Mixtapes VS Albums (Vergelijk en Contrast) - Alle Verschillen

 Mixtapes VS Albums (Vergelijk en Contrast) - Alle Verschillen

Mary Davis

Ben je als muziekliefhebber ooit in de war geraakt over het verschil tussen albums en mixtapes?

Mixtapes verwezen in het verleden naar de compilatie van nummers op een CD, cassetteband, die DJ's samenstelden om hun keuzes en vaardigheid van muziek te laten zien. Tegenwoordig is de term mixtape populair in Hip Hop, ook bekend als niet-officiële albums. Bestaat vaak uit rap in plaats van zang. Albums daarentegen zijn meer officiële releases van artiesten om te verkopen en geld te verdienen.

Het artikel geeft antwoord op de vraag wat een mixtape is en hoe deze verschilt van albums, en waarom ze tegenwoordig zo populair zijn.

Wat maakt een Mixtape?

Een mixtape (ook wel mix tape genoemd) is een selectie van muziek, meestal uit verschillende bronnen, opgenomen op één medium.

De oorsprong van mixtape gaat terug naar de 1980s ; de term beschrijft meestal een zelfgemaakte compilatie van liedjes op een CD, cassettebandje of digitale afspeellijst.

Hoeveel nummers zitten er in een Mixtape vergeleken met een Album?

Het minimumaantal is tien nummers dat je op een mixtape kunt zetten en het maximumaantal is twintig.

Als het hele nummer echter een langere duur heeft dan 3 minuten, zou de zanger kunnen overwegen om 12 stuks in plaats van 10.

Wat is een album?

Albums zijn grote projecten. Ze zijn meer georganiseerd en gebaseerd op hogere kwaliteit die meer bekendheid krijgen voor de verkoop dan mixtapes.

Het uitbrengen van albums opent zoveel deuren van mogelijkheden voor de artiest om te groeien en te verdienen. Voor nieuwe artiesten is het een manier om:

 • Creëer uw merkentrouw
 • Begin met toeren
 • Maak uw positie in de industrie
 • Open op merch
 • Druk op

Het nadeel is dat het echt dure om er een te maken, plus de tijd en mankracht die nodig is om het succesvol te maken is een ander ding. Maar dat is niet meer het geval, dankzij de internet .

Het maken van een album is toegankelijker dan ooit. Maar de enige echte artiest en zanger kan het juiste verhaal en de juiste organisatie bedenken die nieuwe fans overtuigen en de harten van oude winnen.

Hoe verschillen mixtapes, albums en EP's?

Als muziekliefhebber ben je misschien bekend met de term album, maar ben je de termen mixtapes en EP's tegengekomen die je niet kent.

Een mixtape is een selectie van muziek in één genre, meestal rap of RB. .

Een album verwijst naar hetzelfde project, maar met een hogere kwaliteit en meer georganiseerde categorieën.

Aan de andere kant, EP is een extended version play en middelgrote plaat. De EP is de voortzetting van de nummers van het officiële album.

Mixtapes zijn goedkoop en vaak gemaakt als een stukje kunst dat de interesses en talenten van de artiesten laat zien. Albums daarentegen zijn duur omdat ze via de juiste lanceringskanalen en al moeten gaan. De verwachtingen van fans en media zijn hoger bij albums in vergelijking met de mixtape.

Mixtape V. Albums: Vergelijking

Hier is een snelle vergelijking tussen mixtape en album:

Mixtape Albums
Onofficiële uitgave Officiële en grote release
Niet te koop. Massaal verkopen
Grafieken op BillBoard Charts op Billboard
is de gemiddelde prijs voor een mixtape track 10.000 dollar. Eén liedje kan 50 tot 500 dollar kosten.

Mixtape vs Albums

Kunstenaar

Mixtapes kunnen gebaseerd zijn op elk muziekgenre, maar ze zijn vooral geïdentificeerd als de hiphopgemeenschap.

Eerder werden mixtapes uitgebracht a s "straat albums" en werd vaak beschouwd als een zeldzaamheid voor een platenzaak, zoals Victoria, om te dragen. Indie artiesten en underground zangers mixtapes gebruiken om de ladder over te steken en meer publiek te bereiken -alleen de mainstream en populaire artiestenwereld kan albums uitbrengen, omdat daar geld en mankracht voor nodig is.

Aanvankelijk, cassettebandjes In die tijd namen fans hits van de radio op en combineerden die in hun eigen mixtapes met nummers van hun favoriete artiest.

Zie ook: Spanjaard VS Spaans: Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Mixtapes hebben een guerrillamarketingstrategie zodat meer mensen bekend raken met nieuwe indie en opkomende artiesten muziek.

De klassieke DJ's en underground artiesten gebruiken dit concept en maken nieuwe muziek over reeds bekende beats en vice versa.

Daarna gingen de tijden voorbij en werden meer media geïntroduceerd, zoals CD en digitale download.

Het mixtape-idee bleef het handige idee voor kleine artiesten om zich in de wereld te introduceren.

Fast forward in de huidige tijd waarin online streaming het meest gebruikte ( waarschijnlijk enige gebruikte ) medium is.

Voor fans om naar hun favoriete artiest te luisteren heeft online streaming het voor hen gemakkelijker en handiger gemaakt. Promoties met behulp van sociale media platforms zijn voor hen voordeliger geworden.

Zie ook: Hoe klinkt een leeftijdsverschil van 9 jaar tussen een koppel voor jou? (Zoek het uit) - Alle Verschillen

Nu kunnen mainstream artiesten toegang krijgen tot het maken van albums, maar ook kleine indie en underground artiesten doen dat. Om precies te zijn is er het afgelopen jaar een grote omschakeling gebeurd. Veel mainstream artiesten brengen nu mixtapes uit ter introductie van niet zulke officiële meesterwerken.

Ongeacht wie wat heeft uitgebracht, fans zijn bereid geld uit te geven om naar hun favoriete artiest te luisteren.

Verschil in maken

Een mixtape hoeft niet meer tijd en moeite te kosten, maar er is wel enige actie voor nodig. De artiest moet zijn muziek kennen en zich verdiepen in wat hij doet.

De mixtape betekent niet een met één goed nummer of iets dat niet bij elkaar past.

Aan de andere kant vereist het maken van albums meer moeite en tijd. Het betekent altijd het produceren van originele nummers en tracks in plaats van het simpelweg mixen van hun en andermans projectwerk.

Artiesten zullen alleen succesvol zijn als ze hun albums op alle platforms kunnen verkopen.

Lengte van de muziek

Mixtape tracks zijn meestal ren korter dan die op een album. De reden is dat de mixtape tracks niet gemaakt zijn, rekening houdend met de regels van de markt en een specifiek doel.

Op het album staan tien tot twaalf volledige nummers, waardoor er meer tijd is om de interesse van de luisteraars te wekken. De totale lengte van de nummers kan sterk variëren. Mixtapes kunnen ook erg lang zijn qua omvang. Al met al hangt het vooral af van de keuze van de artiest om de lengte zo lang te houden als hij wil.

Marketingverschil

Albums vereisten meer promotie dan mixtapes omdat het doel van de artiest was geld te verdienen met zijn muziek.

Ze stoppen zoveel geld en moeite in hun albums dat ze willen dat mensen weten dat het bestaat.

Mixtapes worden niet verkocht. Ze zijn alleen te downloaden of te beluisteren op het online streaming platform.

Mixtapes hebben minder vaak een officiële cover of track. Soms worden mixtapes online verkocht, maar dat gebeurt niet vaak.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

Wat is het verschil tussen een Mixtape en een Album?

Verdienen Mixtapes geld?

Ja, waarom niet!

Waarom zouden artiesten en zangers bloed en zweet toevoegen om een gratis meesterwerk te maken? Sommige rappers kunnen zelfs serieus geld verdienen. Niet aan hun mixtape, maar ze kunnen individueel geld verdienen aan elk nummer in de mixtape. De gemiddelde prijs voor één track van een mixtape is $10,000

Kan een Mixtape in Billboard komen?

Ja, mixtape tracks halen de chart op de Billboard.

Mixtapes worden gemaakt voor creatieve doeleinden, vooral niet om in de hitlijsten te komen. Ze zijn een uitstekende manier om reclame te maken voor opkomende albums en singles die meer bekendheid moeten krijgen bij de massa's. Sommige ongerelateerde projecten eindigen als mixtapes.

Artiesten maken meestal mixtapes gebaseerd op de nummers van hun albums of stukken van hun komende projecten. Dit geeft de fans een idee van wat er komen gaat.

Waarom noemen rappers hun albums Mixtapes?

Rappers noemen een project een "mixtape", "EP", "playlist" of een "project" - alles behalve een "album" om de druk te verminderen en een andere reeks verwachtingen over te brengen. .

Ze geven een signaal af aan de fans over nieuwe releases, maar verlichten tegelijkertijd de zaken voor zichzelf door niet in de druktunnel te komen die de zangeres voelt zodra ze albums uitbrengen.

Conclusie

Technologie en internet hebben de grens tussen mixtapes en albums vervaagd. Het wordt moeilijk om het ene van het andere te onderscheiden.

Kortom, mixtapes zijn een compilatie van nummers die door een artiest zijn gemaakt om zijn vaardigheden in de muziek te tonen, terwijl albums een meer officiële en gemonetariseerde versie van een mixtape zijn.

Maar mixtapes en albums vergen inspanning, investering en hard werk. Welke meer bekendheid krijgt, hangt min of meer af van het werk van de artiest.

  Klik hier voor een samenvatting van de verschillen tussen mixtapes en albums.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.