Pokémon Black vs. Black 2 (Dit zijn de verschillen) - Alle verschillen

 Pokémon Black vs. Black 2 (Dit zijn de verschillen) - Alle verschillen

Mary Davis

Pokémon biedt vele spellen voor je, wat soms overweldigend kan zijn. In die mate zelfs dat je uren, of zelfs dagen, aan het nadenken bent over welke versie je moet beginnen. Je zult blij zijn om te weten dat het mogelijk is om aan alle Pokémon-spellen te beginnen, aangezien ze verschillende verhaallijnen hebben, maar sommige hebben verbonden verhalen. Pokémon Black en Black 2 is een toonbeeld.

In dit artikel lees je waarom je Pokémon Black mag overslaan en Black 2 moet spelen om die Legendarische Pokémons te vangen, hoe dit spel je persoonlijk ten goede komt en wanneer je zekere starter-Pokémons moet gebruiken. Je ontdekt ook tips om Pokémon Black beter te spelen en redenen waarom het ongeveer 164 uur duurt om het uit te spelen!

Zie ook: Kapitalisme vs. Corporatisme (verschil uitgelegd) - Alle Verschillen

Laten we beginnen met het beantwoorden van de meest cruciale vraag.

Wat is het verschil tussen Pokémon Black en Black 2?

Pokémon Black en Black 2 zijn verschillend, aangezien Black 2 twee jaar na Pokémon Black plaatsvindt. Er zijn verschillende verhalen, personages en locaties in Pokémon Black 2. Er zijn personages toegevoegd als Hugh, Colress, Roxie, Marlon en Benga. Ook zijn er nieuwe steden in het westen van Unova geplaatst en zijn de gyms opnieuw ontworpen.

Zie Pokémon Black 2 als een voortzetting van Black. Het heeft overeenkomsten omdat de verhaallijn verbonden is, en de tweede versie staat vast in Pokémon Black. Een voorbeeld hiervan is het vangen van niet-Unova Pokémon aan het begin van het spel, wat in Pokémon Black alleen na het spel kan gebeuren.

Maar ondanks de verbetering van Pokémon Black 2 geven sommige fans toch de voorkeur aan Black, omdat ze vonden dat het vervolg onnodige ontwikkelingen doormaakte, zoals het Pokémon World Tournament.

Moet je Pokémon Black spelen vóór Black 2?

Je moet Pokémon Black voor Black 2 spelen om het hoofdplot te kunnen volgen. Je begrijpt de geschiedenis van bepaalde personages, en het verhaal in Pokémon Black 2 is logischer als je met Black begint. Dit wil echter niet zeggen dat het een vereiste is.

Speel Pokémon Black 2 zonder Black als je niet veel tijd hebt of gewoon voor de lol speelt. Beide spellen lijken op elkaar, en het heeft alleen zin om met Pokémon Black te beginnen als je het verhaal diepgaand wilt begrijpen. Hoewel als je graag meer wilt weten over Pokémon Black zonder het te spelen, YouTube-video's je de weg wijzen.

Bekijk als voorbeeld deze video voor de samenvatting van Pokémon Black:

Wat voor soort spel is Pokémon Black en Black 2? (Bewerken)

Beide Pokémon-versies vallen onder een spelcategorie genaamd Rollenspel (RPG) . Het is een soort videospel waarin je een bepaald personage bestuurt dat talrijke missies uitvoert. De belangrijkste overeenkomsten van RPG's zijn het verbeteren van een textuur, interactie met een niet-spelend personage (NPC), en het hebben van een verhaallijn.

Mensen spelen graag RPG's omdat het boeiend is. Je kunt subcategorieën RPG's spelen, variërend van strategie-RPG's tot massively multiplayer online role-playing games (MMORPG's). En geloof het of niet, RPG's hebben voordelen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals:

 • Onderwijs in kritisch denken
 • Creativiteit stimuleren
 • Het aanmoedigen van vertelvaardigheden
 • Empathie opbouwen
 • Verhoging van de frustratietolerantie
 • Sociale vaardigheden oefenen

Wat is Pokémon Black en White?

Pokémon Black en White zijn verschillende versies van Nintendo DS-spellen. Game Freak ontwikkelde beide spellen en bracht ze uit in Japan op 18 september 2010. Andere landen ontvingen Pokémon Black en White echter op een later tijdstip.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Slimmer" en "Slimmer"? (Onderscheidende Discussie) - Alle Verschillen

De twee spellen beginnen met de reis van Hilbert of Hilda naar Unova. Je geselecteerde Pokémon-trainer neemt het op tegen andere trainers terwijl je de schurkachtige motieven van Team Plasma tegenhoudt.

Pokémon Black and White presenteert 156 nieuwe Pokémons. Meer dan de Rode en Blauwe versie, namelijk 151 Pokémons. Volcarona, Kyurem en Vanilluxe zijn enkele van de sterkste Pokémons in Black and White, aldus Game Rant.

Beide spellen bieden aan het begin drie starter-Pokémons - Tepig, Snivy en Oshawott. Lees de onderstaande tabel om hun verschillen te analyseren:

Naam van de starter-Pokémon Wat voor soort Pokémon is het? Wat doet het? Wat zijn zijn zwakheden? Waarom kiezen?
Tepig Vuur-type Ademt vlammen met behulp van zijn neus en Water, grond en rots Hoge HP en aanvalsstatus
Snivy Gras-type Hij gebruikt fotosynthese voor zijn staart om energie te verzamelen bij het aanvallen van Vuur, vliegen, ijs, gif en insecten... Geweldig in verdediging en snelheid
Oshawott Watertype Gebruikt zijn scalchop om aan te vallen en te verdedigen Gras en elektrisch Evenwichtig in aanval en verdediging

Deze drie starter-Pokémons zitten ook in Black 2.

Hoe word je goed in Pokémon Black?

Vang Pokémons en evolueer er alleen waarvan je denkt dat het op de lange termijn gunstig is. Het is zonde van je tijd om te proberen elke Pokémon die je krijgt een level hoger te krijgen. Richt je liever op een paar van je Pokémons die hun volledige potentieel bereiken om een voorsprong te hebben op de meeste Pokémon trainers.

Vecht tegen elke Pokémon trainer die je tegenkomt om je strategie voor gevechten te verbeteren. Je zult winnen en soms verliezen, maar het belangrijkste is dat je wijsheid opdoet wanneer je het tegen complexere Pokémon trainers opneemt. Een advies is om type-matchups te bestuderen om nadelen tijdens gevechten te voorkomen. Doe deze tip door meer Pokémons te vangen om de zwakke punten van je huidige Pokémons op te vullen.

Een kind dat op zijn Nintendo Switch speelt

Hoe lang duurt het om Pokémon Black te voltooien?

Pokémon Black Het duurt 32 uur om de hoofddoelen te voltooien, maar je zult het spel 164 uur moeten spelen om te zien wat het allemaal te bieden heeft. Het verhaal verlengt ook de tijd dat je dit spel speelt, want Pokémon Black en White draait om het symboliseren van Reshiram en Zekrom als yin en yang, terwijl Kyurem staat voor evenwicht.

Deze diepere kijk op de lore kwam de serie ten goede; spelers konden zo wat meer nadenken over de dingen die ze in het spel meemaakten.

Game Rant

Wat zijn Legendarische Pokémons in Black 2? (Bewerken)

Legendarische Pokémons zijn uitdagend om te vangen, maar dominant ten opzichte van wilde Pokémons. Als je Pokémon Black 2 speelt, hoor je personages praten over deze Legendarische Pokémons, waardoor ze nog gedenkwaardiger worden. Wat Legendarische Pokémons uniek maakt, is dat ze zich niet kunnen voortplanten omdat ze geslachtloos zijn. Manaphy wordt beschouwd als een Legendarische Pokémon die zich kan voortplanten, maar andere fans zijn het daar niet mee eens, omdat zij hem alleen als een Mythische Pokémon beschouwen.

Kyurem staat bekend als de belangrijkste Legendarische Pokémon. Vang en gebruik hem als een gewone Kyurem, maar maak hem sterker door hem te combineren met een Zekrom of Reshiram om zijn andere vormen te gebruiken - Zwarte en Witte Kyurem. Natuurlijk is dit slechts een van de vele Legendarische Pokémons die je kunt vangen.

Om een Legendarische Pokémon te vangen, kun je geen gewone Pokéballs gebruiken, want dan heb je minder kans om ze te vangen. Gebruik in plaats daarvan andere Pokéballs die geschikt zijn voor de Legendarische Pokémon die je bent tegengekomen:

 • Snelle ballen zijn praktisch voor snelle Legendarische Pokémons.
 • Ultra Ballen, Net Ballen en Timer Ballen helpen je om hogere vangstpercentages te hebben.
 • Master Balls zorgen ervoor dat je elke Pokémon vangt.
 • Dusk Balls verhoogt het vangen van Legendarische Pokémons in grotten.

Is Pokémon Black 2 een moeilijk spel?

Pokémon Black 2 is complexer dan Black, omdat je tijdens het spel veel invloedrijke Gym Leaders tegenkomt. Stel je voor dat je het moet opnemen tegen Drayden, een Gym Leader die illegale Pokémons gebruikt, waardoor hij een oneerlijk voordeel heeft. Deze uitdaging is slechts een van de vele in Pokémon Black 2, waardoor je tijdens het spelen steeds meer moet slijpen.

Pas dezelfde tips toe om goed te worden in Pokémon Black, want ze zijn ook van toepassing op Black 2. Er is niet veel verschil in de gameplay. Een andere manier om je vaardigheden in het spelen van Pokémon Black 2 te verbeteren, is je aan te sluiten bij tal van communities. Fans zullen je graag helpen met dezelfde problemen die ze eerder in het spel tegenkwamen.

Samenvatting

Pokémon Black 2 verschilt van Black omdat er verbeteringen zijn aangebracht, hoewel de verhaallijn aan beide versies vastzit. Je zult een betere spelervaring hebben als je eerder met Pokémon Black begint. Dit is echter niet noodzakelijk. De keuze of je met Pokémon Black of Black 2 begint is nog steeds aan jou.

Beide Pokémon-spellen zijn RPG's, en ze helpen je zachte vaardigheden te verbeteren. De Pokémon-trainer die je bestuurt, leert je zorgvuldig te strategiseren, vooral in het begin van het spel. Verwacht ongeveer 163 uur speeltijd om elk aspect van Pokémon Black te verkennen. Dit is veel tijd om je spelvaardigheden te ontwikkelen en Legendarische Pokémons te vinden.

Pokémon Black 2 wordt moeilijker geacht dan Black vanwege dominante gymleiders, maar verlicht deze moeilijkheid door slechts enkele van je Pokémons te laten evolueren. Natuurlijk hebben ze nog steeds zwakke punten. Los dit probleem op door type-matchups te bestuderen en Pokémons te vangen die de sterke punten van je Pokémons hebben.

  Klik hier om de webstorey versie van dit artikel te bekijken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.