Wat is het verschil in afmeting tussen de cupmaten D en DD (welke is groter?) - Alle verschillen

 Wat is het verschil in afmeting tussen de cupmaten D en DD (welke is groter?) - Alle verschillen

Mary Davis

Ieder van jullie wil lekker in zijn vel zitten. Het is niet verkeerd om geïnteresseerd te zijn in je uiterlijk. Weten welke beha voor jou geschikt is, is essentieel om er op je best uit te zien en je goed te voelen.

Er is veel verwarring over de maat van de beha's. Je moet zowel je bandmaat als je cupmaat weten om te bepalen welke beha-maat je nodig hebt. Er is een breed scala aan bandmaten, variërend van 26 inch tot 46 inch en groter. Je vindt cups in maten variërend van AA tot J. Twee van deze cupmaten zijn D en DD.

Zie ook: Voorverkoop tickets VS normale tickets: wat is goedkoper - alle verschillen

Veel mensen weten niet zeker welke cupmaat overeenkomt met de letter D of DD. Dat komt omdat er geen standaard maat is voor cupmaten. Veel vrouwen denken dat DD-cups groter zijn dan D-cups, maar dat is niet altijd het geval. De meeste D-cup bh's zijn kleiner dan de meeste DD-cups.

Het significante verschil tussen de D- en DD-cups zit in de omtrek van de buste. DD en D hebben dezelfde bandmaat, maar hun maten verschillen met 1″, net zoals de A-cup en B-cup, C-cup en D-cup verschillen in maatvoering.

Lees verder als u geïnteresseerd bent in meer informatie over deze twee bh-maten.

Wat is een D-cupmaat?

Een D-cupmaat wordt gedefinieerd als een bh-maat die iets kleiner is dan een DD, ongeveer 1 centimeter kleiner.

De borsten van een D-cup bh steken 4 centimeter voorbij de ribbenkast. Bovendien kan de bandmaat van een D-cup sterk variëren. 32D tot 44D zijn de meest voorkomende D-cupmaten. Sommige vrouwen beschouwen een D-cupmaat als een volle cupmaat, terwijl anderen het als de helft van een gewone cupmaat beschouwen.

D-cups worden in de meeste landen echter nog steeds als groter dan gemiddeld beschouwd.

Wat is een DD cupmaat?

DD-bh's meten meestal 5 inch van de buste tot de band, waardoor ze een inch groter zijn dan D-bh's. Borsten in de DD-cup kunnen tot 975 gram wegen.

Twee verschillende beha-maten

Een DD-cupmaat wordt over het algemeen beschouwd als een grotere cupmaat dan een D-cup. Dit komt omdat DD-cups meestal meer stof hebben rond de bovenkant van de cup, wat ervoor zorgt dat de beha goed past en de buste goed ondersteunt. Veel vrouwen vinden een DD-cup beter passen bij hun lichaamstype dan een D-cup.

Een DD-cupmaat komt meestal overeen met een Europese E-maat, dus zorg ervoor dat u uw cupmaat specificeert volgens uw locatie wanneer u voor bh's gaat winkelen.

Welke is groter?

Een DD-cupmaat is doorgaans groter dan een D-cupmaat.

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze uitzakken als ze een D-cup dragen, maar dat geldt niet voor een DD-cup. Een DD-cupmaat kan u meer bustevolume geven dan een D-cup.

Als u zich zorgen maakt over uw cupmaat, overleg dan met het personeel van een kledingwinkel om de perfecte maat voor u te vinden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen de CPU FAN" socket, CPU OPT socket en de SYS FAN socket op het moederbord? - All The Differences

Verschil tussen D en DD cupmaat

De meeste mensen kunnen geen onderscheid maken tussen de D- en DD-cupmaten omdat ze op elkaar lijken. Alleen als je goed kijkt, zie je kleine verschillen tussen beide maten.

De verschillen tussen de D- en DD-cupmaten van de bh's vindt u in deze lijst:

 • De DD-bh-cup heeft iets meer volume dan de D-cup.
 • Gewoonlijk weegt een D-cup ongeveer 2 pond per borst, terwijl een DD-cup ongeveer 3 pond per borst kan wegen.
 • De DD-cup lijkt iets groter dan de D-cup bh.
 • Een DD-cupmaat is een centimeter groter dan een D-cupmaat.

Hoe meet u uw cupmaat?

Volg deze stappen om uw cupmaat te meten;

 • Leg uw meetlint over uw rug en trek het naar voren, direct over het volste deel van uw buste.
 • Trek de borstomvang af van het meetlint.
 • Dit verschil bepaalt de juiste maat, waarbij elke inch overeenkomt met een specifieke maat van de beker.

Hier is de tabel met maten van cupmaten in inches. U kunt uw cupmaat bepalen door naar deze tabel te kijken.

Cupmaat A B C D DD/E DDD/F DDDD/G H
Borstomvang (inches) 1 2 3 4 5 6 7 8

Maat voor verschillende cupmaten.

De volgende video laat zien hoe de verschillende bh-maten werken.

Hoe werken bh-maten?

Hoe zwaar is een DD-borst?

Het hangt af van iemands lichaamssamenstelling en spiermassa. Meestal is een DD-borst zwaarder dan een D-cup.

Er zit waarschijnlijk meer weefsel en vet in een DD-cup, wat dit verklaart. Bovendien kunnen vrouwen die langer zijn of meer spiermassa hebben ook meer wegen in de categorie DD-cupmaat dan vrouwen met kleinere borsten.

Beïnvloedt de borstomvang het gewicht?

Studies hebben aangetoond dat grotere borsten gepaard gaan met een hogere body mass index (BMI), wat betekent dat zij waarschijnlijk meer wegen dan vrouwen met kleinere borsten. Andere studies hebben echter geen verband gevonden tussen borstomvang en BMI.

Het is dus onduidelijk of grotere borsten gewoon een teken zijn van overgewicht of obesitas of dat er een andere factor in het spel is.

Sommige deskundigen geloven dat het gewichtsverschil tussen vrouwen met DD- en D-cups vooral te wijten is aan verschillen in hoe gemakkelijk deze cups met melk worden gevuld.

Vrouwen met D-cup borsten hebben mogelijk meer melkproductie dan vrouwen met DD-borsten, zodat ze meer kunnen aankomen ondanks hun kleinere borsten. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen.

Een grote bh-cup herkennen: wat moet u weten?

Een opening aan de bovenkant van de cups betekent dat uw cupmaat behoorlijk groot is.

Is er een spleet tussen uw borsten en uw beha-cup als u naar beneden kijkt? Dan is hij te groot; probeer in een spiegel te kijken terwijl u voorover leunt. Als u geen spleten ziet als u rechtop staat, dan hebt u de perfecte maat, maar moet u misschien uw beha-maat veranderen als hij extra ruimte heeft.

Een goed passende beha is belangrijk voor uw algemene uitstraling.

Hoe moet een bh-cup passen?

Idealiter omsluit de cup de borsten volledig.

De borsten mogen niet uitpuilen aan de zijkanten of in het midden van de beha. Dubbele borsten en borsten die naar de oksel uitsteken zijn niet aanvaardbaar.

Het kiezen van een beha met een kleine cupmaat betekent dat je de verkeerde maat hebt gekozen; probeer een grotere.

Definitieve afhaalmaaltijden

 • DD- en D-cupmaten lijken veel op elkaar, zodat de meeste mensen ze niet van elkaar kunnen onderscheiden. Het is mogelijk om kleine verschillen tussen beide maten op te merken als je goed oplet.
 • DD-cup-bh's worden in verschillende landen tot de grootste maten gerekend.
 • DD-cups zijn doorgaans zwaarder dan D-cups en wegen ongeveer 3 pond per borst.
 • Bij vergelijking van DD-bh-cupmaten met D-bh-cupmaten is de DD-bh-cup een centimeter groter.
 • Bovendien hebben beide bh-maten dezelfde bandbreedte en ondersteunen ze de borsten aan iets grotere zijden.

Verwante artikelen

 • Wat is het verschil tussen dubbele oogleden en oogkapjes? (Uitgelegd)
 • Wat is het verschil tussen Love Handle en Hip Dips (onthuld)?
 • Zal 30 pond afvallen een groot verschil maken in fysieke aantrekkingskracht?
 • Hoe verschilt een zwangere maag van een dikke maag? (Vergelijking)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.