Verschil tussen een PSpice en een LTSpice Circuit Simulator (wat uniek is!) - Alle verschillen

 Verschil tussen een PSpice en een LTSpice Circuit Simulator (wat uniek is!) - Alle verschillen

Mary Davis

PSPICE simulatie technologie combineert toonaangevende native analoge en mixed-signal engines om een complete circuit simulatie en verificatie oplossing te bieden.

Het past zich aan aan de veranderende simulatiebehoeften van ontwerpers tijdens de ontwerpcyclus, van circuitverkenning tot ontwerpontwikkeling en verificatie.

PSpice Advanced Analysis, ontworpen voor gebruik in combinatie met PSpice A/D, helpt ontwerpers bij het verbeteren van de opbrengst en betrouwbaarheid.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "is" en "was"? (Laten we het uitzoeken) - Alle Verschillen

LTspice is vanaf de grond opgebouwd om snelle circuitsimulaties te maken, maar sommige simulaties kunnen nog worden verbeterd. Opgemerkt moet worden dat het gebruik van de hier beschreven methoden kan leiden tot een compromis in nauwkeurigheid.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Nissan 350Z en een 370Z? - Alle Verschillen Om ontwerpers te helpen de opbrengst en betrouwbaarheid te verhogen, is PSpice Advanced Analysis gemaakt voor gebruik in combinatie met PSpice A/D.

Wat is precies het PSpice model?

Klanten van alle groottes en industrieën gebruiken het PSpice SPICE circuit simulatie spel om circuits te simuleren om ontwerpfouten te vinden en te corrigeren voordat ze de ontwerpen naar de fabrikant sturen.

Met deze betrouwbare circuitsimulatie- en analyseomgeving kunnen ingenieurs ervoor zorgen dat circuits werken zoals bedoeld en dat de gespecificeerde tolerantieniveaus nauwkeurig zijn.

Het winstpotentieel wordt vergroot door meer productieopbrengst, minder snelle prototyping, minder tijd in het lab en lagere productkosten.

De PSpice Modeling App biedt een snelle, eenvoudige en volledig geïntegreerde methode voor het maken van verschillende soorten modelleringsapparaten tijdens het invoeren van het ontwerp voor simulatie.

Hoe kan ik een PSpice model maken?

Gedurende de gehele ontwerpcyclus, van circuitverkenning tot ontwerpontwikkeling en verificatie, past het zich aan de veranderende simulatiebehoeften van de ontwerpers aan.

 • Een model van een transformator maken
 • Start in het menu Start de PSpice Model Editor.
 • Selecteer Bestand> Nieuw in de Model Editor.
 • Navigeer naar File> Model Import Wizard.
 • In het dialoogvenster Bibliotheek specificeren
 • In het dialoogvenster Symbool associëren/vervangen
 • Klik op het pictogram in het venster Select Matching.

Wat is het doel van PSpice?

PSPICE (Simulation Program for Integrated Circuits Emphasis) is een universele simulator voor analoge schakelingen die het gedrag van schakelingen test en voorspelt. PSpice is een PC-versie van SPICE, en HSpice is een werkstation- en grotere computerversie.

Hier is een instructievideo voor beginners om PSpice simulatie te leren:

PSpice handleiding voor beginners - Hoe maak je een PSpice simulatie?

Overzicht van LTspice Circuit Simulator

LTspice is een krachtige Spice III simulator, schematische weergave en golfvormkijker met verbeteringen en modellen om de simulatie van schakelende regelaars te vergemakkelijken.

Vergeleken met standaard Spice-simulatoren hebben de verbeteringen van Spice het snel simuleren van schakelende regelaars vereenvoudigd. Gebruikers kunnen nu in slechts enkele minuten golfvormen bekijken voor de meeste schakelende regelaars.

Deze download bevat modellen voor weerstanden, transistors, MOSFET's, meer dan 200 op-amps, Spice, Macromodellen en meer.

Tips voor succes:

Gebruik sneltoetsen om uw leven gemakkelijker te maken. Uw Dot commando's zijn de Simulator Directives. Bekijk deze zorgvuldig in het LTspice HELP menu. U kunt elke syntax en beschrijving bekijken in het help menu.

Nadelen van het gebruik van LTSpice Circuit Simulator

Om de simulatie van schakelregelaars eenvoudiger te maken, is LTspice een krachtige Spice III-simulator, schematic capture tool en waveform viewer.
 • Ziet u, LT staat bekend om zijn vermogensomzetters. Het is een beruchte uitdaging om vermogensomzetters te simuleren. Ik dacht ten onrechte dat het kwam door problemen met de magnetische simulatie, maar er is nog een ander groot probleem.
 • De schakeling kan milliseconden of zelfs seconden nodig hebben om de uiteindelijke steady-state werking te bereiken. Het oplossen van de baan zal veel tijd kosten als uw Spice engine elke 20 nanoseconden matrixberekeningen uitvoert. Het probleem met phase-locked loops is hetzelfde.
 • U kunt harmonische balans en andere RF-frequentiedomeininstrumenten gebruiken om de werking in stationaire toestand te onderzoeken. Toch is het essentieel om aandacht te besteden aan hoe de PLL wordt geactiveerd en in frequentievergrendeling komt. Schakelende vermogensomzetters zijn hetzelfde.
 • Nu veel dure Spice-pakketten snelle solvers hebben om het PLL-ontwerp te ondersteunen, kunt u die niet gebruiken omdat ze geen IC-modellen voor vermogensomzetters bevatten.
 • Meer dan tien jaar geleden kraakten Linear Tech en Mike Englehard een code in SpiceSpice die de rest van de EDA-gemeenschap nog steeds aan het inhalen is.
 • Dit verduidelijkte ook mijn verwarring over de openheid van LTSpice. Ik bleef van mensen horen dat het alleen werkt met LT-onderdelen. Ik nam aan dat het een beperkt systeem was dat alleen LT-onderdelen gebruikte. Ja en nee, denk ik.
 • Ik heb echter onlangs een belangrijk probleem ontdekt met LTSpice. Het kan een model uitvoeren met componenten van elke leverancier. LTSpice is perfect compatibel met elk model van de op-amp.
 • En net als bij de dure commerciële SpiceSpice zullen inferieure oude modellen zoals de LM393 onbevredigende resultaten opleveren.
Door verbeteringen in Spice is het simuleren van schakelende regelaars eenvoudiger geworden dan met traditionele Spice-simulatoren.

Als je de CLC-modellen gebruikt die National Semi van Comlinear kreeg, zorgde Mike Steffes (nu bij Intersil) ervoor dat ze bijna gelijkwaardig waren aan macromodellen op transistorniveau.

Ooit ontmoette ik een PSpice-man die beweerde dat al hun inspanningen erop gericht waren om dingen te laten convergeren. Het is vreemd dat sommige mensen nog steeds de oude PSpice schema-editor verkiezen boven Orcad.

Groot verschil tussen PSpice en LTSpice Circuit Simulator

PSpice Circuit Simulator LTSpice Circuit Simulator
PSPICE simulatie technologie integreert top-edge native analoge en mixed-signal engines die een complete verificatie oplossing en circuit simulatie geven.

LTspice is een Spice III simulator met geavanceerde prestaties, golfvormweergave en schematische weergave, die modellen en upgrades bevat om de taak van het simuleren van schakelregelaars te vergemakkelijken.

Het gebruik van de PSpice Modeling App geeft gebruikers een eenvoudige, volledig geïntegreerde en snelle methode voor het maken van talrijke modelleerapparaten. Deze apparaten kunnen worden gebruikt voor het invoeren van het ontwerp voor simulatie. In vergelijking met de fundamentele Spice simulatoren, heeft de LTspice simulator het simuleren van schakelende regelaars tot een snelle en vereenvoudigde taak gemaakt. Gebruikers zijn nu in staat om in slechts enkele minuten golfvormen te ervaren voor de meeste schakelende regelaars.
PSPICE (simulatieprogramma voor geïntegreerde schakelingen) wordt gebruikt om het gedrag van de schakeling te voorspellen en te testen. Bovendien wordt het beschouwd als een analoge schakeling voor algemeen gebruik, een PC-versie van Spice, en voor grotere werkstations en computers gebruiken wij HSpice. LTSpice staat bekend om zijn vermogensomzetters. Het kan echter moeilijk zijn om de gesimuleerde vermogensomzetters aan te vechten, wat te wijten kan zijn aan de problemen met de magnetische simulatie.
PSpice Advanced Analysis is gemaakt voor gebruik in combinatie met PSpice A/D, dat ontwerpers helpt bij het verbeteren van betrouwbaarheid en opbrengst. De nieuwste LTSpice download bestaat uit modellen voor Transistors, weerstanden, MOSFET's, meer dan 200 op-amps, Macro Modellen, Spice, en meer.
Groot verschil tussen PSpice en een LTSpice Circuit Simulator

Laatste gedachten

 • PSPICE simulatie technologie combineert toonaangevende native analoge en mixed-signal engines om een complete circuit simulatie en verificatie oplossing te bieden.
 • PSpice Advanced Analysis, ontworpen voor gebruik in combinatie met PSpice A/D, helpt ontwerpers bij het verbeteren van de opbrengst en betrouwbaarheid.
 • LTspice is van de grond af opgebouwd om snelle circuitsimulaties te maken, maar sommige simulaties kunnen beter.
 • Er zij op gewezen dat het gebruik van de hier geschetste methoden kan resulteren in nauwkeurigheidscompensaties.
 • Toch geven sommige mensen nog steeds de voorkeur aan de oude PSpice schematische editor boven Orcad.
 • LTspice is een krachtige Spice III simulator, schematische weergave en golfvormkijker met verbeteringen en modellen om de simulatie van schakelende regelaars te vergemakkelijken.

Gerelateerde artikelen:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.