Wat is het verschil tussen een Velociraptor en een Deinonychus? (Into The Wild) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een Velociraptor en een Deinonychus? (Into The Wild) - Alle Verschillen

Mary Davis

Een velociraptor was een groot roofdier, dat alleen jaagde. Hij zou de Roofvogel Prooi Inperking Techniek gebruiken om zijn prooi te bespringen. Hij zou hem vastpinnen op de grond en proberen de belangrijkste slagaders van de prooi te scheuren. Een deinonychus, daarentegen, was een solitaire jager die niet zo gespecialiseerd en opportunistisch was.

Hij kan prooien hebben gedeeld of zelfs hetzelfde dier hebben aangevallen. Hij zou ook pin-technieken gebruiken om zijn prooi te bespringen met behulp van zijn grijpvoeten.

Ze waren allebei gevederde dieren. Volgens de wetenschappers zijn ze geëvolueerd tot vogels.

Dit artikel gaat over het onderscheid tussen de Velociraptor en de Deinonychus, dus blijf hangen en blijf lezen. Laten we erin duiken.

Feiten over Velociraptor

Het woord "Velociraptor" betekent "snelle dief." Het was een snel rennende dinosaurus met scherpe klauwen aan zijn poten en die tot 40 mijl per uur kon rennen. Ondanks zijn kleine gestalte was Velociraptor ongelooflijk intelligent voor zijn tijd, met grote hersenen.

Het eerste bekende Velociraptor-fossiel werd in 1923 in Mongolië ontdekt. Het fossiel werd in verband gebracht met een raptorische tweede teenklauw.

De voorzitter van het museum, Henry Fairfield Osborn, gaf het fossiel de naam Ovoraptor djadochtari, maar het werd niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift en ging niet vergezeld van een formele beschrijving. Daarom heeft de naam Velociraptor nog steeds voorrang op Osborns ontdekking.

Kenmerken

De Velociraptor was waarschijnlijk een aaseter, maar het is mogelijk dat hij ook een roofdier was. Hij voedde zich bij voorkeur met de resten van andere dieren, vooral die welke door andere dinosauriërs waren gedood.

Dit roofdier joeg ook op grote dieren. Ondanks zijn kleine formaat was het een zeer agressief roofdier, dat zijn prooi vaak in groep omsingelde en doodde.

Wil je de 10 feiten weten over Velociraptors? Bekijk deze video

Dingen die je misschien wilt weten over Deinonychus

Als je niet bekend bent met deze wezens, ze zijn nauw verwant aan Velociraptor en Oviraptor, een paar beroemde dinosaurussen. Net als hun grotere neven waren het agressieve roofdieren.

Ondanks alle gelijkenissen zouden Deinonychus en Velociraptor niet naast elkaar bestaan zonder elkaar te bevechten. Ze zouden zowel kleinere als grotere wezens aanvallen die in de buurt van hun nestplaatsen waren.

Geanimeerde habitat van dinosaurussen

Kenmerken

Fossielen van de Deinonychus zijn gevonden in Wyoming, Utah en Montana. Zijn schedel mat 410 mm en zijn heupen waren 0,87 meter hoog. Zijn gewicht varieerde van ongeveer zeventig kilogram tot wel honderd kilogram.

Deinonychus heeft verschillende namen. Sommige daarvan zijn Velociraptor, Deinonychus, en Velociraptor antirrhopus. Sommige van deze namen zijn veranderd, maar deze dinosauriërs zijn nog steeds algemeen bekend als Deinonychus.

Bekijk mijn andere artikel voor meer informatie over de verschillen tussen Diplodocus en Brachiosaurus.

Velociraptors vs. Deinonychus

Kenmerken Velociraptors Deinonychus
Maat Velociraptors worden geschat op ongeveer 5-6,8 voet lang. Terwijl Deinonychus ongeveer 4-5 voet groot zijn
Dieet Beide soorten dinosauriërs eten voornamelijk kleine zoogdieren en reptielen, maar Velociraptors kunnen ook vogels eten. Deinonychus at hetzelfde voedsel als Velociraptor
Genus Het geslacht Velociraptor is een dromaeosauride theropode dinosaurus... Deinonychus behoort ook tot hetzelfde geslacht.
Het klimaat waarin ze leefden Velociraptors leven in een woestijnachtig klimaat... Terwijl Deinonychus hield van moerasachtige, of tropische bossen
Velociraptors vs. Deinonychus

Preying stijl

Velociraptors vallen roofdieren eerder in een hinderlaag, omdat ze kleiner en sneller zijn dan Deinonychus, maar beide dinosauriërs hebben dezelfde jachtstijl: ze springen met uitgestrekte klauwen op hun prooi om deze snel en efficiënt te vangen.

Beide soorten hebben ook een lange evolutionaire geschiedenis van samen jagen in groepen op grotere prooien, zoals grotere zoogdieren of zelfs andere dinosauriërs. Hoewel velociraptors in groepen kunnen jagen, is het onbekend of Deinonychus dat ook doen, aangezien hun fossielen vaak alleen zijn gevonden.

Hoe groot was een Velociraptor?

De Velociraptor was een middelgrote theropode die ongeveer 65 miljoen jaar geleden leefde. Het dier was kleiner dan andere theropoden, en door zijn gevederde vacht leek hij meer op een agressieve kalkoen dan op een dinosaurus.

Het was ongeveer twee meter lang, ongeveer een halve meter hoog, en woog ongeveer vijftien kilo.

Fossielen van een dinosaurus

Zijn lichaam leek sterk op dat van een kalkoen, met holle botten en veren. Zijn lichaam was groot, maar zijn poten waren klein, en hij kon niet vliegen.

Zie ook: Mitsubishi Lancer vs. Lancer Evolution (uitgelegd) - Alle verschillen

Zijn skelet was groot genoeg om zijn prooi te bereiken. Hij had klauwen aan zijn achterpoten die ongeveer drie centimeter lang waren. Hij gebruikte deze klauwen om zijn prooi in de maag te steken. Hij trok zich dan terug naar een veilige afstand en liet de prooi doodbloeden. Zijn dieet bestond voornamelijk uit pterosaurussen.

Wat waren de verschillende soorten dinosaurussen?

Naast velociraptors en deinonychus waren er veel verschillende soorten dinosauriërs, die allemaal verschillende fysieke kenmerken hadden. Sommige hadden een complexe en ingewikkelde structuur, terwijl andere kleiner en minder complex waren.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Tylenol en Tylenol Artritis? (Kernfeiten) - Alle Verschillen

Sommige van deze dinosauriërs waren carnivoren, terwijl andere herbivoren waren. Bovendien hadden sommige soorten dinosauriërs meerdere lichamen, waaronder een pygmee-achtige krokodil die ornithopod wordt genoemd.

Animatie van dinosaurussen

Laten we er hier een paar in detail bespreken:

Ornithopoden

Ornithopoden, ook bekend als eendenbekdinosauriërs, waren tweevoetig en hadden zware staarten en lange kaken. Ze hadden ook enorme duimsteken om hun aanvallers te steken.

Triceratops

Andere soorten dinosauriërs waren triceratops en pachycephalosauria, die leefden in het late Krijt.

Theropoden

Theropoden waren de grootste terrestrische carnivoren en worden het meest geassocieerd met de dinosauriërs uit de prehistorie.

Hoewel de theropoden nu uitgestorven zijn, hebben ze tegenwoordig afstammelingen, waaronder vogels. De meeste theropoden hadden scherpe terugkomende tanden en klauwen aan hun vingers en tenen.

Conclusie

  • Het verschil tussen de Velociraptor en de Deinonychus is grotendeels een kwestie van grootte.
  • Hoewel van beide bekend was dat ze lange benen hadden en in staat waren om te rennen, hadden de laatste stressverlichtende kenmerken waardoor ze sneller konden lopen.
  • Richard Kool bestudeerde voetafdrukken van dinosauriërs in Canada en schatte hun loopsnelheid. Het exemplaar van Irenichnites gracilis kan een Deinonychus zijn.
  • Een Deinonychus had een lang lichaam en een korte romp, maar zijn staart was extreem lang en stijf. Hij had ook lange botten in zijn vleugel. Hij had ook veren die erg op vogels leken.

Verwante artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.