Wat is het verschil tussen een Maul en Warhammer (onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een Maul en Warhammer (onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Eerlijk antwoord: een maul is een andere naam voor verschillende soorten hamers.

Wordt het niet frustrerend als je besluit te repareren maar je de naam van het gereedschap dat je moet gebruiken niet meer weet?

We hebben het allemaal meegemaakt, en ik weet dat ik het kan begrijpen. Onlangs wilde ik een kozijn plaatsen, en toen ik de hamer oppakte, was ik in de war: gebruikte ik een hamer of een oorlogshamer?

Als je diep graaft in de details van verschillende soorten wapens, hoe ze door de jaren heen zijn gebruikt, en hoe ze zijn geëvolueerd, wordt je echt nieuwsgierig.

Laten we in detail treden en het verschil leren tussen een Maul en een Warhammer.

Pagina Inhoud

 • Is Maul een wapen?
 • Soorten knuppels
 • Afmetingen van verschillende soorten hamers
 • Verschillende manieren waarop Maul kan worden gebruikt?
 • Hoe verschilt een Warhammer van een Maul?
 • Werd Warhammers echt gebruikt?
 • Wie maakte oorlogshamers?
 • Conclusie
  • Verwante artikelen

Is Maul een wapen?

Een knuppel werd als geïmproviseerd wapen gebruikt door sommige legers tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals het Rode Leger dat Finland binnenviel in 1941.

Er zijn allerlei soorten hamers, maar die met een zware kop en lange handzame houten stokken worden mauls genoemd.

Een maul is een soort middeleeuws wapen dat lijkt op een hamer. De kop kan zowel van metaal als van steen zijn. Het heeft de vorm van een hamer en is aan de zijkant voorzien van stekels om pantsers te doorboren.

Gewoonlijk kan de kop van ijzer, lood of hout zijn. Met een gemiddelde lengte tussen 28 tot 36 inch mauls zijn het beste voor het splijten van stukken hout.

Mauls werden gebruikt als landbouwwerktuig, maar nu worden ze gebruikt in de gevechtssport. Een maul is een zwaar wapen dat in een boog boven het hoofd wordt geslingerd.

Soorten knuppels

Er zijn vier soorten hamers. Een middeleeuws wapen, een voorhamer, een handgereedschap en een kloofmes.

 • Een middeleeuws wapen heet een Warhammer, gebruikt door cavalerie en soldaten.
 • Een voorhamer wordt paalmoker genoemd, die wordt gebruikt om kracht te zetten op een kleiner oppervlak. Door zijn zwaaiende beweging wordt hij meestal gebruikt als hamer om de spijker in de muur te slaan. Zware hamer met twee identieke platte vlakken. Waar de grond niet rotsachtig en relatief zacht is, wordt de paalmoker gebruikt om geslepen houten afrasteringspalen in de grond te slaan.
 • Een handgereedschap heet een spijkermolen die wordt gebruikt bij het ontwerpen en verbinden van de sporen.
 • Een kloofmes kan worden aangeduid als een bijl. Het heeft twee kanten, een die lijkt op een sleehamer en de andere die lijkt op een bijl.

Afmetingen van verschillende soorten hamers

Namen Centimeters Kilogrammen
Warhammer 10,16 cm 4,5 Kg
Moker 45,72 cm 2,7 Kg
Spike Maul 90 cm 4-5 Kg
Splitting Maul 81,28 cm 2-3 Kg

tabel van kgs en cms van maul hamers

Verschillende manieren waarop Maul kan worden gebruikt?

Een zware maul vereist twee handen. Hij compenseert echter je lichaamsgewicht voor de mogelijke schade die hij kan aanrichten. Met je standaard maul kun je schade toebrengen aan je vijanden, wat geweldig is voor vijanden die geraakt moeten worden.

Mauls hebben een wigvormig hoofd. Sommige variaties hebben echter conische koppen of draaibare onderkanten. De authentieke maul lijkt op een bijl met een bredere kop.

Het hoofdontwerp is misschien wel het grootste verschil tussen deze Mauls.

De Splitsende bijl is een betere keuze voor kleinere stukken hout Het is lichter, heeft een puntige kop met scherpere messen, is gemakkelijker te zwaaien, en maakt het mogelijk om hout te splijten en te hakken.

Voor zeer gladde bomen kunt u het beste de 6-pond maul gebruiken.

Zie ook: Wat is het verschil tussen de INTJ en de ISTP persoonlijkheid? (Feiten) - Alle Verschillen

Een kloofmes voor hout

Hoe verschilt een Warhammer van een Maul?

Maul is een hamer met een lange steel en een zware metalen kop. Hij verschilt van de Warhammer, die een kortere steel heeft en vaak een bijlblad aan één kant van de kop.

Mauls zijn groter en zwaarder dan een Warhammer.

Oorlogshamers zijn zwaar, met massa geconcentreerd rond de kop, en kunnen daarom zeer krachtige stoten uitdelen. Tegelijkertijd herstelt deze hamer zich snel als de eerste klap niet valt.

Ze bieden verschillende grepen, in het algemeen houd ik de greep liever weg van de kolf, hoewel ik de greep een beetje kan verplaatsen indien nodig. Ik gebruik dit meestal als een éénhandig wapen (samen met een schild of schild, of terwijl ik de teugels van een paard vasthoud), maar tweehandige aanvallen zijn mogelijk in bepaalde close-up situaties.

De hamerhaai heeft een piramidevorm met zijn voorkant en achterkant stekels, die meer kracht op een klein gebied concentreert. maar de stekels aan beide zijden van de kop zijn zeer scherp. Er is ook een grote stekel die hem zeer flexibel maakt.

Het is een zeer interessant wapen, de lijnen van de stalen delen zijn glad en scherp. De Warhammer is ontworpen om schilden te verpletteren en botten te breken.

Een Warhammer lijkt ook op een hamer, maar heeft een lang handvat en twee korte stekels op de bovenkant van de kop. Dit wapen werd meestal gebruikt door ridders in de strijd, omdat ze het konden gebruiken terwijl ze op hun paard reden.

Als je meer wilt weten over het verschil tussen een M4 en een AR-15, kun je mijn andere artikel bekijken om je hongerige brein te stillen.

Werd Warhammers echt gebruikt?

Oorlogshamers werden gebruikt door de strijders. Vroeger droegen ze een riem waar ze de Warhammer onder bevestigden. Zo werd het niet gezien door de vijanden, en het was veel handiger om erbij te kunnen.

Zoals de naam suggereert oorlog, Oorlogshamers werden in de Vikingtijd gebruikt door de soldaten en cavaleristen om het hoofd van hun vijanden te verwonden.

In die tijd was er niet veel veiligheid om zichzelf te beschermen. Dus moesten ze hun wapens maken voor gevechten en daarom vonden ze Warhammer uit.

Gezien de manier waarop het gemaakt was, was het zeer effectief als wapen om de vijand te verwonden en snel te verslaan. In de 15e en 16e eeuw werd de oorlogshamer een veel gebruikt handwapen.

Wie maakte oorlogshamers?

Oorlogshamers waren puur het ambacht van de smid die het metaal bewerkte om het het uiterlijk van een hamer te geven.

 • Gewicht: 1 kg
 • Totale lengte: 62,23 cm
 • Lengte van de aar: 8,255 cm
 • Gezicht tot spies: 13,97 cm
 • Schachtlengte: 50.8cm

De lange hamer is een stok- of puntwapen bedoeld voor gebruik te voet, terwijl de korte hamer wordt gebruikt bij het paardrijden.

Een spijker aan één kant van het hoofd, waardoor ze veelzijdiger wapens zijn. Soms gaan hun effecten door een helm heen en veroorzaken ze een hersenschudding.

Wow, we kunnen ook een Warhammer maken met behulp van zijn gids!

Conclusie

Slaghamers kunnen het werkoppervlak raken zonder een spoor achter te laten, wat hun belangrijkste voordeel is. Het kan spijkers slaan, metaal vervormen en dingen uit elkaar trekken.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Mexicaanse en Amerikaanse Alprazolam? (Een gezondheidschecklist) - Alle Verschillen

Het is het beste voor alles wat geen licht werk vereist en is een van de beste wapens, en ze zien er geweldig uit. Met 270 dollar lijkt dat ook een zeer redelijke prijs.

De kloofmaul is niet zo sterk als een gewone hamer, niet zwaar en niet breed, maar met een iets langer handvat. Dit gereedschap wordt gebruikt voor het klieven van hout en kloofmauls kosten online ongeveer 165 dollar.

Verwante artikelen

Zwaard VS Sabel VS Hakmes VS Kromzwaard (Vergelijking)

Wat is het verschil tussen een 12 en 10 Gauge jachtgeweer (verschil uitgelegd)?

Het verschil tussen een 12-2 draad & een 14-2 draad

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.