Prefer VS Perfer: Wat is grammaticaal correct - Alle verschillen

 Prefer VS Perfer: Wat is grammaticaal correct - Alle verschillen

Mary Davis

Aangezien Engels een uitgebreide taal is die over de hele wereld wordt gesproken, bevat het ook veel woorden, zinnen en hun betekenissen. Veel Engelse woorden lijken op elkaar, maar sommige soortgelijke zouden heel moeilijk te onderscheiden zijn.

Het gebruik van de juiste woorden op het juiste moment is zeer belangrijk, omdat deze woorden uw boodschap, uitdrukkingen en gevoelens overbrengen.

Iemand die verkeerde of onjuiste woorden gebruikt, wordt vaak verkeerd beoordeeld door mensen. Het gebruik van correcte woorden heeft de kracht om relaties en zelfs je persoonlijkheid op te bouwen of te verbrijzelen.

Omdat soortgelijke woorden qua spelling en betekenis moeilijk te onderscheiden zijn, maken veel nieuwe leerlingen Engels fouten bij het gebruik ervan.

En veel nieuwe leerlingen maken veel voorkomende fouten bij het spellen of uitspreken van woorden. Deze fout verandert soms de betekenis van het woord of vormt een nieuw woord dat niet eens in de Engelse taal voorkomt.

De woorden liever en liever zijn perfecte voorbeelden van wat ik hierboven besproken heb.

Het woord liever betekent iets of iemand verkiezen boven een ander ding. Terwijl het woord liever is gewoon een verkeerde spelling of een verkeerde uitspraak van liever, en er is geen woord als liever in het Engels.

Dit is slechts één verschil tussen het woord "prefereren" en "perfereren". Lees dus tot het einde om de feiten te kennen en deze woorden te corrigeren.

Zeggen "ik heb liever - wat bedoel je eigenlijk?

Het woord liever is in principe een overgankelijk werkwoord .

De wat betekent van het woord liever hangt af van hoe het in de zin wordt gebruikt. De breedste betekenis is iets selecteren of kiezen in plaats van iets anders. Het kan ook omschreven als een handeling om iemand naar voren of voor te stellen.

Neem dit als voorbeeld: "I liever basketbal naar golf."

Het woord liever is een laat Midden-Engels woord dat afkomstig is van het oude Frans woord liever wat kwam van het Latijnse woord voorkeur Het woord voorkeur kwam door het combineren of samenvoegen van twee Latijnse woorden "prae" wat betekent "voor en "ferre wat betekent "dragen of dragen.

Het woord prefereren wordt ook gebruikt om iemand officieel te beschuldigen. Bijvoorbeeld: "De winkeleigenaar heeft besloten de verdachte niet aan te klagen.

Het woord kan ook worden gebruikt om een gevoel van verbondenheid met iets te beschrijven of kan beschrijven dat het ding beter of het beste voor je is. Een eenvoudig voorbeeld van dit woord kan er als volgt uitzien.

"Hij geeft de voorkeur aan gaming naar studies"

"I liever koffie boven thee."

Zie ook: X-Men vs Avengers (Quicksilver editie) - All The Differences

Het kan worden gebruikt om één ding of activiteit beschrijven, wat mogelijkerwijs kan zijn wat je leuker vindt dan een ander. Een zin waarin het woord prefe Laten we dit voorbeeld eens bekijken.

"De meerderheid van mijn vriend houdt van aardbeienmilkshakes maar ik liever een mango milkshake."

De betekenis van het woord liever hangt af van hoe het gebruikt wordt in de zin.

Dit zijn synoniemen van het woord "prefereren" waar je bekend mee moet zijn:

  • Ga voor
  • Selecteer
  • Favor
  • Tender

Voorkeur wordt gebruikt om aan te geven dat een voorwerp of ding boven een ander wordt verkozen.

Voorkeur: uitspraak en gebruik

Als we het hebben over de uitspraak van het woord liever zijn er twee hoofdtypen.

Het eerste type is de Britse uitspraak, volgens de Britse uitspraak wordt het uitgesproken als (pruh-fuh) De tweede is de Amerikaanse uitspraak waarbij de voorkeur wordt uitgesproken als (pruh-fur) .

//www.youtube.com/watch?v=tlNu7w0a69I

Een video over de uitspraak van het woord 'prefer' voor een beter begrip.

Het woord liever wordt gebruikt om een ding of activiteit promoten of verkiezen boven een andere. Het is een algemene verkiezing of keuze die we in ons dagelijks leven maken en het omvat geen tijd of moment. Het woord liever wordt vaak gebruikt met "naar en "liever dan afhankelijk van de zin. Een eenvoudig voorbeeld is het onderstaande.

"I liever slapend liever dan films kijken op de late avond."

Voorkeur vs. voorkeur: zijn ze met elkaar verbonden?

Liever of liever: welke is correct?

Hoewel beide ' liever' en "liever ' lijken sterk op elkaar qua spelling en uitspraak, maar zijn niet hetzelfde.

Voorkeur voor Perfer
Het is een overgankelijk werkwoord dat wordt gebruikt om een ding of activiteit te bevorderen of te verkiezen boven een andere. Perfer is een verkeerde spelling of een verkeerde uitspraak van prefer, en er bestaat geen woord als "perfer" in het Engels.
Zijn synoniemen zijn Tender, Select, of Favoriet.

Geen synoniemen

Belangrijkste onderscheid tussen het woord "voorkeur" en "voorkeur".

Het woord liever is een transitief werkwoord gebruikt om een ding of activiteit te promoten of te verkiezen boven een andere Aan de andere kant, Perfer is een verkeerde spelling of uitspraak van liever en er is geen woord als ' liever' in het Engels.

Als liever is geen woord, daarom heeft het geen synoniemen.

Welke is correct om te gebruiken - Liever of liever over?

De voorzetsels naar en over kan worden gebruikt met het woord liever en beide zijn grammaticaal correct.

Zoals we allemaal weten wordt het woord prefereren gebruikt om iets te verkiezen boven een ander ding. Nu rijst de vraag welke van de voorzetsels ofwel naar of over is correct om te gebruiken met het woord liever ?

Het is correct om beide voorzetsels te gebruiken naar en over met het woord prefereren, maar onder bepaalde omstandigheden.

Het voorzetsel naar wordt gebruikt met het woord liever om een actie te beschrijven met behulp van een werkwoord. Het woord naar kan ook worden gebruikt met het woord voorkeur in een enkele verklaring om te beschrijven wat je leuk vindt. Terwijl in de meeste gevallen het woord naar wordt gebruikt om dingen in dezelfde zin te vergelijken. Het tweede ding wordt meestal geïntroduceerd door het woord naar.

Een eenvoudig voorbeeld daarvan is: "I liever naar liever staan dan zitten."

Het voorzetsel over wordt gebruikt met het woord liever wanneer vergelijkingen maken met behulp van zelfstandige naamwoorden Het woord liever dan wordt gebruikt om vergelijkende uitspraken doen tussen twee dingen Als je het woord gebruikt moet je gerundium werkwoorden (wandelen) in plaats van infinitief werkwoorden (te lopen) als het klinkt vreemd om te zeggen - "I liever om te studeren over gaming."

Ik zou verkiezen vs. Ik zal verkiezen: Zijn ze hetzelfde?

Ik geef de voorkeur aan en Ik geef de voorkeur aan r zijn veelgebruikte zinnen die het woord liever . Velen van u zullen moeite hebben om beide zinnen te onderscheiden, omdat ze veel op elkaar lijken en iets in de toekomst aangeven. Het is belangrijk dat u de verschillen tussen beide zinnen kent om verkeerd gebruik ervan te voorkomen.

De zin Ik geef de voorkeur aan betekent een hypothetische toestand waarin je het ene ding overweegt boven het andere in de toekomst. Terwijl de uitdrukking Ik geef de voorkeur aan heeft een sterkere aantrekkingskracht waarbij je één optie kiest uit de vele die aanwezig zijn en vooral de zin Ik geef de voorkeur aan doneert aan zekerheid.

Eenvoudig gezegd kies je één optie uit de vele gegeven opties. Het is niet alleen een hypothetische toestand of situatie, maar wordt ook gebruikt om je verlangen of neiging tot iets of een activiteit uit te drukken. De uitdrukking Ik geef de voorkeur aan wordt vaker gebruikt in voorwaardelijke keuze uitgedrukt door liever .

Een eenvoudig voorbeeld is: "I zou liever in de stad wonen in plaats van in het dorp."

Zie ook: Wat is het verschil tussen x265 en x264 videocodering (uitgelegd) - Alle verschillen

Overwegende dat de zin Ik geef de voorkeur aan heeft geen zekerheid. Ik geef de voorkeur aan is iets dat gezegd wordt onder alle omstandigheden. Overwegende dat de zin Ik geef de voorkeur aan is definitief, ongeacht enige externe gebeurtenis of interventie.

Bijvoorbeeld: " Ik geef de voorkeur aan om pizza te eten."

Conclusie

Of u nu een woord gebruikt om uw boodschap en gevoel te beschrijven of uit te drukken, u moet vertrouwd zijn met de uitspraak en het gebruik ervan.

De onjuiste uitspraak van woorden kan nieuwe woorden vormen die niet eens in het Engels voorkomen. Een eenvoudig voorbeeld daarvan is het woord prefer dat betekent iets of iemand verkiezen boven een ander ding.

Overwegende dat het woord liever is gewoon een verkeerde spelling of een verkeerde uitspraak van liever, en er is geen woord als "liever Daarom zijn het juiste gebruik en de juiste uitspraak van woorden erg belangrijk.

    Een webverhaal over de grammaticale verschillen staat hier.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.