Pokémon White vs. Pokémon Black (uitgelegd) - Alle verschillen

 Pokémon White vs. Pokémon Black (uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

Als je het hebt over een nostalgisch oud spel, is het eerste waar je aan denkt misschien Pokémon . Je herinnert je onmiddellijk de oude dagen toen je het speelde op een Nintendo of Gameboy en nog veel meer consoles en draagbare spelcomputers. Welnu, Pokémon is een van die nostalgische spellen. Het is nog steeds gekoesterd door een groot aantal mensen.

Het was niet alleen beroemd in games, maar ook in films en tv-shows. Speelkaarten hebben in de loop der tijd aan populariteit gewonnen, maar tegenwoordig zijn deze kaarten net verzamelobjecten, want sommige zijn miljoenen dollars waard en sommige zijn onbetaalbaar. We behandelen in dit artikel alles over Pokémon White en Black.

Wat is Pokémon?

Pokémon is een lijn videospelletjes van Nintendo die in première ging in Pokémon Green en Pokémon Red in Japan in februari 1996. Later werd de franchise enorm populair in de VS en andere landen.

Twee spellen uit de serie, bekend als Red en Blue, werden in 1998 uitgebracht in de Verenigde Staten. De serie werd oorspronkelijk gemaakt voor de Game Boy-lijn van het bedrijf van draagbare consoles. In het spel nemen spelers de rol aan van Pokémon trainers, het verwerven en opvoeden van tekenfilmwezens om de strijd aan te gaan met andere Pokémon. In termen van wereldwijde video game franchises, is Pokémon de meestsuccesvol.

Dit zijn enkele succesvolle Pokémon spellen:

 • Pokémon Black 2 & White 2 - 8,52 miljoen
 • Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon - 8,98 miljoen
 • Pokémon FireRed en LeafGreen - 12,00 miljoen.
 • Pokémon HeartGold & SoulSilver - 12,72 miljoen
 • Pokémon: Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee - 13,28 miljoen

Dit zijn enkele van de meest populaire.

Een oude Pokémon cartridge voor Gameboy

Wat is Pokémon Black?

Pokémon Black is een rollenspel met avontuurlijke elementen met een third-person perspectief of een overhead view. Deze Pokémon waren bij velen geliefd omdat ze meer verhaalgericht waren dan de vorige.

Bij nieuwere Pokémon kochten veel mensen zowel wit als zwart om te zien dat ze allebei verschillende Pokémon hadden, vooral de legendarische.

Pokémon Black zou beginnen met een nieuwe reis en een Pokémon bij je, in de zwarte stad waar je tegen veel trainers zou vechten. Pokémon Black bevatte meer rotatiegevechten dan trainergevechten, met de Opelucid City Gym Leader Drayden.

Pokémon Black kwam uit in 2010, met Game Freaks als ontwikkelaar, uitgegeven door The Pokémon Company en Nintendo voor de Nintendo DS. Het is het eerste deel van de vijfde generatie van de Pokémon videospelreeks.

Zie ook: Wat is het verschil tussen \r en \n? (Even verkennen) - Alle Verschillen

Ze waren voor het eerst beschikbaar in Japan op 18 september 2010, en in Europa, Noord-Amerika en Australië in 2011. Pokémon Black 2 en Pokémon White 2, de DS-sequels op Black en White, werden in 2012 gepubliceerd.

De bijzonderheden van Pokémon Black

Met 156 nieuwe Pokémon in deze spellen, meer dan in elke vorige generatie. Bestaande Pokémon van eerdere generaties hebben geen evolutie of pre-evolutie ondergaan. Reshiram is de legendarische Pokémon die een icoon is voor Pokémon black.

Na afloop van het hoofdspel kunnen spelers met de PokéTransfer Pokémon uit andere regio's vinden of overbrengen.

Het spel speelt zich af in de regio Unova. Omdat Unova zo ver van de vorige regio ligt, moeten de spelers per boot of vliegtuig reizen. Unova is vooral een geïndustrialiseerde regio, met fabrieken en spoorlijnen verspreid over verschillende gebieden.

Het vijandige Team Plasma, een groep die Pokémon wil bevrijden van de moeilijkheidsgraad van gevechten en het bezit van Pokémon als een soort slavernij ziet, komt voor in het plot van het spel. Net als bij vorige generaties moet de speler ook in de regio de strijd aangaan met de gyms om de acht legendabadges te verdienen die nodig zijn om het op te nemen tegen de Pokémon League.

Een blauwe Nintendo Gameboy Color die Pokémon speelt

Wat is Pokémon White?

Pokémon White is een avontuurlijk RPG-spel voor op de hand, dat de Pokémon-fans op de Nintendo DS, zowel de jongeren als de meer ervaren, herhaaldelijk in vervoering heeft gebracht.

De gloednieuwe Unova regio heeft ook meer drievoudige gevechten, de legendarische Pokémon Zekrom, en een groot aantal Pokémon uit verschillende regio's die gevangen kunnen worden in het Witte Woud en Iris.

Er zijn 156 nieuwe Pokémon in deze spellen, meer dan in welke vorige generatie dan ook. Bestaande Pokémon van eerdere generaties hebben geen evolutie of pre-evolutie ondergaan. Na afloop van het hoofdspel kunnen spelers met de Poké Transfer Pokémon uit andere regio's vinden of overbrengen.

Pokémon White is een spel gemaakt door Nintendo en de Pokémon company op dezelfde datum dat beide debuteerden en werden opgericht door Game Freak. Het werd voor het eerst uitgebracht in Japan als de Black versie, op 8 september 2010. Zekrom, een legendarische Pokémon, dient als de mascotte voor Pokémon White.

Zie ook: Verschil tussen "prostituee" en een "Escort" -(Alles wat je moet weten) - All The Differences

De bijzonderheden van Pokémon White

Pokémon White bevat in totaal 156 nieuwe Pokémon, meer dan ooit in de vorige versies. Alle voorgaande Pokémon hebben geen buff gekregen, ze zijn nog steeds hetzelfde als voorheen. Zekrom is de legendarische Pokémon van de witte versie.

Net als in de zwarte versie moeten spelers het spel eerst uitspelen om poke transfer te kunnen gebruiken, zodat ze Pokémon kunnen vinden en van de ene regio naar de andere kunnen overbrengen. Wit speelt zich ook af in de Unova-regio, maar spelers moeten per boot of vliegtuig reizen omdat de regio te ver van de vorige ligt.

Het grootste deel van Unova is verstedelijkt, met fabrieken en treinsporen verspreid over verschillende wijken. In een prachtige omgeving is er een antagonistisch team genaamd Plasma. Zij willen alle Pokémon bevrijden van elke dubbelzinnigheid, en ze willen niet dat de Pokémon eigendom zijn van iemand, omdat ze dat zien als slavernij. De spelers moeten ook gevechten aangaan, net als in de vorige generaties,met de gyms in de regio, waardoor de spelers de acht badges krijgen die nodig zijn om deel te nemen aan de Pokémon League.

Een Nintendo DS waarop Pokémon Black And White als eerste werd uitgebracht.

Belangrijkste verschillen

 • De zwarte versie bevindt zich in de zwarte stad waar een heleboel trainers wachten om in de duisternis te worden bevochten, terwijl de witte versie zich bevindt in het witte bos, dat hoge bomen, wateroppervlakken en nog veel meer bevat.
 • De zwarte versie bevat rotatie-aanvallen waarbij drie Pokémon worden gekozen en één tegelijk kan aanvallen, en de witte versie bevat drievoudige gevechten met zes Pokémon, waarbij men drie Pokémon kan gebruiken om aan te vallen.
 • In de zwarte versie is er een gymleider bekend als "Drayden van de Opelucid City" die legendebadges geeft aan de trainers. En in de witte versie geeft de gymleider van de Opelucid City genaamd Iris legendebadges.
 • De legendarische Pokémon van de zwarte versie is Reshiram, die het icoon of de mascotte is van de zwarte versie van Pokémon en een soort vuurdraak is, terwijl Zekrom het icoon/mascotte is van de witte versie. Hij is ook een draak, maar van het elektrische type.
 • De zwarte versie bestaat uit 20 Pokémon, waaronder de legendarische Reshiram, Mandibuzz, Tornadus, Weedle, Beedrill, Murkrow, Houndoom, Cottonee, Volbeat, enzovoort. De witte versie daarentegen heeft meer dan de zwarte, want deze bestaat uit 32 Pokemon: Zekrom, Butterfree, Paras, Caterpie, Parasect, Metapod, Rufflet, Reuiniclus, Lilligant, enzovoort.

Een video over Pokémon zwart-wit en waarom het wordt onderschat, maar zo goed is

Het verschil in tabelvorm

Vergelijkingscriterium Witte versie Zwarte versie
Locatie gelegen in de Zwarte Stad gelegen in de Zwarte Stad
Gevechten rotatie gevechten drievoudige gevechten.
Gymleider Gymleider Drayden Gymleider Iris
Legendarische mascotte/icoon Pokémon Reshiram is de legendarische mascotte Zekrom is de legendarische mascotte
Pokémon 20 Pokémon 32 Pokémon

Vergelijking tussen beide versies

Conclusie

 • Hoewel het na het debuut werd onderschat, werd het na verloop van tijd door veel fans geliefd en nu is het gewoon een prachtig en kleurrijk spel met veel te doen, veel gevechten en nog veel meer, en het wordt nog steeds door velen bewonderd.
 • Beide spellen zijn fenomenaal, want ze hebben verbazingwekkend goed artwork en het 3D gezichtspunt maakte dit spel tot een hoogtepunt.
 • Naar mijn mening zijn beide spellen geweldig en geliefd bij velen, en worden ze nog steeds door velen gespeeld.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.