Wat is het verschil tussen het bed opmaken en het bed doen? (Beantwoord) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen het bed opmaken en het bed doen? (Beantwoord) - Alle Verschillen

Mary Davis

Beide uitdrukkingen hebben betrekking op dezelfde taak, namelijk het bed opruimen. Het beddengoed goed uitspreiden en alle rommel opruimen. De uitdrukking "het bed opmaken" is echter passender dan de andere uitdrukking.

" Doe het bed" daarentegen is grammaticaal onjuist en past niet in deze situatie.

Ik zal de verschillen tussen Make the bed en Do the bed in detail uitleggen. Beide termen zijn idiomatisch, en we gebruiken ze op verschillende manieren. Blijf bij me om meer te weten te komen over deze zinnen.

Wat is een idioom precies?

Een idioom is een algemeen gebruikte uitdrukking of uitdrukking met een metaforische betekenis, die afwijkt van de oorspronkelijke betekenis van de uitdrukking. Ook al is het onderwerp inmiddels achterhaald of verouderd, idiomen vereenvoudigen vaak een breed gedragen culturele ervaring of geven deze weer.

Bijvoorbeeld, wanneer iemand iets onaangenaams moet uitvoeren, kun je opmerken dat hij de kogel moet bijten. De uitdrukking is ontstaan tijdens oorlogstijd, toen gewonde troepen hard op de kogels moesten bijten om niet te hoeven schreeuwen. Vanwege dit typische gebeuren in het verleden, gebruikte men de uitdrukking die wij nu nog steeds kunnen gebruiken.

Deze uitdrukkingen zijn ook eigen aan de taal waarin ze ontstaan. Het Engelse idioom verschilt echter van het Spaanse en Franse idioom.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van uitdrukkingen bij het schrijven?

 1. Idioom kan u helpen een ingewikkeld of gecompliceerd onderwerp beknopt en begrijpelijk uit te leggen.
 2. Wanneer we de grappige woordkeuze willen gebruiken, kunnen idiomatische zinnen helpen om een platte beschrijving te veranderen.
 3. Het zet de lezer aan om van een letterlijke naar een complexe gedachte over te gaan wanneer je een idioom uitdrukking gebruikt in je schrijven.
 4. Je kunt een heel andere houding uitdrukken ten opzichte van het onderwerp waarover je schrijft. Het hangt ervan af welk idioom je kiest.

Wat is de oorsprong van het idioom M. het bed nemen ?

De uitdrukking "het bed opmaken" dateert van rond 1590. In 1640 voegde George Herbert dit toe aan de verzameling van zijn woorden.

In 1721 voegde James Kelly dit ook toe aan zijn verzameling. Dit idioom ontstond in de V.S. in de roman 'CY Whittaker's Place' van J.S. Lincoln.

Maak je bed op

Zie ook: Verschillen tussen een kippah, een keppeltje en een Yamaka (feiten onthuld) - Alle verschillen

Maak het bed op - Wat betekent het?

" Het bed opmaken" betekent de lakens/dekens omhoog trekken en rechttrekken, ze mooi opmaken, en eventueel de kussens opschudden. Sommige mensen doen dat 's morgens als eerste.

Het is iets dat sommige mensen alleen doen als ze hun beddengoed vervangen. We gebruiken de uitdrukking "het bed opmaken" elke dag.

Deze uitdrukking kan twee betekenissen hebben.

De eerste betekenis begint met een onbedekte matras en vereist dat de persoon op de juiste wijze een laken, deken en dekbedovertrek op het bed legt, het laken instopt om ten minste één vrije rand vast te zetten, en kussens in de kisten plaatst.

De tweede betekenis verwijst naar een bed dat we ooit hebben opgemaakt maar dat nu wanordelijk is. Deze tweede interpretatie draagt de gebruiker op het beddengoed gelijkmatig en netjes uit te spreiden.

Bijvoorbeeld

 • Mary heeft de kinderkamer opgeruimd, en ze de bedden opgemaakt voor de baby's.
 • Deze ochtend, ik het bed opgemaakt En ik stop de kleren in de kast.
 • Voor de bedden opmaken drukt mijn moeder altijd het beddengoed.
 • Maak het bed op. voordat je gaat liggen, en laat je benen rusten terwijl wij praten.
 • Oké. Ik ga me aankleden en dan... het bed opmaken .
 • Nadat hij terugkwam van de markt vroeg hij me om het bed opmaken .

Heb je je bed opgemaakt

Doe het bed - Wat betekent het?

' Do the bed' slaat nergens op. Wanneer je echter informeel Engels spreekt, kun je het werkwoord "do" gebruiken als vervanging van andere werkwoorden. Sprekers realiseren zich meestal niet dat ze deze constructie gebruiken.

"Doe het bed" is grammaticaal fout, en niemand zegt het.

Denk je dat "het bed doen" de juiste uitdrukking is? In plaats van "het bed opmaken" (enkelvoud). Toch is de term "het bed doen" onbegrijpelijk.

Behalve als je moeder je om hulp vraagt bij huishoudelijke taken en je als antwoord zou kunnen zeggen: "Ok, ik doe de afwas en Jane kan het bed doen". Of als iemand taken aan meerdere mensen toewijst zou hij kunnen zeggen: "Goed, Tom kan het bed doen terwijl Sarah en Kelly de keuken opruimen".

Bijvoorbeeld

 • Peter kan doe het bed terwijl Susan en Joan de keuken doen en ik de rest.
 • Ik denk aan het bed doen en het toilet vanmorgen en de rest later in de middag.
 • Mijn moeder beval me om doe het bed voordat je naar je werk vertrekt.
 • De verpleegkundigen zijn toegewezen aan doe het bed voordat de volgende patiënt arriveert.
 • Doe het bed voor mij, ik betaal je extra voor dit werk.
 • Doe het bed voordat iemand klaagt.
 • Heb jij doe de bedden vanavond?
 • Terwijl Mary en Christina goed voor de keuken zorgen. mag Peter doe het bed .

Maak je bed op na het opstaan

Wat is het verschil tussen Maak het bed op En Doe het bed?

Maak het bed op Doe het bed
Het verschil in hun betekenis
Het bed opmaken betekent de lakens/dekens omhoog trekken en rechttrekken, ze mooi opmaken, en eventueel de kussens opschudden. Doe het bed is een informele uitdrukking. Doe het bed is grammaticaal fout, en niemand zegt het.
Welke is grammaticaal correct?
Het bed opmaken is grammaticaal correct. We gebruiken dit idioom veelvuldig in het dagelijks leven. Doe het bed is grammaticaal onjuist. Slechts enkele mensen gebruiken het wanneer ze iemand bevelen het bed op te maken of wanneer we huishoudelijke taken verdelen onder meerdere personen. We kunnen bijvoorbeeld zeggen: "Mijn moeder vroeg me het bed op te maken".
Het verschil in hun gebruik
We gebruiken het idioom Bed opmaken vaak. We gebruiken dit idioom wanneer we het bed willen opruimen. We strijken de kreukels van het beddengoed glad en leggen de deken en het dekbedovertrek op het bed. De uitdrukking Doe het bed is slechts door een paar mensen in gebruik. Mensen gebruiken het wanneer ze de taken om het bed op te maken willen verdelen over meerdere personen.
Formeel vs. informeel
We gebruiken de uitdrukking, Maak het bed op zowel formeel als informeel. Het is grammaticaal correct, en we gebruiken het vaak in ons dagelijks leven. Sommige mensen gebruiken de uitdrukking Doe het bed informeel. Hoewel het grammaticaal onjuist is.
Welke zin komt vaak voor?
We gebruiken vaak de uitdrukking, Maak het bed op. Wij gebruiken de uitdrukking Doe het bed niet omdat het een verkeerde uitdrukking is, en slechts een paar mensen die gebruiken.
Welke zin wordt de studenten tegenwoordig geleerd?
De zin, Maak het bed op wordt tegenwoordig aan de leerlingen geleerd. Deze zin is de correcte grammaticale vorm. Wij leren de leerlingen de zin Doe het bed niet, omdat deze zin grammaticaal onjuist is.
Voorbeeldzinnen
Hieronder staan de voorbeelden van de zin Maak het bed op.

Maak het bed op voordat liggend, en laat je benen rusten terwijl we discussiëren.

Oké. Ik ga me aankleden en dan het bed opmaken.

Hij nam me mee naar de markt en na terugkomst beval hij me om het bed opmaken .

Hieronder staan de voorbeelden van de zin Doe het bed.

Mijn moeder beval me om doe het bed voordat je naar je werk vertrekt.

De verpleegsters moeten het bed doen voordat de volgende patiënt komt.

Peter kan doe het bed terwijl Susan en Joan de keuken doen, en ik de rest.

Welke zin is grammaticaal correct, Maak het bed op of Doe het bed ?

De uitdrukking "het bed opmaken" is grammaticaal correct. Het bed opmaken betekent elke dag na het opstaan je bed opmaken. Je moet de kreukels verwijderen door de lakens recht te trekken. Het linnengoed opvouwen, het dekbed opnieuw uitlijnen om het bed op te maken, de kussens vervangen, enzovoort zijn voorbeelden van het bed opmaken.

Hoewel de uitdrukking "het bed opmaken" grammaticaal onjuist is, gebruiken veel mensen het informeel. Wanneer we zeggen "het bed opmaken", verwijzen we vaak naar het opmaken van het bed als onderdeel van huishoudelijk werk. In dat geval zouden je ouders je waarschijnlijk kunnen vragen: "Ga je bed opmaken!" en de tiener zou zeggen: "ok".

Hieronder staat een video die je de verschillen vertelt tussen "doen" en "maken".

Zie ook: Ymail.com vs. Yahoo.com (Wat is het verschil?) - Alle Verschillen

Kijk en leer het onderscheid tussen "doen" en "maken".

Conclusie

Ik heb het verschil besproken tussen de uitdrukkingen "het bed opmaken" en "het bed doen". Hoewel, het verschil tussen "het bed opmaken" en "het bed doen" is puur semantisch. De eerste uitdrukking betekent dat het bed moet worden "gemaakt" (dat wil zeggen gevormd) in een juiste vorm, terwijl de andere uitdrukking verwijst naar het "creëren" van het bed als louter het voltooien van een taak. In beide omstandigheden zou het resultaat dat we verwachten echter hetzelfde zijn.

Het verschil tussen de uitdrukking "het bed opmaken" en "het bed doen" omvat het verschil in hoe en waar we ze gebruiken. We gebruiken het idioom "het bed opmaken" vaak. We gebruiken dit idioom wanneer we de kreukels willen gladstrijken en een laken, deken en dekbedovertrek op het bed willen leggen.

Hoewel, slechts een paar mensen gebruiken de uitdrukking "doe het bed". Mensen gebruiken het wanneer ze bepaalde taken willen toewijzen aan meerdere mensen. Terwijl de uitdrukking Maak het bed algemeen gebruikt wordt. Bovendien is de uitdrukking, Doe het bed een informele uitdrukking die de meeste mensen niet gebruiken.

Een belangrijk ding dat jullie moeten begrijpen is dat de zin "het bed opmaken" grammaticaal correct is. Terwijl de zin "het bed doen" incorrect is, en we die niet moeten gebruiken.

Andere artikelen

 • Wat is het verschil tussen "es", "eres" en "está" in het Spaans? (Vergelijking)
 • Wat zijn enkele verschillen tussen de Majhi en Malwai dialecten van Punjabi? (onderzocht)
 • Wat is het verschil tussen glans en reflectie (uitgelegd)?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.