Wat is het verschil tussen een 2032 en een 2025 batterij? (Onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een 2032 en een 2025 batterij? (Onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Batterijen spelen een belangrijke rol in ons leven, omdat ze worden gebruikt voor de werking van veel apparaten en gereedschappen die we dagelijks gebruiken. Er zijn veel soorten en maten batterijen, variërend van de lithium-ion batterij die genoeg stroom kan leveren voor ongeveer 250.000 huishoudens tot kleinere, zoals nano-batterijen die dunner zijn dan een menselijke haar.

Twee van dergelijke batterijen zijn de Cr 2032 en de Cr 2025. Deze twee batterijen lijken erg op elkaar en hebben veel gemeen. Ze hebben allebei dezelfde chemische naam, omdat batterijen worden genoemd op basis van hun code en specialiteit. En deze twee hebben een gemeenschappelijk chemisch bestanddeel, namelijk lithium, en daarom worden de letters CR gebruikt.

Maar ondanks dat ze dezelfde chemische naam en een paar vergelijkbare eigenschappen hebben, verschillen deze batterijen sterk van elkaar. In dit artikel zal ik in detail bespreken wat deze twee batterijen zijn en wat hun verschillen zijn. Lees dus zeker tot het einde!

De onderdelen van een printplaat neergelegd op een witte tafel

Wat is een batterij?

Voordat we het hebben over de Cr 2032 en 2025 batterijen is het belangrijk dat we duidelijk begrijpen wat een eenvoudige batterij is.

Een batterij is gewoon een verzameling cellen die in een parallel of seriecircuit zijn aangesloten. Deze cellen zijn op metaal gebaseerde apparaten die de chemische energie die ze bevatten omzetten in elektrische energie. Ze doen dit via een elektrochemische redoxreactie.

Een batterij bestaat uit drie delen: de kathode, de anode en de elektrolyt. De positieve pool van de batterij is de kathode en de negatieve pool is de anode. In gesmolten toestand is de elektrolyt een ionische verbinding met vrij bewegende positieve en negatieve ionen. Wanneer de twee polen op een circuit worden aangesloten, vindt er een reactie plaats tussen de anode en de elektrolyt,wat resulteert in elektronenoverdracht van de anode naar de kathode. De beweging van elektronen genereert elektriciteit.

Er zijn twee soorten batterijen:

 • Primaire batterijen: Dit soort batterijen kan maar één keer worden gebruikt en moet daarna worden weggegooid.
 • Secundaire batterijen: Dit soort batterijen kan worden opgeladen en dus steeds opnieuw worden gebruikt.

Wat is de Cr 2032 batterij?

De Cr 2032 batterij is een niet-oplaadbare batterij, wat betekent dat deze slechts eenmaal kan worden gebruikt en dus moet worden vervangen voor verder gebruik van het apparaat.

Het is een knoopcelbatterij die gebruik maakt van lithiumchemie en zeer krachtig is met een batterijcapaciteit van 235 Mah. Door deze hoge batterijcapaciteit gaat hij ook langer mee dan andere batterijen. Als gevolg van deze hoge kracht en duurzaamheid is hij ook duurder dan andere batterijen.

Hieronder volgen de technische specificaties van de 2032 batterij:

Nominale spanning 3V
Nominale capaciteit 235 Mah
Afmetingen 20mm x 3.2mm
Bedrijfstemperatuur -20°C tot +60°C

Een tabel met de technische specificaties van de 2032 batterij

Een Cr 2032 batterij

Wat is de Cr 2025 batterij?

De Cr 2025-batterij is ook een niet-oplaadbare batterij, zodat elk product dat deze batterij gebruikt in de toekomst vervangen moet worden.

Deze batterij is qua ontwerp vergelijkbaar met de cr 2032 batterij, omdat het ook een knoopcelbatterij is en lithium gebruikt. Hij heeft een relatief lage batterijcapaciteit van 175 Mah, waardoor hij niet lang meegaat en duurzaam is. Dit maakt hem echter perfect voor kleine apparaten die een lage stroomproductie vereisen.

Deze batterij is ook relatief goedkoper vanwege zijn lage batterijcapaciteit en lage duurzaamheid, waardoor hij betaalbaar is en perfect te gebruiken voor kleine producten zoals speelgoed en zakrekenmachines.

Hieronder volgen de technische specificaties van de Cr 2025 batterij:

Zie ook: Violet VS. Indigo VS. Paars - Wat is het verschil? (Contrasterende factoren) - Alle verschillen
Nominale spanning 3V
Nominale capaciteit 170 Mah
afmetingen 20mm x 2.5mm
Bedrijfstemperatuur -30°C tot +60°C

Een tabel met de technische specificaties van de batterij 2025

Een Cr 2025 batterij

Factoren die de levensduur van de batterij beïnvloeden:

De levensduur van de batterij is een zeer belangrijk punt van overweging bij de aankoop van een nieuwe batterij. Er zijn verschillende factoren die de levensduur van de batterij beïnvloeden. U moet deze factoren kennen en in overweging nemen bij de aankoop van een nieuwe batterij.

 • Het type batterij dat u gebruikt: Lithium-ion batterijen gaan het langst mee, gevolgd door nikkel-metaalhydride en loodzuur batterijen.
 • De ontladingssnelheid: Batterijen ontladen sneller wanneer ze sneller worden gebruikt.
 • De temperatuur: Batterijen ontladen sneller bij warmere temperaturen.
 • De leeftijd van de batterij: Batterijen hebben de neiging minder lang mee te gaan naarmate ze ouder worden.
 • Opslagruimte: u wilt een batterij in een gecontroleerde ruimte bewaren, uit de buurt van fysieke schade.

Een video over wat de levensduur van de batterij beïnvloedt

Hoe lang gaan Cr 2032 en 2025 batterijen mee?

Nu we het belang van de levensduur van de batterij en de factoren die de levensduur van een batterij beïnvloeden hebben besproken, laten we het eens hebben over de levensduur van de batterij van de Cr 2032 en 2025.

Cr 2032: Energizer beweert dat hun knoopcelbatterijen in een gecontroleerde omgeving tot 10 jaar kunnen meegaan. De Cr 2032 batterij kan over het algemeen ongeveer 10 jaar meegaan vanwege zijn hoge energiecapaciteit van 235 Mah. De levensduur van de batterij hangt echter ook af van andere factoren zoals we hierboven hebben besproken. Een belangrijke factor die de levensduur van de batterij beïnvloedt, is waarvoor de batterij wordt gebruikt. Als deapparaat veel energie verbruikt, zal de batterij snel leeg zijn.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Chinese en Amerikaanse schoenmaten? - Alle Verschillen

Cr 2025: De Cr 2025 batterij is ook een knoopcel batterij en zou dus tot 10 jaar moeten meegaan. Vanwege de lage batterijcapaciteit van 170 Mah is de levensduur echter ongeveer 4-5 jaar. Nogmaals dit is slechts een schatting en de werkelijke levensduur van de batterij kan verschillen afhankelijk van het gebruik van de batterij en andere omstandigheden.

Wat zijn de toepassingen van de Cr 2032 batterij?

De Cr 2032 batterij wordt vanwege zijn hoge energiecapaciteit gebruikt in apparaten die een hoge energieproductie vereisen. Hij wordt over het algemeen gebruikt in de volgende apparaten:

 • LED-lampen
 • Sportartikelen
 • Stappentellers
 • Hoortoestellen
 • Monitor scans
 • Deurklokkenspel

Wat zijn de toepassingen van de Cr 2025 batterij?

De Cr 2025 batterij heeft een lagere batterijcapaciteit dan de Cr 2032. Hij wordt gebruikt in producten die een lage stroomproductie vereisen. Hieronder volgen de producten die de Cr 2025 batterij gebruiken:

 • Speelgoed spelletjes
 • Zakrekenmachines
 • Halsbanden voor huisdieren
 • Calorieëntellers
 • Stopwatches

De belangrijkste fabrikanten van de Cr 2032 en 2025 batterij:

 • Duracell
 • Energizer
 • Panasonic
 • Philips
 • Maxell
 • Murata

Wat zijn de overeenkomsten tussen Cr 2025 en Cr 2032?

De batterijen Cr 2025 en Cr 2032 vertonen veel gelijkenissen, aangezien zij beide van dezelfde fabrikant zijn.

De eerste overeenkomst tussen de twee is dat ze allebei gebruik maken van lithiumchemie om elektriciteit te produceren, wat ook de reden is dat ze dezelfde naam Cr hebben.

Ten tweede, beide batterijen zijn muntcelbatterijen en hebben dezelfde spanning van 3 V. Ze hebben ook overeenkomsten in hun afmetingen, aangezien ze beide een diameter van 20 mm hebben.

Tenslotte kunnen deze beide apparaten worden gebruikt om kleine apparaten zoals zakrekenmachines, horloges, speelgoed, laserpennen en rekenmachines van stroom te voorzien.

Cr 2032 vs Cr 2025 batterij: wat is het verschil?

Nu we in detail hebben besproken wat de batterijen Cr 20232 en 2025 zijn, kan ik overgaan tot het uitleggen van de belangrijkste verschillen tussen hen.

Het eerste zichtbare verschil tussen de twee batterijen is hun grootte. De 2032 batterij is dikker dan de 2025 batterij aangezien hij 3,2 mm breed is terwijl de 2025 batterij 2,5 mm breed is. De batterijen verschillen ook in gewicht. De 2032 batterij is zwaarder dan de 2025 batterij aangezien hij 3,0 gram weegt en de 2025 batterij 2,5 gram.

Het tweede verschil tussen de twee is hun energiecapaciteit. De 2032 batterij heeft een energiecapaciteit van 235 Mah, terwijl de 2025 batterij een capaciteit heeft van 170 Mah. Door dit verschil in energiecapaciteit worden de twee batterijen in verschillende apparaten gebruikt. De 2032 batterij wordt bijvoorbeeld gebruikt in apparaten die een hoge stroomproductie vereisen, zoals LED-lampen, en de 2025 batterij wordt gebruiktin apparaten zoals minirekenmachines.

Het laatste opmerkelijke verschil tussen de twee batterijtypes is hun prijs en levensduur. De 2032 batterij heeft een langere levensduur door zijn 225 Mah batterij. Daarom is de 2032 batterij ook duurder dan de 2025 batterij.

Type batterij 2032 2025
Nominale capaciteit 235 170
Bedrijfstemperatuur -20°C tot +60°C -30°C tot +60°C
Afmetingen 20mm x 3.2mm 20mm x 2.5mm
Gewicht 3,0 gram. 2,5 gram

Een tabel met het verschil tussen de 2025- en de 2032-batterij

Conclusie

 • Batterijen zijn een groep cellen die in een parallel of serie circuit met elkaar verbonden zijn. Het zijn apparaten die chemische energie omzetten in elektrische energie.
 • De batterijen Cr 20232 en Cr 2025 zijn muntcelbatterijen met soortgelijke toepassingen en van dezelfde fabrikant,
 • Beide batterijen gebruiken Lithium chemie en hebben ook dezelfde diameter.
 • De belangrijkste verschillen tussen de twee zijn de energiecapaciteit, de afmetingen, de bedrijfstemperatuur en het gewicht.
 • De Cr 2032 is duurder vanwege zijn hogere energiecapaciteit en lange levensduur van de batterij.
 • De levensduur van een batterij hangt af van vele factoren die belangrijk zijn om in overweging te nemen bij de aankoop van een nieuwe batterij.

Bagage vs. koffer (verschil onthuld)

Sensei VS Shishou: een grondige uitleg

Input of Imput: wat is juist? (Uitleg)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.