Spanjaard VS Spaans: Wat is het verschil? - Alle Verschillen

 Spanjaard VS Spaans: Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Mary Davis

Spaanse mensen staan bekend als Spanjaarden, ze zijn een etnische groep inheems in Spanje. In het land Spanje, zijn er verschillende nationale en regionale etnische groepen die een weerspiegeling zijn van de geschiedenis van Spanje, het omvat verschillende talen, zowel inheemse als lokale linguïstische afstammelingen Latijnse taal opgelegd door de Romeinse, bovendien Spaans is de officiële en de grootste taal.die in het hele land wordt gesproken.

Het Spaans daarentegen is de Romaanse taal van de Indo-Europese talen (de taalfamilie die in het grootste deel van Europa voorkomt), die zich heeft ontwikkeld van alleen spreektaal Latijn op het Iberisch schiereiland van Europa tot een wereldtaal met bijna 500 miljoen inheemse sprekers. Bovendien is het Spaans de officiële taal van ten minste 20 landen, aangezien het de tweedes werelds meest gesproken taal na het Mandarijn Chinees. De grootste populatie Spaanssprekenden bevindt zich in Mexico.

Spaans betekent van of met betrekking tot Spanje, wat betekent dat alles wat met Spanje te maken heeft Spaans wordt genoemd. De taal van Spanje is bijvoorbeeld Spaans.

Het verschil tussen Spanjaarden en Spaans is dat Spanjaarden verwijst naar de mensen die afkomstig zijn uit het land Spanje, en Spaans is een moedertaal van Spanje, die wordt gesproken door veel Spanjaarden. Spaans betekent ook van of met betrekking tot Spanje, in principe betekent het dat de mensen die gerelateerd zijn aan het land Spanje bekend staan als Spanjaarden. Dit kan ook een verschil zijn tussen Spaans en Spanjaarden, dingen of iets datverwant is aan Spanje wordt Spaans genoemd, terwijl Spanjaarden alleen verwijzen naar de mensen die uit Spanje komen.

Zie ook: Slim zijn VS Intelligent zijn (niet hetzelfde) - alle verschillen

Leer meer over de geschiedenis van Spanje met deze animatievideo.

Geschiedenis van Spanje

Lees verder voor meer informatie.

Wat betekent Spanjaard?

Het woord Spanjaard betekent een inwoner of bewoner van Spanje of een persoon van Spaanse afkomst.

Spanjaarden verwijzen naar de mensen die een Romaanse etnische groep zijn die in Spanje woont, en Spaans is de taal die door Spanjaarden wordt gesproken.

Het Castiliaans Spaans is het meest gesproken dialect in het Europese land en is tevens de taal van de Spanjaarden.

De bevolking van de Spanjaarden bedraagt ongeveer 84,8%, in vergelijking met andere etnische groepen is de bevolkingsgraad groot.

Zijn Spanjaarden en Spanjaarden hetzelfde?

Of het nu Spanjaard of Spaans is, beide zijn gerelateerd aan het land Spanje.

Spanjaard is een zelfstandig naamwoord dat verwijst naar de mensen die in Spanje wonen, terwijl Spaans een relatie met Spanje aanduidt, in feite is Spaans in dit geval een bijvoeglijk naamwoord.

Spaans verwijst ook naar het volk van Spanje, echter, de meeste mensen noemen een Spaanstalige Spaans, dit is waar het probleem plaatsvindt, een persoon die de taal Spaans spreekt is Hispanic en een persoon die afkomstig is uit of inheems is in Spanje is Spaans.

De juiste manier om het volk van Spanje aan te duiden is door het woord Spanjaard te gebruiken in plaats van Spaans. Met "volk van Spanje" bedoelde ik het inheemse volk van Spanje.

Als iemand zegt: "Ik ben Spanjaard", blijkt dat zijn Engels niet goed is, want het had moeten zijn: "Ik ben een Spanjaard", terwijl "de Spanjaarden" verwijst naar het Spaanse volk als geheel.

Er is niets denigrerends aan het woord "Spanjaard", maar nieuwszenders en bijna alle mensen gebruiken nog steeds het woord "Spaans" om naar het Spaanse volk te verwijzen.

Zoals bekend is Spaans de op één na meest gesproken taal ter wereld, in de periode van het Spaanse Rijk migreerden veel mensen van Spanje naar de veroverde landen en de Spanjaarden brachten de Castiliaanse taal en cultuur met zich mee, waardoor het enkele eeuwen standhield en een wereldrijk met een diverse bevolking ontstond.

Waar komen de Spanjaarden vandaan?

De belangrijkste godsdienst in Spanje is het rooms-katholicisme.

De genetica van het Spaanse volk stamt grotendeels af van de pre-Romeinse bewoners van het Iberische schiereiland, waaronder pre-Indo-Europese en Indo-Europese sprekende pre-Keltische gemeenschappen (Iberiërs, Vettones, Turdetani en Aquitani), en Kelten (Gallaeciërs, Keltiberiërs, Turduli en Celtici), die na de verovering van het gebied door de oude Romeinen geromaniseerd werden.

Voorts kan een minderheid van de mannelijke stammen afstammen van Germaanse stammen, die na de Romeinse periode de heersende elites werden, waaronder de Suebi, HasdingiVandalen, Alanen en Visigoten.

Als we het hebben over de godsdienst van het Spaanse volk, is het rooms-katholicisme de grootste denominatie die in Spanje aanwezig is, maar het aantal mensen dat in het rooms-katholicisme gelooft, is afgenomen.

Volgens een studie van het Spaanse Centrum voor Sociologisch Onderzoek in 2018 heeft ongeveer 68,5% van de Spanjaarden zichzelf geïdentificeerd als katholiek, is 25% van hen atheïst geworden of heeft verklaard geen religie te hebben, en is 2% van de Spanjaarden van een ander geloof.

Zie ook: Web Novel VS Japanse Light Novels (Een Vergelijking) - Alle Verschillen

Uit een enquête voor 2019 blijkt dat de katholieken daalden naar 69%, "ander geloof" steeg naar 2,8%, en atheïsten of niet-gelovigen stegen eveneens naar 27%.

Wat is het verschil tussen Spanjaarden en Hispanics?

Het woord Hispanic is afgeleid van het Latijnse woord "Hispanicus".

Het enige verschil dat kan worden opgemerkt tussen Spanjaarden en Hispanics is dat Spanjaarden verwijzen naar aan de mensen die inheems zijn in het land van Spanje, terwijl Hispanic verwijst naar de mensen die Spaans spreken en een achtergrond hebben in een Spaanstalig land, zijn Hispanic mensen in feite degenen die Spaans spreken of hun voorouders deden.

De term "Hispanic" in het Spaans is "Hispano", het verwijst naar mensen, culturen of landen die gerelateerd zijn aan Spanje, de Spaanse taal, en/of Hispanidad (Hispanidad verwijst naar de mensen, landen en gemeenschappen die de Spaanse taal en Hispanic cultuur delen).

Aangezien de Romeinse Republiek over Iberië heerste in de 2e en 1e eeuw v.Chr. werd de term Hispania door de Romeinen aan Iberië gegeven als een provincie van hun Rijk.

De termen Spaans, Spanje en Spanjaard hebben dezelfde etymologie als Hispanus De Spaanse taal is het belangrijkste culturele element dat de Latijns-Amerikaanse volkeren delen.

Hier is een tabel voor de verschillen tussen Spanjaarden, Spanjaarden en Hispanics.

Spanjaard Spaans Hispanic
Het wordt gebruikt om te verwijzen naar de inheemse bevolking van Spanje... Het wordt gebruikt om te verwijzen naar de mensen, nationaliteit, cultuur, taal en andere dingen die met Spanje te maken hebben. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar de mensen die Spaans spreken of een achtergrond hebben in een Spaanstalig land.

Spanjaard VS Spaans VS Hispanic

Zijn mensen uit Spanje Spanjaarden of Spanjaarden?

Spanje bevat verschillende nationaliteiten.

Er wonen veel etnische groepen in Spanje, en de inheemse bevolking van Spanje staat bekend als Spanjaarden, maar je kunt ze ook Spanjaarden noemen. Maar het probleem met hen Spaans noemen is dat het verwijst naar de bevolking van Spanje als geheel, terwijl de term Spanjaard wordt gebruikt voor een individu.

Spanje is een groot land en er wonen dan ook verschillende nationaliteiten en regionale bevolkingsgroepen, waaronder de Andalusiërs, Castilianen, Catalanen, Valencianen en Balearen (die in Oost-Spanje een Romaanse taal spreken), de Basken (die een niet-Indo-Europese taal spreken) en tenslotte de Galiciërs (die Galicisch spreken).

Respect voor het bestaande culturele pluralisme is belangrijk voor de Spanjaarden, er zijn veel regio's waar sterke regionale identiteiten bestaan, bijvoorbeeld Asturië, Aragon, de Canarische eilanden, León en Andalusië, terwijl er in andere regio's, zoals Catalonië of Galicië, sterke nationale gevoelens bestaan.

Bovendien zijn er veel mensen die weigeren zich te identificeren als de Spaanse etnische groep, zij geven de voorkeur aan de volgende nationaliteiten en regionale identiteiten:

 • Andalusisch volk
 • Aragonese volk
 • Asturisch volk
 • Balearen
 • Baskisch volk
 • Canarische Eilanders
 • Cantabrisch volk
 • Castiliaanse mensen
 • Catalanen
 • Extremaduraans volk
 • Galiciërs
 • Leonese volk
 • Valenciaans volk

Afsluiten

Er wonen veel etnische groepen in Spanje.

Spanje is een groot land, dus er wonen veel etnische groepen. Een persoon die afkomstig is of komt uit het land Spanje wordt Spanjaard genoemd, terwijl met Spaans het Spaanse volk wordt aangeduid.

Spanjaarden spreken een taal genaamd Castiliaans Spaans, het meest gesproken dialect in het Europese land.

Spanjaarden en Hispanics hebben ook verschillen, Hispanics zijn mensen die Spaans spreken of een achtergrond hebben in een Spaanstalig land als Spanje.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.