Verschil tussen cologne en bodyspray (eenvoudig uitgelegd) - Alle verschillen

 Verschil tussen cologne en bodyspray (eenvoudig uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

De termen parfum, eau de cologne, deodorant en bodyspray worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze verschillen allemaal behoorlijk van elkaar.

Simpel gezegd is eau de cologne een soort parfum dat een kleine hoeveelheid geurolie bevat in vergelijking met parfums, terwijl zowel deodorant als bodyspray meer alcohol bevatten met een zeer subtiele geur. Hun belangrijkste doel is zweet tegen te gaan en je een fris gevoel te geven.

Ze variëren in ingrediënten en samenstelling, wat de belangrijkste factor is om te bepalen welke het beste werkt bij een bepaalde gelegenheid.

In dit artikel heb ik me geconcentreerd op de twee meest gebruikte geuren, eau de cologne en bodyspray. Ondanks dat er nogal wat verschillen tussen beide zijn, zijn ze vaak onderwerp van verwarring.

De kans is groot dat u uw geuren al die tijd verkeerd gebruikt, dus lees verder.

Wat is een Cologne?

Wat is Keulen?

De belangrijkste bestanddelen van een parfum zijn essentiële oliën voor de geur, alcohol en water. Anderzijds bevat cologne 2-4% essentiële oliën vermengd met alcohol en water.

De intensiteit van de geur hangt af van het aantal essentiële oliën dat aan de alcohol is toegevoegd. Alcohol is een geurdrager. Zodra de alcohol verdampt, verdampt ook de geur.

Aangezien de samenstelling van essentiële oliën ten opzichte van alcohol en water vrij laag is, is eau de cologne, in vergelijking met andere vormen van geurstoffen zoals parfum en eau de toilette is niet zo duurzaam.

Is Keulen alleen voor mannen?

De doelgroep voor parfums zijn vrouwen, terwijl colognes gericht zijn op mannen. Maar eerlijk gezegd zijn er geen regels voor geuren.

Keulen onderscheidt zich van andere geuren door zijn samenstelling. Omdat het een klein aantal essentiële oliën bevat, is de geur niet zo sterk.

De geur van eau de cologne is typisch aards en warm, verpakt in een donker en stoer ogend flesje. Dit zijn enkele stereotypen die met mannen worden geassocieerd en daarom bestaat het idee dat eau de cologne specifiek voor mannen is.

Een geur heeft echter niets te maken met geslacht en alles met voorkeur. Als je de geur en het gevoel van een eau de cologne lekker vindt, draag hem dan ongeacht je geslacht.

Wanneer moet je Eau de Cologne dragen?

De geur van eau de cologne blijft meestal twee uur hangen en kan elke dag worden gedragen, of je je nu aankleedt voor een feestje of een vergadering. De geur die je draagt weerspiegelt je persoonlijkheid, dus let op bij het kiezen ervan.

Een goede geur is essentieel om een goede indruk te maken. Of het nu gaat om een vergadering of een sollicitatiegesprek, geuren trekken mensen aan en geven een indruk van je persoonlijkheid.

Omdat eau de cologne gebaseerd is op een groot percentage alcohol, verdampt de geur binnen een paar uur. Hoewel geuren mensen betoveren, kan het aanbrengen van te veel ervan afleidend en overweldigend zijn voor de mensen om je heen. Zorg er dus voor dat je niet overdrijft.

Spuit je Eau de Cologne op je huid of op je kleren?

Spuit eau de cologne rechtstreeks op uw huid, meer bepaald op uw polspunten, in plaats van op uw kleren.

Eau de cologne op je kleren spuiten kan vlekken veroorzaken, en de geur blijft niet lang hangen. Aangezien de pulspunten warmte genereren, wordt de geur versterkt en gelijkmatiger verspreid.

Veel voorkomende punten waar u uw eau de cologne kunt aanbrengen zijn de achterkant van uw polsen, achter uw oren en de basis van uw nek.

Je eau de cologne in de lucht spuiten en erdoorheen lopen is geen effectieve techniek en slechts een mythe.

Als u zich afvraagt hoe u uw eau de cologne nog langer kunt laten meegaan, bekijk dan deze video:

Hoe maak je Keulen langer houdbaar?

Wat is een bodyspray?

Wat is een bodyspray?

Net als andere soorten geuren bestaat een bodyspray uit essentiële oliën, alcohol en water, maar ze verschillen in samenstelling en doel.

Body spray bevat een zeer klein percentage essentiële oliën vermengd met alcohol en water. Hierdoor gaat een body spray maar kort mee in vergelijking met cologne en parfums.

Het doel van een body spray is je een koel en fris gevoel te geven.

Mag Body Spray op kleding worden gebruikt?

U kunt bodyspray op uw kleding spuiten, maar idealiter spuit u het direct op uw lichaam.

Meestal bevatten bodysprays ingrediënten als glycerine of aluminium die de spray als een antitranspiratiemiddel laten werken. Door het op die delen van je lichaam te spuiten die zweet produceren, blijf je fris en droog.

Hoe lang werkt een bodyspray?

Hoe lang werkt een bodyspray?

De geur van bodyspray kan een uur of twee aanhouden. Door de lage concentratie geurcomponenten in de mix is de geur van een bodyspray mild en heeft hij de neiging om gemakkelijk te verdampen.

Bodyspray wordt meestal gebruikt om slechte geuren zoals lichaamszweet te maskeren. Als je bodyspray gebruikt voor of na het sporten, voel je je goed en fris.

Mensen hebben echter soms de neiging te veel te spuiten, wat een beetje ontmoedigend kan werken.

Wat is het verschil tussen cologne en bodyspray?

Afgezien van de samenstelling verschillen eau de cologne en body sprays op verschillende punten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Maul en Warhammer (onthuld) - Alle Verschillen

Samenstelling

Colognes zijn gebaseerd op een relatief hoge concentratie essentiële olie dan body sprays, vandaar dat ze langer meegaan. Body spray verdampt gemakkelijk door het hoge alcoholgehalte.

Geur

In mijn waarneming is de geur van cologne meestal gebaseerd op een mix van verschillende componenten zoals fruit, bloemen en hout. Dit resulteert in een diepere en intrigerende geur. Terwijl body sprays een meer eenvoudige geur hebben die die charme en diepte mist.

Doel van het gebruik

Bodyspray wordt gebruikt om slechte geuren te maskeren, terwijl eau de cologne wordt gebruikt om lekker te ruiken. Bodyspray bevat chemicaliën die zweten tegengaan. Het voorkomt dat je slecht ruikt, in tegenstelling tot eau de cologne, die je een kenmerkende geur geeft.

Toepassing

Colognes worden gespoten op de polspunten van je lichaam, terwijl body sprays worden aangebracht op plaatsen waar je waarschijnlijk zweet. Het aanbrengen van cologne op zweterige plaatsen kan leiden tot een onaangename geur.

Prijs

Bodyspray is veel goedkoper dan colognes. Colognes zijn over het algemeen aan de hoge kant, terwijl bodysprays een betaalbare optie zijn.

Zie ook: Wat is het verschil tussen wederopstanding, opstand en opstand? (Deep Dive) - Alle Verschillen

Wat is beter: Eau de Cologne of Body Spray?

Dit hangt af van uw behoeften en voorkeur.

Als je iets zoekt dat je kunt gebruiken voordat je gaat sporten of hardlopen, dan zijn bodysprays de juiste keuze. Maar als je een klassieke geur zoekt die indruk maakt, ga dan voor colognes.

Colognes gaan meestal langer mee, terwijl body sprays maar kort meegaan en dus goedkoper zijn.

Als je van gedurfde geuren houdt, vind je bodysprays misschien aantrekkelijk. Maar met verschillende merken vind je vast wel een geur die bij je past, in beide categorieën.

Naar mijn mening moet je beide hebben, gebaseerd op de situatie, beide kunnen effectief en handig zijn.

Conclusie

Met geuren moet je niet lichtvaardig omgaan, want ze spreken boekdelen over je persoonlijkheid. Daarom is het kiezen van het juiste type parfum voor de juiste gelegenheid uiterst belangrijk.

Als het gaat om colognes en bodysprays, kun je niet de ene kiezen boven de andere, omdat beide verschillende doeleinden hebben.

Als je eau de cologne opdoet terwijl je gaat hardlopen, zal het zweten gemengd met je geur waarschijnlijk leiden tot een slechte geur. Daarom is het veel beter om een bodyspray op te doen.

Als je een budget hebt, kun je met een niet al te gewaagde bodyspray in plaats van eau de cologne wat geld besparen.

Verwante artikelen

Nike VS Adidas: verschil in schoenmaat

PU vs Echt Leer (Welke moet ik kiezen?)

Om het webverhaal van dit artikel te bekijken, klik hier.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.