Verschillende soorten steaks (T-Bone, Ribeye, Tomahawk en Filet Mignon) - Alle verschillen

 Verschillende soorten steaks (T-Bone, Ribeye, Tomahawk en Filet Mignon) - Alle verschillen

Mary Davis

Telkens als ik langs een steakhouse kom, zorgt het aroma ervoor dat de sappen in mijn mond in opwinding springen. Al dat gekruid, gegrild en gefrituurd maakt dat je gewoon het steakhouse binnenloopt om je ogen, mond en geest te verwennen!

Onlangs liep ik een steakhouse binnen, en terwijl ik het menu doornam, was de verscheidenheid die zij aanbieden gewoonweg schitterend. Ik had geen idee op hoeveel manieren een steak kan worden gesneden en toch heeft elke steak een andere smaak.

Om precies te zijn worden Porterhouse steaks gesneden van de achterkant van het middengedeelte waar meer ossenhaas zit. T-bone steaks worden dichter bij de voorkant gesneden en bevatten een bescheidener deel van de ossenhaas. Filet mignon is een stuk vlees van de meer bescheiden afwerking van de haas.

De rib-eye is misschien wel de meest gewaardeerde biefstuk en zoals de naam al zegt is dit stuk biefstuk van rond de rib. Tomahawk steak is een stuk vlees ribeye waarvan het hele ribbenbeen is verbonden, en het wordt soms een cowpoke steak of een grotere rib eye genoemd. .

Laten we diep graven in de details van vlezige steaks!

Pagina Inhoud

  • Wat bevatten de verschillende soorten steaks?
  • Wat is beter T-bone of Porterhouse?
  • Is Filet Mignon of Rib-Eye beter?
  • Is Cowboy Steak hetzelfde als Tomahawk Steak?
  • Wat is de lekkerste biefstuk?
  • Is het gezond om biefstuk te eten?
  • Het laatste woord
    • Verwante artikelen

Wat bevatten de verschillende soorten steaks?

Een biefstuk, ook wel genoemd " hamburger steak "Biefstuk is vlees dat meestal dwars door de spierstrengen is gesneden, eventueel met bot. Het wordt meestal gebarbecued, maar kan ook worden geschroeid. Biefstuk kan worden gekookt in saus, zoals in steak and kidney pie, of gehakt en ingelijst in pasteitjes, zoals in hamburgers.

Rood vlees is uitzonderlijk voedzaam. Het heeft een ongelooflijk hoeveelheid eiwitten, ijzer, vitamine B12, zink en andere belangrijke supplementen.

Vlees bevat veel eiwitten die de spiermassa helpen verbeteren. Het eten van rundvlees helpt ijzertekort te voorkomen.

Behalve dat het zeer rijk is aan mineralen, bevat het ook Carnosine, een krachtig aminozuur dat goed is voor de ontwikkeling.

Ingrediënten Bedrag
Calorieën 225
Eiwit 26g
Totaal vetten 19g
Totaal koolhydraten 0g
Natrium 58g
Cholesterol 78g
Iron 13%
Vitamine B6 25%
Magnesium 5%
Cobalamine 36%
Calcium & Vitamine D 1%

Eén portie biefstuk bevat ongeveer 100 gram van de bovengenoemde voedingswaarde.

Biefstukken zijn een eiwitrijke maaltijd

Wat is beter T-bone of Porterhouse?

De T-bone en de porterhouse zijn steaks van vlees dat uit het middendeel is gesneden. De twee steaks bevatten een "T-vormig" bot met vlees aan elke kant.

De Porterhouse is een grotere flanksnit (portie 2-3) en omvat zowel een filet mignon als een stripsteak. Enigszins edgier dan de midsection cuts, kan de Porterhouse betaalbaarder zijn in aanschaf dan een geparcelleerde filet en biedt een meer opvallende show dan een gedeelde stripsteak.

Porterhouse steaks worden gesneden van de achterkant van het korte middenstuk en er meer biefstuk in te verwerken, naast (aan de andere kant van het bot) een enorme biefstuk. T-bone steaks worden dichter bij de voorkant gesneden en bevatten een bescheidener deel van het varkenshaasje.

Kun je raden of het een Porterhouse of een T-bone is?

Volgens de "Institutional Meat Purchase Specifications" van de U.S. Branch of Agriculture moet de ossenhaas van een porterhouse ongeveer 1,25 inch (32 mm) dik zijn wanneer hij het meest gestrekt is, terwijl die van een T-bone niet minder dan 0,5 inch (13 mm) dik mag zijn.

Af te leiden uit hun enorme omvang, en omdat ze vlees bevatten van twee van de meest gewaardeerde stukken hamburger (het korte middenstuk en de haas), worden T-bone steaks over het algemeen gezien als een van de beste kwaliteit steaks, en de kosten in steakhouses zijn zoals nodig hoog.

Er bestaat onder specialisten weinig begrip voor de grootte van de haas om een T-bone steak te onderscheiden van een Porterhouse. Niettemin worden steaks met een grote ossenhaas in eetgelegenheden en steakhouses vaak "T-bone" genoemd, ongeacht het feit dat het om een porterhouse gaat.

Als je het verschil wilt weten tussen Blue en Black Steaks VS Blue Steaks in de VS, bekijk dan mijn andere artikel.

Is Filet Mignon of Rib-Eye beter?

Filet mignon is het meest delicate deel van het vlees. De Filet mignon is het deel dat naar een punt toeloopt richting de finish van de haas.

De rib-eye is misschien wel de meest gewaardeerde steak. Ribeye steaks zijn delicaat en uitzonderlijk lekker. Dit stuk vlees komt van de ribben, tussen het middenrif en de schouder.

Een regel om te onthouden is: de ribeye is bij uitstek geschikt voor mensen die van smaak houden, en de filet mignon is de betere beslissing voor mensen die van consistentie houden. Ribeye wordt al geruime tijd steak darlings genoemd vanwege de rijke steak smaak.

De ossenhaas kan worden gekocht in de algemene stukken terwijl de filet mignon stukken zijn die in aanpassingen van de ossenhaas worden gesneden.

Je kunt ribeye vlees op de barbecue bereiden, maar een gewone Ribeye smaakt beter als je het op het fornuis gaart.

Filet Mignon ziet er hier knapperig en smakelijk uit!

Zie ook: Fullmetal Alchemist VS Fullmetal Alchemist: Brotherhood - Alle Verschillen

Is Cowboy Steak hetzelfde als Tomahawk Steak?

Cowboy steak of moet ik het Tomahawk steak noemen is een snede van hamburger ribeye waarbij het hele ribbenbot verbonden is, en het wordt soms een rancher steak of bone-in ribeye genoemd. Het fundamentele onderscheid tussen een ribeye is de visuele show. Bovendien wordt een cowboy steak in veel gevallen meer dan 2-inches (5cm) dik gesneden om het bot te verplichten.

Een cowpoke steak is een dikke (2 ½"- 3″) ribeye met bot, gesneden tussen de ribben en voedt probleemloos 1-2. Evenzo komen deze stukken, met al ons vlees, uitsluitend uit het bovenste 1/3 deel van de Choice en Prime kwaliteiten.

Als u van steaks met been houdt, bijvoorbeeld T-bone of Porterhouse, zult u de Tomahawk Steak waarderen, omdat de essentiële rugspier, die ook de fundamentele spier van de T-bone en Porterhouse is, wordt gebruikt.

Een Tomahawk steak is een Ribeye met bot, afkomstig uit de ribbenstreek. De slager kan het bot er af en toe uithalen, zodat de Ribeye zonder bot overblijft. De meest eenvoudige methode om Tomahawk steak te onderscheiden van Ribeye steak is door de aanwezigheid van een bot - een Tomahawk Ribeye steak is met bot, en Ribeye niet.

De reden waarom het zo duur is, is dat het klaar is van de ribeye. Bone-in ribeyes zijn enorme, goede biefstukken gesneden uit het voorste ribstuk van de hamburger. Deze hamburger snede is echt delicaat door het gemarmerde vet verspreid door het hele vlees en is zeker zijn prijs waard!

Ik kwijl al bij het zien van de video!

Wat is de lekkerste biefstuk?

De rib eye is een definitieve steak darling's steak. Het is de lekkerste snit, die een ongeëvenaarde smaak geeft bij het koken. De eigenlijke snit komt van de ribzone, waar het zijn naam aan te danken heeft.

De Sirloin, Strip en Filet Mignon zijn onze bekendste en meest gewilde steaks.

Aangezien de porterhouse wordt gesneden uit de kruising van de ossenhaas en de bovenflank, geeft hij een heerlijke mix van delicate, heerlijke filet mignon, en een rijke, verrukkelijke New York strip. Als avondmaaltijd is de grootte van een porterhouse steak ongeëvenaard, en talrijke steakliefhebberijen vinden dat hij effectief voor twee personen zorgt.

Steaks met frietjes zijn de beste combinaties ooit!

Zie ook: Voorverkoop tickets VS normale tickets: wat is goedkoper - alle verschillen

Is het gezond om biefstuk te eten?

Met mate geconsumeerd, is biefstuk heel voedzaam en kan het gezond zijn.

Rood vlees, waaronder diverse soorten biefstuk Rood vlees is een goede bron van eiwitten en andere voedingsstoffen. IJzer, vitamine B12 en zink zitten allemaal in rood vlees. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen die helpen bij de gezondheid van zenuwen en rode bloedcellen.

Kiezen voor magere steaks of gezonde stukken rundvlees kan dus deel uitmaken van een gezond dieet. Wetenschappers beweren zelfs dat een matige consumptie van mager rood vlees als onderdeel van een evenwichtige voeding het risico op hart- en vaatziekten niet verhoogt.

Het laatste woord

Vrijwel alle biefstuk is hamburger, dat is rood vlees van een koe. Het woord "biefstuk" betekent een stuk vlees dat dwars door de spier is gesneden. Er zijn verschillende soorten biefstuk, elk met eigenschappen die worden gekenmerkt door het gebied waaruit het vlees is gesneden.

Een deel van schapen- of varkensvlees met bot wordt een kotelet genoemd, terwijl een deel van vlees of rundvlees een biefstuk wordt genoemd.

Dit is hoe u kunt beslissen hoe u uw favoriete steakstuk koopt. Het vlees moet een geweldige toon hebben en vochtig lijken, maar niet nat. Eventuele snijranden moeten gelijkmatig zijn, niet gehavend.

Blijf bij het kopen van gebundeld vlees weg van vlees met scheuren of met vocht in het onderste deel van de plaat. Het vlees moet stevig en koud aanvoelen.

De ossenhaas, die door de slager meestal klein en dik wordt gesneden, wordt gekoesterd om zijn fijne oppervlak en rijke smaak. Deze biefstuk wordt vaak beschouwd als de rijkste en levert ongelooflijk delicaat vlees op.

Verwante artikelen

Dragonfruit en sterfruit - Wat is het verschil? (Details inbegrepen)

Wat is het verschil tussen Chipotle Steak en Carne Asada? (Alles wat je moet weten)

Domino's Pan Pizza vs. Hand-tossed (Vergelijking)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.