee.

Wat is een alternatief voor de Melkweg?

Iedereen heeft een andere voorkeur, maar Milky Way is een van de weinige chocoladerepen die door iedereen geliefd is.

Zoals u weet, bevat Milky Way nougat en karamel, en er kunnen mensen zijn die niet van karamel houden, daarom kan het alternatief van Milky Way 3 Musketeers zijn omdat het alleen nougat bevat met een laagje melkchocolade. Bovendien bevat 3 Musketeers dezelfde voedingswaarde als de Milky Way reep, het enige verschil is 5 mg natrium, wat bijna niet opvalt.

Er zijn verschillende soorten Milky Way chocoladerepen, afhankelijk van de regio waar ze worden verkocht. In de Verenigde Staten heeft Milky Way bijvoorbeeld nougat en karamel met een laagje melkchocolade, maar buiten de VS bevat Milky Way geen karamel, waardoor het lijkt op 3 Musketiers.

Volgens de statistieken was er in 2020 meer consumptie van 3 Musketiers dan van Milky Way. Ongeveer 22 miljoen mensen aten 3 Musketiers en 16,76 miljoen mensen consumeerden Milky Way.

Afsluiten

Zoals ik al zei, elke persoon heeft zijn voorkeur en in het geval van chocolade zijn mensen kieskeurig. Sommige mensen houden van de bittere smaak van pure chocolade, terwijl anderen genieten van de zoete smaak van een karamel chocoladereep.

Ondanks ieders verschillende voorkeuren worden Mars-chocolade en Milky Way door elke leeftijd gesmaakt, omdat Mars-reep en Milky Way een evenwichtige hoeveelheid zoet hebben.

Er zijn ook andere chocoladerepen, Galaxy is een van de meest geliefde chocolade, het komt ook in een breed scala en heeft ook veganistische opties.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.