B.A VS B.S in Informatica (Een vergelijking) - Alle verschillen

 B.A VS B.S in Informatica (Een vergelijking) - Alle verschillen

Mary Davis

Studenten informatica zijn misschien nieuwsgierig naar de verschillen tussen de Bachelor of Arts en de Bachelor of Science (B.A.). De Bachelor of Science (B.S.), en Bachelor in Arts (B.A.) graden tracks zijn beide geldig voor werkgelegenheid in het gebied van engineering.

Afgestudeerden kunnen echter een keuze maken tussen een B.A. en B.S. Informaticaonderwijs wordt grotendeels bepaald door twee factoren: of een student alleen wetenschap of een breed curriculum wil studeren of dat hij geïnteresseerd is in het ontwikkelen van gespecialiseerde vaardigheden op gebieden zoals kunstmatige intelligentie (AI), cyberbeveiliging of datawetenschap.

Mensen die de verschillen en overeenkomsten tussen een B.A en B.S. kunnen zien, kunnen hen helpen een weloverwogen beslissing te nemen over welke baan het best bij hun carrièredoelen past.

Een B.A of Bachelor of Arts in de informatica is over het algemeen voor studenten die geïnteresseerd zijn in de geesteswetenschappen en de informatica. Een B.S of Bachelor of Science, aan de andere kant, richt zich meer op de praktische en technische aspecten van de informatica, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk raken aan de vrije kunsten.

Studenten die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière in de informatica zullen blij zijn te horen dat ze ook een online programma kunnen voltooien van verschillende websites zoals Coursera of universiteiten die online graden aanbieden aan internationale studenten. De programma's voorzien hen van technische en kritische denkvaardigheden, evenals probleemoplossend vermogen.

Lees verder voor meer informatie.

Definities van B.S. vs. B.A. in Informatica

Hoewel B.A. en B.S. veel overeenkomsten vertonen in hun programma's voor computerwetenschappen, zijn er ook enkele belangrijke verschillen. Voordat we in detail treden, laten we eerst de kern van elke richting definiëren.

Informatica met B.A.

Een Bachelor of Arts in de informatica is voor studenten die geïnteresseerd zijn in zowel de geesteswetenschappen en informatica.

Studenten kunnen buiten het kerncurriculum nog vele andere vakken volgen, waaronder lessen in programmeren, softwareontwerp en andere fundamenten van de informatica.

Coderen is een onderdeel van het diploma Informatica

Informatica met B.S.

Een Bachelor of Science in Computer Science curriculum is meer gericht. Studenten in een B.S. programma zijn minder bezig met de vrije kunsten en meer gericht op de praktische en technische aspecten.

Studenten kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren op gebieden zoals machine learning en blockchain. Veel afgestudeerden vinden dat de kennis en ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens een B.S. Computerwetenschappen programma's kan hen helpen hun vaardigheden te verbeteren en bieden betere vooruitzichten op een baan in technische velden.

Machinetaal is anders dan mensentaal

Overeenkomsten tussen B.S. en B.A. in Computerwetenschappen

Een van de overeenkomsten tussen de programma's is hun flexibiliteit. Studenten kunnen ervoor kiezen om on-campus te leren of een online diploma te halen.

Studenten kunnen meestal hun bachelor's degree in zo weinig als vier jaar online, of in-person, afhankelijk van of ze zijn ingeschreven part-time of full-time. De kern curriculum van elk programma is vergelijkbaar en afgestudeerden kunnen kiezen om te werken in web development, computer programmering, of software ontwikkeling.

Wat is het verschil tussen B.S. en B.A. in Informatica?

Het primaire verschil tussen een B.S. en B.A. is hun academische focus op informatica. B.A. geeft studenten meer blootstelling aan vrije kunsten, terwijl B.S. computerwetenschapsprogramma's meer gericht zijn op de technische aspecten van het vakgebied.

Een B.A. graad kan keuzevakken bevatten. Sommige programma's bieden lessen in geschiedenis, psychologie en spreken in het openbaar. De keuzevakken in een B.S. programma zijn meer computer science-georiënteerd en omvatten lessen zoals DevOps en cybersecurity principes.

Zie ook: Man VS. Mannen: Verschil en gebruik - Alle verschillen

B.S. graden zijn aantrekkelijker voor studenten die geavanceerde graden of een meer gespecialiseerde carrière in de informatica willen nastreven.

Bekijk deze video voor een diepere uitleg:

B.A Vs. BS in Informatica

Mogelijke B.A. en B.S. Informatica carrières

Afgestudeerden in de informatica kunnen kiezen uit een aantal verschillende carrièremogelijkheden.

Enkele van de meest populaire carrières zijn:

  • Webontwikkelaar
  • Software ontwikkelaar
  • Database beheerder
  • Computerprogrammeur

Het inkomen kan echter variëren afhankelijk van ervaring, opleiding, werklocatie en andere factoren.

1. Webontwikkelaar

Webontwikkelaars creëren en ontwerpen websites. Webontwikkelaars creëren, testen en schrijven code. Ze werken ook samen met andere ontwerpers om de lay-out van een website in kaart te brengen. Webontwikkelaars moeten een diepgaande kennis hebben van HTML-programmering en multimediapublicatietools.

2. Databasebeheerders

Databasebeheerders maken gebruik van software om informatie te organiseren en op te slaan. Dit omvat financiële informatie van klanten, verzendingsgegevens en andere belangrijke informatie. Databasebeheerders zorgen ervoor dat gegevens veilig zijn, dat er een back-up wordt gemaakt om gegevensverlies te voorkomen en dat databases foutloos werken.

3. Software-ontwikkelaar

Softwareontwikkelaars creëren en ontwerpen software. Zij beoordelen de behoeften van gebruikers, ontwerpen de kernfunctionaliteit van de software en geven instructies aan programmeurs, die de software coderen en testen.

Zie ook: Het verschil tussen BlackRock & Blackstone - Alle verschillen

4. Computerprogrammeur

Computerprogrammeurs creëren en testen code. Zij zijn de programmeurs die de software maken die de gewenste resultaten bereikt. Softwareontwikkelaars zijn het creatieve brein achter nieuwe toepassingen. Volgens de BLS hebben computerprogrammeurs met minimaal een bachelordiploma en ervaring in programmeertalen als C++, Java en Python de beste vooruitzichten op een baan.

Meest gestelde vragen

Is het belangrijk als je een BA of BS in computerwetenschappen hebt?

Informatica kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een meer technische baan. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in creatief werk, kan een BA een goede keuze zijn. Als je een BS hebt maar geïnteresseerd bent in een van deze banen, kun je meer creativiteit toevoegen aan je cv.

Wat is een betere graad, BS of BA?

Een Bachelor of Science graad geeft studenten een meer gerichte opleiding. Omdat ze meer gericht zijn op een specifieke major, BS graden vereisen meestal meer credits dan BA. Studenten moeten in staat zijn om zich te concentreren op hun grote diepgaande om te slagen.

Zijn BA en BS hetzelfde?

Zowel de BA als de BS worden aangeboden door de topuniversiteiten wereldwijd. De B.A. bachelor's degree kan worden beschouwd als een vierjarig programma. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten graden is dat studenten cursussen moeten volgen om ze te verdienen.

De belangrijkste verschillen tussen Bachelor of Arts en Bachelor of Sciences:

Bachelor of Arts Bachelor of Sciences
1. Minder wetenschappelijke cursussen 1. Meer wetenschappelijke cursussen
2. Meer liberale koers 2. Moeilijker te verdubbelen majoor
3. Gemakkelijker een dubbele Major 3. Stijf lesrooster
4. Opgenomen Minor 4. Betere keuze als je een meer technische baan wilt.
5. Geeft meer ruimte voor creativiteit 5. Meer een op feiten gebaseerde studie.

Verschil tussen BS & BA

Is BS meer waard dan een B.A.?

Werkgevers en hogescholen beschouwen bachelordiploma's niet als "beter" of moeilijker te behalen. Zowel BS- als BA-diploma's vereisen veel meer dan hard werken en vaardigheden.

Zijn werkgevers bezorgd over informatica BS of BA?

BS's worden meer gewaardeerd dan BA's, omdat zij de nadruk leggen op wetenschap en wiskunde, wat in de meeste CS-banen een goede zaak is. Werkgevers kunnen een BA gebruiken om een nieuwe werknemer te verontschuldigen dat hij als ingenieur wordt ingedeeld in plaats van als technicus, wat resulteert in lagere lonen.

Een B.A. en een BS dienen verschillende doelen. Hoewel geen van beide graden superieur is aan de andere, kan de ene meer geschikt zijn voor een specifieke carrière. Voor graduate school toepassingen, kan een BS in technische carrière nodig zijn. Undergraduate studenten kunnen ervoor kiezen om een BA te verdienen in bepaalde majors.

Conclusie

Bachelor of Science graden verschillen van Bachelor of Arts graden in die zin dat voor een B.S. graad initiële kennis van computerprogrammering vereist is. BA vereist meestal meer cursussen in de geesteswetenschappen (schrijven en kunst, geschiedenis, filosofie en godsdienst).

Kortom, de belangrijkste verschillen tussen BS en BA in het onderwijs kunnen u helpen een verstandige keuze te maken tussen Bachelors in Arts en Bachelors in Science.

Lees meer in ons artikel Is 4WD hetzelfde als 4×4 (zoek het verschil).

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.