Wat is het verschil tussen Bruce Banner en David Banner? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Bruce Banner en David Banner? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Sinds de introductie van de filmindustrie zijn mensen er emotioneel aan gehecht geraakt. Nu de filmindustrie een belangrijke rol speelt in de economische groei van het land, kan men er niet meer omheen. Er zijn miljoenen fans over de hele wereld voor verschillende programma's.

De beste rivaliteit in de filmindustrie is die tussen Marvel en DC comics. Ze concurreren al bijna een eeuw met elkaar en hebben de meest enthousiaste fanbase in de hele filmindustrie. De fans zijn zo enthousiast over de verhaallijn van de film en de gevoeligheid van de personages dat ze ooit naar buiten kwamen om te protesteren, alleen al voor het uitstel van de filmdatum.

De stripversie is Bruce Banner. De tv-versie uit de jaren '70 was David Banner. Kenneth Johnson veranderde de naam Bruce David omdat hij de naam "Bruce" te homoseksueel vond toen hij de tv-serie uit de jaren '70 maakte.

Marvel staat bekend om zijn grappige, niet-serieuze grappenfilms. Tegelijkertijd worden de DC-comics beschouwd als saaiere, donkerdere en serieuzere films, en beide hebben hun fans door de jaren heen met succes vermaakt. De rivaliteit is tegenwoordig ernstiger geworden door de vertraging van de nieuwe film van de Avengers, en Marvel beweert dat de DC Comics Justice League nooit zo'n hogezoals de Avengers deden.

Donkere dagen van Marvel Universe

Nu Iron Man werd gedood in het laatste deel van de Avenger's endgame, was de fanbase zo depressief omdat tony stark het genie was in de film die het ijzeren pak en tijdreizen uitvond naast de Hulk (Bruce Banner).

Zijn rol is eenvoudig: hij werd geïnjecteerd met een virus en had een identiteit onder zich die, toen het uitkwam, Bruce veranderde in een gigantisch wezen genaamd Hulk.

Hulk's eerste verschijning

Hulk's verschijning

Het enorme iconische karakter van de Hulk heeft inmiddels een enorme schare fans vanwege de meerdere identiteiten die hij heeft, eerst de Bruce Banner en daarna de Hulk. Bruce Banner is in staat de natuurwet aan te pakken en de wetenschappelijke benadering te begrijpen om hun doodsvijand te verslaan.

Tegelijkertijd komt de Hulk tevoorschijn als de situatie slechter wordt, en vechten de enige optie blijft. De Hulk is lid van de wrekers en is na Thor redelijk de sterkste van allemaal. Nu heeft de Hulk een speciaal hoekje gecreëerd in de harten van de mensen. Incredible Hulk is een Amerikaans stripfiguur gecreëerd voor Marvel Comics door Stan Lee en tekenaar Jack Kirby.

De torenhoge gespierde antiheld debuteerde in de maandelijkse serie The Incredible Hulk in mei 1962.

Reden voor de naamsverandering:

 • Volgens zowel Stan Lee als Lou Ferrigno was een andere reden voor de verandering dat CBS vond dat de naam Bruce "te kinderachtig" klonk, een reden die Ferrigno "het meest schandalige en buitenissige vond dat er ooit is geluisterd".
 • Johnson beweert in het DVD commentaar bij de pilot dat hij het deed als eerbetoon aan zijn zoon David.
 • Toen de Hulk voor het eerst werd gepresenteerd, waren veel mensen in de war over de vraag of ze hem moesten accepteren als de redder of als een bedreiging voor de mensheid.
 • Maar veel mensen kwamen naar voren om de verschijning van de Hulk als redder van de mensheid te verklaren.
 • Nu beschouwen we Hulk als een vriend en geen bedreiging. De vraag is of de redder zo destructief moet zijn.
 • Het antwoord op deze vraag is simpel de bedoeling van de Hulk is altijd goed. Het probleem was dat hij niet wist hoe te handelen in de gevechtssituatie.

Onderscheidende kenmerken tussen Bruce Banner en David Banner

Kenmerken Bruce Banner David Banner
Powers De Bruce Banner, of de moderne Hulk, heeft veel meer krachten dan de vorige omdat hij geleerd heeft zijn krachten te beheersen en is nu een verstandige Hulk omdat hij niet het bewustzijn verliest als hij draait. De vorige Hulk, de Hulk van David Banner, stond bekend als de vernietigingsmachine omdat hij de man doodde die hem het virus gaf. Als David Banner draait, vergeet hij de hele omgeving en iedereen die hij kent en denkt dat iedereen zijn vijand is.
Intelligentie Bruce Banner wordt getoond als een genie in de avengers-serie, terwijl de Hulk, bekend om zijn kracht, ook door Bruce is gecontroleerd, en nu verandert hij gewoon in een enorm groen wezen, maar het brein is Bruce, en hij is degene die het controleert. David Banner is een intelligente wetenschapper die veel bereikt heeft in zijn leven. Maar zodra hij door de woede in de Hulk verandert, verliest hij al zijn intelligentie en wordt hij een boos wezen dat alles en iedereen om zich heen vernietigt.
Vrienden Bruce Banner heeft vele wonderen verricht en heeft de grootste vijanden aller tijden bestreden, alleen voor het overleven van de mensheid. Door deze daad van moed heeft hij veel vrienden gemaakt, en ook de wrekers, het team waarmee hij samenwerkt, is zacht voor hem geworden. David Banner was een iconische wetenschapper die vele soorten onderzoek deed om een remedie te maken voor de dodelijke ziekte die zich onder de mensen verspreidde. Toch, toen hij veranderde in de Hulk, viel hij soms zijn eigen teamgenoten aan zonder te beseffen waar ze stonden en veroorzaakte hij ernstige schade.
Oorlogen Bruce Banner is naar enkele van de dodelijkste oorlogen geweest en is zelfs naar de ruimte gegaan en heeft tegen Thanos gevochten en was degene die de mensen op aarde waarschuwde voor de inkomende bedreiging van hun leven. David Banner was een van de prominente leden van het team. Hij versloeg de schurk van zijn tijd, maar veroorzaakte zoveel schade aan de onschuldige mensen en de infrastructuur van de gevechtsscène.
Bruce Banner vs. David Banner

Waarom is de naam veranderd van Bruce Banner in David Banner?

Toen hij niet getransformeerd was, was de naam van de Hulk oorspronkelijk ingesteld als Bruce Banner, maar voor een film werd die veranderd in David Banner omdat de producenten vonden dat de naam Bruce niet het beste zou passen, en hij wordt ook gebruikt in Batman als de hoofdpersoon Bruce Wayne. Dit creëerde een samenzwering over wie wie kopieerde.

In het stripboek heet de menselijke versie van de Hulk Bruce Banner (zijn volledige naam is Robert Bruce Banner). Voor de serie werd het personage echter omgedoopt tot David, wat leidde tot een stadslegende dat de naam "Bruce" te meisjesachtig werd gevonden.

De naam werd terug veranderd in Bruce omdat het beter bij de rol paste, en de band tussen Tony en Bruce is opmerkelijk, net als de manier waarop ze samenwerken om wetenschappelijke meesterwerken te creëren. In de huidige film vertegenwoordigt Bruce de Hulk, en aan de samenzwering van het kopiëren van elkaars naam tussen Marvel en DC comics is nu een einde gekomen.

Marvel heeft nu besloten de naam Bruce Banner te behouden voor toekomstige Hulk optredens en films.

Als je meer inzicht wilt hebben in de fysieke en auditieve verschijning van de Hulk in het MCU-universum, dan is de volgende link de link die je kunt raadplegen.

Zie ook: Het verschil tussen een rood bot en een geel bot - Alle verschillen Welke naam is echt voor Hulk?

Is de Hulk een held of een schurk?

De 19e-eeuwse Hulk was bedoeld als redder van de mensheid, maar als hij groen wordt, vergeet hij alle verschillen tussen vrienden en vijanden en begint iedereen aan te vallen die in zijn buurt staat; veel mensen gaven hem de beloning van zowel een menselijke vorm, hij probeert te helpen, maar in de monsterlijke vorm vernietigt hij alles.

Van de moderne Hulk wordt gezegd dat hij een held is omdat Bruce Banner controle heeft gekregen over de Hulk, en nu is de Hulk een verantwoordelijke wreker die een fanbase heeft gekregen.

Zie ook: Het verschil tussen rijden en rijden (uitgelegd) - Alle verschillen

Nu willen de kinderen met hem op de foto zonder enig gevoel van gevaar rondom hem.

De Avengers waren aanvankelijk ook bang voor de Hulk, en we hebben vechtscènes gezien tussen de Hulk en Iron Man en ook tussen de Hulk en Thor, maar nu zijn de zaken ten goede gekeerd voor de Hulk, en wordt hij getoond als het verstandige wezen.

Is de Hulk een held of een schurk?

Stoppen

 • De naam van Bruce werd voor een film veranderd omdat de hoofdrolspeler die naam niet zag zitten. Hij vond hem immers te meisjesachtig. De naam is nu voorgoed teruggezet naar Bruce Banner.
 • Bruces MCU arc is in plaats daarvan opgesplitst in meerdere verschijningen, met Shang-Chi en de Legende van Tien Ringen die een andere enorme twist voor hem onthullen: Bruce Banner's menselijke vorm keerde terug na Avengers: Endgame's Smart Hulk transformatie.
 • De groene kleur van de Hulk komt van gammastraling; in comics is dat gewoon het fysieke effect van gammastraling, waardoor de huid van de Hulk, het haar van Doc Samson en de nagels van She-Hulk groen worden door opgeslagen gamma-energie.
 • Johnson van zijn kant heeft beweerd dat hij dat deed omdat Marvel-helden vaak allitererende namen hebben om het programma beter te onderscheiden van de strips.
 • Bovendien zei hij dat zijn eigen zoon de naam David inspireerde.
 • Toen de filmset klaar was om met de opnames te beginnen, realiseerde de regisseur zich dat de naam Bruce Banner misschien niet het beste paste, omdat het te meisjesachtig klonk voor een personage dat zo destructief zou zijn, dus veranderden ze het op het allerlaatste moment van Bruce in David.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.