Verschil tussen "Hoeveel kosten ze" en "Hoeveel kosten ze" (besproken) - Alle verschillen

 Verschil tussen "Hoeveel kosten ze" en "Hoeveel kosten ze" (besproken) - Alle verschillen

Mary Davis

Engels is een complexe en uitgebreide taal met veel grammaticaregels en voorschriften. Deze ingewikkelde details kunnen vaak ontmoedigend lijken voor wie nieuw is in de taal, maar met wat oefening kan iedereen leren hoe je een correcte Engelse zinsbouw gebruikt.

Er zijn drie hoofdgebieden van de Engelse grammatica: werkwoordstijden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden, en modifiers. Elk heeft regels die moeten worden gevolgd om een zin grammaticaal correct te laten zijn.

De zinnen "Hoeveel kosten ze?" en "Hoeveel ze kosten" worden in het Engels gebruikt om naar de prijs van iets te vragen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee verklaringen is dat "hoeveel kosten ze" heeft het werkwoord "doen," dus het is een vragende verklaring. In tegenstelling, "hoeveel ze kosten" heeft het werkwoord "doen" er niet in en maakt deel uit van een verklaring.

Bovendien, "hoeveel kosten ze" wordt gewoonlijk gebruikt in een vraagcontext waarin de vraagsteller de prijs van iets wil weten alvorens een beslissing te nemen.

Integendeel, "hoeveel ze kosten" wordt gewoonlijk gebruikt wanneer het gaat om een specifiek voorwerp of een geheel van voorwerpen en de spreker niet bijzonder geïnteresseerd is in de prijs.

Als u geïnteresseerd bent in deze twee zinnen, lees dan verder.

Wat houdt "Hoeveel kosten ze?" in?

De uitspraak "hoeveel kosten ze" is een directe vraag die om een duidelijk antwoord vraagt. U vraagt naar de kosten van iets en wilt weten hoeveel het kost.

Het begrijpen van tijden is noodzakelijk om Engels te leren.

U kunt het ook in deze scenario's gebruiken:

 • Het kan worden gebruikt om te vragen naar de prijs van iets, zoals een product of dienst.
 • Het kan ook gebruikt worden als iemand vraagt of je iets wilt kopen.
 • Tenslotte kan het aangeven dat de persoon praat over hoeveel geld iets kost.

"Hoeveel kosten ze" vs. "Hoeveel kosten ze": ken het verschil

"Hoeveel kosten ze" en "hoeveel kosten ze" zijn twee manieren om hetzelfde te zeggen: hoeveel het kost. Ze worden in een gesprek echter anders gebruikt.

 • Een belangrijk verschil tussen deze twee uitspraken is dat "hoeveel kosten ze?" het werkwoord "doen" heeft voor het onderwerp, dus het is een vragende uitspraak. Ter vergelijking, "hoeveel kosten ze" heeft geen "doen" na het onderwerp en is een uitdrukking die een onderwerp of predicaat nodig heeft om volledig zinvol te zijn. Dit dient vaak als een naamwoordelijke bepaling.
 • Een ander verschil tussen de twee uitspraken is dat de eerste uitspraak betekent dat je vraagt naar de prijs van iets, terwijl de tweede uitspraak vraagt naar het bedrag.

Als je iemand bijvoorbeeld vraagt hoeveel een nieuwe auto kost en hij zegt 20.000 dollar (wat betekent: "20.000 dollar"), dan is dat een uitspraak over de prijs.

Als je ze vraagt hoeveel uur werk het kost om die auto te maken en ze zeggen 20 uur per week tegen $9 per uur (wat betekent: "$9 per uur"), dan is dat een uitspraak over tijd.

Zie ook: I Am Loving It VS I Love It: Zijn ze hetzelfde? - Alle Verschillen

Is het juist om te zeggen: "Hoeveel kost het?

"Hoeveel kost het?" is een passende vraag als je iemand vraagt hoeveel iets kost. In dit geval verwijst het woord "kosten" naar de prijs van het artikel.

De afbeelding hierboven toont grammaticale leerconcepten.

U kunt deze vraag ook gebruiken om mensen te vragen hoeveel iets zou kosten als ze het zouden kopen. Als een vriend zegt dat hij $100 heeft betaald voor zijn nieuwe tv, kunt u hem vragen of dat een goede deal is.

U kunt deze vraag ook gebruiken om mensen te vragen wat zij eerlijk vinden bij het betalen van boodschappen en gas.

Wat zijn verschillende soorten zinnen?

Zinnen in het Engels kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen:

 • Declaratief,
 • Dwingend,
 • Interrogatief,
 • En uitroepende zin.

Een declaratieve zin stelt iets feitelijks vast. Bijvoorbeeld, De jongen heeft een hond. Deze zin is declaratief omdat hij iets zegt waarvan men weet dat het waar is.

Een vragende zin stelt een vraag en wordt gebruikt om een verzoek te doen of informatie te geven. Bijvoorbeeld: Leeft de hond van de jongen nog? In dit geval is de zin onderzoekend omdat hij een vraag stelt over iets dat al dan niet waar kan zijn.

Een gebiedende wijs wordt gebruikt om iemand een bevel te geven. Bijvoorbeeld, Wees stil. Maak geen lawaai. In deze zin beveelt een lerares haar leerlingen om stil te zitten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Velociraptor en een Deinonychus? (Into The Wild) - Alle Verschillen

Een uitroepende zin drukt sterke gevoelens uit zoals vreugde, opwinding en plezier. Er zijn veel manieren om een uitroepende zin te gebruiken - één manier is bijvoorbeeld door gewoon "wow" te zeggen: Wow! Dat is geweldig!

Hier is een videoclip over verschillende soorten zinnen.

Er zijn verschillende soorten zinnen in het Engels.

Hoe gebruik je "Hoeveel" en "Hoeveel"?

Als je het over hoeveelheden hebt, wordt "hoeveel" gebruikt om de hoeveelheid van iets aan te geven, en "hoeveel" om het aantal van iets aan te geven. Het eerste wordt gebruikt voor niet-telbare zelfstandige naamwoorden, terwijl het tweede wordt gebruikt voor telbare zelfstandige naamwoorden.

"Hoeveel" wordt gebruikt om te praten over de hoeveelheid van iets... : "Wat voor geld geef je me hiervoor? Ik heb 100 dollar nodig."

"Hoeveel" wordt gebruikt om te praten over dingen die geteld kunnen worden, zoals mensen of voorwerpen. : "Er zitten vijf mensen in mijn klas, en geen van hen heeft ooit een opdracht op tijd gemaakt. Hoeveel van die andere vier hebben de opdracht te laat ingeleverd?"

Hier is een tabel met enkele voorbeelden van deze twee zinnen.

S.nr. Hoeveel? Hoeveel
1. Hoeveel water zit er in de kan? Hoeveel vazen zijn er in het huis?
2. Hoeveel bloem heb je nodig om een taart te bereiden? Hoeveel pennen heb je nodig?
Voorbeelden van "hoeveel" en "hoeveel"

Hoe gebruik je "kosten" in een zin?

Cost is een woord dat vaak in het Engels wordt gebruikt. Je kunt kosten gebruiken om het geld te beschrijven dat je aan iets moet uitgeven. Bijvoorbeeld, "Ik ga deze TV kopen voor $300." Deze zin betekent dat de aankoop van deze TV 300 dollar kost.

Je kunt kosten ook gebruiken als synoniem voor prijs of bij het vergelijken van prijzen tussen dingen. Bijvoorbeeld: "De gasprijs gaat weer omhoog." Deze zin betekent dat de kosten van gas weer omhoog zijn gegaan.

Laatste gedachten

 • Engels is een vrij uitgebreide taal met een complexe grammatica.
 • Je kunt in de war raken tussen zinnen met een vergelijkbare structuur en betekenis.
 • "Hoeveel kosten ze" en "hoeveel kosten ze" zijn twee verschillende zinnen met bijna identieke betekenissen.
 • De eerste is een volledige zin die je een volledige zin geeft.
 • De laatste is daarentegen een zin die een juist onderwerp of predikaat nodig heeft om een volledige betekenis te geven.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.